Yükleniyor . . .

2023 MARS BAŞAK BURCUNDA

10 Temmuz’da Mars Başak burcuna taşınacak. Mars’ın Başak burcundaki hareketi 2023 yılının tüm yapı taşlarını yeniden dizayn edecek. 27 Ağustos 2023 tarihine kadar eforumuzu nereye harcayacağımızı tayin edecek. Mücadele gezegeninin toprak burcundaki seyri önce dünyada belirsizliğin hâkim olduğu savaş temasının yeniden şekillendirecek. Sonra ülkemizin haritasında, Ay Düğümleriyle kavuşacak bu da ülkemizin hizmet sektörüne ve işçisine yeni düzenlemeler gelmesin sağlayacak.

Mars, kişisel hartalarda kişinin performansını ve potansiyelini temsil eder. Eğer haritanızda Mars Başak burcunda ise rotanız değişecek demektir. Başak burcunun doğasındaki detaylar, düzenleme ve yönetme arzusu Mars ile buluştuğunda mücadele şeklimiz değişir.

  • Mars Başak burcundayken doğanlar için söylenecek en net cümle ise ‘emekli olmazlar’ diyebiliriz.

Hayatlarında çalışkan ve hedef odaklı halleri devamlı ileriye gitmelerini sağlarlar. İşçi, patron diye tanımlayacaksak Mars’ı Başak olanlar için söyleyebiliriz.

  • 27 Ağustos 2023’e kadar kafası karışık olan 1960 -1969 yılları arası doğumluların hayatında büyük değişiklikler olacağını da yine Mars Başak seyrinde anlamlandıracağız.

Bu yıllar arası doğanların kişisel hartalarında jenerasyon gezegenleri Başak’tır. Ve Mars 2 yıl sonra bu yılda doğanların haritasıyla bağ kurarken onlarda sürüncemede olan konuları bitirecekler.

Sözler Bitti Hamleler Devrede

Metotları açık savaş değil, sağlamcı köklü adımlarla hayatı kurma çabaları önce göze çarpar.  2023 Temmuz ayında oldu bittiye getirdiğimiz, yılın başından bu yana olan konuları masaya yatıracağız. Yaşananlardan kimsenin sorumluluk hissetmemesi, hepsinin bilinçli ve göz göre göre yapıldığını düşünmeye itecek.

  • Sorunların en büyüğü yaz sıcağında ortaya çıkarken, para daha çok konuşulacak. 

Mücadele gezegeni Mars, toprak burcunda 27 Ağustos’a kadar sadece misafir olmayacak.  Kimlerin, kimlerin planına kurban gittiğini de gösterecek.

Niyet Okuma Dönemini Bitiyor

Mars Başak burcunda hareket ederken strateji oyunları, denge bozma oyunlarına dönüşecek. Mars en son 2022 yılında Başak burcunu ziyaret ettiğinde dünya, en büyük silah satışlarına imza atıyordu.

O günden bugüne kurulan paktlardan bu tarihe ne değişti derseniz, dünyanın iki devi ABD ile Çin birbirlerine Tayvan üzerinden göz dağı verdiler. Bu olay yaşanırken bir masanın etrafında oturarak, Rusya ve Ukrayna savaşını pazarlık meselesi yaptılar. 

Haziran ayında yapılan bu görüşmeler dünyanın iki büyük devinin ABD ile Çin, deyim yerindeyse Putin’in savaşına silah verir misin, vermez misin pazarlığını yaptığı sırada Rusya ayaklanma/iç karışıklık yaşadı. 

  • Mars, Başak’ta görülenden ötesi olduğunu gizli ajandalarını ifşa ettiği anda anlayacağız. 
  • Mars, yönettiği burca taşınana kadar (Akrep, Kasım 2023 tarihine kadar) kim kimi feda edecek onu da göreceğiz.
  • 27 Ağustos’a kadar ABD’nin Tayvan kartını eninde sonunda kullanacağını da göreceğiz.

Mars Başak seyri toprak ile ilişkilidir. Stratejik hamleler -biz bilip görmesek de- bu bölümde daha fazla ön plana çıkacak. En önemli soru ise Ukrayna bölünürse nasıl bölünür, nereden bölünür soruları olabilir. Eğer Rusya fazla toprak alırsa ve Çin gizliden desteğini devam ettirse Tayvan’ı ne zaman sıkıştıralım modeli de yaygınlaşacak. 

Tabi ABD bu döngüde zaman kazanacak. Tayvan’da ki büyük markaların üretim tesislerinin taşınması olduğunu görmesek de zamanla fark edeceğiz.

  • 2023 yılının yaz sıcağı ekonominin en kurak yazı olarak kayıtlara geçmesini sağlayacak.
  • Dünya ekonomisi, bu belirsizliği bekleme evresi olarak değerlendirecek. 
  • Bu da fiyat politikalarının durduğu yerde durmayacağı anlamına da geliyor.

Her İletişim Barışa Açılmaz

Mars Başak seyrinde dünyada sağlıkla ilgili konulara dikkat kesileceğiz. Mavi gezegenimizin farklı köşelerinde yağmurlar, seller ve toprak kaymaları tetiklenebilir. İklim değişikliğinin “çöl sıcağı” olarak adlandırıldığı sırada bizler ise bambaşka konuları içselleştireceğiz.

  • Başak demek sağlık demek olarak düşünürsek, bulaşıcı hastalıkların yaygınlaşmasını ve yeni bir pandemin konuşulmasının tesadüf olmadığını fark edeceğiz.
  • Sosyal medyalarda bazı hastanelerin veba benzeri vakalar sebebiyle karantina altına alındığını da duyabiliriz.

