Yükleniyor . . .

BOĞA BURCUNDA DOLUNAY (27 EKİM 2015)

BOĞA BURCUNDA DOLUNAY (27 EKİM 2015)

Boğa Burcunda Dolunay ! 

Işığın gölgesini değil kendisini bize yansıtır…

27 Ekim saat 14:05'te gerçekleşecek Boğa burcunda Dolunay diyor ki; hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım

Yine bir temizlik vakti geldi! Hem yüreklerde hem de yaşamın her alanında… Nerede kalmıştık derseniz, 13 Ekim 2015 Terazi burcunda gerçekleşen Ay Tutulması zihnimizi karıştırdı, vatanımın topraklarında neler oluyor dedirtti ve âlim ile zalimi ayırt ederken zor duyguların içinden geçip gitmemize neden oldu. Düşüncelerimi  anlatmaya çalıştım, o günlerden bu güne peki ne değişti! Öncelikle gökyüzü bize Eylül aynın başlarından beri çok ama çok zorlayıcı zamanlardan geçtiğimizi net bir şekilde gösterdi. Sonra Yeniay, şimdi ise Merkür’e yani iletişime meydan okuyor. Bu işte hiç olmadı! dediğinizi duyar gibiyim ama maalesef gökyüzü bir zaman yolculuğu gibi; nereden geldik nerelere gidiyoruz, tüm bunları bize hatırlatmak için akıyor. Yılın en Uranüs’ü bol günlerinden geçtiğimizi söylemeden geçemeyeceğim, az kaldı biraz dayanın dedikten sonra bizi neler bekliyor, biraz bunlarda bahsetmek istiyorum. Çok üzüldük, çok kırıldık, çok gerildik hatta bu kadar gerçeklikle yüzleşirken, hayattan uzaklaştık. Şimdi daha realist günlerden geçerken, kazançlarımıza ve neler yapmamız gerektiğine odaklanacağız. 

Para, para, para diyor Dolunay.

Dolunay yüzünü dünyaya doğru büyütmeye dönmüşken neden bizim büyüyemediğimizi kendimize sorgulatıyor. Ve tabii ki Boğa burcunun ruhuna yakışır idealist kararlarda aldırtıyor. Yani evrensel sistemde, bireysel hayatımızda birilerini kurban vereceğimizi gösteriyor. Aslında baktığımızda 25 Ağustosta, dünya para piyasaları kendi içinde bir anda vites küçültmüş durumda kaldı. Uranüs’ün ayak seslerini o döngü de hissettik. Teknoloji devleri olumsuz yönde puan kaybettiklerini enselerinde hissetti. O günden bugüne sallanarak devam eden para endeksli borsa hali, bu Dolunay ile birlikte sümen altı edilen bazı işlemlerin aynası gibi olacaktır. Dünya piyasalarını altüst edecek bazı revizyonlar ve radikal değişimler söz konusu olabilir. Uyanık çözümler üreten büyüklü/küçüklü firmaların maddi zararlarını, marka değerinin bir anda nasıl alaşağı edildiğini de duyacağız. Tabii bizim ülkemizde bu durum mizansen bir hale getirilip, ölü balık esprilerine kadar konuyu başka tarafa doğru, bağlama meyilli oluşabilir. Ben yine de şahsen bir Astroloğun ağzından neler olacağına kulak vermenizi isterim.

Yoksa bazı şeyler için geç mi kaldık!

Maddi değerlerimize vurgu yapan bir Dolunay ile daha karşı karşıyız. 27 Ekim Salı günü öğle saatlerinde yaşanacak Boğa -Akrep aksında gerçekleşecek olan Dolunay, duygusal anlamda bizi çok da fazla huzursuz etmeyecek, bu güzel haberle içinizi rahatlatalım. Ama şöyle de bir durum var; Dolunay abartıyı sever! olayları büyütmek, pireyi deve yapmak, aşkın da nefretin de en şiddetli halini yaşatmak onun işidir. Eğer ikili ilişkilerde bir sorun, anlaşmazlık yaşamazsanız sohbetiniz bol olsun, keyfiniz daim olsun diyebiliriz rahatlıkla… Ama küçücük bir nedenle tartışmaya kalkarsanız da işte o zaman “vay halinize!”

Hedeflerimizi görmeye, fırsatlarımızı değerlendirmeye alıyoruz!

