Yükleniyor . . .

2023 MARS AKREP BURCUNDA

Savaşçı, mücadeleci, güçlü, heyecanlı, savunmatik ve tutkulu…

Mars, yönettiği gezegen olan Akrep burcuna geçiş yapıyor. 12 Ekim tarihinden 24 Kasım tarihine kadar da Mars Akrep burcunda hareket edecek. Daha önce Mars Akrep burcunda 2021 yılının 30 Ekim tarihi ile 13 Aralık tarihleri arasında hareket etmişti. Mücadele gezegeni kendi yönettiği burçta bütün özelliklerini ortaya koyacak. Birbirimizle mücadeleye tutuşmaktan öteye geçip, güç gösterileri yapacağız. Değişimin öncüsü gibi hissedip, heyecanımızı kontrol edemeyeceğiz. Savunmasını en yüksek noktada göstermekten daha fazlası olup eyleme geçenlere şahit olacağız. Tutku ise yeryüzünün her köşesinde hâkim olacak. Dünya baş döndürmekten öteye geçip “savuruyor” diyeceğiz.

Mars Akrep Seyri Karşımıza Neleri Getirecek?

Güneş sanki doğmamışçasına gri günlere teslim olabiliriz belli bölgelerde yağış artışı, havanın kapalılığı ve basıklığı rehavetimizi tetiklemek istese de işlerni ve gündemin yoğunluğundan bunu fark etmeyenler de olacak.

  • Sporcularımızın açıklamaları
  • Üniversitelerdeki rektörler
  • ABD’de seçim öncesi yapılan kongrelerdeki tuhaf görüntüler
  • Türksat 5A Space X iletişimi

Nizam Uğruna Her Şey Baştan Yazılabilir

Zamanında Ankara Hükümeti Mili Savunma Bakanlığı tarafından 13 Haziran 1920’de Mars – Terazi döngüsünde kurulan Hava Kuvvetleri (Kuva-yı Havaiye), yeni Türk devlet teşkilatı açısından havacılığın temelini oluşturuyordu. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra askeri okullardaki düzenlemeler sistemin ülkemize tam olarak cevap veremediğini daha net gösterecek. Cumhuriyet döneminde havacılık alanında eğitime dair ilk adımlar 15 Mart 1925’te gökyüzünde Balık Stelyumu varken atıldı. Ülkemiz nitelikli pilotlar yetiştirmek için daimi adımını attığında, İstikbal Göklerdedir parolası ile yaşamsal güvence hedefliyordu.  Ardı ardına yaşanan Güneş ve Ay tutulması cumhuriyetimizin haritasında etkili olacak. Yanı sıra Ay düğümlerinin öncü burçlarda hareket etmesi, Milli savunma Üniversitesine bağlanan askeri okulların yeniden Genelkurmay Başkanlığı’na bağlanabileceği konusu gündeme gelebilir. 2023 Ekim’inde dünyanın içerisinde bulunduğu ateş çemberi her geçen gün daha da genişleyecek. Ordumuzun ihtiyacı olan “kalifiye asker gücü” kavramı ön plana çıkacak. Gerek deniz gerekse de havacılık alanında faaliyet gösteren okulların önemi ülkemiz tarafından ivmelendirilecek. Lise eğitimden, Milli Savunma Üniversitesi’ne yüksek okul seviyesinde eğitim vermeye devam eden okullar yeniden eski statüsüne kavuşacak. 15 Temmuz gecesi sonrası 31 Temmuz 2016’da Mars – Akrep burcunda konumlandığı sırada çıkarılan kararname ile eş zamanlı bir şekilde kapatılan 4 askeri lisenin düzen ve eğitimleri Genelkurmay Başkanlığı’ndan alınarak Milli Savunma Üniversitesi’ne bağlanan okullar ile ilgili yeni yasal düzenlemeler olabilir. 7 yıl sonra Mars’ın tekrar Akrep burcunda konumlandığı sırada Heybeliada’dan başlayarak, Bursa’daki Işıklar Askeri Lisesi’ne kadar birçok askeri lisenin benzer düzenlemelere tabii olduğunu göreceğiz. Aslında burada Mars Akrep, Türkiye’nin öz burcu ile ilişki kurarken, ülkemizin en değerli kurumlarının yakın zamanda yaptığı düzenlemeleri yeniden ele alacağını vurguluyor.

“Demokrasi, Kurumlar ve Kurallar Rejimidir.”

