Yükleniyor . . .

BU SENE YAPILACAK SINAVLAR NASIL GEÇECEK?

2016 SINAV TARİHLERİNE GÖRE ÇIKARILAN GÖKYÜZÜ GÜNLÜĞÜ

Şimdi belirteceğim hususlar Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Genel Müdürlüğü internet sitelerindeki bazı sınav tarihlerine göre çıkarılmıştır. Özellikle bu tarihlerdeki gökyüzü hareketlerine bakılıp, ilgili günlerin kalitesi yorumlanmıştır. Eğer çocuğunuz sınava girecekse bu yazı sayesinde ona koçluk edebilirsiniz ve rahat bir sınav geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Ancak bu yazıyı okurken ve belirtilen tarihleri değerlendirirken çocuğunuzun ya da kendi astroloji haritanızı bilmenizde fayda vardır. Ebeveyn ise çocuğunuzun ya da sınava girecek olan sizseniz haritanızdaki baskın grupları bilmeden, yorum yapmamanızı tavsiye ederim. Aksi halde birazdan vereceğim öngörüler kafanızı karıştırabilir ya da sadece burcunuzu bilerek bu yazıyı değerlendirmeniz sizi yanıltabilir. Sorularınız için Zeynep Turan’a sor bölümünden bana ulaşabilirsiniz...

YGS- YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (ÜNİVERSİTE SINAVI)

13.03.2016

Bu tarihlerde gerçekleşecek sınavın gökyüzü kalitesi Güneş Tutulmasının etkisini muhakkaka üstünde barındıracaktır. Bu tarihlerde değişken burçların aktif olduğu bir gökyüzü kalitesini mevcutken, Tutulmanın ruhundan biraz bahsedelim. 9 Mart’ta yaşanan Balık burcundaki Güneş Tutulmasının ardından gerçekleşecek sınav, özellikle İkizler, Başak Yay ve Balık burçlarına destekleyen bir gökyüzü zamanlamasına sahip. Eğer haritanızda, değişken burçlara düşen Merkür veya bunun gibi hızlı hareket eden göstergeler var ise sizin için bu sınav gerçekten verimli geçebilir. Ayrıca, sınav süresince oldukça verimli ve toparlayıcı hareket edebilirsiniz. Eğer sabit burçlar tarafından yönetilen bir gökyüzünde doğduysanız sizin için belli başlı karışıklıklar olabilir. Bu yüzden size tavsiyem zamanınızı iyi kullanmanız yönünde. Sınava giderken yanınıza alacağınız eşyaları dahi bir akşam önceden hazırlamaya çalışın. Bugün asla stresli veya kaygılı yakınlarınızla bir arada bulunmayın. Çünkü içsel olarak kendinizi strese ve baskı altında hissedebilirsiniz.  Özelikle mevki ve lokaysan konularında zorluk çekebilirsiniz. Sınava gireceğiniz okulu önceden ziyaret etmenizde fayda var.

Not; eğer kendi burcunuza dair bir açıklama yoksa bunu olumsuz olarak algılamayın. Bu gökyüzünün sizi bir de kendi imtihanına tutmadan, rutin bir geçireceğiniz anlamına gelir.

Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı

19.03.2016

Öğretmen adaylarının katılımcı olduğu bu sınavın tarihi, gökyüzünün astrolojik çerçevede en kritik günlerinde olduğu bir döneme işaret ediyor. İki Tutulma arasında gerçekleşecek bu sınav, bu iki kritik gökyüzü gündeminin etkilerini mutlaka barındıracaktır. Bu yüzden haritasında öncü ve değişken burç gurupları baskın katılımcıların sınav dışında hareketli bir gündemi olabilir ve bu da sınav döngüsüne yansıyabilir. Sınav günü ise beklenmedik aksilikler, son dakikaya bırakılmış konularda büyük problem yaşanabilir. Bu yüzden sınava ait her konuda önceden hazırlığını tamamlamış olmalısınız. Gökyüzünün yoğun olduğu bugün aslında siz sınava odaklanmak isterken sınav dışındaki gündemin baskınlığı biraz canınızı sıkabilir. Örneğin sabah hazırlanıp yola çıkıyorsunuz; trafikte ya da sınava girdiğiniz anlamda çıkan anlamsız bir kavga canınızı sıkabilir. Burada da stres yönetimini çok iyi yapmanız gerekiyor.  Yabancı dil öğretmenleri için verimli bir sınav olabilir.

