Yükleniyor . . .

2023 EYLÜL AYINDA NELER OLUYOR?

“Başarılı Diplomasi, Amaçların ve Araçların Hizalanmasıdır”

Eylül ayına Dolunay ve iki retroyla başlıyoruz. Her ne kadar Aslan burcunda devam eden Venüs Retrosu 5 Eylül’de gökyüzüne veda edecek olsa da o 5 günlük bölümde çok daha yüksek günler yaşayacağımızı işaret ediyor.

Yüz yılık kararların eşiğinde oturduğumuza bu ay tanıklık edeceğiz. Gezegenlerin aurasından nasibini alan sadece kümelenen ülkeler olmayacak. Derinleşen ve bölgelere yayılan savaşlar büyük hezeyanlar da yaratacak. Bir yandan da termometreleri zorlayan sıcaklarla yüzleşeceğiz. İklim krizi adı altında savaşa dönüşen ulusüstü kurumların yaptırımları, birçok ülkenin otoritesinde yasal olarak yer almaya çalışacak. İnsanlığın sistematik olarak sorun öbeklerinin içine itilmesine göz yumulan bir diğer alanın ise alım gücünün düşürülmesi olduğu konuşulacak.

Krizlerin Ortasına Çekilmeye Çalışılıyoruz. 

Eylül ayı, Balık burcu Dolunay’ının güdümüyle başlıyor. Gıda üzerinde küresel krizi fırsata çevirmek isteyenlere de şahit olacağız. Bunların başında Türkiye gelecek. Geçen yıl tahıl koridoru açılmasında başrol konumunda olan ülkemiz, yokluk bilinciyle üretim bandını hızlandıracak. Ukrayna buğdayının menşeini değiştirerek, dünyaya buğdayı kendi ürünüymüş gibi satan Rusya’nın en büyük kozu gıda olurken, devletlerin kendi toplumlarını düşünüp düşünmediği gündelik hayatın ana sorusu olacak. Küresel kriz ve finansal piyasalardaki dalgalanma sonucu üretimde yaşanan sorunlar, ticaret savaşlarının çoktan başladığını rakamlar ile önümüze dökecek.

Eylül Ayının En İlginç Olayı: Jüpiter Retrosu

Eylül ayındaki en ilginç olay ise 4 Eylül’den 31 Aralık’a kadar devam edecek olan Jüpiter Retrosu. Bu konuyu ben uzun uzun kaleme aldım. Eğer fırsatınız olursa Jüpiter Retrosu yazısını okumayı ihmal etmeyin. Çünkü 4 aylık retronun içinde hem tavsiyeleri hem de öne çıkacak konuları anlattım.

5 Eylül’den Sonra Neler Olacak?

Venüs Retrosu bitecek ve Merkür yani iletişim gezegeni 15 Eylül’e kadar gündemimizi oldukça yoğunlaştıracak. Peki, Merkür’ün hedefinde 15 Eylül’e kadar neler olacak?

  • Sağlık Sektörü
  • Eğitim Sahipleri
  • Servisler
  • Yollar
  • Trafik
  • Yeni planlamalar
  • Kararnameler
  • Gündelik hayatımızı etkileyecek yeni düzenlemeler gibi konular karşımıza çıkacak.

15 Eylül’e kadar;

  • Yaz saati uygulaması yapalım mı?
  • Kış saati uygulamasına geçelim mi?
  • Zamanı doğru kullanıyor muyuz?
  • Enerji, elektrik, faturalar, ekonomi derken gökyüzü, Merkür Retrosuyla hepimize; parayı, günlük hayatta bize yansıyanları ve kuralları bol bol masaya yatırtacak.

15 Eylül’e Kadar Ne Yapalım?

Her duyduğumuz habere, her duyduğumuz olayın içine kendimizi dahil etmeyelim. O güne kadar sosyal medyadaki paylaşımlarınızı, kaygılarınızı iyi yönetmenizi tavsiye ederim. Çünkü; iletişim gezegeni 15 Eylül’e kadar bizleri kaygılandırmak ve korkutmak isteyecek.

