Yükleniyor . . .

9 HAZİRAN YAY BURCUNDA DOLUNAY

Yay burcunda meydana gelen Dolunay burçları nasıl etkiliyor?

Haziran ayının hem hızlı hem de sıradan geçmeyeceğini anlatan bir Dolunay kapımızda. Yay burcunda meydana gelen Dolunay burçları nasıl etkiliyor? Dolunay bize aslında arka planında birçok şey anlatmaya çalışıyor. Göz önünde olan insanların hayatlarını irdelemek için harekete geçerken kendi iç dünyamızın gizemli kapılarını da yolculuk yapacağımızı vurguluyor. Gerekli gördüklerinde fedakar olmaya çalışan insanların aslında işler karıştığında ne kadar ısrarcı olabileceklerini, benmerkezci davranan birçok kişi ile karşılaşabileceğimizi, kontrol edilen mekanizmaların bir nevi sıkışacağını vurguluyor. Fikir ayrılıklarının ise ilişkileri zedeleyebileceğini, gereğinden fazla konuşan insanların bugünlerde sık sık pot kıracağını ve genel atmosferi değiştireceğini işaret ediyor.

Ne zaman gerçekleşiyor?

9 Haziran'da Yay burcunda Dolunay meydana gelirken Güneş’in konumu İkizler burcunda yer alıyor.

Hedef kitlesi nedir?

Topluma mal olmuş insanlar, hukukçular, davalar, mahkemeler, hakimler, savcılar. Gazeteciler, medya kurumları. İnternet, teknoloji. Yurtdışı bağlantılar, konsolosluklar, yabancı şubeler, iltica büroları, elçilikler. Eğitimciler, eğitim sistemi, yüksek öğrenim, profesörler, doçentler, akademisyenler, araştırmacılar. Filosoflar, din adamları, din kurumları, tarikatlar. Uzay bilimleri ve bu konularda yapılan gizli araştırmalar.

Gizli hiçbir kapı kalmıyor!

Gökyüzünün öğreten gezegeni Satürn’ün koluna takan Dolunay, kendi ışığını yeryüzüne rehber yapmaya çalışıyor ve bilmediğimiz birçok şeyi karşımıza çıkartmaya hazırlanıyor. Bu sürecin geçtiğimiz Haziran ayından çok farklı olmadığını göreceğiz. Bazı konuların yaşamlarımıza geç aksaması şimdilerde kafalarımızı karıştırabilir. Neyin gerçek ya da illüzyon olduğunu bilemeyebiliriz. Mercek altında ki bazı olayların ve açıklamaların bizi çok farklı kapılar açıtığını gösterebiliriz. Ancak tüm bunlar birçok insanın kafasına oturmayabilir. Özellikle bilim dünyası, sağlıkla ilgili çalışmalar, dijital platformlar, sosyal medya gibi gelişmeler birçok bilgi akışını aynı anda yansıtıyor olacak. Çoktan keşfedilen şeylerin bu günlerde ortaya çıkabileceğini de görebileceğiz. Bazı açığa çıkan konular siyaset ve bu tarz mekanizmaları da zorlayabilir. İnsanların tepkilerine ya da yorumlarına dair bürokratik engeller oluşturmak isteyenler olabilir. Bu açıdan internet gibi sosyal alanımıza yayılan bilgi alma özgürlüğümüze engeller gelebilir.

Siyaset cephesi yine dalgalı bulutlu!

Dolunayın etkisinde liderlerin sert açıklamalarını, parti başkanlarının birbirleri ile karşı karşıya kaldığını görebiliriz. Orduyu ve ülke sınırlarını ilgilendiren gelişmeler meydana gelirken, ayrıca yasa dışı grupları gündemini taşıyabilir. Siyasetçiler etkin olurken meydanlarda sert konuşmalar yapabilir.  Bu süreçte mega projeleri, iddialı açıklamaları ve şaibeli bazı durumları da dikkat çekici olabilir. Yoğun, yüksek gücü olan bu Dolunay Alman başbakanı Merkel’i de yakından ilgilendirecektir. Dünya bazı gelişmelere seyir halindeyken Avrupa ilk göz yaşı damlasını bu günlerde dökebilir.

Kimler eşlik ediyor?

