Yükleniyor . . .

2023 GÜNEŞ KOÇ BURCUNDA

Güneş’in Koç seyri ile el ele olan bahar ayı bizler için çok başka bir anlam içeriyor. Yaralarımızın ağır, sorgularımızın büyük, dertlerimizinse ne zaman çözüleceğine dair meçhul ruh halini hissettiren bir Güneş geçişi olacak. Deyimi yerindeyse bizi iyileştirmek için de elinden geleni yapacak.

Ne Zaman?

21 Mart tarihinin ilk dakikalarında astrolojide yaşamın simgesi olan Güneş’in Koç burcuna geçmesi, bahar ekinoksuna da kapı açacak.

İyileşeceğiz

Semada, yaşamı temsil eden Güneş, ülkemizin 11 ili hep bir güçten yüklendiğinin resmini çizecek. Tüm coğrafyamızda sürdürülebilir, uzun soluklu adımlar atacağız. İnanması zor olsa da biz bu yola insanlığı domine eden ardışık gezegenlerin altında gireceğiz. Bu döngüde herkes fikirlerini ortaya sürerken kimlerin devamlılığı getirebildiğini anlamlandıracağız. Güneş – Koç seyri yenilenen anlayışları, baştan yazılan kuralları belirlerken hangi sektörde olursa olsun bizleri korku ile bastırmaya çalışanları da sınıfta bırakacak.

  • Yeni okullar, vakıflar, dernekler, meslek liselerinin bölümlerindeki artışlardan tutun da Üniversitelerin kampüslerinde farklı araştırma merkezleri açılacak.
  • İnşaat mühendisleri, endüstri mühendisleri ön plana çıkacak.
  • Askeri liseler ve sağlık meslek liseleri gündeme gelecek.
  • Devletle, insanın iç içe olduğu bir yaşam biçimini göreceğiz. Eş zamanlı görev dağılımı bütüncül bir yapıyı ortaya çıkaracak.
  • Bazı unvanlar ve iş yapılarının tanımları değişecek.
  • Devletle insan arasındaki bütüncül yapıyı Güneş – Koç seyri optimize edecek. İşinin ehli olanlar ön saflarda yerini alacak.

Hayat Durmayacak

Güneş – Koç seyri, dünyanın bir yanı savaşları konuşurken, bir yanı stratejik ticaret ağları kurarken, hayatın durmadığını, felaketler ne boyutta olursa bizlere gösterecek. 21 Mart’a uyandığımızda belki bir günde bir şeyler değişmeyecek, yıl boyunca duygusal yoğunluklar değişimin kaçınılmaz olduğunu getirecek. Bizi “tek” yapan bağları keşfedeceğiz. Kişilerden ve kurumlardan sıyrılıp, umudun evrensel olduğunu aksettirecek bir gökyüzü seyrini misafir edecek mavi gezegenimiz.

  • Yurttaşlarımızın hikayeleri Güneş – Koç seyrinden sonra daha çok ortaya çıkacak.
  • Aile kavramına eğileceğiz. Evlat edinme, hayvan sahiplenme, ev paylaşımı, burs yardımı, en önemlisi ise ilkyardım eğitimine kadar hayati sorumluluklar almaya yürüyeceğiz.  
  • Güneş, iyileştirmenin atmosferini yeryüzüne yansıtacak.
  • Engeller, gerginlikler, fikir çatışmaları, çok seslilik her yerde hissedilecek.
  • Yarını düşünmekten bugünü yaşayamamanın travmasını üstümüzden atacağız.
  • Bizi biz yapan erdemlere sarılırken kopmayacağız, yıkılan yerlerimizi iyileştirmek için daha şeffaf politikalar geliştireceğiz. İletişim diliminizin metodu farklı olmayacak, tartışarak uzlaşmanın alameti farikamız olduğunu ortaya koyacağız.

Ayrıca;

  • Kıyaslamaya doyamayacağız
  • Tepkiselliğimizi alan fark etmeksizin ön plana çıkarmaktan geri durmayacağız.
  • Sorumluluk alamayanların yargılamalarına takılacağız.
  • Stokçuluk kelimesi daha çok konuşulacak.

Belkilerle Yürümeyen Bir Türkiye

Yaşanılan felaketlerin, insan manzaralarından doğan acı selinin artık yerini mücadeleye ve “ayağa kalkma direncine” çevirecek. Güneş – Koç seyri, sıfırdan başlayıp tepeye çıkmaya çalışan insanlarımıza güç katacak. 11 ilimizi 71 ilimizle ayağa kaldıracağız.  

Güçlü İnisiyatifler Kalıcı Tecrübelere Yansıyacak

Bölgesel mücadelelerin artması, konvansiyonel savaşın dozunun yükselmesi bireysel cesaret kavramına tutunduracak. 21 Mart’ın ilk dakikalarında Güneş – Koç burcuna geçecek, gün bitmeden de 0 derecede bir Yeniay gerçekleşecek. Aynı günde iki gökyüzü olayının yaşanması gökyüzündeki düzeni gözlemleyerek değil, yaşayarak tecrübe edebileceğimizi her anlamda hissettirecek. İnsanın ön göremeyeceği, kaleme alıp dökemeyeceği günlerden geçtiğimizi anlamlandıracağız.

Benim Yorumum;

“Açıkçası, 20 yıldır her günü kaleme almış, söylemleriyle size dokunmaya çalışan birisi olarak, Mart ayının kaleme alması zor bir yolculuk olduğunu hem 2023 Karar kitabını kaleme alırken, hem de zamanın içinde yaşarken anlamıştım. Şu bir gerçek ki 7 gezegen hareketi, zamanın insanüstü etkiler dışında büküldüğünü, yaşadığımız gezegenin aurasının değiştiğini, çözümleri üretmenin dirayetli ve güçlü olmaktan öte biraz da sinirlerin çivi gibi olmaya ittiğini işaret ediyor olabilir. Jenerasyon gezegenlerinin hareketlerin ve tutulmalar her ne kadar doğa olaylarıyla ilişkilendirilse de toplum bilincindeki uyanışı temsil ettiğini de unutmamak gerekiyor. Mavi gezegenimizin atmosferini yönetmek isteyen insanlığın ilk adımlarını da bu döngüde okuyabiliriz.”

Belki de 2023’ün Mart ayındaki 7 gezegen hareketinin etkisi Şubat’ta başlamış, etkilerinin Nisan’a kadar yansıyacağını yaşayarak hep birlikte tecrübe edeceğiz.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Tüm Hakları Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

15.02.2023

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...