Yükleniyor . . .

2023 AKREP BURCUNDA YENİAY

Savaşı tetikleyen, belki de yılın en dikkat çekici, akışı değiştirecek günlerinden geçeceğiz. 2023 yılının bir devrim niteliği taşıdığını düşünecek olursak, bunun Akrep burcunda gerçekleşecek Yeniay döngüsü ile şekil alacağını işaret ediyor gökyüzü. 

Yeniay Ne Zaman Yaşanacak?

Akrep burcundaki Yeniay, 13 Kasım 2023 tarihinde Türkiye saati ile 12.27’de yaşanacak. Yeniay’ın diğer bir adı Marsyen olurken sebebi ise; gökyüzünde bir senkronizasyon söz konusu olacak.

Yeniay Burçları Nasıl Etkileyecek?

Koç Burcu: Yeteneklerinizi işiniz haline getirme kararı alacaksınız.

Boğa Burcu: Kariyerinizde, işinize yarayacağını düşündüğünüz eğitimlere yönelme kararı alacaksınız.

İkizler Burcu: Alacak-verecek ve ödemeler konusunda daha planlı bir çizgi çizeceksiniz.

Yengeç Burcu: Ev değiştirme, evde değişiklikler yapma planlarınız da yoksa bile dahil olacaksınız. 

Aslan Burcu: Yakın çevrenizde ilişkilerinde problemlere arabuluculuk yapacaksınız. 

Başak Burcu: Gereksiz yere içinizde büyüttüğünüz, bazı detayları geride bırakabileceksiniz.

Terazi Burcu: Dahil olmadığınız ama merak ettiğiniz konuların içine çekileceksiniz.

Akrep Burcu: Kıskançlık, sahiplenme, inatlaşma ve bunun benzeri kelimeler ruhunuzda vücut bulacak. 

Yay Burcu: Kazancınızın yetmemesi ile yüzleşeceksiniz. 

Oğlak Burcu: Kendinizi güvende hissetmek için kulaklarınızı ve gözlerinizi kapatacaksınız. 

Kova Burcu: Sorumluluk almamak için yorumlara kendinizi kapatacaksınız. 

Balık Burcu: Bırakamam dediğiniz alışkanlıkları veya kişileri bir anda bırakma cesareti bulacaksınız. 

Endişeli Zihin Ne Tükettiğini Anlamaz 

Geçmişte kalan hesapların kapatılacağının ön gösterimi olan bir Yeniay ile karşı karşıyayız. 2023 yılının dengelerini değiştirecek, Marsyen Yeniay’ın adını yeni yapan tek detay dengelerin değişecek olması. 

  • Ekonomide paramızın nereye varacağını, doların belki de hiç olmadığı kadar farklı bir noktaya varacağını işaret ediyor.

  • Ülkemizin dış basında daha çok yer aldığını göreceğiz.

  • Jeopolitik konumumuz her zamankinden daha fazla konuşulacak. Su burcunda gerçekleşecek Marsyen Yeniay, 3 tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde “Mavi Vatan” kavramını tekrar gündeme getirecek. 

  • İsrail-Filistin savaşında ülkemizin tavrı arabuluculuktan öteye geçecek ve bazı anlaşmazlıklarda mali yükünü üstlenen taraf da olacağız. 

Rolünü Büyüten Ülkelerin ve İnsanların Sınavı Başlıyor

Güneş’in Akrep burcunun yönetici gezegeni Mars ile ilişkili olması ve Ay Uranüs karşıtlığının gerçekleşeceği bir Yeniay döngüsü yaşayacağız. Bir yanda devrim gezegeni bir yanda da savaş gezegeninin yönettiği Yeniay, kartografi haritasına göre Irak bölgesine dikkat çekecek. Bu bölgenin tatbikattan öteye geçerek, çatışmaların merkezi olabileceğini de işaret ediyor. Unutmayın kartografi haritası, dünya atlasında Yeniay’ın ve Yeniay’da rol alacak gezegenlerin hangi bölgeye düştüğünü, hangi bölgede etkisinin daha yüksek olduğunu da temsil eder. 