YDS- Yabancı Dil Sınavı

27.03.2016

Katılımcıların yetişkin yaş grubuna mensup olduğu bu sınav dönemi muhakkak Ay Tutulmasının etkilerini barındıracaktır. Özellikle Güneş ya da Ay burcu Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak burçları için bu sınavın getirileri önemli bir döngünün başlangıcı olabilir. Özellikle memur olan ve çalışma hayatı içerisinde yer alan katılımcılar ise bu sınavda daha verimli bir performans sergileyebilir.  Satürn’ün uluslararası ögeleri temsil eden Yay burcunda geri hareketine başlamış olması bu sınavla ilgili ilerleyen dönemlerde skandal niteliğinde gelişmelerin yaşanmasına sebep olabilir. Fakat haritasında Güneş burcu ya da Satürn’ü İkizler ya da Yay olup ta  uzun yıllardır bu sınava girip fakat bir türlü istediği sonucu elde edememiş olanların beklediklerini aldığı bir sınav döngüsü olabilir. Katılımcıların stres seviyesi kendi hayatlarına dair gündemin yoğun olmasından kaynaklı daha yüksek olabilir. Adaptasyon problemi ve şıklar arasındaki kararsızlık yaşama bu sınav döneminin belli başlı sorunları arasında yer alabilir. Bu yüzden mutlaka sınav gününden bir kaç gün önce kendinize daha sakin bir program yapmaya çalışın, konsantrasyon konusunda kendi kendinizi telkin edin… Sınav günü Ay Akrep burcunun son derecelerinde olacak. Trafikte dikkatli olmaya ekstra özen göstermenizi öneririm.

TUS- Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (İlkbahar dönemi)

10.04.2016                                                     

Tıpta Uzmanlık Sınavı olarak bilinen ve başta hekimler olmak üzere yönetmelikte belirtilen meslek dallarına (biyologlar hariç olmak üzere, veteriner, diş hekimliği, kimya vb ) mensup olanların girdiği bir bu imtihanın gerçekleşeceği tarihte, gök kubbenin kalitesini belirleyen Güneş öncü Koç burcunda hareket ediyor. Aynı zamanda Güneş’in Uranüs’ten de destek aldığı bugün, öncü burçların ve hızlı hareket eden göstergelerin öncü burçlarda konumlandığı bir gökyüzünde doğan insanların avantajının yüksek olduğunu işaret ediyor. İhtisas alanlarında uzman doktor yetiştirme amaçlı yapılan bu sınav da değişken göstergelerin çoğunlukta olduğu bir haritaya sahipseniz (İkizler, Başak, Yay ve Balık ) bu süreçte biraz dağılabilirsiniz.  Bu sınavı kazananlara asistan (araştırma görevlisi) denir. Tüzükte belirtilen eğitim süresini doldurduktan sonra hekim bu bölümden mezun olur ve Uzman Doktor unvanını alır. 2016 yılında bu alanda güzel bir başarı elde edecek kişilerin ise Ay burcunun Koç veya Akrep olacağını da işaret ediyor.  Eğer Güneş burcunuz sabit (Boğa, Aslan, Akrep, Kova) ise Güneş- Uranüs kavuşumu Koç burcunda gerçekleşeceği için zihinsel olarak çok tepkili olabilirsiniz. Sınavın ilk saatlerinde gözetmenlerle iletişimi olabildiğince az tutmanızı tavsiye ederim.

