Yükleniyor . . .

2023 TERAZİ BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI

Güneş tutulması astroloji dünyasında başlangıçlar ve bitişler olarak adlandırılır. Bu uzun yazı önümüzdeki 6 aylık döngüyü anlatmakta. Önce burçlarınıza olan etkilerini okuyacak, ardından da ülkemize ve dünyaya olan etkilerini bulacaksınız.

Güneş Tutulması Ne Zaman Gerçekleşecek? 

Tutulma, Türkiye-İstanbul enlem boylamına göre 14 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 21:54 sularında Terazi burcunda 21 derecede yaşanacak.

  • Tutulma ülkemizden gözlemlenmeyecek. Gözlemlenen ülkelerde kasırga ve fırtına benzeri doğa olayları yaşanabilir.

Gökyüzü El Değiştiriyor, Burçların Rotası Değişiyor

Koç-Terazi aksında yerleşkesini netleştiren tutulma, önümüzdeki 2 buçuk yılın aurasını belirleyecek. Son 2 buçuk yıldır Boğa-Akrep aksındaki yaşadığımız tutulmalar bitiyor ve gökyüzü Koç-Terazi aksına taşınıyor. Bu da şu demektir; Boğa ve Akrep burçları özgürleşirken, Koç ve Terazi burçları mercek altına alınacak. Yengeç ve Oğlakların ise hayatlarında birtakım konular düzene girecek. Aslan ve Kova burçları da son 2,5 yıldır yaşadıkları belirsizliklerden ve hayal kırıklıklarından kurtulabilecekler.

Amansız Korkular Beslemek, Zihni Kapana Kıstırır

Güneş tutulurken, yanı sıra bir Yeniay gerçekleşecek. Aynı zamanda Güneş tutulmasını yöneten Uranüs olacak. Gökyüzü Uranüsyen bir tutulmaya ev sahipliği yapacak. Satürn de Balık burcunun ilk derecelerindeki geri gidişine devam ediyor olacak. Tutulma esnasında gökyüzünde 45’liklerin ve 90’lıkların olması, gökyüzünün auramızı yenileyen bir modda olmayacağını da işaret edecek.

  • Duygusal aklımızla Ekim ayını yönetmeye çalışılacağız. Bu da tedirgin bir ruh hali verebilir.
  • Mücadele ettiğimiz fakat bir türlü değiştiremediğimiz toplumsal konulara dahil olurken kendinizi bulabilirsiniz.
  • Bu tutulmanın bir benzeri, 14 Kasım 2012 tarihinde yaşanmıştı. Farklı bir burçta aynı derecede yaşanması aynı konuların farklı seviyelerde yaşayacağımız anlamına da geliyor. 2023 yılında yaşanacak Güneş tutulmasını 2012 yılından ilham alıyor gibi de düşünebilirsiniz.

Güneş Tutulması Yeni Bir Şeyler Yapma Arzumuzu Tetikleyecek

Güneş Tutulması yaşanırken, bizlerin eski huyları, davranış biçimleri ve hayata bakış açıları aynı mı olacak? Hayır. Aslında hayat; Güneş tutulmalarında ve içinde gerçekleşen Yeniaylar da bizleri başka bir forma taşımayı sever. Güvenli alanımızdan, çıkmamızı ister. Bize belirli konularda dayatmalar getirir ve biz de tabi ki haklı olarak o düzenli alanımızdan çıkmak, kontrolümüzün dışına öğrenmeye tabi olmak istemeyiz. Hayatla mücadeleye tutuşur, kabuk değiştirmeyi kabul ederiz. Yaşamla uzlaşmak en zorudur. Ve bu zorluğu gezegenlerin içinde en çok tutulma döngüleri anlatır. Burçlar kuşağında ortalama 2 buçuk yıl süren akslardaki tutulmalar, haritalarımızda etkili oldukları gezegenlere göre rotamızı belirler. Neyi öğrenip öğrenmediğimizi de o tutulma aksının içindeki son tutulmada öğrenmiş oluruz. Son 2 buçuk yıldır toprak su aksındaki tutulmalar 28 Ekim akşamı kapanacak ve ateş hava aksına geçecek. Bu tutulmayı gökyüzünde bir taşınma tutulması gibi düşünebilirsiniz. Bu yüzdendir ki kişisel haritalarınızdaki burçlarınız daha çok etkilenebilir. Örneğin; burcunuz Koç’tur ama doğum yılınızda Merkür’ünüz Boğa’dır. Bu da 28 Ekim’de aklınızın almayacağı büyük çözümlemelerden geçebileceğinizi işaret ediyor Kısaca astroloji de en büyük gökyüzü olayı tutulmalar ise burcundan daha önemlisi haritanızdaki gezegenlerin konumudur.