Dolunay, Boğa burcunda gerçekleştiği için bize hedeflerimizi ve kazanç yollarımızı hatırlatacaktır. Tabii arkada hala Uranüs olduğunu ve iletişimi yöneten Merkür ile daha dün karşı karşıya geldiğini unutmamakta fayda var. Alışkanlıklarımızdan, kalıplarımızdan kurtulmak isterken belki biraz zorlanabiliriz ama yine de yılmayacağınızı söyleyebilirim. Güvenliğine hiç olmadığı kadar düşkün, duygusal bağlılıklarına ise daha kuvvetle kenetlenebilirsin. İşte, aşkta, her türlü ilişkide doğruyu yanlışı aramak için kendini sorguya çekebilirsin. Endişelenme bunların hepsi Dolunay’ın bize ettikleridir ve aynı zamanda Boğa burcunun özelliklerinin yansıması… 

Boğa-Akrep aksında gerçekleşen bu Dolunay’ın etkilerini en çok Boğa, Başak, Akrep ve Oğlak burçları hissedecektir. 

Bu süreçte bizler neler yapacağız ve nelerle karşılaşacağız?

Bir Koç burcu isen; İmkânsız olan hiçbir şey zaten hayatımızda değildir, varsa bile nedeninin biz olduğunu anladığımız bir aydınlanma yaşatacaktır bize. Alıp yanımıza getirmek kadar net, kapının yolunu göstermek kadar sert yapabilir bizi bu Dolunay’ın etkisi…

Bir Boğa burcu isen; Konforumuz, keyfimiz nerde ne yapmak istediğimiz, daha çok belki sivrildiğimiz konuların arasında gelecek. Tatlı mı? buyuralım ama yine de biraz kilomuza dikkat etsek hiçte fena olmayacak. Carpe Diem, evet ama neticeleri bize sonradan pek bir anlamsız da gelebilir. 

Bir İkizler burcu isen; Korkmayalım! daha üretkeniz ve çalışkanız bu süreçte. Ne yaparsak yapalım bir sanat eseri değerinde dikkati çekebiliriz. İlişkilerde yeni başlangıçlar ve aynı zamanda var olan ilişkilerimizin açıklarını da görmemize vesile olacaktır.  

Bir Yengeç burcu isen; Sakin ve yavaş hareket ederek mevcut pozisyonu korumaya çalışacağız. Bu biraz derin düşüncelerden kurtulup olağan durumları takip etmemize de neden olacaktır. Bilinçaltı değil üst perdeden konuşmalar yapabiliriz, varsa tıkandığımız bir konu sahibine direk iletebileceğiz. 

Bir Aslan burcu isen; Yatırım yapmak, var olan paranın finanse edilmesi ya da kredi çekmek gibi bazı ihtiyaçlar oluşabilir. Sanki biraz cesur olmakta fayda var. Maddi olarak, pek çok konuyla aynı anda uğraşacağımız kesin. Para hırsına kapılmadığımız sürece problem yok!

Bir Başak burcu isen; Miras yoluyla kazanç elde edilebileceği gibi, varsa eğer tazminat davaları, geçmişten gelen hukuksal problemler, sonuçlanmayan davalar artık nihayete erebilir. Hatta geçmiş yıllarda haksızlığa uğradığımız her ne konu varsa önümüze hesaplaşmak için gelebilir. 

Bir Terazi burcu isen; ihtişamlı sofralar kurmaya, şimdiden başlayalım… Boğa etkisindeyiz sakın bunu unutmayın. Yeme düzeninde bir abartı, bir iştah mı söz konusu nedeni açık…kendimize ve sevdiklerimize abartıya kaçacak jestler, hazırlıklar, programlar yapma ihtiyacı duyabiliriz. 

Bir Akrep burcu isen; Kadınlarla ilgili konular ön plana çıkacağı gibi, tutku da ön planda. Venüs tarafından yönetilen Boğa etkisi, sevgi ve aşk konularına cinselliği de gündemine taşıyacaktır. Bencilce istekler içine girersek bu da nedir şimdi diye düşünmemeli. Hayalperestlik? Asla, ne istediğimizi biliyoruz bu dönem. 

