Yükleniyor . . .

AY DÜĞÜMLERİ KOÇ-TERAZİ AKSINDA

Ay Düğümleri burç değiştiriyor. 2023 yılının başından bu yana aldığımız kararları revize edeceğimiz anlamına da geliyor. Ay düğümlerinin diğer adını kader kapıları olarak da düşünebilirsiniz. Yaşamımızda süregelen belirsiz alanları ortadan kaldırdığı sırada yeni bir çevreye de girmemize de yardımcı olacak. Odağımızı değiştirecek gücü, Ay Düğümleri’nde bulacağız.

Kuzey Ay Düğümü 17 Temmuz’da Koç burcuna yerleşecek. Güney Ay Düğümü de otomatik olarak tam karşısında Terazi burcundaki yerini alacak. Böylelikle 2023’un Temmuz ayının ortasından sonra Koç-Terazi aksındaki etkilerini, Astroloji açısından yoğunluklu olarak göreceğiz. 12 Ocak 2025 tarihine kadar bu geçişte seyredecek. Ay Düğümleri hem kolektif hem de kişisel istekleri ifade edecek. Ben-sen, alma-verme, başlatma-geliştirme, yenilik-kalıcılık, talep-adalet gibi dengelere vurgu yapacak.

Rotamızı Güncelleyeceğiz

Yakın geçmişe bakacak olursak 2015, uzak geçmişe bakacak olursak 2005 yılında Koç – Terazi aksında hareket eden Ay Düğümleri o günlerdeki olaylara gönderme yapan türden olacak. Ay Düğümleri aslında gündelik hayatımızda ve toplumumuzda yörüngemizin değişeceği anlamına gelir. Geçmiş ile geleceğin muhasebesini kısa vadede 2015 uzun vadede 2005 yılları ile yapacağımızın haberciliğini de yapıyor. Neredeydik, nereye geldik sloganıyla hareket edeceğiz.

  • Büyüyüp, olgunlaşmak, ders almak, ödevleri tamamlamak ve yeni bir yol izlemek için de şansını kullanmak anlamına gelir. 2014-2015 yılından bu yana hangi adımlar attığımızı şöyle bir temize çekmek gibi de düşünebilirsiniz.
  • Bu yeni dönemde, odak olarak bireysel tavırlar ile kişiler arası ilişkileri dengelemek olacak.
  • Bireysel çıkarlarını gözeten, iletişimde cesur olarak kendini tanıtan, öncü sloganıyla hareket etme potansiyeli verecek. Deyim yerindeyse kendi hayatımızın külhanbeyi olacak, başkalarına ise nasip, kısmet güzellemeleri yaparak hayatı yöneteceğiz.
  • Ay Düğümü’nün Koç yönü; toplumları harekete geçirirken, gündelik hayatta irtifayı kaybetmemize de sebep olabilir.
  • Ay Düğümü’nün Terazi yönü ise; kurumlarda ve yapılarda düzen ve adalet arayışını her zamankinden daha çok gündeme taşırken yeni koşulları, oluşumları ve kaynakları geliştirecek.

“Ülkemizin haritasında malefik gezegenler Terazi burcunda hareket etmektedir. Ay düğümlerinin aks değiştirmesi, ülkemizin kurumlarında ve iç politikasında ön görülemez günleri de temsil etmektedir.”

Zorlu Günlerin Bir Anlamı Var, Unutmayın!

Ay Düğümleri “neden buradayım?”, “bu hayattaki görevim nedir?” sorularının yanıtlarını verir. Ayrıca "nereye gidiyorum?" sorusu bu yaşam yolculuğunda kendinize doğru soruları sorma döngüsünü de temsil eder.

Güney Ay Düğümü ruhunuzun geçmişiyle ilişkilidir. Mevcut yeteneklerinizi, alıştığınız kalıpları, trendleri, tutumlarınızı, kolay elde edilen şeyleri ve şu yaşa kadar biriktirdiğiniz manevi birikimi anlatır. Temsil ettiği temalar kolay ve güvenlidir ancak tüm bunların yetersiz kaldığını Kuzey Ay Düğümü gösterir. Daha ilerisi için elindekileri ve kendini taşıman gerektiğini vurgular. Hayatın zorlu aşamaları, engelleri, daha iyisini, daha cesur olmak gerektiğini, kalıplardan çıkmak gerektiğini Kuzey Ay Düğümü tetikler. Tanıdık alandan, bilmediğimiz sahalara girmek aslında tam olarak budur. Ay düğümlerini terazinin ucundaki iki ağırlık gibi de düşünebilirsiniz. Bir tarafı yüzleşmediğimiz iç dünyamız diğer tarafı ise toplumda gösterdiğimiz taraftır. 17 Temmuz 2023’te kendi hayat terazimizde de dengeler değişecektir.

Ay Düğümleri, 2025 yılına kadar kişisel menfaatlerin önemini vurgulayacak, ertelenen işleri ve tutumları göze sokacak. Bu yolculuk bilinçli bir farkındalıktır. Kuzey Ay Düğümü artık elinde olanları geliştirme zamanı olduğunu açık edecek. Her iki kutup öncü, hava, ateş birleşiminde yepyeni oluşumlara imkân sağlayabilir.

  • Nitelikli olmak,
  • Eğitim almak,
  • Kalabalıklar içinde sınırlarını korumak,
  • Kendi çıkarını göz ederken genelin hakkını korumak,
  • Gençleşmek,
  • Girişimcilik,
  • Gelecek için birikim yapmak

Geleceğe Nasıl Işık Tutulur?