Hikayeniz Değişiyor Öncü Burçlar, Hazır Mısınız?

Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlak burçları önümüzdeki 2,5 yıl boyunca büyük bir değişim ve dönüşümden geçecekler. Benzer tutulmalar 2012 ve 2013 yıllarında da yaşanmıştı fakat 2012 ve 2013 yıllarındaki yaşlarımızda, tecrübesizliklerimizde veya o ruh halinde değiliz. Zaman benzer tutulmadan geçse biz aynı değiliz. Öncü burçlar size sesleniyorum; yaşınız kaç olursa olsun hikayenizin değişiyor. 2025 yılının sonuna kadar bambaşka bir hikayeniz olacak. Fazlalıkları atarken motive olacaksınız.

  • Öğretileriniz değişecek.
  • Öğrendiklerinizin üzerine başka deneyimler koyarak hayata bakış açınızı farklı bir yere taşıyacaksınız. 
  • Kendinizi düşünmeyi öğreneceksiniz. 
  • Çevrenizdekilerin samimiyetini sorgulayacaksınız.
  • Para paylaşmanın aslında o kadar kolay bir şey olmadığını anlayacaksınız.
  • Yeni sorumlulukları isteyip istemediğinizi bu süreçte fark edeceksiniz. 14 Ekim 2023’teki Yeniay ve Terazi burcunda yaşanacak olan Güneş Tutulması sizlere bunu tek tek anlatacak Sevgili Öncü Burçlar. 

Değişken Burçlar, İlişkilerle İlgili Radikal Kararlar Alacaklar

Peki konuşmadığımız değişken burçlara hiç mi bir şey olmayacak? Tabi ki olacak. İkizler, Başak, Yay ve Balık burçlarının hikayelerinde ise;

  • Çevreleri değişecek,
  • Nereye gideceklerini,
  • Kimlerin hayatlarında kalmaları gerektiğini,
  • Kimlerin ise kalmamaları gerektiğini fark edecekler.

Değişken burçlar tutulma aksında en çok hangi konuları hatırlayacaklar? İkili ilişkiler, birliktelik, evlilik, eş ailesi veya kendi aileniz, eşinize davranışınız, sevgiliniz, yeni başlayan ilişkiniz veya yalnızsanız geçmişten vazgeçip vazgeçemediğiniz gibi konuları anlayacağınız bir döngü olacak diyebiliriz. 

İkizler, Başak, Yay ve Balık burçları; eşe, birlikteliğe, gönül işlerine fazlaca kafa yormanızı isteyecek bir gökyüzünden geçiyorsunuz. Bu Güneş Tutulması 2024 yılının Nisan ayına kadar sizi etkisi altına alacak. Ama tabi ki bunu bugün hissetmeyeceksiniz. Bir günde Güneş Tutulmasının geri bildirimini alamayız. Astrologlar olarak 6 ay periyot veririz ve bunun etkisi zaten çoktan başladı. 

Azat Olup Özgür Hissedecekler

Akrep ve Boğa burçları 28 Ekim 2023 tarihindeki Ay tutulmasında azat olacaklar. 14 Ekim 2023 tarihinde ise eski bakış acılardan çok uzaklaştıklarını hatta daha esnek daha olgun hayata baktıklarını fark edecekler. Aslan ve Kova burçları ise Güneş tutulmasının etkisini çok geç görmeye başlayacaklar. 21 Ocak 2024 tarihinde değişimin tam ortasında hissedecekler her şeyi aniden değişirken, hayat onları tıpkı bir kangurunun sıçraması gibi çok ileri atacak.

Ülkemizde Neleri Konuşacağız?

Güneş Tutulmasının içinde Yeniay da olduğundan dolayı aslında kalp kırıklıklarımızı da onarmak istiyor. Bir taraftan da bu Yeniay’a Merkür’de dahil olduğu için burçların bireysel hayatlarının dışında kolektif olarak da birtakım huzursuzlukların olabileceğini belirtmek isterim. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti’nin haritasında Merkür’ü, Satürn’ü ve Mars’ıyla etkili olacak olan bu tutulmayı göz önünde bulundurursak;

  • Yağmurlar, su taşkınları, seller, heyelanlar,
  • İnfial yaratacak olaylar,
  • Bölgesel olarak okulların tatil olması veya online eğitime geçiş,
  • Yükseköğrenimin hibrit sisteme çevrilmesi,
  • Belirli bölgelerde salgının artmasıyla bölgesel karantinaların uygulanması
  • Ertelenecek organizasyonlar

Güneş Tutulmasında Neler Yapılmalı?