Bir Yay burcu isen; Evde misafir ağırlamak, dostlarla sohbet etmek daha keyifli gelecek. Ama seçiciyiz, sadece en yakın dostlarımızla yani yanlarındayken kendimizi rahat hissettiğimiz insanlarla bir arada olmak isteyeceğiz. Pek sana uygun olmayabilir ama kalabalık senden uzak dursun bir süre.

Bir Oğlak burcu isen; “Para, para, para” diye bağırmasak da, kazanç yollarımızı genişletmek için kafamızda farklı fikirler yeşerecektir. Bu aynı zamanda yaratıcılık noktasında hangi özelliğimizi ortaya koyabiliriz, bunu fark etmemizi sağlayacaktır. 

Bir Kova burcu isen; Dünya ile temasın en güzel eylemi toprakla kavuşmaktır. Uzun doğa yürüyüşleri bu dönem bize iyi gelecek, daha çok evde değil dışarda gökyüzüne bakarken kendinizi görmek isteyebiliriz. Toprakla bütünleşmek, tohum ekmek, mevsimlik çiçek yetiştirmek isteyebiliriz. 

Bir Balık burcu isen; Kendimizi bu dönemde daha yorgun ve yılgın hissedebiliriz. Belki de bu yüzden hareketlerimiz daha yavaş ve daha sakin olabilir. Boğa’nın ketum halleri biraz insanlarla aramda mesafe olsuna kadar giderse şaşırmayalım, Dolunay kapılarını sana açmış demektir. 

Ruhumuzu gördük, düşüncelerimizi anladık, peki sağlığımıza neler olacak!

Sağlıkla ilgili problemlere özellikle bazı bölgelere dikkat çekmek istiyorum. Boğaz, boyun ve ense bölgesi hassas olacağı için; tiroit bezi ve boğaz hastalıkları, ses telleri sorunu, bademcik iltihabı, diyabetik rahatsızlıklar bizi zorlayabilir. Ayrıca üreme ve genital organlarda da sert etkiler söz konusu; kasık ağrıları, idrar yolları, genital organlarla ilgili problemler de karşılaşabileceğimiz hastalıkların başında gelebilir…

Ülkemizde Durum Nasıl?

Türkiye’nin haritasına baktığımızda Dolunay’ın toplum olarak hassas olduğumuz noktalara vurgu yaptığını görüyoruz. Ekonomi, dış politika ve yabancılarla ilgili sorunlar bizi belirsizliklere sürükleyeceği gibi, kendimizi güvende hissetmemize de neden olabilir. Biliyorsunuz ki, Güneş burcu 5 derece ile Akrep’te ve 31 Ekim’de tam olarak Türkiye’nin güneşi üzerinden geçecek. Asıl konu gündemi yoğun ve odaklandığımız konular değil de bundan sonra ki süreçte neler olacağıdır, bizi nelerin beklediğidir. Malum ülke gündemimiz hiç durulmadı, bu yakın dönemde dengelerin hangi açıdan farklılaşacağını yine hep beraber görüyor olacağız. Toplum bilinci bu kadar hassas bir döngüye girmişken Dolunay bu krizi nasıl bir aydınlığa çıkartmak isteyecek birlikte göreceğiz. Türkiye 3 Kasım 2002’den bu yana aldığı kararların ne denli, değiştiğini gözlemleyecek; ılıman mı yoksa aynı anda birkaç mevsim mi yaşayacağız… Dolunay, birilerini kahraman ilan ederken birilerini deşifre edecek, bunların hepsini önümüze kaçınılmaz bir gerçeklik gibi getirecektir. 

Gündemde hangi konular öne çıkıyor, birazda bunlara bakalım;  

-Devlet adamları ve sanatçıların hukuki problemleri, geçmişten gelen hukuki savaşlar…

-Milli geliri etkileyen konularda ve para piyasaları, borsada sürpriz gelişmeler…

-Bankalar, vergi borçları, kredi konularında güncelleme; dernekler ve sivil toplum örgütleriyle ilgili haberler…

Her şeyin en aydınlık en parlak en şeffaf zamanları bizlerle olsun. Yüreğimizin atışı heyecanımıza denk düşsün ama mutluluk ve sevinçlerle. Elbette yaşam ders çıkartmak da demektir. Doğru mesajı alıp iyi olana dönüştürmektir. 

Dolunayın yüzü bizlere ışık olması dileğiyle,

Astrolog Zeynep Turan

16 Ekim 2015

Yazının her hakkı saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...