Yükleniyor . . .

6 MAYIS BOĞA BURCUNDA YENİAY!

SONRADAN SAHİP OLDUKLARIMIZ MI YOKSA HEP BİZİM OLAN MI DAHA DEĞERLİ?

Herkesin bir hayali vardır ve gerçek olması için elimizden geleni yapmak isteriz. Bir gezegen, bir burcun son derecelerinde gezinmeye başladığında hayallerimize tutunmak, mücadele ruhuna daha çok sahip olmak güdüsünü ortaya çıkartır. İşte, böyle bir refleksle hareket etmek isteyeceğiz. 

Peki, hiç mi yorulmayız? İnancımızın sınırlarında gezindiğimiz hiç mi olmaz? Olur, tabii. Hele ki gök kubbe böyle iken, "ne var ki gökyüzünde?" diye soranlara küçük bir latife yapıp, bu yazıyı uçakta kaleme aldığımı not düşmek isterim. Yazmada ve hizmette sınır yok diyen bendeniz size bu sefer karmaşık gibi görünen günlük hayatta ihtiyacımız olan, “olmazsa olmaz”  dediğimiz konfora ulaşmanın yolu olan ve türlü bedeller ödediğimiz parayı ve gücü temsil eden bir Yeniay’ın bizi karşıladığından bahsetmek istiyorum.

Cuma günü meydana gelecek Yeniay, Boğa burcunda yükseliyor. Aynı zamanda devam eden beş Retro hareketini de göz önünde bulundurursak, yankıları bir hayli yoğun olacak bir Yeniay bizi bekliyor.  Astrolojik olarak değil ama ruhsal olarak belirli sınırlarda yaşıyoruz, gökyüzü oluşumlarının ardı ardına bıraktıkları yansımaların, gerginliklerin yerine hafifleme etkisine aday bir izlenim bırakabilir. Kişisel olarak suçluluk duygularımızla barışmayı öğrenirken, artan özgüvenimizle el sıkışarak yaza hazırlık yapmaya başlayabiliriz. Yeniay, bir şans timsali olan büyük üçgen oluşumunu yanına destek almayı ihmal etmiyor. Böylelikle; kişisel ve ruhsal büyümelerimiz profesyonel bir bakış açısına sahip oluyor. Mutlu olmak, büyümek, önemli dönüşümler, seyahat etmek, kariyer ve tüzel ilişkiler bir yol alacaktır.

Güneş’in Boğa burcunda hareket ettiği bu günlere, enerjiyi ve öfkeyi yöneten Marsın Yay burcundaki geri hareketi de eşlik ediyor. Yeniay sabırsız tavırlar sergileyeceğimiz ayrıca kendimizi engellenmiş gibi hissedeceğimiz bir döngüye vurgu yapıyor.

Yeniay’dan mesaj var!

Yeniay bu döngü ve beraberinde 28 günlük süreç boyunca etkisini gösterecektir. Ve Güneş ile koalisyonunda olarak tüm olasılıkları masaya yatıracaktır. Kim haklı gelecek önemli değil ama yeni planları ön plana çıkartmak için kim daha rasyonel davranırsa, öncelik onun olacak.  Bu vesile ile; ilerlemek, yaratıcı yollar aramak, eski alışkanlıkları, davranışları, inançları sorgulamak önem kazanacak...

Yeni başlangıç yapmak isteyenler el kaldırsın!

Liste hazırlamak ve uygulamak için ideal günlerde olduğunuzu sakın kaçırmayın;

  • Ne kadar dürtüsel olursanız o kadar istedikleriniz sizin olacak. 
  • Ne kadar doğanın ahengini yakalarsanız o kadar hevesli olacaksınız.

Yepyeni projeler ve fikirler için dört adım ilerleyelim; seç, iste, yönel ve al! ​​Mayıs ayının ilk iki haftasını anlamlı işler ve geçmişte kalan ama yarım yamalak kalmış konularınız için harcayabilirsiniz. Emin olun bu süreçte hiçbir şey zamana akıp gitmeyecektir. Dönecek, dönüşecek ve yenilenecektir.

Yeniay’ın ana teması nedir?

Büyüme ve Dönüşüm!

