Yükleniyor . . .

AKREP BURCUNDA MERKÜR RETRO’SU (31 EKİM 2019)

AKREP BURCUNDA MERKÜR RETRO’SU (31 EKİM 2019)

Merkür Akrep Burcunda Geri Gidecek

31 Ekim’de Akrep burcunda yavaşlayacak Merkür sahalara iniyor. Dünyayı yerinden oynatacak enerjiyi tetiklerken, aslında ardı ardına yaşanacak gezegen hareketlerinin de startını veriyor.  Astrolojide İletişimi, aklı temsil eden Merkür geri giderse akıl tutulması mı yaşanır? Ya da kaç ölçekte yaşanır? İşte bunu analiz edeceğiz:

Seven de Yorulur Diyeceğiz  

1 Kasım’da Merkür Akrep burcunda geri gitmeye başlarken, 21 Kasım’da bitiyor ama yine rahat durmuyor. Aslında 3 Ekim’den 10 Aralık gününe kadar tamı tamına 68 gün Akrep burcunun düz mantığının etkisi altında olacağız. Bu düz mantık nasıl olur derseniz bu tarihlerde çevrenizi gözlemlerken daha net öğreneceksiniz. Bu tarihler arasında Merkür gerilemesi ve saz arkadaşlarının çıkaracağı kirli girdaptan etkilenmeyen hiçbir canlı kalmaz diyor gökyüzü!  Merkür gerilemesinde doğduysanız; 1-21 Kasım tarihleri arasında çocuklar gibi şen olabilirsiniz.

Kalplere Kar Yağdıranların Derdi Bitmeyecek!

Merkür, Akrep burcunda geri giderken, anlamakta güçlük çekilen fikirler sabitleşecek, duygular keskinleşecek, klavyeler ve sosyal medya coşacak. Sevenleri daha hassas, daha duyarlı yaparken, pire için ülke yakanları, kapıyı çarpıp gidenleri de görebiliriz. Hem de her yerde!  Niye bizi yakından ilgilendiriyor ya da çok yüksek oktavda hissedeceğimize gelirsek, dünyaya geldiğimiz ülkenin burcu Akrep!  Bu durum da ülkemizin şans gezegeninden tutun da Venüs ve Güneş burcuna kadar Merkür Akrep Retro’su hepsine çarpa çarpa yürüyecek!

Sıra Dışı Olan Nasıl Rutinimizin Bir Parçası Haline Gelebilir?

Yılın 3. ve son Merkür gerilemesini deneyimlemeye hoş geldiniz. Size tavsiyem gerileme deyip geçmeyin. Kemerlerinizi bağlayın. Çünkü nerede çürük var hepsini göreceğiz. Hemen heyecana kapılmayın. Bana ne olacak, demeyin yazıyı sonuna kadar sakince okuyun.

Çünkü hepimiz birtakım testlerden geçerken, kim yanımızda kim değil onu da göreceğiz.

Zor günler aşılır da zor günleri aşmak için insanlığını kaybedenler unutulmaz dedirtecek Merkür.

68 günlük Akrep seyri!

3 Ekim’den bu yana Akrep burcunda süzülen Merkür 31 Ekim’de sahalara sert bir iniş yapacak. Öyle ki yılın 300 günlük bölümünde doğan herkes nasiplenecek.  Eğer Merkür gerilemesinde doğduysanız, bu tarihlerde asın bayrakları bakın keyfinize…

Ah Almak da Gönül Almak da Sizin Elinizde

31 Ekim’deki gerileme ile herkesin parası kıymetli olurken, 3’ün 5’in hesabını yapma konusunda sınırları zorlayacağız. Herkes akıl küpü kesilecek. Sinirler gerilecek. Sabır sıfıra inerken, iletişim ağdalanacak, aradan laf cımbızlayan artacak.

Hayatımızda olması gereken şeylere yoğunlaşmak yerine o ne dedi, bu ne dedi sorularının peşine düşeceğiz. Düşmem demeyin, düşersiniz. Hayatımızda kırık dökük idareten duran temmuz ayından bu yana kafanızı kurcalayan her şeyi hayatınızdan çıkarmak isteyeceksiniz.

