Yükleniyor . . .

29 KASIM YAY BURCUNDA YENİAY

29 Kasım Yay Burcunda Yeniay

Yüreğimizi sıkıp sıkıştıran ne varsa hepsini azat edeceğimiz gökyüzünün mükafat ayı diye adlandırdığım Yay burcunda gerçekleyecek Yeniay’ a hazır mısınız?  Hayata bakış açımızı, bugüne kadar edindiğimiz doğruları, 2016 yılında yaşadığımız iniş çıkışlarla bize kalan deneyimleri nereye götüreceğimizi belirleyeceğiz. Bu dönemde seyahat planlarını üst üste yaparken, moral konusunda da bir güncellemeden geçeceğiz.  Tabi ki vicdan olgusu yine tartışılacak konuların başında gelecek. 

Haziran dönemini hatırlayan var mı? Herkesin bir şeyler içinden geçirdiğini hisseder gibiyim. Kasım Yeniayından bahsederken Haziran’da yaşanan iki farklı Yeniay’a referans vermeden bu dönemin ruhunu okumak doğru olmazdı. Yapısal olarak birbirlerine oldukça benzer olan bu etki sayesinde “durdu bir türlü ilerlemiyor “dediğiniz tüm konulara rahatlama, aydınlanma ve sonuç getiriyor. Ve sonucu ne olursa olsun artık başımı yastığa rahatlıkla koyabilirim moduna girebiliriz.

Bu Yeniay’ın herkese bir tavsiyesi var; eğer ilerlemek için yeni ve yaratıcı yollar aramak isterseniz eski alışkanlıkları, davranışları ve inançları sorgulamanızda fayda var.

Gelin bu Yeniay’ın ruhuna bakalım.

Ne zaman gerçekleşiyor?

Yay burcunda 7 derecede gerçekleşecek olan Yeniay, Türkiye saati ile 14:17 ‘de meydana gelecek olup,  yeniden doğum ve yenilenme alanında etkileri hissedilecek.

Anahtar kelimeler?

Güven, ortaklıklar, mülk alım satım, bir türlü sonuçlanmayan davalar, iptal edilen anlaşmalar, yurt dışı bağlantılar, gizli ya da açık düşmanlıklar, adalet, organizasyonlar, yeni buluşlar, eğitim-öğretim, yüksek öğretim, estetik kaygılar, gizli tarikatlar…

Ne olacak?

Güneşin 22 Kasım’da Yay burcuna geçmesiyle birlikte üzerimizdeki tüm hava değişecek. Öncellikle enerjimize, hırsımıza, iletişimimize, organizasyon becerimize yetişmek için ekstra koşturmak, koştururken birazda sakarlıkları yanında taşımak da mümkün olacak. Kaş yaparken göz çıkartmamayı becerebilirsek 2017 hedeflerimize bir vizyon katmamızda mümkün olacak. Böyle bir hava da başlayan Kasım’ın son haftaları, Yeniay’ın etkisiyle birlikte yaz dönemlerinden beri aklımızı kurcalayan konulara yön verecektir. Haziran ve temmuz ayından itibaren gündemden düşmeyen konulara hukuksal hareketlilik getirebilir. Güneşin Satürn ile ilişkisi artarken Yay burcunda meydana gelen bu Yeniay’ın sansasyonel olaylara da öncülük edeceğini vurguluyor.

Nasıl mı?

29 Kasım’ da gerçekleşecek olan Yeniay, 2017 yılında bir nevi olacakların habercisi görünümünde.

Bu yaşlı dünya nelere şahit dedirtecek gizli tarikatları, ayinleri ve inançları konuşulacağını işaret ediyor. Bir toz dumanı gök kubbeyi kasıp kavururken peşi sıra ardında kalanları aydınlığa çıkartacaktır. Bu durum aynı zamanda önem vermemiz gereken konuları da ön plana sunuyor. Yakın geçmişte olsa ardında bir şeyler bırakmak istemeyen herkes için yapıcı olabileceğini ayrıca işaret ediyor. Bilgi, paylaşım, gerçek adalet kavramlarını bir kez daha ortaya sunarken aslında eğitimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kavrayabiliriz.

