Yükleniyor . . .

2024 ŞUBAT AYINDA NELER OLUYOR?

2024 yılının en efsunlu ayına başlıyoruz hazır mısınız? Hızlı başlayan, dünyanın her köşesinde yüreği sıkıştıran, savaşlarla ayazı ile başladı diyen 2024 yılı böyle geçmeyecek. Yılın en radikal kararlarının alındığı ay Şubat ayı olacak. Dilimize dolanan geçmişe dair tüm soruları bütün çıplaklığı ile önümüze dökecek. Endamı göklere sığmayacak türden olacak bu ayda, ekonomi konusundaki gerçeklerle yüzleşeceğiz. Küresel ekonomi oyunlarının içine çekildiğimizi daha net bir şekilde göreceğiz. Yılın soğuk en günlerinden geçerken, toplumları birbirinden uzaklaştırmaya çalışan sistem de farklı bir boyuta sürüklenecek.

2024 Şubat Ayında Adeta Zaman Duracak

Plüton Kova ile başlayan Şubat ayı yer yer bize yakın geçmişi yeniden yaşatacak. Geçtiğimiz yıl Plüton’un Kova burcuna ilk geçişinde ilk geçişinde dünyayı bir top gibi yuvarladığını düşünürsek şimdi asıl niye neden olduğunu fark etmemizi sağlayabilir. 13 Şubat 2024’ten itibaren iki malefik gezegen Kova burcunda güç birliği yaptığında ülkemizin 8. Evinde etkili olacak. Ülke gündemini değiştirecek olayların da başlangıcı olarak hafızalarımıza kazınabilir.  8. Ev ülke haritalarında meclisi, yöneticileri, finansal anlaşmalarını ifade ederken; kişi haritasında ise depresyonu, intiharı ve kaybı temsil eder. Kısacası 2024 Şubat ayı ile ülkemizin solar chart’ında tarih yazacak günlerin başlangıcını işaret ediyor.

Pandemi Olmadan da Planlar Devam Ediyor!

7 Nisan 1948 yılında Mars İkizler döngüsünde kurulan Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamaları aslında yeni değil. 2023 yılının sonunda Mars Yay burcunda hareket ederken planlanan duyuruyu yapmışlardı. Biz her ne kadar bunu gündelik hayatta şimdilerde görsek de DSÖ her Mars karşıtlığından geçerken bir hamle yapıyor. X hastalığı olarak son günlerde yaygın hale gelen yeni virüs, hali hazırda tedavi gören hastaları “eks” mi yapmak istiyor sorusunun yanıt bulacağını ifade ediyor. Salgının eş zamanlı birçok ülkede belirmesi, yeni bir küresel salgın mı diye düşündürse de mevsim hastalığı olarak literatürdeki yerini alacak.

Yüzünü Güneşe Çeviren İnsan, Gölge Görmez

Doğal kaynakların hızla tükenmesi, sürdürülebilir yaşam konusunu bir kez daha gündeme getirecek. Dünyanın sürdürülebilirliğe verdiği önem “akıllı şehirlerin” sayısı artacak. Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu öncülüğünde hazırlanan projede örnek şehir olan Gürcistan’ın dışında “akıllı şehir” projesi kapsamına alınacak şehirleri de duyacağız. Kaldı ki İsrail’in ilhak etmeye çalıştığı Filistinliler için bir ada projesi gündeme gelmişti. Güneş ve Plüton’un Kova burcunda eş zamanlı hareketi akıllı şehir kavramı hepimiz için alışılagelmiş bir kelime haline getirmeye çalışacak. Yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir yaşamın dünyanın derdi olduğunu sıkı sıkıya kavramamızı istiyorlar. Döngüsellik, dönüşüm her firmanın diline pelesenk olacak hale getirecekler. Hatta bununla ilgili olarak çöle enformasyonlar duyacağız ki; teşvikler hibe başlığı altında projeler konuşulacak. Teknolojinin içine ise bu döngüde sıkı sıkıya gömüleceğiz.

Kök Olmadan Yaşam Olmaz

2024 yılının Şubat ayında; dış ticaret, limanlar ve gümrüklerle ilgili atılacak adımlar Türkiye’nin natal haritasında yeni bir dönemin başladığının haberciliğini yapacak. Ülkemiz ticarette her ne kadar Asya ve Orta Doğu’ya çevirmiş olsa da istatistiklere göre en çok ihracatı, Avrupa’ya yapmış durumda. Ama bir yandan da ülkelerin sınırlarına silah yığınakları yapıldığını göz önünde bulundurursak; 2024 yılında limanlarımız birilerinin derdi haline gelecek. Dünyanın içerisinde bulunmuş olduğu ekonomik resesyon 2024 yılında savaş çıkaran türden olacak.

Kusurlu Demokrasiler Sancılı İlhakları Doğurur

2024 yılının en büyük iddiası eğer 3. Dünya Savaşı ise silahlanma dünyanın her köşesinde hız kesmeden devam edecek. Yakın tarihte ise insanlığın en büyük sınavı nükleer olacak gibi görünüyor. Dünyanın yeni bir silahlanma yarışına dur diyemediği günlerden geçerken, nükleer silahlara yönelik test yapan ülkelerin sayısının da arttığını göreceğiz. Belki ekranlarda izleyebileceğimiz noktaya da gelecek. Artan nükleer tehdide karşın, 1970 yılında Neptün geçişinde yürürlüğe giren, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlemesi Antlaşması’nın (NPT) kaldırılmasına yönelik düşünceler bile nükleer silahların kontrolden çıkabileceğini işaret ediyor.

2024 Şubat Ayında Gündemde Neler Olacak?

  • Yapay Zekâ
  • Bankacılık Sektörü
  • Elektrikli Şarj İstasyonları
  • İttifaklar

2024 Şubat Ayında Zorlanacak Sektörler

  • Bankacılık
  • Tekstil
  • Sanayi
  • Turizm

2024 Şubat Ayında Konuşulacak Liderler

  • Donald Trump
  • Vladimir Putin
  • Ali Humeyni
  • Abdülmelik el-Husi

2024 Şubat Ayında Konuşulacak Ülkeler

  • ABD
  • Almanya
  • Fransa


Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

15.01.2024 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...