Yükleniyor . . .

2023’ÜN İLK DOLUNAY’I YENGEÇ BURCUNDA

2023’ÜN İLK DOLUNAY’I YENGEÇ BURCUNDA

Dolunay, 7 Ocak tarihinin ilk saatlerinde, tam olarak 02:08’de 16 derece ile Yengeç burcunda yerini alırken, konuşulmasından çekinilen konuların bile sonucu ne olursa olsun konuşulduğunu görmek şaşırtmayacak.

Yengeç Dolunay’ı Hangi Burçlara “Artık Eminim!” Dedirtecek.

  • Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak
  • İkizler, Başak, Yay ve Balık

Kök Salıyoruz

Duygusal anlamda birçok konuyu eş zamanlı yaşadığımızı fark edeceğiz. Sezgisel detoksa geçmek isteyeceğiz. Anksiyetemizi yönetmek için manüpülatif korkularımızdan uzaklaşacağız. Bugünlerde farklı alışkanlıklar edinmek isteyeceğiz. Tıpkı bir iç mimar gibi ruhumuzun dekorasyonunu değiştireceğiz. Dolunay Yengeç burcunda, uykulara daha çok sığınacağız. Deyim yerindeyse pilimizi şarj etmek için hiçbir şey düşünmek istemeyeceğiz. Dünyanın hızı ve internetteki şiddetin sürekli olarak önümüze çıkması, bu siber ağdan uzaklaşmamıza sebep olacak.

“Su burcundaki Dolunay’ın içinde iki retro gizli.”

Birliktelikler Güçlenecek

Yengeç burcunda yaşanacak Dolunay’ın önemli etkilerinden bir tanesi de gerek arkadaş ortamında gerekse aile ortamında yaşanacak güçlü iletişimler olacak. Şerden doğan hayırlı kararlara yürüdüğümüzü ancak Mart ayı geldiğinde anlamlandırabileceğiz. Bazı gökyüzü olaylarını yaşarken anlamlandırmak çok zordur. Yengeç Dolunayı hayatlarımızdan rüzgar gibi geçse de birbirimize tutunmamızı tetikleyecek. Aile arasındaki güven bağlarının sıklaşması ile birlikte risk almaktan çekinmeyen bir yapıya bürüneceğiz. Bu gökyüzü olayının etkilediği en kritik noktalardan bir tanesi de liderlik kavramı olacak. Kendimizi her alanda göstermek, destekçi kazanmak ve saygı görmek isteyeceğiz.

  • Gökyüzü uyarıyor; Yengeç Dolunayı kendini yanlış ifade edenlerin rekabetine sahne olabilir.

Dolunay Bir Yanda, Güneş – Merkür Kavuşumu Bir Yanda;

  • Üzerine konuşulan herhangi bir konu hakkında fikir sahibi değilseniz, sadece dinleme modunda olun.
  • Evinizin atmosferini değiştirmek isterken, maddi harcamaların seviyesinin kaçmamasına özen gösterin.
  • Çocuk sahibiyseniz, evladınızın okulundaki bir takım eksikleri görmezlikten gelmeyeceksiniz.
  • Bilge kişiliğinizi öne çıkarmak adına önyargılarınızı rafa kaldırın. Çünkü yeni yılın ilk Dolunay’ı duyunca şaşırtacak bilgileri vurguluyor.
  • Duygusal yorgunlukları bir saniyede unutturacak haberlere hazır olun.
  • Kontrol etme konusunda takıntıları olan bazı aile üyelerinizle her şeyi paylaşmamanız gerekebilir.
  • Üretkenliğinizi etkileyecek iletişimlerden uzaklaşmak istemeniz şaşırtıcı olmayacak.
  • Uzun süredir devam eden ortaklıklar bu gökyüzü olayı ile önemli sınavlar verecek. Biten ortaklıklar ya da evlilikler bu dönemde çokça gündeme gelebilir. Çift terapisine başlayan evlilikleri de bu zaman diliminde duyacağız.
  • İhtiyacımızdan daha fazla alışveriş yapmak için çevresel etkenler tarafından manipüle edilsek de gözü tok bir yapıda olmamız avantaj sağlayacak.
  • Ülkemizin önde gelen ünlü isimlerinin ani sağlık sorunları konuşulacak.