“Minimal” Bir Yeniay…

Eylül ayının 15’inden sonra gökyüzü; duygularımızı dinlendirmeye, ruhumuzu nefes aldırmaya başlatacak. Sosyal medyada ise korku ve kaygı temasının ateşlendiği manipülatif tavırlar da biraz olsun etkisini azaltacak. Nihayet gökyüzü güneş açar gibi olacak. Retrolara elveda diyecek ve böylece ardışık Retrolar bitmiş olacak. Başak burcunda yapıcı, minimal bir Yeniay gerçekleşecek. Yeniay döngüsünde;

  • En başta kronik rahatsızlıkları olanlar biraz daha kendilerini iyi yönetebilecekler.
  • Bu döngüde sağlıklarını, kurallarını, alışkanlıklarını değiştirmeye daha yatkın olacaklar.
  • Merkür Retrosu’nda yani Ağustos’un sonundan Eylül’ün 15’ine kadar hangi alanlarda dağınıklıklar yaşandıysa o konuları düzenleme fırsatı yakalayacağız.
  • Yılın başında iş değiştirenler de aslında doğru mu yapmışlar, yanlış mı yapmışlar bugünlerde tekrardan masaya yatıracaklar.
  • Hala eski işine dönmek isteyenler, kafası karışık olanlar varsa işte bu Yeniay onlara yardımcı olma niteliği taşıyor.

Başak burcunda gerçekleşecek olan Yeniay; iş, çalışma, hizmetler, faydalı olma ve pratiklik konularında olabildiğince hayatlarımızı kolaylaştırmak istiyor. İnsan ilişkilerinde ise hepimizi biraz daha yapıcı, mantıklı, rasyonel yöne çevirecek ve bu döngüde biraz daha evimizle uğraşacağız. Belki kış hazırlığı belki sonbahar hazırlığı belki de evimizde ani gelişen birtakım düzenlemeler gündemimizde tek tek yerlerini alacaklar.

Kimse Günahına Sahip Çıkmıyor!

Eylül ayında 7’den 70’e gıda fiyatlarını konuşacağız. Ayrıca hepimizin kullandığı ya da yakından bildiği ürünleri evimizden atmamız gerekecek. Gıdanın içerisindeki katkı maddelerine uygulanacak yasal düzenlemeler, Eylül ayının en vurucu başlıkları arasında yer alacak. Sağlıklı olarak tükettiğimiz ürünlerin, zararlı maddeleri içermesi hepimizi sorgulamaya itecek. Ürünlerin içeriğindeki maddelerin ne olduğu konusunda hepimiz bir gıda mühendisi olmaya soyunacağız.

  • Tedarik zincirindeki aksaklıklar ve ardından gelen iklim sorunsalı uzun süreli sıkışmaların ilk adımını tetikleyebilir.
  • Rusya-Ukrayna savaşıyla başlayan gıda konusundaki kesintiler, dünyada fiyatların artışı insanlığı gerçek bir kriz ile baş başa bırakabilir.

Tarihi Aynı İki Milletin Savaşı Değil, Sınırları Değiştirme Anlaşması

Masada satılan ve cephede kaybedeceğini bile bile savaşa giren Ukrayna’nın gizli ajandası dipnotlarla beraber ayyuka çıkacak. NATO’nun yıllardır rutin ve güçsüz döngüsüne iyi gelen savaş hem üye sayısını arttırdı hem de kendi ulus üstü kurum olduğunu olağanüstü toplantılar düzenleyerek dünya basınına servis etti. Kanını tazelediği yetmezmiş gibi para çarkını da domine etmeyi başardı. 44 yaşındaki Zelenski’nin koruma ekibi ve en yakın yardımcılarıyla birlikte Rus bombardımanının ortasında Kiev'in merkezinde yaptığı tüm yakarışların rol olduğu ortaya çıkacak. 69 yaşındaki Putin, aynı tarihi sahip olduğu topraklarla savaşa girdiğinde en katı protokolleri uygularken dünyanın ağzına laf verip alay edileceğini bilmiyor muydu? Biliyordu. Mars Retro’sunda dünyaya gelen Zelenski’yle yapılan pazarlık, yapım şirketinden parti kurmaya doğru evrilen yolda yapılmıştı. 31 Mart 2018’de Merkür geri giderken, Ay Terazi fazında kurulan partinin savaş planından haberi yok muydu? Eğer astroloji bir istatistikse ve matematiksel bulgular bize yol gösteriyorsa; gün gelecek tarih bu yapılan kirli hesapları da ortaya dökecek. Putin ve NATO’nun kazandığı savaşta kaybedenin, Zelenski ve yerinden yurdundan olan onca insanın olduğu konuşulacak. Elbette, salt gerçekler de kaleme alınacak. Er ya da geç iklim krizi gıda savaşına dönecek.

Konuşulacak Limanlar

  • Ambarlı Limanı
  • Mersin Limanı
  • Kocaeli Limanı
  • Kıbrıs Limanları

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz.

15.08.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...