Yükleniyor . . .

ANNE VE BEBEK ARASINDAKİ BAĞ NASIL KURULUR?

ANNE VE BEBEK ARASINDAKİ BAĞ NASIL KURULUR?

Annelik, dünyanın en zor ama en güzel hissi şüphesiz. Biz kadınlar bu hisle ve tüm hücrelerimize kodlanmış haliyle bu şekilde doğuyoruz. Küçük birer kız çocuğuyken bile bebeklerimizle oynadığımız evcilik oyunları hep bundanmış mesela. Sahiplenmek, ilgilenmek, beslemek, korumak, kollamak içimize işlemiş. Vakti gelince hücrelerimize kodlanmış o annelik hissi dile gelip konuşmaya başlıyor; ‘’Hadi anne ol artık.’’ diye. Tüm zorluklarıyla o uzun hamilelik sürecini atlatıp bebeğimizi kucağımıza alınca şöyle derinden bir ‘’oh!’’ çekmek istiyoruz. Ama birçok şeyin aslında daha yeni başladığını da biliyoruz. Kollarımızın arasında ışıl ışıl meraklı gözleriyle bize bakan, her bakımdan bize muhtaç, ciğerlerine dünya nefesi henüz dolmuş bir insan yavrusu tüm ezberlerimizi bozmaya bildiğimiz, ne varsa unutturmaya yetiyor da artıyor bile. Kaç yaşında olursak olalım, bebeğimizle birlikte her şeye yeniden ve en başından başlıyoruz. Onunla birlikte biz de büyüyoruz.

Anne karnında bebeğinizin huzuru!

Bebeğimizle ilişkimiz ne kadar iyi olursa, bebeğimiz de büyüme ve gelişme basamaklarını o kadar hızlı çıkacaktır ve bir sonraki basamağı daha kolay aşacaktır. Özellikle ilk iki yılı birlikte yoğun bir iletişim içinde geçirmek, karşılıklı hassasiyet kazanımı için çok etkilidir. Yine ilk iki yıldaki iletişim yoğunluğu sayesinde, anne ile bebek karşılıklı bir biçimde birbirlerinin davranışlarını şekillendirirler. Bu karşılıklı şekillendirme, anne ve bebeğin birbirlerine nasıl uyum sağlayacaklarını öğrenmeleri için en önemli yoldur.

Bebeğimizle birbirimize daha hassas oldukça, birbirimizin davranışlarını şekillendirdikçe, yeterlilik de kazanırız. Bebeğimiz bir işaret verir, bizler de dinler öğrenir ve cevap veririz. Örneğin, bebeğimiz hayatının ilk günlerinde, hatta ilk saatlerinde, beslenmek veya rahat ettirilmek için ağlar. Bizler de buna cevap veririz. Zamanla bebek bu ‘’Beni kucağına al.’’ İşaretlerini mimikleriyle veya vücut diliyle gösterir.

Yetiştirme tarzımızla bebeğimizin gelişimi arasında olağanüstü bir bağ vardır. Aile bağının tek amacı, bebeği sağlıklı bir biçimde yetiştirmektir. Araştırmalara göre, ailesiyle çok fazla zaman geçiren ve paylaşımda bulunan bebekler ileriki yaşlarında birtakım yeteneklerinde daha fazla ilerleme göstermiştir. Emzirilen, vakti gelince sütten kesilen, gün boyu annesiyle olan, gece de annesiyle uyuyan bebekler, sonraki dönemlerde daha özgür ruhlu daha bağımsız çocuklar olurlar diyor büyüklerimiz ve bazı uzmanlar.

Yeni nesil bebekler!

Tabi bir anne olarak ve bebek bekleyen biri olarak birçok yeni duyguyla baş etmeye çalışıp, kendi iç güdünü ve içinde büyüyen gücü de deneyimlemek istiyorsun. Her ne kadar bilgili veya bilgisiz de olsan bebek annesine bir şekilde derdini anlatmayı başarırken bir süre sonra anne çocuğunu tanıyor. Hatta tepkilerinin ve bakış açısından yapısının ne yönde olacağını bile kestiriyorsun. Sırf bu yüzden bile bazı yeni doğum yapmış annelerin soru sorduğunda “sakin ol bebeğin sana kendini anlatacak yaşta, acele etme” dediğim oluyor.  Doğduğumuz günden itibaren gökyüzün etkilerini düşünecek olursak bebeklerin mizacını anlamak için büyük rol üstlendiğini göreceksiniz, gezegenlerin! Ama unutmayın ki gök kubbe 2012’den sonra doğan bebeklerin çok farklı yetenekleri olacağını söylüyor ve bunu en yakın 20 yıl içinde göreceğimizin altını çiziyor.  Yani sizin anlayacağınız kurtarıcı bebekler dünyanın her yerinde farklı etnik kökenle doğacaklar. Ve 21. yüzyılın sonlarında eş zamanlı hareketleri bizim bildiğimiz sorunlardan çok daha farklı konuları çözecek yetenekte ve güçte olacak gibi görünüyor…

