Yükleniyor . . .

23 TEMMUZ ASLAN BURCUNDA YENİAY

23 TEMMUZ ASLAN BURCUNDA YENİAY

Güçlü, kendinden emin, yeni kararları uygulayan önce kendisini sonra çevresini değişimi kucaklayan bir döngü başlıyor. 23 Temmuz’da meydana gelen Yeniay bol ateş etkisinde olacak. Gökyüzü adete birçok yerde vurgulamaya çalıştığım gibi “Ateşten gömlek” giymeye yeniden hazırlanıyor. Evet, yeniden çünkü mart ayında benzer bir gökyüzü gündemine hakimdik. Ve o dönem diğer ateş grubunun temsilcisi olan Koç etkisinde Yeniay gerçekleşmişti. Yılın ikinci ateş grubu etkisindeki Yeniay’a hazır olun; iddialı, bir o kadar cesur, atak, egosu yüksek bir hava estirmeye başlayacak. Tam olarak bencil bir tavır sergilememize neden olurken aslında ihmal ettiğimiz birçok konuda revizyondan geçmemizi de sağlayacak. Yani bu dönem kendimizi önemsemek adeta bu sürecin modası haline gelebilir. Eğitime, bilime, entelektüel yaklaşımlara, tarzımıza, düşünce yapımıza birçok alanda farklı bir çerçeve çizecektir. Yani herkes kendi payına düşeni yaşayacak, yaşatacak.

Ne zaman gerçekleşiyor?

Aslan burcunda gerçekleşecek Yeniay, 23 Temmuz Pazar günü İstanbul saatine göre 11:46 sularında meydana geliyor. Anın Yükseleni Terazi etkisinde olacak.

 Kimler eşlik ediyor? Nasıl etki oluşturuyor?

Ateş grubunun ağırlıklı vals yaptığı bu döngüde; Ay, Aslan burcunun ilk derecelerinde yer alıyor. Güneş ise Aslan burcunun ilk derecelerinde hareket ediyor. Mars ile ilişkisi bir yana dursun, gökyüzünde ateş grubundan meydana gelen bir de üçgen var. Tüm bunlar gündemi bir anda değiştirecek ve üst üstte olayların yaşanacağının işareti olacak.

Ay düğümlerinin Aslan burcunda hareket ediyor olması, Merkür’ün Aslan burcunun son derecelerinde yer alması ayrıca kadersel olayların, iletişimi bol ve hızlı gelişmelere vesile olacağını işaret ediyor. Kulaktan kulağa, dedikodusu bol, meraklı ama bir o kadar da atak bir sürecin başlayacağını vurguluyor.

Ateşi bol, su ve topraktan yoksun olması, hava elementi için bir parça anın yükseleninden faydalanması (Terazi-Jüpiter); olmazları olduran, tutkulu, aşk dolu, belirsiz kalan olayların netliği, çözüm odaklı, bile bile lades yaptıran sonucu belirleyeceğimiz başlangıçları ve kapanışları temsil edecek.

Merkür’ün bu süreçte Uranüs ile iş birliği yapması ve aynı zamanda Hygeia Asteroidin toprak burcuyla birleşmesi konuları ve gündemi ilginç kılıyor. Satürn’ün geri hareketi ile taçlanan gökyüzü yeni oluşumlara vesile oluyor.

Aslında hepimizin hayatına bir amaçla dokunacak olan Yeniay, ağustos ayında meydana gelecek olan Aslan burcundaki Güneş Tutulmasına hazırlık süreci gibi… Yani şu sıra yaşayacaklarımıza ilerisi için kısa bir pas atıyor, uzun vadeye yayılacak olan gelişmelere kısa bir fragman tadı bırakıyor.  

Neler oluyor? Hangi alanlar etkileniyor?

Bu süreçte adeta bir kronoloji sıralaması gibi tüm göstergeler Ateş grubunu işaret ederken, gündelik hayatlara ve kararlarımıza çok vurgu yapan bir gökyüzü ile karşı karşıyayız. Kariyer evimiz, itibarimiz, sorumluluklarımız, ailemiz, sosyal çevremiz, finansal kaynaklarımız, tüketim ve harcamalar gibi yaşamda direk motivasyon sağlayan konulara odaklanmamızı vesile oluyor. Bu alanların üzerinde duran Yeniay bize yaşamda nasıl şekil alacağımızı da gösterecek. Kaybetmek kadar bu dönem kazanmak da olacak. Yeniden başlamak için dibi görmek de gerekecek. Ancak sanmayın ki olumsuz bir etki tüm bu yazdıklarım. Aslında sizi uyarmam gereken bir durum olduğunda bunu rahatlıkla yapıyorum, biliyorsunuz. Bu yüzden gönlünüzü ferah tutun lütfen. Tüm bu süreç nereye doğru eğilmemiz gerektiğini bizlere gösterirken kararlarımızda net olmamızı sağlayacak. Vizyon geliştirmenize vesile olan bu döngü aslında birçok fırsatı da karşınıza çıkaracak. Hem adaletten yana olmak isteyeceksiniz hem de tüm kabiliyetlerinizi, hünerlerinizi bir rekabet ortamında sunacaksınız. Önemli bir ortaklık, itibari yüksek bir iş, sorumluluğu ağır bir görev sizi bekler.