Adaletli olan!

Ama herkese; komşunuza, arkadaşınıza, eşinize, çalışma arkadaşınıza, tanımadığınız herhangi bir insana kadar…. Yargının ancak yüksek adalette var olabileceğini peşim hükümlü kafalardan derhal uzaklaşmamız gerektiğini bir kez daha vurguluyor olacak. Süregelen davaların yön değiştirmesi, birçok farklı kurumun kendi içinde sorgulamaya yöneldiğini gizli kapaklı öğrenmemize neden olaylar yaşayabiliriz.

Kasım biterken Yeniay!

Yaz dönemlerine göre organizasyon tarzı konularda artış, takip etmek, araştırmak, havanın puslu atmosferine umursamayan kafada sosyal olma halleri çok konuşacağımıza ve hep ön planda olmak isteyeceğimizi de vurguluyor.  Ayrıca toplumsal duyarlılık gibi geneli ilgilendiren etkiler içinde olabiliriz. Yeni oluşumlar içine girerken eğitim, adalet gibi konuların yeniden konuşulacağını da vurguluyor. Kendimizi düşünürken bir yandan geleceğimizi birlikte inşa edeceğimiz insanların dertlerine derman olmak isteyebiliriz.

Hayatımızda neleri gündeme taşır.

  • Başta adaleti, yaşamlarımıza yön verecek olan gelişmelerin içinde gizli düşmanlıkları
  • Sonra hakları, haksızlıkları, sabır testine tutulan ilişkileri
  • Organizasyon yapmak, konuya dahil olmak, seyahatlere öncülük etmeleri
  • Ardından ününe yeni ün katmış, yaz döneminde parlamış olan insanları
  • Popüler olmak için sıra dışı çıkışlar yapmayı, konuşmaları, anlaşmalı boşanmaları
  • Estetik kaygılarımızı, görüntümüze yönelik atılımlar yatırmayı
  • Başarılı olmak, daha çok öğrenmek, kendimize yetememek ve alıp başımızı uzak diyarlara gitmeyi
  • Ve başvuru yapılması gereken tüm evrak işlerimizi; vize, kredi, senet, çek vb.
  • İnançları!
  • Önde olmak, lider kalabilmeyi!

Gizemli, gizli saklı işler!

Çevrenizde bu dönem sıradan insan hikayeleri duymazsanız çok şaşırmayın. Hatta daha iddialı olmak için insanların alacakları cesarete biraz hayretle bakarken şevk sahibi de olabiliriz.

Bireysel hayatlarda ani evlilikler, boşanmalar, iş değişiklikleri, ülke ya da şehir değiştirmek gibi gündelik yaşamımızı ilgilendiren konulara sık sık tanık olabilirsiniz.

Yine bireysel başarıların yanı sıra, eski keşifler şimdilerde popüler olabilir. Bu minvalde akademik çalışmalar da konuşulur.  

Aşk ilişkilerinde, istikrarsızlık düzeyini artırmaktan yana değil hatta korumaktan yana olacaktır.  Saklı kapılarda yaşanan ikili ilişkilere farklı yollar, kararlar sunacaktır. Ancak bu dönem ilişkilerin özellikle gizli saklı kalamayacağını bir kez daha altını çiziyor gök kubbe.

Yeniay’ın burçlara etkisi:

Koç: Kazanmak için rekabet arzunuz artabilir. Mücadele etmek, aşk için harcanan emekler, artabilir. Artık herhangi bir işe başlamak ya da atakta bulunmak için sıranızı beklemiyorsunuz. İlişkilerde inisiyatif kullanmak isteyeceksiniz. Kendinize yeni hobiler edinebilirsiniz.