Bebek için doğum haritası ne anlama geliyor…

Şimdi hemen akıllara şu soru gelecek; bebeğinizin haritası merak etmek ve yorumlamak gibi. Ben buna kocaman bir Hayır diyorum!  Çünkü bir bebeğin yoruma açık olduğunu düşünmüyorum.  Çünkü saf şuurun kendi akışına bırakılması fikrinden yanayım. Bu noktada ne yapmalıyız diyen annelere ise şunu söylemeliyim; bebeğiniz 7 yaşına gelene kadar Astrolojik kodlarını yazmaya devam etiğinizi göz önünüzde bulundurursanız, önce gelin kendi haritanızın artı, eksi yönlerini, yeteneklerinizi çalışıp bir yön belirleyelim. Çünkü kendi yönünüzü çocuğunuz 7 yaşına gelene kadar şekillendirebilirseniz kendi çocuğunuzun haritasına yansıma yapmış olursunuz.  Yani genetik miras kodlamak yerine, çok daha başka bir kod aktırmış olursunuz.  Yine de bebeğinizin Güneş burcu ile ilgili küçük notlar ileteceğim. Siz yine de bu notlarla veya çevrenizden aldığınız yorumlarla bebeğinizi kısıtlamayın.  Unutmayın onlar saf şuura sahiptir. 

Koç burcu bebeği annesiyseniz; bebeğinizin, inatçılığa erken başladığına şahit olabilirsiniz. Tüm ilgiyi üzerinde hissetmek isterler. Meraklı ve öğrenmeye aç olduklarından kitaplarla ilgilenmek hoşlarına gidebilir.

Boğa burcu bebeği annesiyseniz; bebeğinizin, damak zevkinin şimdiden geliştiğini görebilirsiniz. Lezzetli şeylerle beslerseniz değmeyin keyfine! Ayrıca müzik kulakları da çok iyidir. Sanatla alakalı olduğunu fark etmek çok vaktinizi almaz.

İkizler burcu bebeği annesiyseniz; bebeğinizin erkenden konuşmaya başlamasına hiç şaşırmayın! Hayal gücü de çok geniştir; ondan hikayeler dinlemeye alışsanız iyi edersiniz.

Yengeç burcu bebeği annesiyseniz; bebeğinizin size evine ailesine düşkün olduğunu fark edeceksiniz. Duygusallıkları biraz sulu gözlü olmalarına yol açabilir. Peşinizden ayrılmayacaktır.

Aslan burcu bebeği annesiyseniz; bebeğiniz biraz mızmız ve gürültücü olabilir. Uykusuz gecelere kendinizi hazırlamalısınız. Doğuştan gelen egoları sizi zorlayabilir. Lider kişiliğini hemen ortaya çıkaracaktır.

Başak burcu bebeği annesiyseniz; mükemmeliyetçilik şimdiden hücrelerine işlemiştir bebeğinizin. Yemek seçebilir, düzeninin değişmesinden hoşlanmayabilir. Sıralı ve nizamlı olmayan her şey canını sıkabilir hazırlıklı olun!

Terazi burcu bebeği annesiyseniz; rahatına düşkün ve gülücükleriyle etrafa neşe saçan bir bebek annesi olmak çok hoşunuza gidecek. Kalabalık gruplarla oynamayı seven bebeğinizin en mutlu olduğu yer evinizin yakınlarındaki bir oyun parkı olacaktır.

Akrep burcu bebeği annesiyseniz; ağladığı zaman neye ağladığını kestirmeniz zor olabilir. Gizemlidirler çünkü.  Gözleriyle otorite kurmaya çalışacağından sizi biraz kaygılandırabilir fakat tek istedikleri ilgidir aslında.

Yay burcu bebeği annesiyseniz; bebeğinizin erkenden yürümeye başlaması sizi hiç şaşırtmasın! Gözünüz sürekli üzerinde olmalı çünkü etrafı keşfetmeyi sevdiğinden her an ortalıktan kaybolabilir. Sevimlilikleriyle dikkatleri üzerlerinde toplarlar.

Oğlak burcu bebeği annesiyseniz; onun bir çocuk değil de yetişkin olduğunu zannedebilirsiniz. Fazlasıyla olgun ve planlıdır çünkü. Sorumluluk almayı sevdiklerinden ev içinde veya dışında ona ufak görevler verirseniz mutlu olacaktır.

Kova burcu bebeği annesiyseniz; şimdiden bir dahi olduğuna emin olabilirsiniz. Elektronik aletlere ilgileri vardır aman dikkat! Konuşmayı ve arkadaşlık yapmayı çok sever ve çabuk becerirler.

Balık burcu bebeği annesiyseniz; algısı hafızası bir kamere gibi kaydeder.  Balık burcu bebekleri kolay ama bir o kadar da kendi düzenini kendi belirler. Güzel sanatlara yeteneği olacaktır.

Zeynep Turan

22-06-2017

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...