Sosyal hayatta abartıya yönelik tercihler!

Anın yükseleni Terazi burcu demiştim. Şans ve itibar evine bolluk kazandıran Jüpiter ile el sıkışan ateş etkisindeki Yeniay; fiziksel görünüme, lüks düşkünlüğüne, şık mekanlara, pahalı tatillere, marka merakına, ailede alınacak maddi, manevi sorumluluklara tekrar yeni bir dizayn getiriyor. Ayrıca Uranüs ile Merkür’ün devreye girmesi üst düzey yöneticileri yakından ilgilendiren bir süreci işaret ediyor.

2012 yılına geri dönüş yapıyor!

Bir dönüp geriye bakın, anımsamaya çalışın. Bu yıllarda yaşanan bir iş değişikliği, sektör değişimi, itibarınız, yer aldığınız konum, başlangıç ya da bitişlere neden olayları revize edebilir. Belki de yeniden size o günleri hatırlatan bir süreç yaşayabilirsiniz. Ara verdiğiniz işinize geri dönebilirsiniz, eski sektörünüze geri dönüş gerçekleşebilir, işinizden ayrılmanıza neden olan birinin işini kaybettiğini öğrenebilirsiniz, eskisi gibi iyi olan şartlarınız günümüze göre düzene girebilir. İş ya da eğitim dolayısıyla taşınmak zorunda olduğunuz şehre ya da ülkeye geri dönebilirsiniz. Bir yandan öncesini tahmin edemeyeceğiniz ani olayların gelişebileceği bir süreci de tetikleyecek. 

İnanç ve değerleri cilalıyor!

“İnsan insanın kurdudur”. Ünlü bir filozofun sözü ile bu alanı açarken bol bol felsefe yapma imkânı oluşturacağını vurguluyorum. İnançları, değerleri göz önünde tutan Yeniay döngüsü birbirimizi nasıl kavradığımızı, nasıl tolere edebildiğimizi, hangi konularda değer yargılarını oluşturduğumuzu, gelenekleri irdelerken bu konularda farklı deneyimler yaşatacağına işaret ediyor. Bu bölümde yine adalet, hak ve hukuk ön plana çıkarken birçok farklı konuyu da merkezine alacaktır. Bunlar arasında eğitim ve entelektüel yaklaşımlarda var. Özellikle bu konular yeniden masaya yatırılan gündemleri oluşabilir. Sınav sisteminden, son 4 senede uygulanan eğitim sistemine kadar bu alanlardaki yapılanmaları ve var olan yapıların tartışılması da söz konusu olabilir.

Entelektüel kimliklerin öne çıktığı bir dönem….

Entelektüeller, baskın karakterler, otoriter kişiler, patronlar, yöneticiler, siyasetçiler, bilim insanları bu dönem hem kendilerinden çok bahsettirecekler hem de bireysel olarak öne çıkmayı başaracaklar. Özellikle 1950-1959 yılları arası doğumlu olanları ayrıca bu döngü yakından ilgilendiriyor. Çünkü gezegenlerin seyrini belirleyen Aslan burcundaki iktidar, Plüton konumları ile iletişimde olacak. Bu durum; birçok kişinin sağlığı, aile içinde aldıkları görevler, sorumlulukları, tarzlarını, ilişkilerle ilgili aldıkları tavizleri yakından ilgilendirecektir. Kişilerin önlerini açan fırsatlar geliştirirken dolaylı yoldan herkesin hayatında yeni oluşumlara neden olacaktır. Bu kişi patronunuz, eşiniz, anne-babanız, kardeşiniz, arkadaşınız ya da flörtünüz de olabilir…

Ayrılanlar barışıyor, ilişkilerde ikinci bahar kapıda!

Hesapların ne yönde tekrar açılacağını ve yol haritamızda nelere takılıp, nelere takılmayacağımızı, bu evrede bize öğretecek gökyüzü.  Boşananlar barışabilir, asla bir araya gelmez dediğimiz çiftler aşk yaşamaya başlayabilir, kafası ve sosyal statüsü ile uyuşan eski dostluklardan evlilikler oluşabilir. Mart ayının başından beri belirsiz olan ilişkilerde kesin çözümleri bu dönem yakalamak mümkün olabilir. Çevremizdeki birçok çiftin tanıdık yüzler olması mümkün. 