Fırsatın varken, iyi günler kapında diyen Yeniay, tadını çıkartabileceğin kadar havanın tatlı rüzgârından yararlan diyor.  Eğilim gösterdiğin sürece bazı şeylerin kolay olacağından emin olmalısınız. Beklemek bu dönem kimseye yakışmayacak ama biraz temkinli ve akılcı da olmak lazım. Bir yandan fırsat sunarken bir yandan gerçekleri görmeniz kolaylaşabilir. Bolluk ve şansı bir şeyi hedeflediğimiz nokta da bize koşarak gelebileceğini göreceğiz. Kolaya kaçan kişiler ya da durumlar bu süreçte beklediğini bulamayabilir. Onlar için yüzleşme, çabalayan için kazanç dönemi olabilir.

Kendimize sınarlar koyarsak; bunu tedbirden sayın, korkaklıktan değil!

Gelecek konusunda belirsizlik yaşamak hiç insan tabiatına uygun değil. Sistemler ve kargaşa yaratan yapılar, emin olmadığımız kavram karışıklıkları yaşamamıza neden olabilir. İnançlar nasıl sorgulanıyor, eleştiriliyor ve üzerine gerginlik yaratılıyor yeniden bazı şeylere tanık olabiliriz. Satürn aynı dönemde geri hareketine devam ederken “ ey güç, ben buradayım” duygusuna tabi olacağımız bir noktaya gelebiliriz. Hayatımızın herhangi alanına bunu yedirebiliriz.

Lüks öğeler, eğlence anlayışı ve harcamalara dikkat!

Kişisel alanlarımıza bazı sınırlamalar yapmak gerekebilir. Aşırı tüketim çılgınlığından geri adım durmalıyız. Bir aldığımızı bir daha almak, aynı objeden, eşyadan başımız dönebilir. Bir nevi bağımlılık gibi bazı alışkanlıklarımıza “bir son bulsun” dememiz gerekebilir.

İlişkileri yeniden gözden geçirmek!

Körü körüne inandığın ilişkilerin perde arkasını görmek hiç zor olmayacak. Mayıs ayı âdete bahar temizliği yapmaya devam ediyor. Jüpiter’in geri hareketi 9 Mayısta sonlanırken büyük ve sarsıcı ayrılıkların nedeni ortaya çıkabilir. Ya da gizli kalmış ilişkilerin aydınlığa kavuşma zamanı gelmiş olabilir. Kişinin hayrına dokunacak ne varsa tarafları ile ele alınıyor. Böylelikle bir kapıyı kapamak değil yeni bir kapıyı açmak kolay olacak. Hayranlıklar, platonik aşklar, efsanevi jestler bir şölen havasında geçebilir…

Zaman mı bize, biz mi zamana ayak uyduruyoruz!

Gökyüzü bize uzun zamandır farklı bir boyutta olduğumuzu ifade ediyor. Düşünün öyle zamanlar geçiriyoruz ki, beş temel gezegen Retro halinde havada fink atıyor! Bu durum bize aslında normalin dışında olaylar yaşadığımızı da ispat ediyor. Sanki dünya yavaşlıyor hatta geri geri gidiyor ve bazı konularda hız alırken bazı konularda başarısız oluyoruz. Tekrar deneyimlememiz gereken olayların içine bizi düşürüyor; kazalar, fiziksel ya da psikolojik şiddet, garip ya da kadersel olaylar bu süre zarfında bir artış gösterebilir.

Mücadeleyi ayıklarsak içinden olgunluk çıkar.

Bu döngüde kişisel hedefler ve sorumluluklar tüm toplumun dengesini değiştirecek kıvamda gelişebilir. Kendimizde denge yaratırken, toplumun zarar görebileceği noktaları yakalamamız zor olmayacaktır. Bir yandan ciddiyet ön planda iken bir yandan pervasız yaklaşımlarla karşılaşabiliriz. Güven ve saygı oluşturabilirsek, hataları itiraf etmek bu süreçte daha kolay olacaktır.

Maddi ve manevi büyümeler bir kardeş misali!

Yeniay, genelinde sıcak ve samimi ilişkiler kurulmasına vesile oluyor. Bunu fırsat kösesi yapabilene şimdiden “helal olsun” diyebiliriz. Mali kazançlar, net değer artımı, çalışma azmi ve yeni projeler hayata bakış açısına revizyon katacaktır. Yoğun ve derin deneyimlerden geçmiş kişiler/kurumlar olumlu dönüşümler alabilirler. Yaşamı üzerinde önemli güç kazanan bireyler, çevreleri üzerinde de etkili olacaktır. Bu süreçte kişisel veya mesleki sorunlar daha kolay çözüm bulacak.