Bu döngüde olabildiğince gözlemci olmanızı tavsiye ederim. Varsayımlarla hareket etmemenizi, bilgiyi takip etmenizi, bu döngüde dezenflasyona takılmamanız gerektiğini ve mesleğinizi etkileyen bir gündem olursa hemen değişime başvurmamanız gerektiğini de belirtmeliyim. Detaylara değil, bütüne odaklanmalıyız.

Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir

100 yıl önceki ülke yönetimi ile bugün sahnede olan yönetimi karşılaştırdığımızda Türkiye’nin çıkarları için mi hareket ediliyor sorusunu daha çok soracağız. 2023 yılının Ekim ayında dünya savaşlar ve ekonomik buhrandan geçerken ülkemiz için çizilen yol içinde başarıları barındıracak yeni bir yüzyıl olacak mı sorusu her yerde yankılanacak. Tıpkı cumhuriyetin ilk günlerinde olduğu gibi yeni bir döneme, kararlara şahit olacağız. Bu önemli kararlar masaya konulduğunda toplumun sesine kulak verilerek şekillenecek. Önümüzdeki 3 yıl içinde bir seçimden başka bir seçime yürüdüğümüz süreçlere de maruz kalacağız. Türkiye’nin politikası, ülkenin doğusundan batısına, küçüğünden büyüğüne fark etmeden daha şeffaf bir döneme yürüyecek. Tarihi günlerin ruhuna uygun bir ruh haline bürünmeye başlayacağız. Ayrıca, Demokrasiye “aykırı” başlığı altında yapılacak birçok yasa değişikliğiyle karşılaşacağız. 14 Ekim 2023 tarihinin akşam saatlerinde yaşanacak Güneş Tutulması, ülkemizin astroloji haritasına o kadar entegre olacak ki ülkemizde bugüne kadar apolitik görüntü içinde olan ve kamuda üst düzey yönetici konumunda olan kişiler görev değişikliğine tabi tutulacak. Genel seçimlerin ardından kısa bir süre geçmesine rağmen başka bir seçimin konuşulma ihtimali, toparlanmaya çalışan ekonomimizi yine kırılgan bir yapıya sürükleyebilir. Türkiye’nin 100 yaşını kutlama seferberliği bir yandan devam ede dursun, 25 Nisan 1962 döngüsünde kurulan Mars’ı Koç, burcu Boğa olan Anayasa Mahkemesi’ni de “neler oluyor?” içgüdüsüyle mercek altına alacağız.

Halkadan Çıkmak Zor Girmek Kolay

Cumhuriyet ilan edildiğinde Merkür ve Satürn Terazi burcunda hareket ederken, Güneş Venüs ve Jüpiter Akrep burcunda hizalanıyordu. Gezegenler Terazi ve Akrep burçlarında kümelendiğinde ülkemizin gündemine yasal düzenlemeler gelir. Bu ay, Türk ceza kanunları gündemden düşmeyecek. 14 Ekim 2004 yılındaki Güneş Tutulmasının bir benzerinin 14 Ekim 2023’te derecesi derecesine aynı açıda yaşanacak olması 2004 yılında kabul edilen Türk Ceza Kanunun birçok maddesinin yeniden düzenlenmesinin önünü açabilir. 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren kanunların dışında bugüne kadar değişen birçok yasanın eskiye dönüşü konuşulacak. Ağırlaştırılan birtakım maddelerin toplumda caydırıcı etki yaratacağına inanılırken ülkemizdeki yabancılara uygulanan yönetmeliklerdeki değişiklikler gündemin popüler konusu olacak. “Biz böyle olduğumuz için mi bizi yönetmeye aday olanlar nefer olmak yerine hedef görüyorlar” sözünü sıklıkla duymaya başlayacağız. Toplumsal olarak sorun çözme çabamız bir yana ürettiğimiz metotların dudak uçuklatacak hale geldiğini fark edeceğiz.

Tutulmanın Gündeminde Neler Var?

  • ABD’de artan yağışlar (Dolu yağışı)
  • İspanya’da salgın kapanmaları
  • Kuzey Kore’de gerginliğin ve silahlanmanın artması
  • Sırbistan ve Kosova arasındaki kavganın büyümesi,
  • İran’da okullarda zehirlenmeler ve iklim kaynaklı doğa olayları,
  • Irak’ta susuzluğun artması,
  • Ios ve X platformları arasındaki kavgalar

Sevgili Twitburc okurları, tutulma yazısını sizler için podcast olarak da yayınladım. Sevdiklerinize mutlaka podcastelerimi tavsiye edin. Yolda, arabada, trafikte, evde, yemek pişirirken bile sizin yanınızda birtakım farkındalık oluşturacak podcastler oluşturmak istediğimi unutmayın.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

15.09.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...