Toplumsal gündemde dikkat çekici konular!

Yoğun bir döngüden geçerken konsantrasyon olarak zorlanmalar olabilir. Bu yüzden var olan sorumluluklara eğilmek yerine bir kaçış arayışında olan kişiler de olacak. Gizli, mistik, bilinmeze doğru giden batıl inançlara karşı merak artabilir. Bu konuda tecrübe yaşamış ya da yaşama hevesinde olan insanları duyabiliriz. Bu evrede geleneksel takıntıları ve sivri kalıpları olan din sistemlerine dair toplumu rencide eden sansasyonel haberler de duyabiliriz. Bu konuda yapılan haberler içinde röportaj üslupları, karikatürler, köşe yazıları da ayrıca dikkat çekici olacak.

Bol stratejiye, bol rekabete, bol bol sosyal medya ve iletişim ağlarına, bolca da tabuların yeniden tasarlandığı bir döneme hazırlıklı olun. Ateş etkisindeki bu Yeniay Uranüs boyutunda Neptün ile 45’lık yaparken yukarıda bahsettiğim gibi mistik ve metafizik yöntemleri gündelik yaşama getirecektir. Aynı zamanda bu konularda abartıya kaçmakla birlikte, sahtekâr ve aldatıcı yönlendirmelere de zemin oluşturacaktır. Bağımlılıklar bir şekilde artarken toplumda suç oluşturabilecek asayişi ilgilendiren baskınlar ve girişimler de söz konusu olabilir.

Kimler öne çıkıyor?

Sporda; Fatih Terim

Siyasette; Abdullah Gül

Sanatta; Meryem Uzerli ve Neslihan Atagül

Yeniay’ın Burçlara Tavsiyeleri;

Koç

- Şikâyetlerini dile getirirken tepkilerini ölçülü yap!  

-Kazançlarının ön planda olduğu bu süreçte iş yerinden beklentileri artır!

-Kilo uğruna beslenmeni ihmal etme.

Boğa

-Her detayı herkesle paylaşmak zorunda değilsin…

-Bağımlılıkların (sigara vb) konusunda ipin ucunu kaçırma…

-Acil karbonhidrat tüketimini sonlandır.

İkizler

- İnternetten alışveriş yapmaya bir süreliğine ara ver.

-Kendinle ilgili estetik değişikliklerde bulunma.

-Eğer bebek bekliyorsan uçak yolculuklarını tercih etme.

Yengeç

-İkili ilişkilerde tahammülsüz davranma…

-Uzun zamandır ertelediğin tatiline çık!

-Farklı hobiler edinmek için en güzel zamanlar…

Aslan

-Kariyerinle ilgili yapmak istediğin konuşmaların varsa, erteleme.

-Evlilik ve buna benzer hazırlıklar için ailenden destek al…

-Saçlarını kestirmeden önce sana yakışan modeli bul!

Başak

-Eylül-Ekim ayında yapacağın organizasyon için şimdiden hazırlık yap.

-Dostlarınla zaman geçirmeyi ihmal etme.

-Kuruntulu hallerini eşine yansıtma.

Terazi

--İkili ilişkilerde hemen harekete geçme, biraz gözlemle.

-Yeni tekliflere açık ol, hemen önyargılı davranma.

-Evden taşınmak ya da başka bir düzen oluşturmak için harekete geç.

Akrep

-Ailedeki erkek karakterler ile zıtlaşma.

-Tutku uğruna gizli ilişkiler ilgini çekebilir.

-Takıntılı olduğun sağlıklı beslenme ve spor gibi konuları abartma.

Yay

-Eşinin ailesi ile uzlaşma yoluna git.

-Çocuklar ile paylaşımların artmalı.

-Eğitim, kurs, seminer gibi konularda hedeflerini erteleme.

Oğlak

-Hizmet alanında çalışıyorsan, taleplerini yöneticine ilet.

-Telefon ve haberleşme araçlarınla ilgili tedbirli ol.

-İkili ilişkilerde tahammülsüz davranma.

Kova

-Hiçbir işini ertesi güne erteleme!

-Seni özleyen insanlar var. Onlarla iletişime geç.

-Spora başlamak için bahanelere son ver…

Balık

-Büyük yatırımlardan kaçın!

-Kırgınlıklarını ifade etmekten çekinme…

-Ertelediğin aile ziyaretini, en kısa zamanda yap!

NOT: Yeniay ile ilgili düşüncelerinizi yorum olarak bekliyorum.

Zeynep Turan

07 -07-2017

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...