Engelli Kpss

24.04. 2016 tarihinde özel gereksinimleri olan vatandaşlar için açılan sınavlara girerek sınavda başarılı ölçümlenmesi yapılacak bu sınavda diğer sınavlara göre gökyüzü hem iyileştirici hem de sakin bir ruh haline sahip. Günün ruh halini belirleyecek olan Ay, Yay burcunda hareket ederken herkesin daha duyarlı ve kurallara uygun davranabileceğini işaret ediyor. Öte yandan ayın değişken Ateş grubu burcu Yay’daki hareketi Satürn ile de etkileşime geçiyor. Bu transit ise sınava gireceklerin,  sınav ekipmanları ile ilgili sorunlar yaşamayabilme olasılığını vurguluyor.  Güneş’in Boğa burcunu ilk derecelerinde olması da denetmenlerin ve sorumluları daha çözüm odaklı davranabileceğini de gösteriyor.  Sınava girecek, haritasında Toprak ve Ateş grubu baskın olan burçların şansının ise diğer burçlara göre daha yüksek olacağını da vurguluyor gök kubbenin seyri.

Not; eğer kendi burcunuza dair bir açıklama yoksa bunu olumsuz olarak algılamayın. Bu gökyüzünün sizi bir de kendi imtihanına tutmadan, rutin bir geçireceğiniz anlamına gelir.

Teog- Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı

27-28.04.2016

Ağırlıklı olarak 14 yaşındaki öğrencilerin girdiği bu sınavın gerçekleştiği tarihte, toprak ağırlıklı bir gökyüzü hakim. Günün kalitesine bakacak olursak; Ay Oğlak burcunda hareket ederken, Merkür ise Boğa burcunda gölgeli konumda. Haritasında toprak grubu burçları ağırlıklı öğrencilerin sınav için gereken temel araç gereçleri konusunda çok dikkatli olmaları gerekiyor. Sınava giriş esnasında aksesuar kullanımına olası kural dışı olaylar için çok dikkat ediliyor ,biliyorsunuz. Bugün de gözetmenlerin detaycı, sert tavırları ön plana çıkarken, kurallar konusunda hiç taviz verilmeyecektir. Bu konuda genç öğrencilerimizin özellikle dikkatli olmalarını tavsiye ederim. 2002 yılında doğan öğrencilerin katılımının çoğunlukta olduğu bu sınavda özellikle Şubat ve Ekim aylarında dünyaya gelen öğrenciler sınavda, sınava hazırlık döneminden daha iyi performans sergileyebilir. Fakat kurallar konusunda özellikle onların titiz olması gerekiyor.  Katılımcıların haritasındaki Satürn’ün (İkizler) sınav dönemindeki Satürn(Yay) ile karşıtlık yapıyor olması aslında katılan öğrenciler için biraz zorlayacağı olacağına işaret ediyor. Satürn’ün eğitimi ve öğrenimi temsil eden bir burçta geri hareketi bu sınavla ilgili ilerleyen dönemlerde skandal niteliğinde haberlerle gündeme geleceğini vurguluyor. Bu sınava giren öğrencilerin canı biraz sıkılabilir. Benim naçizane tavsiyem çalışmalarına devam eden genç öğrencilerin, ders çalışma kaynaklarını geniş tutmalarını yönünde olacaktır.

ALES- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı

08.05.2016 tarihinde yapılacak sınavın gökyüzü kalitesine göre günün ruh halini ayın İkizlerdeki konumu, hareketliliği ve hızlı düşünmeye iten duygusal anlamda savunmacı tarafı belirleyecek. Daha çok yüksek lisans eğitimi için girilen bir sınav olarak bilinen ALES’in yapılacağı döngüde Güneş’in Boğa burcunda hareket ediyor olması ise; gökyüzünün sabit burçlarda doğan tüm sınava gireceklere desteğini esirgemeyeceğini işaret ediyor. Ağır ve yavaş başlayan bir gün gibi görünse de aslında gök kubbenin zihinsel açıdan desteği güne büyük olacak.  Bu sınav da başarı oranlarına göre yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirmen ve eğitim öğretim alanında plan oluşturacak kişilerin atanacak. Ayrıca açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan da naklen atanabilmek için ve doktora eğitimi için girilmesi gereken bu sınavı yöneten sabit burçlarda hareket eden göstergeler olacaktır. Aynı gün Boğa burcunda gerçekleşecek Yeni Ay’ın desteği de bu sınavın üzerinde mutlaka olur. Jüpiter’in Başak burcunda yavaşlaması ise Başak, İkizler, Yay ve Balık gibi değişken burçlara da desteğini esirgemeyebilir.