Ticaret Kavramına Yeniden Bakış

Ülkemiz özelindeki ticari gelişmelerin ilk odağı sınır kapılarımız olacak. Etkisini küresel bazda da hissettiren Yengeç Dolunayı ile beraber toplamda 30 sınır kapısı olan ülkemizin finans piyasalarındaki dengeleri değiştirecek hamlelerini gözlemleyeceğiz. Avrupa’nın içinde bulunduğu bölgesel savaş fırtınalarından etkilenen sadece insanlar olmadı. Para birimleri, markalar ve büyük çaplı şirketler de lojistik eksenini kaydıracak. Burada ise en büyük aday ülkemizin ta kendisi olacak. Fazla uzağa gitmeyelim, tahıl koridoru buna en büyük örnek.

Yengeç İnsan Doğasına En Yakın Burçtur

Yılın ilk Dolunay’ı insan duygusuna en yakın burçta gerçekleşiyor. Aslında baktığımızda, Ay yücelen burçta kendi varlığını ortaya koyuyor. Bu da manevi bir desteğin en büyük temsilcisi demektir. Ülkemizin de yükseleni de Yengeç burcudur. Ülkemizin yükseleninde etkili olacak Dolunay, komşularımızla yaşayacağımız olayların uluslararası arenaya taşınacağının da habercisidir. 2011’den bu yana iç savaş yaşayan Suriye ve Türkiye’nin diplomasi masası bu Dolunay’ın ekseninde konuşulacaktır. Dolunay, ülkemizde de son yıllarda aldığımız göçün tam tersini yaşayacağımız bir süreci de tetikleyecek. Yengeç burcunda Dolunay gerçekleşirken anın yükselenini de Akrep burcu yönetecek. Göç dalgaları Asya ve Kuzey Avrupa temelli olmak üzere yeni bir dünya düzeninin sınırlarını belirleyecek. Bu durum elbette iç politikamıza da önemli yaptırımlarla yansıyacak. Her ilimize ayrı ayrı gelen göçmen yasalarının 2023 güncellemesi alması, farklı bakış açılarının seslerini 3 yanı denizlerle çevrili ülkemizin her yerinden duyulacak. Asya’dan gelecek göçlerin ülkemizin Akdeniz Bölgesi’nde ve Kıbrıs’ta kümelenmesi biyolojik çeşitliliğe yeni bir halka ekleyecek.

Ülke Düzeni Sarsılmaz Temeller Üzerine Kurulacak

Su burcundaki Dolunay’ın yanı sıra gezegenler burç değiştirmeye hazırlanırken eş zamanlı iki jenerasyon gezegeninin son derecelerdeki hareketi toplum düzeninin başkalaşım geçirdiğini de hissettirecek. Ülke sınırlarımız içerisinde olan yabancı uyruklu vatandaşları tanınacak yeni haklar ve yasalar hukuk sistemimiz üzerinde de benzersiz bir değişimi başlatacak. Genç avukatların ve savcıların adalet saraylarında boy göstermesi, hem bekleyen davaların bitmesine ön ayak olacak hem de yabancı uyruklu kişilerin işlemeye kalkıştığı siber suçların konunun uzmanları tarafından incelenmesine olanak tanıyacak.

Can Damarımız Olan Eğitimi İrdeleyeceğiz

Dolunay yaşanırken, Güneş – Uranüs 120’liği ülkemizdeki özel üniversiteleri de mercek altına alacak. Kayyum atanan Devlet Üniversiteleri’nin yanı sıra iflas eden üniversiteleri de duyacağız. Geleceğimiz olan gençlerimizin eğitim ve öğretim hayatlarındaki başarılı ilerleyişin uzun vadeli olması amacıyla planlanan yeni eğitim ve müfredat modelleri de bu gökyüzü olayının açtığı kapı ile yüksek sesle dile gelecek. Madenlerimiz, cevherlerimiz olan çocukların kendilerini daha iyi ifade edebileceği, sosyal becerilerini geliştirebileceği eğitim modellerini de Dolunay’ın Yengeç haliyle beraber daha rahat okuyacağız.

  • Eğitim müfredatlarına eklenecek ya da çıkarılacak yeni dersleri duyacağız.
  • Özel okullar ve kurslar özelinde yeni yönetmelikler yine bu döngüde karşımıza çıkabilir.
  • Online sertifika veren akademi siteleri de yapılarını değiştirmek zorunda kalabilirler.  

Diğer yazılara buradan ulaşabilirsiniz.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Tüm Hakları Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

15.12.2022

 

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...