Yükleniyor . . .

2023 MAYIS AYINDA NELER OLUYOR?

Yoğun gündemin artarak devam edeceği, ülkemizin geleceğini tayin edeceği seçim, hızlı süreçleri de beraberinde getirecek. Gezegenlerin hakimiyeti ayın ilk günlerinden itibaren karşımıza çıkacak. Merkür Retrosuyla başlayan Mayıs ayının dağınıklığı hepimizi farklı bir telaşa da sokacak. Mayıs ayı bizi “Adrenalin bağımlısı” yapacak. Sadece seçim sonuçları değil, seçim sonrası yaşanacak gündem de sarsıcı olacak!

Siyaset Cam Fanusun İçinde

Ay Başak burcunda hareket ederken başlayacak Mayıs ayı, ülkemizin haritasında Ay Düğümleri ile ilişki kuracak. Bu etkileşim, skandalları, ifşaları gündeme getirecek. Gökyüzü seçime doğru hızla yürüyen ülkemizin, Mayıs ayının ilk iki haftasının çok enteresan geçeceğini ifade ediyor. Ay Başak burcunda konumlanırken, ülkemizin haritasında Uranüs’ü ile de karşıtlık yapacak. Uranüs astrolojinin devrim gezegenidir. Bu da hiç ummadığımız kişilerin ağzından hiç beklenmedik itirafların gündeme gelebileceğini işaret ediyor.

  • Protestolar, sokak yürüyüşleri bir yanda devam ederken, herkes paranın nabzını daha çok tutmak isteyecek. Gelişen ani olaylarda borsa durdurulma noktasına gelebilir.
  • 2023 yılının en ilginç gökyüzü olayları Mayıs ayında vuku bulurken, ülkemizin seçime gitmesi, tarihe not düşecek olayları, istifaları, ayrılıkları, skandalları, sağlık sorunlarını, bazı bölümlerdeki seçimlerin tekrar edilmesini gündeme getirebilir.

Sebepler Bir Sonuca Hizmet Eder

Merkür 11 derecede geri giderken başlayan Mayıs ayı ülkemizin Venüs’ü ile karşıtlık yapacak. Bu da bankaların birtakım düzenlemelere gidebileceğini işaret ediyor. Gece yarısı çıkan kararnameler, hepimizi yakından ilgilendireceği gibi dikkat kesilmemizi de sağlayacak. 1-5 Mayıs tarihleri arasında yapılacak açıklamalar,

  • Çocukları
  • Kadınlar ve kadın haklarını
  • Okulları
  • Üniversiteleri

Yakından ilgilendirecek.

Hepimiz Değişik Derecelerde Kaynarız

Ülkemizin seçimi elbette ki yalnızca ülkemizde konuşulmayacak. Sınır komşularımız da en az bizim kadar seçim sonuçlarına odaklanacak. 7 sınır komşumuzun da gözü kulağı Türkiye’ye çevrilecek. Komşularımızın seçim öncesinde kendi parlamentolarında birtakım konuşmalar yapabilir. Bu ülkeler, Azerbaycan, Irak, İran, Suriye, Ermenistan, Gürcistan, Bulgaristan ve Yunanistan olacak.

Çin Türkiye’ye Yatırım Yapacak!

Geçtiğimiz yıl, Çin’in en büyük bankalarından birisi olan ICBC’nin ülkemizdeki pazarda yaygınlaşacağını kaleme almıştım. O günden bugüne dünyada çok şey değişti. 1 Ocak 1984 tarihinde Ay, Yay döngüsünde iken Çin’de kurulan ICBC Bankası’nın kuruluş tarihi ülkemizin ortasında büyük bir yatırıma soyunacağını işaret ediyor. Bu süreçte ülkeler iyiden iyiye bloklaşırken öz sermayelerini de bir silah olarak kullandıklarını göreceğiz. Bugünü projekte ettiğimizde; 2023 yılında ülkemize birçok kez ziyarette bulunacak Çin Hükümeti’nden gelen heyetlerin asli amaçlarında ICBC Bankası’nın gözde kulelerimizden birini satın alma girişimi ile sonuçlanabilir.

Kalıcı İnovasyonlar İçin Önce Bedel Ödemek Gerek!

Çin’in ticari anlayışında her adımda çıkar elde etme isteğini göz önünde bulundurursak; Türkiye Varlık Fonu’nda bulunan PTT’ye talip olmaları da bu sarmalın devam ettiğini ispat edebilir. Ülkemizin en eski kurumlarından birisi olan, 23 Ekim 1840’da Neptün – Kova döngüsünde kurulan PTT, gelecekteki finansal kulislerde; “kısır döngüye giren talihinden bu girişim ile çıktı.” şeklinde konuşulabilir. Bu güç birliği gündelik hayata da sirayet edecek. Yurtdışı alımlarında gümrük vergisinde indirime gidilmesi ve lojistikte kolaylık sağlanması 2024’ün Ekim’ine kadar kabul edilen yasalardan birisi olacak. Tüketim serüveninde, ülkeler arası kısıtlamalar çözülmesi ile beraber Çin’in bir taşla iki kuş vurma stratejisini bir saat minvalinde çalıştıracak.

