Yükleniyor . . .

2023 KOÇ BURCUNDA DOLUNAY

Zodyak Kuşağının ilk burcunda Dolunay yaşanması, 17 Ekim 2024 tarihine kadar sürecek yeni bir döngünün haberciliğini yapıyor. Koç burcunda gerçekleşecek Dolunay, sıradan bir Dolunay olmayacak. Hepimiz Koç burcunun ruhuna bürünürken, Dolunay ile birlikte yeni başlangıçlara da imza atacağız. Önümüzdeki günlerde hayat önünüze yeni bir şeyler getirirse, 2024 Ekim ayına kadar olgunlaşacağından hiç şüpheniz olmasın! Dolunaylar genelde bir başlangıç değil, bir bitiş olarak tanımlanır. Ama bu sefer işin içinde ilk burç var. Dolunay’ın ateş burcunda gerçekleşmesi harlı bir Dolunay süreci yaşayacağımızın haberciliğini yapıyor. Öncü burçları (Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak) önce etkisi altına alacak. Ne olduğunu anlayamadığımız bir ruh haline bürünecekler. Sorgulayan değil, görev adamı haline gelecekler.

Dolunay, herkesin odak noktasını değiştirecek. Zamanın daha hızlı akması için bir itiş gücü de olacak. Kişisel anlamda kendimize kattıklarımıza da bir dönüp bakacağız.

Dolunay Ne Zaman Gerçekleşecek?

Dolunay, 29 Eylül günü öğlen saatlerinde 6 derece ile yaşanacak.

  • Organizasyon oluşturma isteği artabilir.
  • Eşyalarını düzenlemek, planları yeniden gözden geçirmek isteyenler için yeni bir dönem başlayabilir.
  • Dolunay, detaylara daha fazla dikkat etme isteğini de hepimize getirebilir.

Dolunay’ın Burçlara Etkileri

Koç Burcu: Dolunay’a ev sahipliği yapıyorsunuz Sevgili Koç burçları. Eğer çalıştığınız işten memnun değilseniz; önünüze gelen fırsatları değerlendirmek isteyeceksiniz.

Boğa Burcu: Ateş burcunda gerçekleşecek Dolunay 12. Evinizde etkili olurken, aniden gündeme gelecek sağlık konularını gündeminize taşıyabilir.

İkizler Burcu: İlk burçta yaşanacak Dolunay, sır perdelerini aralayacak. Arka arkaya duyacaklarınız ve şahit olacaklarınız sizi hayrete düşürecek.

Yengeç Burcu: Dolunay 10. Evinizde etkili olacak. Bu döngüde kariyer hayatınız, hız kanacak. Ortaklıklar iş birlikleri gündeme gelebilir.

Aslan Burcu: Bazı duyguları tekrar tekrar yaşadığınızı düşünmek sizi bunaltmış olabilir. Ama bu durum sona erecek. Kendinize vakit ayırırken, seyahatler programınıza ağırlık vereceksiniz.

Başak Burcu: Ekonomik konular, sizi biraz yorsa da birikimlerinizi değerlendirmenin yollarını arayacaksınız. Bu günlerde kaygılarınızı yönetebilmeniz, hanenize artı yazacak.

Terazi Burcu: Dolunay karşıt burcunuzda yaşanacak. 7. Evinizi etkilerken, ikili ilişkilerinizi gündeme taşıyacak! Geçmişte kırgınlık yaşadığınız kişilere yeni bir şans tanıyacaksınız.

Akrep Burcu: İlişkisinde sorunları olan bir Akrep burcuysanız ya tamam ya devam diyecek noktaya gelebilirsiniz. Sanatla ilgileniyorsanız, yurtdışı ile ilgili gelişmeler yaşanabilir.

Yay Burcu: Haksızlığa gelemeyen tarafınızı susturmak istemeyeceksiniz. Rekabete dayalı bir çalışma ortamındaysanız, emeklerinizden faydalanmaya çalışanlara rest çekebilirsiniz.

