Yükleniyor . . .

2023 MERKÜR RETROSU BOĞA BURCUNDA

İletişimin yegâne temsilcisi, Merkür, Boğa burcunda geri gidiyor!

Toprak burcunda yaşanacak bu Merkür Retrosu Türkiye’nin geleceğini tayin eden türden bir retro olacak. Bu retroya aşinasınız, çünkü yılın başında ekranlarda birinci ağızdan işitmiştiniz. Arada kalan süreçleri hızlandıran, kararsızlıkları nihai bir sürece iten günlerdeyiz.

Ne Zaman?

Tarihler 22 Nisan’ı gösterdiğinde sabit burçta başlayacak olan bu Retro, 16 Mayıs saat – 06:00’da bitecek.

Doğru Kavramı Değişen Bir Dünya

Global haberleşmenin ve aklın astrolojideki karşılığı Merkür, Dünya kamuoyundaki kriminal dayanışmanın ne seviyeye geldiğini kanıtlarla gözler önüne serecek. Avrupa Birliği, suçlu yasalarını değiştirmek adına yeni düzenlemelere gittiği sırada, aranan suçluların sayısını düşürmek adına yeni af yasaları gündeme gelecek. Düşünce suçlularından, siber suçlara hatta sosyal medya zorbalığına kadar birçok alanda “reform” denilecek kararlar gün yüzüne çıkacak.  

  • 7 Eylül 1923 tarihinde Başak Stelyumunda kurulmuş hükümetler arası bir kuruluş olan Interpol’ün ülkemize olan desteği somut gelişmelerle diliminize dolanacak.
  • Özellikle de Fransa’nın ülkemizde kırmızı bültenle aranan isimleri teslim etmesi Fransa – Türkiye arasındaki ilişkilerde yeni döneme girişimizi başlatacak.
  • Ülkeler, uluslararası suç örgütleriyle ve sabıkası kabarık olan suçlularla mücadelede başarılı olabilmek adına iş birliklerini arttıracak.
  • Her ne kadar hukuksal dayanışmadan söz etsek de kendi içsel karışıklığından çıkmakta zorlanan ülkelere de tanıklık edeceğiz.
  • Kuruluşlu İsrail’de bir yandan diplomatik ilişkilerini farklı ülkelerle sıklaştırmak isterken dünyanın bir yanından da küçümseyici bakışlar altında kalabilirler.
  • 2023’ün en çok konuşulan konuları arasında ülkeler arası suçu önleme ve kontrol altına alma girişimleri gelecek.

Güvenlik Teknolojiye Kavuşacak

Polis teşkilatlarının teknoloji ile olan entegrasyonları, ülkeler arasındaki istişareyi ve ittifakı güçlendirecek. Dünyadaki tüm polis teşkilatlarının verdiği çaba diplomatik engellere takılmadan sınırlar arası yapılabilecek. Teknolojinin nimetleri suçun her türlüsüyle mücadele eden meslektaşların iş birliğini kolaylaştıracak. Buna zemin hazırlayacak yapı ise Interpol’ün ta kendisi olacak.

  • Ülkemiz de bu gelişmelerde ortak paydada buluşarak suçlu yasalarına yenilerini ekleyecek.
  • Ayrıca, adil makamlarca yürütülecek hukuk davaları eşliğinde uluslararası suçlu iadeleri de 2023’ün Nisan ayında suç ve suçlu kavramına format atacak.
  • Europol’de retro döngüsünde oldukça konuşulacak. Filmlere konu olacak siber suçlu mahkemeleri bu yapıdan duyurulacak.

Retroda Konuşacağımız Gündem Başlıkları

  • Kapanan partiler
  • HDP’nin siyaset hayatındaki akıbeti
  • Ülkemizde yüzünün eskimesini istemeyen siyasal kimliklerin blok arayışı
  • Gazeteciler
  • Suçlu yasaları
  • Yeni anayasa
  • Dünya genelinde konuşulan suçlu iadeleri
  • İsveç, Norveç ve Danimarka gibi İskandinav ülkelerinin hukuk arenasına olan olumlu adımlar. Buradan başlayan suçlu iadesi furyası tüm dünyayı etkisi altına alacak.

Dijital Gözlerin Uykuya İhtiyacı Yoktur

2023 yılının eşine zor rastlanır bir ritimde ilerleyişine tarifi zor bir bağışıklık göstereceğiz. Alışma, adaptasyon ve kabul etme bilinci Merkür – Boğa retrosu ile beraber daha güçlü bir biçimde hayatlarımıza dahil olacak. Bir yandan kendini anlatmak adına özgür haklarından ödün veren bir yandan da takipçi arzusu uğruna içeriğini bilmediği ürünlerin marketing i ile uğraşan kimlikleri göreceğiz. Birbirlerine bilenecek isimler hem tanıdık hem de dijital alemin güçlü hesapları olacak. Takipçi kavgaları bir yana, sosyal medya dilencileri de retro döneminde es geçişmeyecek. Birçok mecradan duygusal terörle insanları manipüle altına almak isteyen kişiler de retrodan nasibini alacaklar.