Güç veya otorite pozisyonlarında kendinizi bulabilirsiniz...

Yollar, yeni insanlar, seyahatler derken var olmak bireysel yenilik gündeme taptaze gelecektir. Görünüşümüzde ve duygularında ölçülü yaklaşımlar ayarı yapılmış rüzgârgülü etkisi yaratabilir. Savurduğunuz her ambiyans dikkat çekecektir ve şık bir etki yaratacaktır.  Büyük ölçüde hayata bakış açısı dönüşürken bir ömür boyu deneyimlerinize renk katan ilişkiler kurabiliriz.

Eğer hayatınıza yeniden girmek isteyenler insanlar olursa eski yaraları sarmaya gelen başkalarının olacağını şimdiden söyleyebilirim. Hem aşkta hem işte hem de toplumsal olarak!

Boğa burcunda gerçekleşen Yeniay için 5 önemli tüyo!

  • Mali planlar yapın! Yılın sonunu kadar refah yaşamak istiyorum diyorsanız; tasarruf etmeyi bu günlerde aklınıza sokun. Küçük yatırımları değerlendirin. Büyük yatırımlar içinde iseniz bir süreliğine daha gözlemci kalamaya tercih edin.
  • Kendinizi sevin! Hayat sadece kariyer demek değildir. Kendinize zaman ayırın. Hobilerinizi yapın. Sporunuzu ihmal etmeyin. Sevdiğiniz şeyleri yapmaktan çekinmeyin ama abartıya da kaçmayın. Ayna da kendinize bakın, değişmek istiyorsanız zaman kaybetmeyin.
  • Arzularınızı ertelemeyin! Eğer hayatlarınızda bazı konfor alanları başlatmak istiyorsanız önce güdülerinizden başlayabilirsiniz. Bedeninizi iyi hissetmek istiyorsanız dürtülerinizi ertelemeyin. Aşk olmak istiyorsanız bu duyguyu ertelemeyin. Sevginizi paylaşmak istiyorsanız çekinmeyin.
  • Karakterinize hâkim olun! Kendinize sorular sorun. Evet, ben inatçı mıyım? Tembel miyim? Çok mu kendimi beğeniyorum?  İnsanları ne kadar dinliyorum? gibi gibi… insanın en iyi kendini tanıma sanatı, benliği ile yüzleşmesidir. İşte o zaman kendimiz için en iyi çözümü bulabiliriz.
  • Hedef belirleyin! Şu an üzerinde çalıştığınız her ne ise ona odaklanmak için harika zamanlar… Yavaş ve temkinli olabilirsiniz ama kendinizden emin olduğunuz sürece, büyük kazanımlar elde edebilirsiniz.

Yeniay'da Burçları Neler Bekliyor?

Koç; geçmişe dair maddi sorunlarını çözüyorsunuz!

Boğa; umudunuzu kaybetmeyin! Kazanacaksınız...

İkizler; bedeniniz değil ruhunuz yorgun! Ama yeni aşklara kapınızı açmayı unutmayın…

Yengeç; hayatınızda artık sizi iyi gelen insanlara yer vereceksiniz!

Aslan; çalışma hayatında emeklerinizin karşılığını alabilirsiniz!

Başak; yine kendi bildiğinizi okuyorsunuz!

Terazi; maddi paylaşımlarınızı yeniden düzenleyebilirsiniz!

Akrep; çok çalışıyorsunuz çünkü kimseye kolay güvenmiyorsunuz!

Yay; detayları olan işler sizi bir hayli yorabilir!

Oğlak; etrafınızda sizin gibi düşünen insanlar görmek isteyebilirsiniz!

Kova; “neydim ne oldum?” deyip hayıflanabilirsiniz...

Balık; iş yerinizdeki değişikliklere üzülebilirsiniz!

Not; Boğa burcundaki Yeniay'ın burcunuza olan etkisini aylık ve haftalık ayrıntılı yorumlarınızda okuyabilirsiniz.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının tüm hakkı saklıdır.

1 Mayıs 2016

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...