Tüm yazılarımda belirttiğim gibi Merkür evin eksiklerini, hayatımızda ertelediğimiz ve ötelediğimiz sorunları gelip önümüze döker. Bu tarihlerde de eksik, yarım, yalandan öteye gidemeyen ne varsa fark edecek, göreceksiniz.

Korkmayın, Yönetebilirsiniz!

Gökyüzünde sadece Merkür yok. Bunu kendimize hatırlatmamız gerek. Ortalığı karıştıran gökyüzünün yaramaz çocuğu sahnedeyken, diğerleri ne yapacak?

Venüs Merkür’ün hemen yakınlarında olacağı için önce ilişkileri, ortaklıkları, sorunlu evlilikleri ve tembel eşleri sıkıştıracak. Merkür geri geri 21 gün yürürken ilk çarpışacağı kişi (kavuşum) Pallas!

O da ne demeyin hemen kendisini anlatayım size. Ne denli güçlü günlerden geçtiğimizi sizde fark edeceksiniz. Gökyüzünde 1 Kasım’da bu çarpışma gerçekleşirken yeryüzünde yürüdüğümüz duygunun tanımını yapmakta zorlanabiliriz. Bir sakinleşin der ve yazının tamamını okumanızı tavsiye ederim. 

Merkür Akrep Burcunda Geri Giderken Aklımızı Başımızdan Alabilir

Pallas, Jüpiter'e en yakın olan asteroittir ve Jüpiter'in gölgesinde kalmıştır. Bu yüzden hukuk ve adaletin koruyucularındandır. Sıkı durun! Merkür Pallas’la kavuşarak aslında güvendiğimiz dağların karanlığında neler varmış bize gösterecek. Eften püften konular değil hepimizi yakından ilgilendirecek konuları evin yaramaz çocuğu Merkür’den, 21 Kasım’a kadar öğreneceğiz…

Bakanı, Kulüp Başkanı, Sanatçısı Derken, Hepimizi Sıradan Geçirebilir Bu Retro!

Merkür geri giderken eğitim sistemiyle ilgili bir dizi değişikliği de beraberinde getirmeye hazırlanıyor. Mili Eğitim Bakanımız bu Merkür retrosunda en çok konuşulanlar arasında yer alacak.  Çünkü Merkür geri giderken, en çok Satürn Oğlak seyrine çalım atacak. Bu da demektir ki 1959 – 1961 yılları arası doğumlular kariyerlerinin en önemli süreçlerinden geçtiğini hissedecekler. Beşiktaş’ın yeni başkanından tutun da ona kafa tutanları konuşurken, sağlık sorunu olan, kardeş kavgasına düşen sanatçıları da irdeleyeceğiz. Her ne kadar ‘’Yapma Merkür desek de’’, o bize: ‘’Kendi önüne bak, eksiğini gör! Önce evdeki bulgurunu düşün diyecek.

Hayırlara Vesile Olsun Deyin, Sabredin!

Merkür Retrosu sırasında ihmal ettiğiniz, yarım olan, bir türlü oturmayan bütün sistemleri de görür, dile getirir ve ısrar ederiz. Her kafadan bir ses çıkma durumu Merkür gerilemesi sabit bir burç olan Akrep’te gerçekleşirken, düşündüklerimizin kısa süreliğine de olsa doğru olduğuna yürekten inanacağız ve aklımızı yoruma kapatacağız. Kulaklarımız da eleştiriler dışında hiçbir sözü duymayacak!

Merkür, Su Burcundaki Retrosunda Taşkınlıklar Yapar. Dikkat!

- Zor

- Şaşırtıcı sürprizlerle dolu

- İnanılmaz hızlı

- Yüzleşmeli

Çıkabilecek ufak tefek sorunlarda orta nokta bulmaya çalışmalıyız. Yani kontrolü sağlamak bizim elimizde.

Uyarılar: 

Borç Almak

Kredi Çekmek

Kontrat Yapmak

Sürekliliği olan işlerle ilgili net kararlar almak için biraz bekleyin, hangi güne kadar mı?

21 Kasım’a kadar!

Ayrıca,

Sözleşmeleri İyice Okuyun

Evinizi Alma ve Satma

Kariyer

İpotek Konularına Asla Girmeyin!