Oğlak Burcu: Kariyerinizi alacağınız eğitimlerle bir adım ileriye taşımak isteyebilirsiniz. Ortaklık yoluna gitmeyi düşünüyorsanız, birlikte hareket etmek isteyeceğiniz kişiyi dikkatli seçmenizde fayda var.

Kova Burcu: 3. Evinizi etkileyen bir Dolunay ile karşı karşıyasınız Sevgili Kova burçları! Sosyal anlamda çevrenizi genişleteceksiniz. Problem yaşadığınız ilişkileri ile gözden geçirmek isteyeceksiniz.

Balık Burcu: Başarıya odaklı olduğunuz günlerden geçiyorsunuz. Hedeflerinize ulaşmak adına risk aldığınız günlerden geçebilirsiniz.

Dikkat!

Uzun zamandır duygusal bir travmada olduğunuzu düşünüyorsanız, bu travmatik öyküyü sonlandıracağınızı işaret ediyor Dolunay… Psişik duygular, miras, nafaka gibi konular Güneş ve Ay’ın birbirine en yakın olacağı zaman diliminde gündeme gelebilir.

  • Eşyaya önem veren insanları çevrenizde daha net gözlemleyeceğiz,
  • Para hırsı olan kişiler kendisini belli edecek.

“Hayatın sermayesi güvendir”

Dünyanın farklı bölgelerindeki sellerin devam etmesi toprağı yorgun düşmesine sebep olacak. 2023’de Satürn, Balık burcuna taşınmasıyla sularla ilgili kitlesel sorunları öyle bir noktaya getirdi ki temel ihtiyaç kaynağı olan su ortak derdimiz olacak. İnsanlık, 2/3’si sularla kaplı mavi gezegeni nasıl bu hale getirdik konusuna kafa yormaktan öte sonuçlarına katlanmak zorunda kalacak. Su, sadece insanın hayat kaynağı değildir. Suyun tüm canlıların yaşam kaynağı olduğunu küçükten büyüğe tekrar öğreneceğiz. Su kıtlığı gıdanın kalitesinin düşmesiyle de eş değer olacak. Önümüzdeki 15 ayda artan Muson yağmurları, dünyada hiç görülmeyen ülkelerde bile gözlemlenecek. Suyun yokluğu kadar çokluğu da insan hayatını yoracak. Su kalitesinin düşmesi niteliksiz gıda sorununu ortaya çıkaracak. Kıtlığı bir noktada aşabilsek de bağışıklığı zayıf bir neslin tarih sahnesine yürüyüşünü engellemekte zorlanacağız.

Azizlik Mertebesi Su Sorularını Çözene Nasip Olacak.

Dolunay’da didişen gezegenlerin arasında Venüs ile Uranüs olacak. Bu iki gezegenin yapacağı 90’lık, ülke gündemine Fırat ve Dicle havzalarını taşıyacak. Bu bölgedeki su havzalarının tarihte az görülen seviyelere düştüğüne şahit olacağız. Acil eylem planlarının yürürlükten geçmesi geç kalındığını da hatırlatacak. Elektrik üretimi için nehir havzasında yer alan barajlar ve HES’ler deki proje hatalarının çevreye verdiği zararı sadece halkımızdan değil komşumuz Irak Meclisinden de dinleyeceğiz. Dolunay’da diğer rol alan aktörlerin başında Mars – Ay Düğümleri ilişkisi olacak. Fırat nehri üzerindeki barajlar ve HES’ler gündeme çok az getirilip kameraları ülkemizdeki diğer santrallerin üzerine çevrilecek. Sebebi yine toplumuzu şaşırtmak olacak. Siyasi derinliği olan “ortak sularımız” geçmişteki benzer olaylarla karşılaşacak. 1960’da konuşulan 1965 yılında yapımına başlanan Keban barajıyla Türkiye’nin Fırat ve Dicle nehirleri üzerinde yılar içerisinde inşa edilen baraj ve sulama tesisleri aslında önce komşularımızı rahatsız etmişti. Keban Barajı’ndan sonraki baraj olan Karakaya Barajı inşasında, Suriye ve Irak, bu akarsulardan yeterince su alamayacakları endişelisiyle ülkemizi yormuştu. Karakaya Barajı’nın yapımı aşamasında IMF’ye kredi başvurusu yapan ülkemiz, bu süreç içerisinde Irak, Suriye ve diğer Arap ülkelerinin engelleriyle karşılaşsa da barajın inşası 1987 yılında bitmiştir. Bölgenin üçüncü barajı olan Atatürk Barajı yapımı sırasında lobicilik faaliyetleri sonuç verse de kendi öz imkanlarımızla barajın yapımını tamamlamıştır. Görünmeyen su savaşının çok eskiye dayandığını ve bugün tekrar karşımıza çıkmasının sebebini de dünyanın su kaynaklarının azalması olarak yorumlayacağız. Su savaşları olgunlaşmaya başladığında, 2023’ün Eylül ayında, Irak’ın susuzluğu Türkiye’nin derdi olacak.