Ay Düğümleri her zaman bütünleşmek için imkanlarınızı ve becerilerinizi doğru yönlendirmenizi teşvik edecektir. Başarmak yolun yarısıdır derler ya doğru kullananlar için Koç-Terazi Ay Düğümleri ruhen tatmin olmanızı da sağlayacak.  

Güney’den Kuzeye, Ay Düğümleri bir nevi arabayı doğru kullanabilmektir. Alternatif yollar denerken risk almaktır. Konfor bölgesinden ayrılıp yeniden var olmaktır. Deneyimleri doğru aktarabilmektir. 

Güney Ay Düğümü güvenli limandır, Kuzey Ay Düğümü ise ufuklara açılmaktır. Bu yüzden bulunduğunuz yeri aydınlatma imkânınız da var yok etmek de! Bu iki kombinasyon hazıra konmak yerine mücadele etmek anlamına da gelecek. Olduğunuz yerden kalkıp sıçramak gerektiğine vurgu yapacak. Yeni bir yaşama geçişi, konfor alanlarını bırakıp daha doğal bir yaşama geçişi de işaret edebilir. Değişimden önce, Boğa/Akrep eksenindeki deneyimlerine son bir kapanış yaşatacak. Değerlerinizi, samimiyetinizi tanımlamanıza yardımcı olacak. Çevrenizdeki adatıcı faktörlerden ayrışmanızı sağlayacak.

Ay Düğümleri Dünyanın Eksenini Kaydıracak!

Mavi gezegenimize kolektif etkisi ise Güneş enerjisinde kullanılmasıyla sıkça duyacağımız ufak tefek ama dünyayı kurtaran aparatlarla tanışacağız. Her ne kadar kulağınıza tuhaf gelse de bunlar yeni dünyada çocuklarımızın hayatını kolaylaştıran, gündelik hayata entegre olan gereçler olacak. Granül Silikon, fotovoltaik ve entegre devrelerin satışları artacak. Bu enerji yöntemlerini kullananlar sadece kurumlar olmayacak, bireysel anlamda yenilenebilir enerji kullanmak isteyen kişilerin de artış gösterecek. Endüstri 4.0 seviyesi, enerji üretimini halka indirecek. Her alanda yaygınlaşan güneş panellerinin yanı sıra granül silikon hammaddesi karbon emisyonu konusunda da karşımıza çıkacak. 2023 yılında hisse devi şirketlerin rekabeti aksiyon filmlerini aratmayan türde olacak. Gündelik yaşamımızda kablosuz hayat düzenine adapte olmak adına her geçen gün yeni ürünlere yöneleceğiz. Bunu gören şirketler ise pil yatırımına ağırlık verecekler. Şarj istasyonlarının yaygınlaşmasıyla kapalı kapılar ardında imzalanan dev anlaşmaların uzantıları bir günde ortaya çıkacak.

Kazanmak İçin Yola Çıkanın Kaybetme Korkusu Olmaz

Sanki insanlık “devre arası” vermiş de farklı konuların bir şekilde ucundan tutarak geri dönecekmiş düşüncesi hepimizi bambaşka bir noktaya taşıyacak. Uzay Çağı’na yürüme serüveninde büyük fedakarlıklar yapan, gündelik alışkanlıkları değiştiren buluşları icat eden kurumlar, aslında iklim krizinin ardındaki asli sebep olarak anılacak. Atık piller, enerji dolum noktaları, lityum rezervleri; emisyon sorunlarıyla uğraşan plastik parmaklıklar ardına düşmüş gezegenimize yardım eli uzatacak. Gelecek kuşakları kazanmak adına bugünkü kazançlarından feragat edebilecekler mi? Bu sorunun cevabını hep birlikte zaman içerisinde deneyimleyeceğiz. Lityum, gündelik hayatta kullandığımız hemen hemen her teknolojik cihazda karşımıza çıkıyor. Çoğunlukla elektrik ve elektronik alanında yaygın olsa da tıp alanında da ilaç yapımında kullanılmaktadır. Ayrıca lityum, Uzay Çağı’na doğru hızlıca yol aldığımız bir sürecin içerisinde bulunan insanlık tarihi için oldukça önemli bir konumda. Bu sebebin başında Uzay araçları ve denizaltılarda da havayı temizlemek için lityum kullanılması geliyor.

Ay Düğümleri, Astroloji dünyasında sanal noktalar olarak bilinir. Bir gezegen değildir. Ay Düğümleri aks değiştirdiğinde, tutulmaların da hangi burçlara kayacağını bulmamızı sağlar. Kuzey Ay Düğümünün ateş elementine teslim olması; teknolojide devrimlerinin önünü açacak. Tarih sayfalarında yer alacak ilklere imza atılacak, bilinmezliklerin önü açılacak.

  • İnsanlık tarihinin uzun süredir çözemediği fizik problemlerini bilim adamları çığır açarak, aralayacak.
  • Akıllı saatlerden, VR gözlüklere kadar hızlı adapte olacağız. Göz temasını bitiren günler kapıda…
  • Teknofestler her ülkede yaygınlaşacak.
  • Taşımacılığın hızı, insanla yarışacak.
  • Temel gıdada tüketim anlayışı devrim geçirecek.

“Kişisel haritanızda Ay Düğümlerinizin hangi burçta konumlandığını biliyorsanız; Temmuz ayında Twitburc’tan okuyarak, ön bilgilere sahip olabilirsiniz. Eğer; Ay Düğümlerinizin hangi burçta konumlandığını bilmiyorsanız, soru sor bölümünden haritanızı tanımak için satın alım yaparak öğrenebilirsiniz.”

Astrolog Zeynep Turan

Kaynak Gösterilerek Kullanılabilir.

01.03.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

 
 

 

 

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...