Yükleniyor . . .

ASTROLOJİDE ZÜHRE NEDİR?

Astrolojide "Zühre", Venüs gezegenine verilen eski bir isimdir. Venüs, astrolojide aşk, ilişkiler, güzellik, sanat, zevkler, lüks ve paranın sembolü olarak kabul edilir. Venüs, Yunan mitolojisinde Afrodit'e ve Roma mitolojisinde Venüs'e denk gelir. Zühre kelimesi, eski Türkçede "güzellik, güzel" anlamına gelir ve Arapça kökenlidir.

Astrolojide Venüs, kişinin ilişkilerindeki tercihlerini, sanatsal ve estetik yönlerini, sosyal becerilerini ve maddi değerlerini temsil eder. Venüs'ün kişinin doğum haritasındaki pozisyonu ve etkisi, kişinin ilişkilerdeki tarzını, estetik algısını ve maddi değerlerini etkiler.

Venüs, bir kişinin aşk ilişkilerinde ve romantizmdeki tercihlerini, zevklerini ve cazibesini ifade eder. Venüs aynı zamanda kişinin sanatsal yeteneklerini ve estetik anlayışını da belirler. Venüs'ün kişinin doğum haritasındaki pozisyonu ve etkisi, kişinin ilişkilerde ne aradığını, neye değer verdiğini ve hayattan ne tür zevkler aldığını belirler.

Astrolojide Venüs, Boğa ve Terazi burçlarını yönetir. Boğa burcu, Venüs'ün yüceldiği burç olarak kabul edilirken, Terazi burcu ise Venüs'ün egzaltasyon burcu olarak kabul edilir. Bu burçlar, Venüs'ün enerjisini en iyi şekilde ifade ettiği ve etkilendiği burçlardır.

Zühre veya Venüs, aşk, ilişkiler, güzellik, sanat, zevkler ve maddi değerlerle ilişkilendirilen önemli bir gezegendir. Venüs'ün kişinin doğum haritasındaki konumu ve etkisi, kişinin ilişkilerdeki tarzını, estetik anlayışını ve maddi değerlerini belirler.

Putin’in Haritası

7 Ekim 1952 doğumlu burcu Terazi olan ve Terazi Stelyumunda (doğum haritasında bir burçta, bir evde üç ve daha fazla gezegenin bulunması) dünyaya gelmiş olan Rusya Lideri Putin’in Güneş’inin yönetici gezegeni yani Venüs’ü Akrep burcundadır. Venüs’ü Akrep olan Putin’in Venüs’ü Mars tarafından referans alınır. Kişisel haritasına göre Putin, Terazi’nin yapıcılığından ziyade kendi alanını koruma iç güdüsü, sınırlarının ve planlarının geçilmesinden hoşlanmayan bir yapı verir. Haritasındaki Terazi Stelyumunun sanatsal tarafından çok Venüs’ünün Akrep burcunda Mars tarafından yönetilmesi; onun savaşçı, taktiksel, planlı, savunmatik ve stratejik tarafını ön plana çıkarıyor.

Dolayısıyla kişisel haritalarımızda Güneş’iniz her ne kadar Boğa veya Terazi olursa olsun, nasıl sevdiğimizi, neye çekileceğimizi ve nereye domine olabileceğimizi belirleyen Zühre’mizin hangi burçta hareket ettiğidir. 

Astrolog Zeynep Turan
Yazının Her Hakkı Saklıdır.
25.06.2024 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Zeynep Turan

Twitburc Kurucusu & Astrolog

Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz?Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Danışmanlık Hizmetleri