Son 2 yıldır yeraltı gezegenin bir ileri bir geri halleri yüzünden 27 derecelerden bir türlü uzaklaşmaması bizi bazı konuların içine çekecek. Hak ve özgürlük ihlalleri olduğu iddia edilen yasaların yeniden değişmesi bu süreçte irdelenen konuların başında yer alacak. Kamusal alanlarda kılık kıyafet düzenlemeleri ilgili yasalar yeniden gündeme getirilecek. Eğitim sistemindeyse dini eğitimin ve öğretimin seçmeli ders olma yasasının yürürlüğe girmesi konuşulabilir. Ayrıca liselerdeki seçmeli derslerde de düzenlemeler yapılması da gündeme getirebilir. Akrep burcunda salınacak Mars, Merkür’le de kavuşacak. Ülkemizin son yılarda sistem mühendisliğinin eğitimde hangi noktalara geldiğini de mercek altına alınmasını da sağlayacak. Savaş gezegenin yönettiği burçta hareketi ülkemizin öz burcuyla iletişim kuracak. 2023’ün Mars - Akrep seyri ve bu burçta gerçekleşen son tutulma; topluma karşı genel tehlike yaratan suçlar, mal varlığına karşı olan suçlar ve hürriyete karşı suçlar ile birlikte ülkemizin ceza kanununda büyük değişimlerin yürürlüğe gireceğini işaret ediyor. Eğitim müfredatında yapılan yasal düzenlemelerde kurumlardaki kural değişimini destekleyen de köstekleyen de olacak. Lakin son yıllarda bu konuda yorgun düşen Türkiye, ortak bilinçle bu sürecin bir serüvenden öte ülkenin habitatına iyi gelecek kararlar aldığını zaman içinde fark edecek.

Yeni Metropoller Kurulacak

Dünyanın dört bir köşesinde son yıllarda değiştirdiğimiz siyasi iklimimiz diplomasi trafiğimizin eksenini kaydırmıştı. Avrupa’nın bize olan tavrının son yıllarda değişim göstermesi, ticari anlamda bir istasyon haline gelen bölgelerimizle daha da olgunlaşacak. Ülke çapımızdaki havalimanlarının sayısındaki artış buradaki demografik hareketin etkisini tüm Avrupa’ya duyuracak. Örnek olacak ilk pilot kentimiz Kırklareli olacak. İlimizdeki tarla tapuları birer birer imarlı arsa tapularına çevrilecek. Yaşanan bu bölgesel gelişme ile birlikte dev bir sanayi bölgesi haline gelecek Kırklareli, Avrupa ile aramızdaki kritik geçiş noktalarından birisi olacak. Geniş kalibrede üretim yapan bir kent olmanın dışında içerisinde kurulacak teknoloji ve savunma sanayileri, özel okullar, lojmanlar ve ekim alanları ile birlikte “pilot şehir” haline gelecek.

Bir Kötü Düşünün Ki, İki Milleti Birbirine Düşürüyor

Geçtiğimiz yılın ilk günlerinden bu yana tahrik politikası ve ardı ardına gelen ultimatomlarla savaşa evrilen dünyanın karşılıklı yaptırımları, kısa zamanda büyük krizleri meydana getirecek. Ülkelerin düellosu büyük bir yapbozun küçük parçaları sadece… Gözlemlerimizle yanılmadığımızı görmek global iletişim dilinde yaşanan kördüğümün ne kadar ileri gidebileceğini bizlere hatırlatacak. Köşeye sıkışan politikalar, tarafları keskin bir biçimde belli edecek. Özellikle de Akdeniz havzasında kimin ne elde etmek istediğini bu yıl öğreneceğiz. ABD’nin Yunanistan’ı Ege ve Akdeniz’de piyon olarak görmesi ülkemize milli bir amaç kazandıracak. Seferberlik konuşmaları gündemin en sıcak başlıkları haline gelecek. Birlik içinde barınmayı reddedenler sınır kapılarını aşındıracak. 

Irak Federal sisteme bağlanacak!

Ekim ayının son günlerinde bölgedeki terör faaliyetleri artış göstermesi, ülkemiz bölgenin terörden arınması için yaptığı operasyonları daha da hızlandıracak. Irak tek bir devlet gibi görünse de parçalanmış görüntüsü aslında federal bir devlet yapısı olduğu, genleştiğinde ortaya çıkaracak. Federal görüntü, küresel güçlerin daha fazla ilgisini çekecek. Vadedilmiş Topraklar olarak görülen Fırat ve Dicle havzasını kapsayan, önemli ticaret yollarını içerisinde barındıran bölge, deyim yerindeyse toprak savaşlarını günü geldiğinde tetikleyecek. Türkiye Cumhuriyeti’nin Irak ile açık savaşa girmesi Irak - İsrail ilişkilerindeki dengeleri değiştirecek. 2023 yılının sonlarına yaklaştığımızda, İsrail ile ilişkilerimizde tuhaf denklemler söz konusu olacak. Yeni ticari anlaşmalara imza atan iki ülke Irak’ta, politik bir açmazın içine düşebilir. Düne kadar Irak’ın, İsrail’e Filistin halkının meşru haklarını ihlal ettiği için verdiği tepki ortadayken bir anda İsrail’in Irak parlamentosuyla sıcak iletişim kurması yine arkamızdan iş çevrildiğinin göstergesi olabilir. 2023 Karar kitabımda Eylül ayı temasında Türkiye, İsrail ilişkilerinde artan ticari anlaşmaların olacağını, öyle boyutlara geleceğini anlatmıştım ki tarihte yarım kalan gaz anlaşmalarının kaldığı yerden devam edeceğini net bir şekilde belirtmiştim. Eğer elinizde kitap varsa, silinmeyen sayfaları dönüp, tekrar okuyun. Bu demektir ki 2023, bitmeyen bir yıl olduğunu bir kez daha bize hatırlatacak.