KPSS- Kamu Personeli Seçme Sınavı

22.05.2016

Kamu Personel Seçme Sınavı Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri dalında birçok farklı sınavın ruh halini ele alırken,  sınav günü gök kubbede bir Dolunay gerçekleşeceğini göz önünde bulundurmalıyız. Bu sınavın ruh hali büyük oranda Yay burcunda gerçekleşen Dolunay belirleyecek. Ayrıca detayların ve kanunlarında büyük reformlardan geçtiği bu süreçte dikkatler sınav süreçleri üzerine çekilecek.  Ayrıca sınav günü gökyüzü gündeminde Güneş- Mars 180’liği de gerçekleşirken kolay bir gün olmayacağını  söylemek yanlış olmaz. Ayrıca bazı yerlerde şaibeli durumlar da gündemi doldurabilir. Öte yandan Merkür Retrosu devam ederken bu dönemde girilecek sınavlarda dikkat dağınıklığı baskın olabilir. Bu süreçte sabit burçların veya haritası sabit burçlar tarafından yönetilen kişilerin daha dikkatli olması gerekebilir. Tabi sınav döngüsünde en umut verici detay ise sınav başvurularının 17-31 Mart 2016'da alınmış olması. Bu da Mart ayındaki tutulmalardan destek alanların bu sert günün üzerinden gelebileceğini işaret ediyor. Özelikle öncü burçlar tarafından yönetilen haritalar için oldukça verimli bir sınav olabilir. Tabi birde 83 – 84 doğumlular için sürpriz gelişmeler söz konusu olabilir.  Bu gökyüzü kalitesinin yönetmek için, son dakikaya kadar çalışmaktan asla vazgeçmeyin.

Sınavlar sizi korkutmasın!

Sınavlar hayatta kendimize belirlediğimiz hedeflere ulaşmak adına ilk küçük adımdır. Okul yıllarındaki sınav stresleri sizin kararlarınızda bir yol olurken, ilerleyen yıllarda yaptığınız seçimlerinizin yanında sadece bir deneyim olarak kalıyor. Değişimlerle dolu hayatın başında kendinizi üzmek için acele etmeyin.  Ama vazgeçerseniz de kendinizi sorgulayın. Vazgeçmekten başka hiçbir şeyden korkmayın. Eğer vazgeçtiklerinizin yerini dolduracak yeni hedefleriniz var ise yön değiştirmekte bir sınavdır, unutmayın…

Gökyüzünün erdemli gezegenleri yani iyicil göstergeleri olumlu açılar sergilediklerinde biz kendi içimizde stresi azaltıp, kendimize odaklanabiliriz.  

2016 yılının temasını belirleyen en büyük değişimi aslında 2015 Ağustos ayında başladı. Bu yıl Satürn Yay, Jüpiter Başak burcuna geçerken aslında gök kubbe büyük değişimlerin startını verdi.  Bu da haritasında değişken burçlar tarafından yönetilenlere bu yılın büyük fırsatlar sunacağını işaret ediyor.

2016 yılının ilk aylarında gerçekleşen sert gökyüzü hareketleri ile birçok öğrenci eğitim konusunda dikkat dağınıklığı, yılgınlık ve konsantrasyon bozukluğu ile mücadele etmiş olabilirler. Satürn Yay retrosunun da Mart itibariyle başlangıç yapacağını göz önünde bulundurursak, aslında eğitim sistemini kritik anlamda etkileyen bir yılda olduğumuz aşikar. Bu şu demektir 2012 yılından sonra yürürlüğe giren 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi ve benzerleri ile ilgili yeniden radikal düzenlenmeler meydana gelebilir. Özellikle Haziran ayından itibaren aktifleşeceğini göz önünde bulundurursak belli başlı sınav değerlendirmeleri de değişebilir veya yapılan sınavlar tekrarlanabilir, ertelenebilir…

Sevgiler…

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklı Bulunmaktadır.

10.02.2016

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...