Baraj Savaşları

2019’da açılan Ilısu Barajı’nın, Irak ve İran basınında büyük yankı uyandırmasına rağmen bizim ülkemizde karşılığını bulmamıştı. 29 Eylül 2023’de sonbaharın ilk Dolunay’ı, ilk burçta yaşanacak. Güneş Koç döngüsünde rejim değiştiren İran’ın yıllardır çevirdiği bu havzadaki satranç oyunları, kıyıdaşlığı savaşa çevirecek. Dicle Nehri’nin kolları üzerinde, baraj faaliyetlerini sürdüren İran’ın, Irak ile yaşadığı anlaşmazlıklar Türkiye’ye de yansıyacak. İran, suyun bir kısmını merkeze yönlendirmek için inşa ettiği barajlarla suyun yönetiminde söz sahibi olacak. Bu da Irak için yaşanan su kıtlığının ön görülemez boyutlara ulaştığını gözler önüne serecek.

Dünün Yanlışı Bugünün Doğrusu Olacak

Bir türlü kendi rüştünü ispat edemeyen, tarihi bizimle bir olan Irak, 1930 yılında İngilizler ile anlaşarak krallığını ilan etmiş. 14 Temmuz 1958’de krallığı, darbe sonucu yıkılmış, yerine cumhuriyetini ilan etmiştir. Etmiştir etmesine ama uzun da sürmemiştir. 1990 Ağustos’unda Kuveyt ile savaş girmesi, bu topraklarda gözü olan okyanus ötesindeki ABD’nin işgaline zemini kendi eliyle hazırlamasına sebep olmuştur. 2003 yılından 2011 yılına kadar bu topraklarda işgal politikası güderek, bölgede hakimiyet sürmüştür. 2011 yılında ABD, Irak topraklardan çıkmış olsa da işgal fiili olarak bitmemişti. Bölge içerisinde bıraktığı birçok ajan bir yandan kültürel emperyalizmin elçisi olmuş bir yandan da milis güçlerinin ana yapılarını oluşturmuşlardır. Faaliyetlerine ise 9 üste bulunan 5 bin asker ile devam ettiği biliniyor. Ortadoğu’nun yalnızca yeraltı kaynakları yüzünden cepte tutulduğu düşüncesi, Avrupa’nın düştüğü büyük hatalardan birisiydi. 3 kıtayı birbirine bağlayan demir yollarını içinde barındıran Ortadoğu’nun bu denklem içerisindeki yeri yeniden masaya yatırılacak.

Dolunay’da Yıldızı Parlayacaklar!

  • Ali Yerlikaya
  • Ekrem İmamoğlu
  • M. Tevfik Göksu

Dolunay’dan Yorgun Düşecekler!

  • Meral Akşener
  • Yusuf Tekin
  • Mehmet Şimşek

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır!

15.09.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır!

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...