Yükleniyor . . .

2024 MART AYINDA NELER OLUYOR?

Gündemin nabzının yükseleceği Mart ayına hoş geldiniz. Seçim maratonunun sonuçlanacağı bu ay da gökyüzü gündemi de yoğun olacak. Yaşam kaynağı Güneş ve iletişim gezegeni Merkür ilk burca geçerek, yeni bir döngünün startını verirken, 2024 yılının ilk tutulmasını da bu ayda yaşayacağız. Mars da son burca geçerek, Zodyak Kuşağındaki döngüsünü tamamlamak için hareket edecek.

  • 2024 Mart ayı dillere destan bir ay olmaya adayken, “seçimler ve sonuçlar” sıkça konuşacağımız kavramlar olacak.

Diplomasinin Doğru Bir Çizgisi Olmayacak

1 Mart 2024 tarihinin Ay Akrep fazı ile başlaması, ülkemizin dünya gündeminde bolca yer alacağını işaret ediyor. Dünya medyasında nasıl yer alacağımıza dair astroloji dünyasından bir ön izleme yapmak istersek;

Burcu ve Merkür’ü Balık olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkür günlerinden geçecek. Gökyüzü, Erdoğan’ın dış politikada herkesi şaşırtacak hamlelerine devam edeceğinin haberciliğini yapıyor. Ziyaret edeceği siyasi arenaların yanı sıra el sıkışacağı liderler hem iç hem de dış politikada dengeleri değiştiren türden olacak. Gökyüzüne göre yerel seçim havasını kaleme aldığımızda;

  • 28 Şubat itibariyle sahaya inecek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmaları ile yerel seçim maratonu şekillenecek. Erdoğan’ın en çok gündeme getireceği isim 3 Haziran 1971 doğumlu İkizler burcu Ekrem İmamoğlu olacak. Bu iki siyasetçinin atışmalarının sık sık gündemde olacağını,
  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İkizler burcu Mansur Yavaş’ın bu düelloda yer almayacağını vurguluyor gökyüzü gündemi.

Mart ayı, iletişimde imayı ve savaşı tetikleyecek. Gerek yerel seçim maratonu ile hızlanan gündem gerekse de sahaya inen siyasetçilerin tavırları, davranışları, konuşmaları medyaya yansıyacak. Balık burcunun duygusallığı, keskinliği, pratikliği ve beklenmedik çıkışları da ekranlara yansıyacak.

Herkes Tuttuğu Köşeye Göre Konuşmayı Bırakacak

7 Mart tarihinden itibaren Ay, Venüs, Mars ve Plüton’un ardışık şekilde Kova burcunda hareketi, teknoloji devi şirketlerin yapacağı hamleleri gündeme getirecek. Patent anlaşmazlığı yüzünden, mahkemeler ile adı sıkça gündeme gelen Apple, dünyanın en değerli şirketleri listesindeki yerini Google’a kaptırmış olsa da Apple’ın Ceo’su 1 Kasım 1960 doğumlu Tim Cook, Mart ayında isminden sıkça bahsettirecek.

2024 Mart Ayında Hangi Konular Gündeme Gelecek?

  • Konkordato ilan eden şirketler
  • Ülkemizde sanayi bölgesi olarak bilinen bölgelerin taşınması
  • Maden ocağı ruhsatları denetim sıklığı
  • 6 Eylül 1997 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararla kurulan Jandarma Asayiş Vakfı’nın sahip olduğu taşınmazlar gündeme gelebilir. Bu taşınmazların, 31 Mart tarihinden sonra, el değiştirmesine onay veren yasalar,
  • Eğitim masrafını vergiden düşebilecek bir yasa tasarısı gündeme gelebilir. Bu da özel okulların ücretlerinde düşüş,
  • Türkiye’de açılan ilk aşı davası,
  • Dolar stokçuluğuna yeni yasal düzenlemeler,
  • Emekçilerin telif haklarını koruyacak yasalar gündeme gelebilir.

İnsanlık Ağacının Kurumuş Dalıyız!

20 Şubat 2022’de Balık döngüsünde başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı’nda, Rusya’nın yayılmacı politikası devam ederken, dünyanın Ukrayna’ya verdiği desteğin azaldığını göreceğiz. Ukrayna’nın paralı askerlerinin seslerini dünya medyasında daha çok duyabiliriz. Askerlerin itirafları gündeme gelecek.

Tarih İnsanlığın Vicdanıdır

Mart ayında dünya basınında sıkça konuşulacak ülkelerin başında Pakistan gelecek. 8 Şubat tarihinde yapılan seçimin yankıları, Mart ayında da devam ederken, seçimin iptaline dair konular gündeme gelebilir. Geriye dönüp bakacak olursak; 5 Ekim 1952 tarihinde dünyaya gelen İmran Han, 10 Nisan 2022 tarihinde görevden alınmıştı. Seçimlerden ilk sırada çıkan İmran Han’ın partisi, Pakistan Adalet Hareketi, karşısında bir araya gelen muhalefet partileri, iktidar yürüyüşünde anlaşmış olsa da yolda değişen dengeleri işaret ediyor gök kubbe. Ülke içindeki karışıklıkların yansımaları, uluslararası arenada da yankı bulacak.

Tozlu Raflardan Yüzyıllık Konular İndiriliyor

İran’ın kuzeybatısında yer alan ve kuruluşu 1945 yılına (Chiron 1 derecede Terazi burcunda) dayanan Güney Azerbaycan halkının sesleri yankı uyandıracak. 1945 yılında Plüton Aslan burcunun 8 derecelerinde yaşanmaya başlayan, İran’ın, İran Azerilerine karşı yürüttüğü sert politikalar, önümüzdeki 4 yıl içerisinde başka bir konuya evrilecek. İran’ın politikaları sadece bu konuyla da sınırlı kalmayacak. Bölgenin önde gelen isimlerinin göz altına alınmasının yanı sıra Araz Nehir’inde bırakılan Nükleer atıkların bölgeye verdiği zararlar, uluslararası mahkemelerde gündeme gelecek.

Mart Ayı Kimleri Gündemine Taşıyacak?

  • Recep Tayyip Erdoğan (Balık burcu)
  • Özgür Özel (Başak burcu)
  • Devlet Bahçeli (Balık burcu)
  • Ekrem İmamoğlu (İkizler burcu)
  • Mansur Yavaş (İkizler burcu)
  • Kemal Kılıçdaroğlu (Yay burcu)

1962 – 68 yılları arasında doğanlar da Mart ayının gündeminde yer alacak. Bu tarihler arasında doğan kişilerin haritasında jenerasyon gezegenleri Başak burcunda hareket ediyor.

Dünya Arenasında Kimler Konuşulacak?

  • Muhammed Bin Salman (Başak burcu)
  • Donald Trump (İkizler Burcu)

Mart Ayında Konuşulacak Kurumlar

  • ROKETSAN
  • ASELSAN
  • Paşa Limanı Deniz Üssü

2024 Mart Ayında Benzeri Gerçekleşme Olasılığı Yüksek Başlıklar

  • 4 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan Beyrut Patlaması
  • 30 Kasım 2007 tarihinde yaşanan uçak kazası
  • 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

15.02.2024 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...