Gelişmeler aslında gökyüzünde bir meydan muhaberesi tadında; Güneş İkizler burcunda süzülürken Satürn Dolunayı karşısına alıyor.  Ateş etkisindeki Yay'ı, değişken hava da Dolunaya elçilik ederken buluyoruz. Şansı yöneten Jüpiter’in ise düz seyrine girmesi ve Merkür ile iletişim kurması zihinlerimizi tekrar tekrar sorgulamamıza neden oluyor. Bu kombinasyon sahip olduğumuz tüm değerleri irdelemeye, yaşam ve kalite üzerine düşünmeye, bize yapılan haksızlıkların neticelerini araştırmaya, bilimsel olarak daha derin çalışmalar yapmaya teşvik edebilir. Ayrıca bir türlü sonlanmayan davaların neticelerine kavuşmasına ve eğitim sistemini düzenlemeye kadar giden geniş bir alanı içine alabilir.

Bu süreçte hangi burçlar etki altında?

İkizler, Yay, Başak, Balık burçları dikkat! Seyahat, organizasyon, yakın arkadaşlar, eski ilişkiler, tatil planları gibi gündelik konuların hızını yakalamakta zorlanabilirler. Bu süre zarfında değişken burçlar insan ilişkilerine ayrı bir önem veriyor. Uzak mesafeli ilişkileri değerlendirirken, yakınlaşmaya çalıştığımız yeni arkadaşlıklara ne kadar şans vermemiz gerektiğini görebileceğiz.  Dolayısıyla potansiyelimizi yakalamaya çalışırken Uranüs semada Koç etkisi ile tüm ilişkileri destekliyor ve aynı zamanda yüzleştiriyor. Hem kazanan hem de kaybeden olabiliriz!

Herkes nasibini alıyor! Kadınlar hikayelerini baştan yazıyor!

Tüm bu ilişkiler içinde gökyüzünün teması yoğun ve masalsı. Bazılarımızın hayatında açıklı hikayeler, bazıları içinde sevinçli haberler ile Dolunay bizlere eşlik ediyor. Bu süreçte neyi, neden ve nasıl kaybettiğimizi ya da kazandığımızı anlayabiliriz. Semada yer alan Venüs, Mars 60’lığı  kadınların yaşamlarını ön plana alıyor. Kadınların dünyasında dönen Yay burcundaki Dolunay, özellikle hayatlarımızı yükseltiyor, belli bir kalite arayışına teşfik ediyor. Sağlık, görüntü, imaj, güzellik gibi konulara yönlendiriyor. Dişil etkideki bu hakimiyet aynı zamanda zaaflarımızı da ortaya çıkartıyor. Ancak çözüm bulmak içinde kendimize yöntemler geliştirmemizi sağlıyor. Sağlığımıza, beslenmemize, alışkanlıklarımıza, ilaç kullanmaya, duygulara kadar kontrol etmemiz gereken alanları ayrıca vurguluyor.

Toplansın aile meclisi!

Aile, toplum, geleneksel davranışlar gibi durumları tetikleyen Dolunay, 13 Haziran’da Güneş, Satürn karşıtlığı ile aile içinde sorgulamalara, maddi alışverişlere ve kararlarda etkili oluyor. Özellikle bu süreç; 1951-1959 ve 1970-1984 doğumları yakından ilgilendiriyor. Dolunay, 2004’den bu yana geride bıraktığımız konuların benzerini ya da tekrarını karşımıza çıkartabilir. Hiçbir şeyin geçmişte kalmadığını ortaya çıkartırken, Haziran ayı aslında hayatlarımızı şekillendiriyor, amaçlarımızı belirliyor.  Ailemizde 1984’den sonra doğanlar varsa onların gelecekleri, yaşantıları, değişim süreçleri de bir o kadar önemli olacak.

İlişkisi olanlar ve evli olanlar dikkat!

Satürn gezegeni 2015 yılı Aralık ayından beri çocuklu düzeni olan evli insanları sorgulatıyor.  Artık ilişkileri adına sağlam yapı isteyen ve geleceği şekillendirenler için kesin çözümler ürettecektir. Devam etmek ya da yolları ayırmak bu dönemeçte sık karşımıza çıkabilir. Tüm bu yaşamı şekillendiren değişimler ve kararlar Haziran ayında oldukça hassas ve alıngan olacağımızı da işaret ediyor. Toprak, arazi, miras, ailevi konularda sorunları olanlar bu günlerde bir anda karışıklık yaşarken bir yandan düzenlemeleri de gidebilir. 28 Haziran’a kadar da kamusal alanlarda, hukuksal beklentileri olanlar, dava süreçlerini takip edenler yeni haberler alabilir. 

