Yükleniyor . . .

2023 PLÜTON RETROSU

“Bir Yazıda İki Plüton Hali Anlatacağım Halimi Anlayın”

Plüton’un geri gidiş serüveni 31 Nisan’da Kova burcunda başlıyor. 11 Haziran’da ise Oğlak burcuna geçerek geri gitmeye devam ediyor. 11 Ekim geldiğinde Plüton, Oğlak burcundaki Retro’sunu bitiriyor. Bizler bu tarihler arasında Plüton’u iki burçta göreceğiz ve nizami olarak geri gidecek.  

Akıl ile Gözün Birleştiği Yerdeler!

2023 yılında Plüton, Kova burcuna ayak bastığında bu etkide birçok ülkede 2004-2005 doğumluların, üniversite eğitimini akademik yetkinlikten çok tamamen statü olarak görmeleri çağımızın en büyük sorunlarından birisi haline gelecek. Milliyeti fark etmeksizin tüm Z kuşağında sadece hızlıca para kazanmaya yönelik mesleklere yönelme gözlemlenecek. Rol model olarak aldığı insanlar aile üyelerinden çok ekranlardan gördükleri, kısa süre içerisinde maddi güce kavuşan sanal kahramanlar olacak. Akabinde internet dünyası da bu kuşağın beklentilerine kulak verecek. İnternet üzerinden para kazanma yöntemleri artacak. Yalnızca odasında oturup, yevmiyeli işçi gibi çalışan bu nesil akıllara “Z kuşağı farkında olmadan dijital dünyanın modern tutsakları haline mi geldi?” sorusunu getirecek. Geleceği tasarlamak adına yola koyulan eğitim sistemleri dünyada birbirinden farklı akımları yaratacak. Özellikle birçok ülke, genç nüfusun demografik gücünü ülke bünyesine çekmek için eğitim turizmi alanında köklü yatırımlara imza atacaklar. Buraya yönelecek, maddi güçlerini bu alana kanalize edecekler. Her üniversitenin kampüsünde teknopark alanlarının olması yeni girişim projelerinin artışını gözler önüne serecek. Buradan öğrencilere para kazandırmayı da hedeflemeleri gençleri sadece diploma sahibi olmakla kısıtlamayacak. Plüton – Kova’nın aurası gençlere dört yıldan daha fazlasını verecek. Üniversiteleri birer ticarethaneye çevirmeye çalışan sermayecilik zihniyetinden sıyrılan eğitim sistemimiz, hayal egzersizleri yaptırarak öğrencilere bakış açısı kazandıracak.

Plüton Önümüzdeki 20 Yılı Dizayn Etmek İçin Gaza Bastı

Dünyanın değiştiğini kuşak analizlerinden göreceğiz. Evimize rahatlıkla pizza siparişi verir gibi yardımcı ev robotu sipariş edeceğiz. Dünyanın bir yerlerinde evsizlik oranlarının her geçen gün artması bir yana dursun, gelişmiş toplumlarda huzur evlerinin sayısı düşündürücü rakamlara ulaşacak. Bu değişimler, yardımcı ev robotu teknolojilerin artışına da ön ayak olacak. İnsan boşluğu olan her alan yapay zekâ ile kapatılmak istenecek. Astrofütüristlik yapacak olursak; Plüton – Kova’nın ilk geçişinde Tayvan’da doğan Asus üretimi Zenbo isimli robotun ARGE’sinde kim bilir kaç insan davranışı analiz edilmiştir? Zihin kazandırılmış cihazın içerisinden çıkan görüntülerimizle eş zamanlı çalışan yapay sesli asistan bizleri yaşatmaya devam edecek. Paylaşımlarımız, sözlerimiz, tweetlerimiz, anılarımız kayıtlarla harmoni haline getirilecek. Anılarımız birer film haline geldiğinde yaşadıklarımız, hologram teknolojisi ise kuşaklar arası aktarılacak. ‘Miş’li geçmiş zamanın tarihe gömülmesi insanlık için dönüm noktalarından bir tanesi haline gelecek. Hologram çağı hikâye anlatıcılığını ilgi çekmeyen bir kumpanyaya çevirecek. Yapay zekânın merhametine bırakacağımız bir dünya ile burun buruna olduğumuzu, bizimle iletişim kurmaya çalışan mutfak robotlarımızla fark edeceğiz.

Dijitalleşen Dünya Fakirleşen Ülkeler

Gökyüzünde yaygınlaşmaya başlayan polis drone’ları yalnızca olayın tipi hakkında ve oraya ne kadar emniyet görevlisinin gerektiğini dair telsizden bildirmeyecek. Aracı olmak yerine anında müdahale ekibinin en değişilmez üyesi olacak. Yapay zekâ kavramının suçu önleme yeteneğinden faydalanmak 21.yüzyılın en önemli icadı olan akıllı telefonları bile geride bırakacak. Bunun en büyük sebebi siber yükselişin altında ezilen toplumların çözümü suça yönelme ve kuralları çiğneme içgüdüsü ile bulmak istemesi olacak. Bu noktada dünyanın başvuracağı polis drone’ları “şehir güvenliği” kavramını kökünden değiştirecek. Geçen yıl Çin’de; “Ruhlarınızı kontrol edin, özgürlüğü hak edin” sözleriyle insanlara seslenen drone’lar kolluk kuvvetlerinin ana envanteri olacak. 23 Ekim 2013 yılında Merkür – Akrep burcunda geri giderken kurulan, Satürn’ü Akrep olan Çin menşeili profesyonel güvenlik drone üreticisi Digital Eagle şirketi hem kendi iç borsasında hem de dünyada etkisini arttıran önder bir güç haline gelecek. Terörle mücadeleden boru hatlarının kontrolüne kadar işlevleri bulunan bu drone’lar gelişmiş ülkelerin en güvenilir gizli silahları haline gelecek. Konvansiyonel savaş, askerlerin gözetimi altından çok drone birlikler arasında geçecek. Bölgesel savaşların içerisinde drone’ların etkisini izlerken, şehir içlerinde de drone polislerin gündelik hayattaki baskına da tanık olacağız.