Özgürlüğün Yeni Tanımı, İhlallerin ve İlhakların Sınırları İçerisinde Yapılacak.

Mars Akrep seyri, aktif savaşları yeniden dizayn edecek. Rusya, Ukrayna ilhaklarından hemen sonra sınırlarını yeniden çizdiğinde, Rusya’ya uygulanan ambargoların belli bir düzeye kadar kalkması da Avrupa’nın doğal gaz arayışına çare olmayacak. Avrupa’ya gaz tedariki için İsrail, Türkiye ile bu sefer denizlerde hidrat çıkarmak için masaya oturacak. Doğu Akdeniz bölgesindeki zengin hidrat yatakları iki ülke ilişkisinin stratejik ortaklığını gündeme getirecek. Size bu anlattıklarım elbette ki 50 günle sınırlı kalmayacak. Bir sonraki Mars, Akrep seyrine kadar olgunlaşıp, resmiyet kazandığını göreceğiz.

Mars Akrep Demek, Biz Demek!

Mars’ın Akrep burcundaki seyri boyunca, dış politikadaki tavrımız sıra dışı olacak. Türkiye’yi yıllarca bir ileri bir geri hareketleriyle diplomatik krizlerin eşiğine getiren, ardından da saf dışı bırakan misillemelerin esas merkezinin enerji kaynaklarını sahiplenme kavgası olduğu netleşecek. Bir anda tavır değiştiren ülkelerin davranışlarının altında; Avrupa’nın çıkmaya çalıştığı gaz krizine yedek planlar tasarladığını öğreneceğiz. Kendisini açmazda hisseden Avrupa, çözüm için Türkiye’yi masaya davet edecek. Bu da bugüne kadar kapalı kapılar ardında kurulan uluslararası diplomasinin cevaplarını okumamıza yardımcı olacak. Gaz anlamında Avrupa’ya yetebilecek düzeyde doğal gaza ev sahipliği yapan Akdeniz, Batı’nın göz bebeği haline gelecek. Batı’nın gaz talebi İsrail ile ülkemiz arasında gazın çıkarılması için yeni iş birliklerinin önünü açmakla kalmayacak. Uzun yıllara dayanan bir ticari iş birliğine dönüşecek. Hatırlayacak olursak, iki ülke arasında 2015 yılında Satürn, Yay döngüsünde, Türkiye-İsrail Gaz hattı kurulması gündeme gelmiş fakat sonrasında diplomatik olarak iki ülkenin yaşadığı gerginlikler nedeniyle görüşmeler durdurulmuştu.

Mars Akrep Seyrinde Konuşulacaklar!

Mars kendisini güçlü hissettiği bir burçta hareket etmesi demek;

  • Nijer’deki ayaklanmaların bütün Afrika’ya sıçraması,
  • Fransa’da yaşayan Afrika kökenli kişilere dayatmaları,
  • Ülkelerin içe kapanırken, ırkçılığı ve milliyetçiliği her zamankinden daha çok içselleştirmesi,
  • Siber saldırılar,
  • Coin dünyasında yıkımlar,
  • Web 3.0’ın yaygınlaşması,
  • Freelance çalışma dünyada bu kadar yaygın bir hale gelirken, önünün alınabileceği kararlar olacak.
  • Bilinen klasik sanayi işletmelerinde yeni düzenlemeler gündeme gelecek, Mars Akrep seyri sanayiyi harekete geçirecek.

Mars Akrep Seyrinin Zorlayacak Günleri

  • 14 Ekim
  • 28 Ekim
  • 11 Kasım
  • 13 Kasım
  • 18 Kasım

Bu günler Mars Akrep seyrinin dünyayı etkileyeceği pik günler olarak karşımıza gelebilir.

İlişkilerde ise;

  • Kıskançlıklar
  • Dedektifçilik
  • Cinsel yolla bulaşan hastalıkların yaygınlaşmasının konuşulması,
  • İlişkilerde mobingin artması,
  • İlişkilerde baskıcı tutumların artması,
  • İlişkiye dair varsayımları ötekileştirme,
  • İlişkilerde iç savaşların artması.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır

20.09.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

 

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...