Seçim Sonucu Gelmeden Ülkemize Yatırımcı Geliyor!

Ülkemiz iç pazarda varlığını güçlü bir biçimde hissettirmekle kalmayacak, Akdeniz’deki limanlarımız da daha etkin ve yetkin bir biçimde kullanılacak. Satürn – Balık döngüsüyle Türkiye – Çin ilişkileri, 1984 yılında kurulan ve Çin’in ekonomik anlamda en güçlü bankası olan ICBC’nin sahamızda aktif rol oynamasıyla gelişmekte olan ülkelerin ilgisini çekecek. Dünya’daki bölgesel savaşların ateşi harlandıkça ülkelerin ÖTV ile ilgili yeni düzenlemelerini görmek şaşırtmayacak. Eski çağlardan bu yana uygulanan bu vergi türünün sosyal yaşamı korumak amacı güttüğü görünse de 21. Yüzyılın eteklerinde ÖTV’nin oranlarındaki değişimi de okuyacağız. Değişen tüketim anlayışı ve çeşitlenen üretim yelpazesi vergi sistemlerinde revizasyona gidilmesinin önünü açacak. İlk kez 1791 tarihinde Amerika’da alkol ve sigaraya uygulanan ÖTV, 2023 Türkiye’sinde şaşırtıcı bir değişimle karşımıza çıkacak. Bunlar seçimle değişen uluslararası ilişkilerimiz olmaktan öteye geçecek. Dünyada artan ticari savaşlarda herkes Türkiye’yi yanına çekmeye çalışacak. ÖTV hiyerarşisinin yeniden düzenlenmesi sokaklardaki fiyat politikasını baştan aşağıya revize edecek.

Dünya Parayla Sınanıyor

2023 yılının en can alıcı gökyüzü olayı 5 Mayıs günü Akrep burcunda yaşanacak Ay Tutulması ile başlayacak. Dünyanın ekonomiye, paraya odaklandığına tanıklık edeceğiz. Faiz politikaları ülkemizde de yön değiştirecek. Yıllar sonrası faiz artırımına giden Türkiye ile tanışacağız.

  • Ekonominin nabzını Merkez Bankası’ndan çok Kapalı Çarşı’nın tuttuğunu fark edeceğiz.
  • Kur Korumalı Mevduat ile ilgili yaşanacak sorunlarla yüzleşebiliriz.

Gördüğümüz Hiçbir Şey Masum Değil!

7 Mayıs tarihinde suyun öncüsünde hareket etmeye başlayacak olan Venüs, siyasetin denizlere inişine dikkat çekecek. En başta da Karadeniz’i konuşuyor olacağız. Dünyanın gerginliğe yürüdüğü döngülerden geçerken, biz kendi önümüzü görmeye çalışan adımlar atmaya çalışacağız. Eş zamanlı gündeme gelen olaylar “Tesadüf mü?” sorusunu hepimize sorduracak. Ülkemiz başkanını seçerken, Dünya savaşa kimlerle gireceğini seçiyor olacak!

Mayıs Ayında Dünya Gündemi

  • ABD’nin büyük bankaları, 2023 yılının ikinci yarısından itibaren stratejilerinde kısıtlayıcı bir tavır güdebilir. Bankalara borcunu ödemeyenlerin sayısının artması, ABD bankalarının sırtındaki riski artırabilir.
  • FED faiz yükseltmeye devam ederken, altının yukarı ivmesi devam edebilir.
  • İsviçre bankalarının hisselerinde düşüşler yaşanabilir.
  • İsrail sokaklarından devam eden gerginlik sona ermediği gibi artarak devam edebilir. İsrail devletinin 1949 doğumlu Terazi burcu lideri Binyamin Netanyahu yargılanan isimler arasında yer alabilir.

Mayıs Ayında 1940 Doğumlular Konuşulacak!

  • Kemal Kılıçdaroğlu
  • Temel Karamollaoğlu
  • Devlet Bahçeli
  • Joe Biden
  • Donald Trump
  • Binyamin Netanyahu

Merkür Yavaşlarken Sandığa Gidiyoruz!

Plüton Kova burcunun ilk derecelerinde geri giderken ülkemizde yapılacak seçimin gürültüsü, sadece ülkemizin nabzını yükseltmekle kalmayacak, komşularımıza da yeni stratejiler ürettirecek. İktidardaki liderin haritasında her ne kadar Merkür Retrosu olsa da ülkemizde iktidar yüzünün değişeceğini işaret ediyor Akrep burcundaki Ay tutulması.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

15.04.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır

 
 

 

 

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...