12 Aralık 1923 tarihinde Chiron, 18 derecede hareket ederken çıkan veba hastalığı 100 yıl sonraki Astrolojik verilere göre bulunduğu bölgede kontrol altına alınabilecek mi? Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Merkür geri giderken altyapısında sorunları bitmeyen New York’ta ortaya çıkan çocuk felci vakasının ardından OHAL ilan edilmesi dünyada o dönem yankı bulmamış olsa da bugünlerde karşılık bulabilir.

Mars Başak ülkemizde;

  • Barajları 
  • Arıtma tesislerini
  • Su kaynaklarını
  • Çöp artırtma tesislerini
  • Çocuklar ve aşılarını gündeme taşıyacak.

Faturayı Plastiğe Keseceğiz

Doğada çözülmesi en zor madde olan tek kullanımlık plastikler, çevreyi tehdit ettiği kadar insan sağlığını da tehdit ediyor. Geçtiğimiz yıl Hindistan bile resmi kararlarla açıklayıp plastik kullanımı ile ilgili yaptırımlara gitmişti. İklim ve çevre konusunda gerek Kyoto Protokolü’nde gerekse de Paris Anlaşması’nda çeşitli adımlar atılarak önlemler alınması gerekliliği konuşulanlar arasındaydı.

  • Anlaşmaya göre 2053 yılına kadar emisyon gazı salınımını tamamen bitirmeyi hedefleyen ülkemiz, 2023’ün Temmuz ayından itibaren kolları sıvayacak.
  • Teknolojiyi gündelik hayata işleme aşamasında yan etkilerini gözden kaçırdığımızı fark edeceğiz.
  • Artan hava kirliliği beraberinde hastalıkların da sayısını arttırabilir.
  • Özellikle solunum yolu ile ilgili hastalıklar, artan nüfus eşliğinde şehirlerin içerisinde kalan sanayi tesisleri, mikropların yaygınlaşmasını tetikleyecek. Bu durumu çevreci sivil toplum örgütlerinin faaliyetleriyle öğreneceğiz.

Buradaki raporlarda özel hastanelerden tutun da devlet hastanelerine kadar yoğun bakım ünitelerinde yatan, solunum yolu tedavisi gören kişiler kamu spotlarında gösterilebilir.

İnsan Dertteyken İş Öğrenir

Dev hastanelerin eskisi kadar rağbet görmediği, dijital dünyada önleyici sağlık tedbirlerinin hızla yayıldığı, tıbbi bilgilerin internette aranan veriler ve içerikler haline geldiğini de göreceğiz. Arz ve talep oranlarıyla gün yüzüne çıkacak. Toplumun bir yandan birbirine yönlendirme bir yandan da eğitme eğilimini daha fazla ortaya koyacak.

  • Yanlış tavsiyelerin ve yönlendirmelerin popüler kültürde artması Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirecek.
  • Olur, olmaz deneyimlerin önü Bakanlık’tan gelen yaptırımlarla kesilmeye çalışılacak.

Birbirimizi bilinçlendirmek her zamankinden daha zor olacak. Herkesin bedeni kendine olduğu gibi, derde de vereceği tepkisi “işi bilene sor” minvalinde olacak.

  • Ülkemizde son yıllarda yaşanan doktor göçü, yeni yasal düzenlemelerle adeta; “yurduna geri dön!” mesajı verecek.
  • Hekimlerimiz şeffaf bir politikayla döner sermayeden para kazanabilecek. Hatta kendi muayenehanesini açmak isteyenlere devlet belirli bir orana kadar teşvik de sağlayacak.
  • Özel veya devlet fark etmeksizin her ikisinde de büyüyen ama içi boşalan hastanelerin işe kazandırma olanakları hekimlere sunulacak.
  • Sağlık Bakanlığı tarafından hekimlere çözüm reçeteleri yazılacak.

Yeni Türkiye’nin Yeni Yüzleri İlk Nelere İmza Atacak?

2023’ün başında fırlatılması planlanan TÜRKSAT 6A uydusu için yapılan ilk açıklamaları yılın başında dinlemiştik. İki malefik gezegen değişken burçlarda 20 Temmuz tarihinde birbirine meydan okuduklarında Türkiye’nin Ay Düğümlerine de baskı kuracaklar.

  • Projenin ortakları olan; TUSAŞ, ASELSAN ve CTECH firmaları Milli Haberleşme ve Uydu Platformunu geliştirmek için el ele vermesine rağmen bu sıkışmayla geliştirme aşamasında yaşanan sorunları şeffaf bir dille medyada aktarabilirler.
  • 2023 yılında atılması planlanan TURKSAT 6A uydusu ileri bir tarihe ertelenebilir.
  • Çözüm ortağımız, SpaceX’in de kendine göre açıklamaları bir tezatlık yaratacak.
  • 15 Aralık 2014’te Satürn-Yay döngüsünde kol kola girerek masada el sıkışıp anlaşan bu kurumların birbirilerinden habersiz açıklamaları toplumun kafasını karıştırabilir.
  • TÜRKSAT 6A Yerli Haberleşme Uydusu 2024’ün son aylarında göklerdeki yerini alacak.

Mars Başak Seyrinin Gündemi Neler Olacak?

  • Siyasetçilerin sağlık sorunları gündeme gelebilir.
  • Araştırma şirketlerinin el değiştirdiğini duyabiliriz.
  • Ülkemizde, Avrupa’dan fon alan kurumları konuşacağız.
  • Deprem Bakanlığı gündeme gelecek.
  • Özelleşen kurumlarımızı konuşurken, devletin geri alacağı kurumlar da gündeme gelecek.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

15.06.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...