Bunlara dikkat edin;

Yanlış anlaşılmalara maruz kalabiliriz.

Sağlığa dikkat! Eklem ağrılarına, gece uyku düzenine ve beslenme alışkanlığına önem verilmeli.

Platonik, melankolik hallere girebiliriz.

Sahiplenici olurken, kaygı üretebiliriz.

Kendini yönetmek, çevrenizi yönetmek bu temanın kazanını belirleyecek! Büyük hesaplaşmaların en derin zamanlarından geçiyoruz, kolay değil. 9 Haziran’da başlayan Dolunay, 9 Temmuz’a kadar bir halat gibi uzanacak ve çektikçe, çekiştirdikçe karşımıza çıkanlara şaşırabiliriz. Temposu yüksek günlerden geçebiliriz. 

Neler yapmalı?

Öfkenizi bastırın

İki kere düşünerek hareket edin

Hedeflerinizi belirleyin

Eksik kaldığınız yönleri keşfedin

2017 yılının geri kalanı için yapılacaklar listesi hazırlayın

Haziran ayında meydana gelen Dolunay aslında yılın ilk yarısını değerlendirmemiz açısından bize birçok fırsatlar veriyor. Nerede olduğumuzu, ne kadar yol aldığımız, hangi konuda eksik ya da abartılı olduğumuzu bu süreçte görebiliriz. Bilinçaltımızı toparlamamız, zihnimizi canlandırmamız içinde ideal bir süreç olacaktır. Çevrenizle ilgili değişime giriyorsak bir yandan bakış açımıza rasyonellik katabiliriz. Bu süreçte kendinizi eleştirmeniz içinde zamanınız olacak. Tılsımlı bir Dolunay olduğunu, her türlü mucizenin olabileceğini, her şerrin bir hayra açılacağını da aynı zamanda müjdeliyor.

Doğa denge arıyor!

Heybetli Dolunay, aynı zamanda iklim şartlarını da yakından ilgilendirecektir. Kafası karışık olan iklim koşulları da bu süreçte bir rutine girebilir. Güneş İkizler burcunun son derecelerinde artık mevsim değişkenden sabit etkiye, çoğalmaya, büyümeye, öncü niteliğe doğru adım atıyor. Bu durum 2017’nin yaz döneminde keskin sıcakların olabilecegini gösteriyor. 

Yay burcunda meydana gelen Dolunay burçları nasıl etkiliyor?

Koç; doğru bildiklerim yanlışmış diyebilir, ilişkilerine başka bir perspektif katabilirsin. 

Boğa; yerleşik hayatında radikal değişimlere açıksın. Yeni bir iş, semt, meslek, eğitim gibi...

İkizler; değişirken olgunlaşmanın gerekli olduğunu anlıyorsun. Evlenmek ya da boşanmak gibi evreleri akıllıca atlatıyorsun.

Yengeç; hatayı düzenlemek, organize olmak, kendine zaman ayırmak dönemin mottosu olacak.

Aslan; duygusal iniş çıkışlarınla ilgili aileden destek var. Sağlık problemlerini dikkate almalısın.

Başak; bazı problemleri gözünde büyütmekte iddialısın. Kendinden ve ailenden uzak tutmak istediğin kişiler olacak.

Terazi; iletişimde yapıcı etkiler var. Eski bir eş, sevgili ya da arkadaş yeniden hayatına girebilir.

Akrep; yeteneklerini keşfetmek bambaşka bir kariyer haritası çizmene neden olabilir.

Yay; ailesi ve çocukları, işi, yaşadığı alanı, kendi arzuları bu dönem amaçlarını yükseltiyor.

Oğlak; ikili ilişkilerinde mantığı devreye sokuyorsun. Ortaklıklarda, miras konusunda ve ticari işlerde yenilikler var.

Kova; sosyal duruşundan etkilenen insanlar var. Yardım etmek, belirleyici olmak, yön göstermek popüler olmana neden oluyor.

Balık; hem kariyer hem de aşk için mücadele ediyorsun. Her şeye aynı anda hâkim olmak isteyebilirsin. 

Zeynep Turan

30-05-2017

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...