Büyük Borçlara ve Riskli İşlere Girmeyin!

Sözler Vermeyin! Bekleyin…

Suya dair konularda da temkinli olun; Yağmurlar, Seller vs.

Yakın Gelecek...

Gökyüzü olabildiğince stresli ve sıkıştırıcı bir sürece doğru yol alırken sizleri uyarmayı bir borç bilirim. Olumsuz haber duymayı kim ister ki? Benim amacım, yazdıklarımdan ve uyarılarımdan olabildiğince kendinize küçük notlar çıkarmanız. Adımlarınızı kaygılı, stresli ve soru işaretleriyle atmak yerine öncesinden önleminizi alabilirsiniz.

Merkür Retro’sunun En Sert Günleri!

10-12 Kasım tarihleri arasında Merkür geri gide gide Güneş’in kalbine çarpacak. Bu da ülke çapında son dakika haberleri, Akdeniz’i yakından ilgilendiren ani gelişmeleri işaret ediyor. Özellikle bu 2 günü daha iyi yönetmenizi tavsiye eder ve burada Marmara Denizi’ni de ilgilendiren olaylar yaşanabileceğini küçük bir not olarak düşerim.

Gündelik hayatınız için dahi olsa bu günlerde ödemeleriniz veya yeni girişimleriniz ile ilgili düzenlemeleri yapmak yerine beklemenizin daha iyi olabileceğini işaret ediyor. Özellikle teknoloji ile alakalı alışverişlerinizi erteleyebilir. Alt yapı çalışmaları olan bir işte çalışıyorsanız işe biraz daha temkinli gidebilirsiniz. Eğer seyahat, vize, rezervasyon vb. işleriniz varsa yine bu günlerde aksiliklere maruz kalabilirsiniz.

Merkür’ün Etkisi Sandığımızdan Büyük Olabilir

Merkür gerilemesi 3 hafta boyunca karar mekanizmamızda tutukluk yaratırken, teknolojik ve endüstriyel aletlerden tutun da mekanik (metro, tramvay vb. toplu taşıma araçları) aksaklıklara kadar günlük hayatımızı etkileyebilir.

Merkür Gerilemesi’nin Yıllara Etkileri;

1983 Eylül’den - 1985 Kasım tarihleri arasında doğanlar, Satürn’ü Akrep olanlar 10 Aralık gününe kadar alacağınız kararlar size pişmanlık olarak geri dönebilir, sakin olun! Şüpheleriniz de haklı olsanız da ,aşırı tepkilerinizde suçlu duruma düşebilirsiniz.

 

Kasım 1974 - Mayıs 1975 tarihleri arasında doğanlar hayatî karar döngüsünden geçerken ısrarcı olmamalarını tavsiye ederim. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını bu süreçte daha iyi anlayacaksınız. Suyun akıntısına kapılıp son 3 yıldır uğraştıklarınıza meydan okuyabilirsiniz. Gizli bilgileriniz ortaya çıkabilir sırlarınız ifşa olabilir dikkat!

Eylül 1975’den - Kasım 1981 yılına kadar devrim gezegeni yani Uranüs’ü Akrep olanlar; ‘’Yapmam!’’ dediklerinizi bu 68 günde yaparsınız ve hayatınızın devrim günlerinden geçtim dersiniz.

En çok etkilenecek burçlar; Akrep, Boğa, Aslan, Kova

En az etkilenecek burçlar; Koç, Terazi, Yengeç, Oğlak

Dikkatli olursa sıyırıp geçecek burçlar; İkizler, Başak, Yay, Balık

 Sevgili Twitburc Okurlarım,

Gökyüzü, Astrolojik olarak anlatılmaz, yaşanır gibi günlere doğru usulca akarken, haftalık ve aylık burç yorumlarınızı okumayı ihmal etmeyin. Sizler için Retro’nun etkilerini burcunuza özel günü gününe ve haftası haftasına yazacağım, gerisi mi? Gerisi ise  2019 Kader Yeniden Yazılıyor kitabımda…

Astrolog Zeynep Turan

01.10.2019

Yazının her türlü hakkı saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...