Yükleniyor . . .

ALDATAN ALDANIR

ALDATAN ALDANIR

Dönem dönem hayat tıkanır, yaşam daralır. Sonsuz mutluluğun kapısı bir anda kapanır. Son yıllarda mavi gezegenimiz saymakla bitmeyecek sınavlara tabi oldu. Duran dünyanın savaşında en çok yara alanlar çiftler ve ilişkiler oldu. Aynı evin içinde sorunlarını küçültenler, ilişkilerine güçlü dikişlerle bağlanarak zor günlerin hakkını verdi. Kalp birliği yapanlar galip gelirken, yorgun ve yaralı ilişkilere ağır bir darbe oldu bu yıllar.

Aynı Evde Köşe Kapmaca Oynayanlar Çoğaldı

Dar alanda kısa paslaşmalar misali kırgınlıklar, kızgınlıklar bir anda ortaya çıkarken aynı evin içinde köşe kapmacaya dönen evliliklerin sayısı çoğaldı. Daha önce yara almış, son bir şans diye yola çıkılan ilişkiler, pandeminin ağına düşeceklerini de orada hırpalanırken durmayan kanamalar yaşayacaklarını da beklemiyorlardı elbette.

Sevmenin her zamankinden daha çok zorlaştığı, ihanetlerin şekil değiştirdiği 21. yüzyılın 21. yaşındaki döngüsünde ‘inanmanın’ mucizeye dönüştüğü bir evrene hazırlanıyoruz.

Sadakatsizlik;

Yıkıcı, onur kırıcı, paramparça eden, suçlayan, yürek ağrısı haline gelen özetinde ise her iki tarafa da tarifsiz yara olan iz!  Derin sessizliğin ve sakinliğin altından çıkan büyük yalanlar, hareketliliğin doyumsuzluğundan taşan yeni heyecanlar yıkmayı kurmaktan kolay hale getirdi.

Suçu Üstlenme!

Aldatma çoğu kadın için var olan ilişkide duygu eksikliği, erkek için ise cinsel haz arayışı olarak özetlense de gerçek her zaman bu kadar sığ olmayabilir. Birçok psikolojik nedeni olan bu kavramın hassasiyeti büyük kırılmalar yaşatabilir insana. Aldatılan taraf durumu irdelediği süreçte, kendinde bir eksiklik görerek suçu üstlenir. “Onda bende bulamadığı neyi buldu?” Oysaki sadakatsizlik tamamen karşı taraf ve kendindeki eksiği kapatma halidir.  

İlişki evreni ve taraflara biçilen roller senaryosu karmaşık ve çoğu zaman da anlaşılmaz bir kısır döngüdür. Gündelik hayatında ikiye bölünmek kimsenin ilk tercihi değildir! Bireysel hesaplaşmaların çatışması, gösterilemeyen ikinci yüz; kapalı kapıların ardında saklanan ilişkileri doğurur. Aldatmak ruhsal bir yıkımı da tasvir eder.

Geçmişten gelen travmatik anılar, sevgi ve kabul görme isteği, çocukluktan kalma yaralar, hayat yolunda başarısızlığı kabul edememe, kendini gizleme hali… saymakla bitmeyecek ardışık problemlerin birleşimi de bu yıkıcı tutuma zemin hazırlayabilir.

Aldatanın Süreci Nasıl İşler?

  • Yükünün altında ezilmemek için kendine binlerce kılıf hazırlarken hayatın en tuhaf çıkışlarını bu dönemde yapar.
  • Yalnızca hatalarıyla yüzleşmez, bastırdığı kişiliği ile de yüzleşir.
  • İster kendini haklı çıkarma mücadelesi olarak algılayın ister çamura battıkça debelenme olarak… şu bir gerçek ki en büyük savaşı kendine açtığını iyi bilir.
  • Yargılandıkça, yaptıklarının haklılığına inanmak için, karşı tarafın tepkilerini kullanır.
  • Aldatılandan daha çok mağduru oynar.
  • Üzerindeki baskı ve gizlenme iç güdüsü kalkar kalmaz savunma gücünü kuvvetlendirir.

Hasarlar Çift Taraflıdır…

Aldatanla empati kuramayacağımız gibi aldatılanın hayatında oluşan hasar birçok ilişkiye yansır. Hele de uzun yılara yayılmış bir evlilik ise… Bu hasar sadece bireysel değil, yaşamlarda da büyük çatlaklar oluşturur. Bazı duygular tarif edilmez yaşanır cinsinden bir süreçtir. Sadece tek tarafında değil üstelik iki tarafında sürecidir bu.

Değer verdiğiniz biri tarafından aldatılmak zorlu ve acı deneyimlerin başında gelirken hayatınızdaki birçok dinamiği etkileyebilir. Değer yargılarınızı, kendinizi ve etrafınıza olan bakış açınızı sorgularken bulursunuz kendinizi. Sadakatsizlik ilişki için bir dönüş noktası olabilir. Her ne kadar zorlu bir süreç de olsa seçeceğiniz yolu belirlemek gerekecektir.

“Yaşamlarımızı ellerimizle inşa ederken, hayatın karanlık sokaklarına sapmak bir seçimdir, kader değil”

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Bütün Hakları Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

05.02.2021

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...