Yükleniyor . . .

BABA

Yaşadığımız topraklarda anlamı çok büyük.

Herkesin babalık yapabileceğine inanmadığımız bir auraya sahibiz. Kaldı ki baba gibi adam kavramının da bizler için anlamı çok büyüktür. Güven kelimesinin altını doldurma mesaisini kimse yüklenmediği için baba olmak, bazen anne olmaktan zordur.

Değişen düzen, değişen alışkanlıklar dünyanın her köşesinde farklı bir sarmalın içine doğru hepimizi çekerken belki de en çok babalara yaramış olabilir, hele bizim diyarlarda… 21. yüzyılın yapı taşlarından oluşan babalık, aslında babaların sağduyusunun ve sorumluluklarının evrildiğini işaret ediyor. Dünya’da artık bir hız hakim ve insanlık sürekli olarak bir yerden bir yere yetişmeye çalışıyor. Hal böyle olunca babaların, çocuklarının devamlı gelişmekte olan kodlarını, değişen dünyanın temposunda birden fazla detayı görmesi gerektiğini ve artık farklı sorumluluklar almaları gerektiği bir çağdan geçiyoruz.

Ey Sevgili Babalar Çocukluğunuzun Çocukluğu Sizin Elinizde

21. yüzyılın kodlarında baba olmak sadece çocuğunun eksikliklerini gidermek veya kullandığı teknolojide hangi siteleri ne kadar kullandığını ölçümlemek değildir. Çocuklarının duygusal boşluklarını ve kişisel gelişiminde dışardan aldıkları etkileri de görmeleri gerekmektedir. Helikopter anne-baba rolünden öte çocuğunun, çocukluğunu yaşatmak için sadece konfor değil, ruhsal olarak da misyonları olduğunu fark etmelidir. 

Alt değiştiren babalar, parka götüren babalar yanı sıra da kız çocuğunun tüm gelişiminde onun yanında olan, her şeyini konuşup, paylaşabilen babaların dönemi başladı. Sanırım tuhaf yüzyılın, en tuhaf deneyiminden “Benim babam başka!” sözüyle başlayan babalar daha çok artacak. Okutmayan babadan, kızının boşanma sürecinde yanında olan babaya doğru evrildi yeni çağın babaları. Çocuklarıyla konuşan babaların her geçen gün sayısının artmasına da gün geçtikçe daha çok şahit olacağız. Yeni yüzyılın hayırsız babası olmayacak. Baba olmadan babalık yapanların da sayısı artacak. Yeni baba sürümü modeli ise erkekler dünyasında çözüm getirecek türden olacak.

Sevgili Babalar, Gününüz Kutlu Olsun!

Astrolog Zeynep Turan
Yazının Her Hakkı Saklıdır.
10.06.2024 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

 

 

Zeynep Turan

Twitburc Kurucusu & Astrolog

Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz?Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Danışmanlık Hizmetleri