Cüce gezegen burç değiştirirken filmlerde gördüklerimiz gerçek olabilir. Hava burcundan toprak burcuna doğru geri gidecek Plüton Retro’su az rastlanan bir gezegen hareketi olacağı için yaşadığımız gezegenin atmosferinde neler yaşatabilir bakalım;

  • Kum fırtınaları
  • Dolu yağmurları
  • Güneş de patlamalar
  • Deniz seviyesinin bazı şehirlerde yükselmesi ve sular altında kalan şehirlerin gündeme gelmesi

Plüton – Kova Retro’su “Tanıdık Cumhuriyeti Bitti” Dedirtiyor.

Plüton’un Oğlak seyri yılanlarla tanıştırdı. Plüton’un Kova burcunda geri gidişi de yalan olma zamanlarının geldiğini her şekilde gözler önüne serecek. Bu kadar sert tanımlamamızın sebebi ise dünyada artan uyuşturucu ve ilaç bağımlığının hangi notaya geldiğini görmemizi sağlayacak. Plüton, 2008 yılından bu yana Oğlak burcunda konumlanırken,  toplumları nereye ve nasıl sürüklediğini ortaya dökerken gerçekleri hazmetmek zor olacak. 12 Haziran 2023 tarihinde Oğlak burcuna geri gelerek, Türkiye’nin haritasında 7. Evinde yarım bıraktığı konuları yeniden revize edecek.

2008 yılından bu yana ülkemizin haritasında 7. Evde gezinen Plüton, o tarihten bu yana yapılan tüm düzenlemeleri yeniden masaya yatıracak. Bu etkide güçlendirilmiş parlamenter sitemin dönüşü yüksek sesle konuşulacak. Ayrıca ülkemizin meclisinde değişen isimler,   meclisin kapılarını sonuna kadar açarken alışılagelmiş görüntülere eşlik edeceğiz.  2021 yılının sonunda kitabıma yazdığım bir başlığı burada yeniden hatırlatmak isterim: var olabilmek için yön değiştirenlerle tanışacağız.

Kişisel hayatımıza etkileri

2012 yılından bu yana Oğlak burcunda hareket eden Plüton hepimizin hayatlarında farklı düzenlemeler yaptı. O günden bu güne geriye dönüp şöyle bir baktığınızda, hayat nereden önünüzü açtı nereden yolunuzu kapattıysa bu noktaları düzenlemek istiyor. 12 Mayıs-12 Haziran tarihlerinde kendimizi yaşamımızda olan değişiklikleri düşünürken de bulacağız. Unutmayın bilinçaltı sezgiseldir ve düşünsel bilincin dışında, gündelik akışta geçmişin görüntüleri bir anda gözünüzün önünden geçecektir. Bu tarihlerde zihinlerimiz flashback yaparak görüntülerle hatırlatıcı görev üstlenebilir. Öyle ki konuşmalar sebep sonuç ilişkisine akarken, tesadüfler de bu örüntünün içine çekilmemize sebebiyet verecektir.

Örneğin;

  • 2008 yılında boşanma davası açtınız ancak geri çektiyseniz,  bu dönemde evliliğinizi bitirmek için harekete geçeceksiniz.
  • 2008 yılında bir ortaklığa imza attıysanız ve o günden bu güne bir türlü düzlüğe çıkamadıysanız, bu süreçte yolları ayrılabilirsiniz.
  • 2008 yılında mezun olup kurumsal dünyaya geçiş yaptıysanız, kendi işinizi kurmak için harekete geçeceksinizdir.
  • 2008 yılından sonra zihinsel ya da duygusal birtakım sağlık sorunları yaşıyorsanız bu dönemde sebeplerini bulacaksınızdır.

Tüm bunlarla birlikte bu döngü uzun yıllardır görüşmediğiniz kişilerle karşılaşmanıza zemin hazırlarken,  bunun bir sebebe hizmet ettiğini belirtmek gerek. Anı belleğiniz hatırlatıcı görevini yerine getirerek,  yarım kalan ne varsa bugünkü tecrübelerinizle çözmenizi istiyordur.  Yani anlam veremediklerimizi anlamlandırma dönemidir.  Tabi bu etki bazılarını yüksek bilince taşıyan günler getirse de bazılarında ise sıkışma görevi görecektir. Önyargı, kavgacı ruh hali, tahammülsüzlük, bağırarak konuşma, kulak çınlaması gibi zorlayıcı etkileri de olacaktır. Bu basınçla baş edemeyenler ani kararlarla hayatlarını bir anda değiştirmek isteyeceklerdir. Plüton burç değiştirirken boşluktaki hali hepimizi farklı yönlendirecektir. Çünkü nihayetinde her birimizin haritası farklıdır ve bu da hepimizin deneyim ve karakterini, tepkilerini farklı kılıyor demektir. Mükâfatı kalıcılık olacak Plüton geçişli Retro’nun bırakacağı izi ise 19 aylık bir süre sonra anlayacağız. Bu da ya insancıl tarafımızı ya da insan-sığ tarafımızı ortaya çıkaracak.  Hepimize kolay gelsin şimdiden.

Plüton Retro’sunda dikkate alınması gereken öne çıkacak aksiyonlar;

  • Boşanmalar
  • Şehir değişiklikleri
  • İşten ayrılıklar
  • Ortaklı bitirmek
  • Risk almak

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

01.04.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...