Yükleniyor . . .

2023 MERKÜR BAŞAK BURCUNDA

İletişimin temsilcisi, zekânın piri Merkür, 29 Temmuz’da Başak burcuna geçiş yapacak. 21 Ağustos’a kadar Başak burcunda hareket edecek. Ardından da geri hareketine başlayacak. Merkür, ilişkilerde zorluk çıkaran Venüs’ün aksine akılcı çözümleri desteklemek için kendi yönettiği burçta seyri aleme dalacak.

Merkür Başak Ne Demek?

Merkür Başak burcunda yani yönettiği burçta hareket ediyor demektir. Venüs ateş burcunda, bir arkadaki burçta geri geri giderken, Merkür kendi yönettiği burçta akıllarımızı toparlayabilecek mi? Evet, toparlayabilecek. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Akıllara ziyan günlerde, ilişkilerle ilgili sınav verilen günlerden geçerken, finans, sağlık, iletişim ve kariyerle ilgili de büyük dönüşümleri de beraberinde getirecek Merkür.

  • Evinizle ya da mimarınızla uğraşıyorsanız ve zordaysanız,
  • Kariyerinizle, işinizle ya da finansal konularla uğraşıyorsanız,

Merkür'ün desteğini hissedeceksiniz demektir.

Merkür Başak burcunda demek, Merkür yönettiği burçta hareket ediyor demek değildir sadece. Merkür, ince detay gerektiren alanlarda kusursuz çalışır. Yani burcu Başak olan mükemmeliyetçi değildir aslında. Merkür’ü Başak olan mükemmeliyetçidir. Akılcıdır. Einstein gibidir. Zihinsel konularda onların düşüncesel yapısına yetişmek kolay değildir. Pratik çözümler üretirken, hızlı öğrenme ve kavrama yönetme yeteneği de vardır. Ülkemizdeki siyasi konjonktürde öne çıkan birçok ismin de (özellikle yeni kabine) burcu Başak'tır. Başak burçları;

  • İyi bir danışman olabilir.
  • İyi bir eğitmen olabilir.
  • Tüccarlıktan çok muhasebecilik, yazarlık ve eğitmenlik alanlarında hataya yer bırakmazlar ve odaklanmış bir şekilde hareket ederler.
  • El becerileri yüksektir.

Tabii bu sözlerim kişisel haritanızda Merkür’ünüz Başak burcunda konumlanıyorsa geçerlidir.

Merkür’ü Başak olanlar, sanata çok yatkındır. İyi yazdıkları gibi aynı şekilde de yönetirler. İletişim konusunda da bir ortamı dengeleme konusunda da çok iyilerdirler. Eğer Merkür'ünüz Başak burcuysa, bugünlerde konuşulan taraf siz olacaksınız.

Işık Uzaktan Göründüğü Zaman, Gece Parçalanır

Merkür, 29 Temmuz, 21 Ağustos tarihleri arasında hayatlarımızda karar alma mekanizmamızı yönetecek. Doğum haritanızda Merkür’ünüz Başak'taysa yılın başından bu yana yorulduğunuz konularda, artık avantaja geçeceksiniz. Eğer kendi işinizi 2007 tarihlerinde oluşturduysanız ya da yeni bir sektöre geçiş yaptıysanız; Merkür'ün üzerinde Ay Düğümlerinin de ilişkili olduğunu düşünürsek, hayatınızı 2025 yılının başına kadar bambaşka çevrelere götüreceğinizi gökyüzü işaret ediyor.

Merkür Rotasını Ne Zaman Değiştirecek?

Merkür rotasını 22 Ağustos'tan itibaren değiştirecek. O da tıpkı Venüs gibi geri gitmeye başlayacak. Ta ki 5 Eylül'e kadar. Neleri eksik yaptığımızı, kimlerle hareket etmemiz gerektiğini, hangi mekanizmayı doğru kurduğumuzu anlatmak için önümüze farklı seçenekler de sunacağız. Merkür Başak demek gerçekçilik, realistlik, pratiklik ve çözüm üretmek, demektir. Merkür Başak Retrosu en başta iş yerlerini ve şirketleri yakından ilgilendirecek. Çünkü buralarda yeni düzenlemeler söz konusu olabilir.

  • Burcu Başak olanlar, Merkür’ü Başak olanlar ve yükseleni Başak olanlar bu döngü içerisinde kilo almaya daha yatkın olabilirler.
  • Bu tarihler arasında Merkür Retrosu hepimizi yakından ilgilendirecek. 22 Ağustos'tan sonra eş zamanlı ardışık (arka arkaya) şekilde Venüs'ün ve Merkür'ün geri gitmesi burcu Aslan ve Başak olanları yakından ilgilendirirken, bazı şeyleri ertelememiz gerektiğini de önümüze getirecek.
  • Yazı daha çok çalışarak geçireceğimizin de altını çizecek Merkür.

Sınırlardaki Hareketlilik Merkür’ün Gündeminde!

Ülkemizin haritasında Ay Düğümleri Balık-Başak aksındadır. Merkür’ün Başak burcunda geri gidecek olması Türkiye'nin Ay Düğümleriyle ilişki kurarken, dış politikada da çok ciddi günleri beraberinde getirecek. Bunlar sadece operasyon bazlı konular olmayacak.

  • Birçok sınır kapımızla ilgili yeni düzenlemeler gelirken, ülkemizin göçmen sorunu ile ilgili çok daha büyük geri bildirimler söz konusu olacak.
  • Ülkemizin bazı sınırlarının bir bölgesinde operasyonlar söz konusu olurken, bir bölgesinde de uzun yıllardan sonra ticari faaliyetler artmaya başlayacak.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

15.07.2015 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

 
 

 

 

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...