Boğa: Yüksek idealler peşinde koşmak için riskler alabilirsiniz. Liderlik vasıflarınızı ortaya çıkartırken ruhsal aydınlanmayı aynı anda yaşayabilirsiniz.  Gelecekle ilgili umudunuz yeni tanışacağınız çevre sayesinde şekil alacaktır. Eğer işinizi bırakmak istiyorsanız yapacaksınız.

İkizler: Motivasyon kazanmak isteyeceksiniz. Özellikle zor olanı yeniden denemek için elinizden geleni yapabilirsiniz. Sizi zorlayan insanlar varsa onlara karşı durmak zor olmayacaktır. Yeni projelere başlamak için ayın bu günlerini dikkate alabilirsiniz.

Yengeç: “Bu yıl istediğim gibi gitmedi” diyen bir Yengeç burcuysanız, yeni başlangıçlar ve özünüze dönmek için harekete geçeceksiniz. Mevcut ilişkilerde bağların kuvvetlenmesi, kardeş ya da kardeş gibi gördüğünüz birinin başka bir ülkeye taşınması gündeminizi etkiliyor.

Aslan: Bazı şeyleri değiştirmenin zamanı sizce de geldi ancak muhafazakâr tarafınız sağlam temeller atmaktan yana olacak. Ruh eşini arayan bir Aslan burcuysanız bu dönem gireceğiniz topluluklarda kendi yapınıza uygun biriyle karşılaşabilirsiniz.

Başak: Haziran ayından itibaren yaşadığınız hayal kırıklıklarınıza son veriyorsunuz. Özellikle bu dönem motivasyona ihtiyacınız olacak işler yapacaksınız. Güvensiz ve sizi suçlu hissettiren ikili ilişkilerden uzak durmak için önünüzde iyi fırsatlar olacak.

Terazi: Eğer yeni bir proje aşamasındaysanız özelikle iş yerinizde ya da kamusal imajınızda güç kazanıyorsunuz.  Saygı kazanmak, itibar görmek için ideal bir döngü de olduğunu göreceksiniz. Temmuz ayında yarım kalan hukuksal konularınız çözüme kavuşuyor.

Akrep: Bulunduğunuz konumda özgüveninizi koruyorsunuz. Eğitim, yüksek öğrenim gibi konularda atılımlar yapmak istiyorsanız ideal günlerden faydalanın. Eski bir sevgiliye çağrı yapmanız aslında perde arkasında kalan konuların aydınlanmasına da neden olabilir.

Yay: Güneş hem sizin burcunuzda yükseliyor hem de Yeniay burcunuzda meydana geliyor. Popüler olmamanız kaçınılmaz! Toplantılar, randevular, önemli iş anlaşmaları gibi konularda başarılı işlere imza atabilirsiniz.  Ayrıca sosyal çevrenizde sizi heyecanlandıran ilişkiler yaşayabilirsiniz.

Oğlak: Aile ve samimi ilişkiler için büyük kazanımlarınız olabilir. Cesur ve yürekli olmanız aynı zamanda fiziksel görünümünüze de yansıyacaktır.  Estetik tarzı bir operasyon gündeminizde yer alabilir. Sevdiklerinizle zaman geçirmenin kıymetini anlıyorsunuz.

Kova: Kazanmak, rekabet etmek arzusu yaratıcı olmanıza neden oluyor. İş başarılarınız konuşulurken hedeflerinizde daha rasyonel davranıyorsunuz. İnsanlar ne düşünürse düşünsün siz hissettiğiniz aşkı yaşamak isteyeceksiniz.

Balık: Patron, ego ve baskı psikolojisi içindeyseniz otoriter olan her şeye meydan okuyabilirsiniz. Ufak tefek olsa da bazı sağlık problemleri ile meşgul oluyorsunuz. Yakın çevrenizde yaşanan gizli bir aşkın tanığı olabilirsiniz. Güven konusunu sorguluyorsunuz.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır

22.11.2016

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...