22 Nisan 2023’e Dikkat! Gökyüzünün Karışma Sebebi ikinci Merkür Retrosu!

Bireysel hayatımızı etkileyen, gündemden gündeme depar atan ülkemiz “daha ne kaldı” serzenişini yaygınlaştıracak. Duygularımızı, bağlılıklarımızı ve değerlerimizi sömürmeye çalışan kişilerin ardı arkasının kesilmemesi, kitlesel sitemlere yol açacak. Merkür retrosunun yarattığı sosyal medya reformundan sonra dijital devrimin yaygınlaşması web4’ün içinde kaybolan ve burayı kontrol eden kişilerin birbiri ile karşı karşıya gelmesine yol açacak. Kolaya kaçan davranışlarla yeni insan modellerini seyir edeceğiz.

  • Kimlik gizliliği konusunda endişeleri olan insanlık gözünden en büyük detayı kaçıracak; 7/24 durmadan kaydeden gözler, kameralar! Her an her yerde kameraların gözetimi altında yaşamak, birilerinin kadrajında farkında olmadan bulunmak, hepimizin tadacağı toplumsal bir gerçek haline gelecek.

Merkür Boğa Retrosu Hangi Alanları Hareketlendirecek

  • Ruhsatlar, imarlar, tapu müdürlükleri, noterler, tescil kurumları, konsolosluklar, vergi daireleri, adliyeler, kamu daireleri
  • Kişisel akıllı telefonlarımız etkilenecek, radyo dalgaları ve radyasyondan etkilenen elektronik cihazlarımız da artış gösterebilir.
  • En çok etkilenecek mesleklerin başında mimarlarımız gelecek. Mimarlık sektöründe kullanılan teknik yazılımlar artık birçok sektörde de göz önüne çıkacak.
  • Bu dönemde iş arayanlar, yeni işe girenler kafa karışıklığı yaşayabilir. “Acaba, keşke” gibi kelimeler daha çok kullanılabilir.
  • Merkür retrosu ani kararlar aldırsa da burada fırsatları yakalayanlar kişisel haritasında yine Merkür Retrosu olan kişiler olacaklar.

Merkür’ün Boğa burcunda geri gitmesi sağlık alanında midemizi yakından ilgilendiriyor. Abur cubur tüketimi, yeme içme alışkanlıkları ve sindirim rahatsızlıkları daha çok ön planda olacak. Eğer kişisel haritalarınızda Merkür’ünüz Boğa burcundaysa bağırsak enfeksiyonları ve mideyi etkileyen patojenlerin etkisine dikkat! Merak etmeyin. Bu retro 21 gün sürecek. 16 Mayıs’a kadar Merkür Retrosunda dünyaya gelmediyseniz ve kişisel haritanızda Merkür’ünüz Boğa burcunda değilse, gözünüzde büyüteceğiniz bir durum yok demektir. Ancak;

  • Çevrenizde Merkür Retrolu birisi varsa, bu dönemde önüne çeşitli fırsatlar gelebilir. Bu da sizi biraz da olsa “benim işim neden rast gitmiyor?” gibi sorular sordurabilir.
  • Merkür Retrosunun Boğa burcuna vereceği atalet, iletişimde inatlaşmayı da tetikleyecek.
  • Uzun soluklu ve akılcı düşünmemiz gereken bir süreçteyiz.
  • Eğitim konularında da gözlemci tavırda olmamız gerekiyor. Ani bir okul değişimini Merkür Retrosuna getirmemek en doğru hamlelerden birisi olacak. Çünkü 22 Nisan ve 16 Mayıs tarihleri arasında adım atmak riskli olabilir.

Merkür – Boğa Retrosu Hangi Duyguları Ön Sıraya Alacak?

  • Gizli kıskançlıkları
  • Akraba ilişkilerindeki hemcins inatlaşmalarını ve kardeş rekabetini
  • Düşünceli davranayım derken kırılan potları
  • Samimi görüneyim derken kompleksli görünen tavırları ön plana çıkaracak.

Merkür’ün Boğa burcunda geri gidişi zihinlerde kımıldanma yaratacak. Daha önce düşünülmemiş detaylar, artık akla ilk gelen düşünceler haline gelecek.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Tüm Hakları Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

03.03.2023

 

 
 

 

 

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...