Kötü Çamın Kozalağı Çok Olur

Yeniay’ın içindeki en çarpıcı konu ise su burcunda sıfır derecede hareket eden Satürn olacak. Retrosunu tamamlayan Satürn, sıfır derecede düz seyirde hareket ederken, dünyanın birçok yerinde İsrail ve Filistin ile ilgili gösterilere ve bu gösterilere müdahale eden devletleri izliyor olacağız. Evet doğru duydunuz, insanlık sokağa dökülürken, haber ajanslarının yerini halklar alacak. Halkın yapacağı haberler de deyim yerindeyse Reuters, AFP gibi büyük haber ajanslarını aratmayacak. Fotoğraflar, demeçler, dünyada birçok ülkede karşılık bulacak. Eş zamanlı bir şekilde olması ise dili farklı düşüncesi aynı insanları sosyal platformlarda bir araya getirecek. Sadece sosyal medyada birtakım etiketler içerisinde buluşmakla kalmayacaklar birçok ülkenin meydanları da eş zamanlı dolduracaklar. Dijital örgütlenmeler, ülkelerin meydanlarında savaşa “hayır” diyecekler.

Gökyüzünün En Riskli En Tehlikeli Yeniay’ında Konuşulacaklar!

  • Dini Liderler 

  • Hava sahaları

  • İHA’lar ve SİHA’lar 

  • Gazeteciler

  • Sosyal medya platformları

Akrep Yeniay’ının En Büyük Spekülasyonları Neler Olabilir?

  • Örgütler ve yapıların eş zamanlı çalışması

  • Aniden değişen örgüt liderleri

  • Bazı sivil toplum kuruluşlarındaki çıkar ilişkilerinin ifşa olması

Tavır, İyi ya da Kötü, Yirmi Dört Saat Çalışan Gizli Bir Güçtür

Marsyen etkideki Yeniay’ın ilginç tarafı sadece bir liderin değil, birçok liderin de dublör kullandığının ortaya çıkması olacak. İki tarafı olan bir Yeniay ile karşı karşıyayız. Savaşı kimin başlattığını, savaşın nerelerde olgunlaşacağını, toplumların savaşa nasıl tepkiler verdiğini, dünyanın nerelerinde savaşın büyüyebileceğini anlatmaya çalışacak. Göz önündeki isimlerin ve liderlerinin destekçilerinin arka planda neleri kurguladıklarını öğreneceğiz. Liderlerin koltukları için yapamayacakları hiçbir şey olmadığını bu döngüde anlayacağız. Ayrıca Marsyen Yeniay sadece siyasi liderleri değil, liderlik vasfında olan her türlü otorite ismi sınava tabi tutuyor. 

Türkiye’nin haritasında etkili olacak bu Yeniay, ülkemizin ikinci yüzyılının ilk Yeniay’ı olacak. Ne tevafuktur ki Cumhuriyetimizin haritasında birçok gezegen 18-24 dereceler bandında hareket eder. Bu Yeniay’ın da 21 derecelerde gerçekleşmesi ve devrim gezegenine karşıtlık yapıyor olması, ülkemizin haritasında 5. Evinde etkili olacak. Bu da;

  • AVM’leri 

  • Eğlence merkezlerini 

  • Kamu binalarını, 

  • Partileri ve parti teşkilatlarını

  • Ülkemizin önemli meydanlarını ve

  • Torba yasaları tekrar gündeme getireceğini işaret ediyor. 

İnsanlık Yeni Sisteme Geçişin Aracı Olacak 

Global şubeliklerin (franchise) işçilerine karşı uyguladığı politika, dünya medyasında epey yankı uyandıradursun, 2019’un Astroloji verilerine göre başlayan “Kader Yeniden Yazılıyor” olarak tanımladığımız, tedarik zincirini koparan, perakende sektörünü bitkisel hayata sokan, salgınla beraber gelen ekonomi savaşları, “iş” tanımını da değişime uğratacak. Uzun vadeli kariyer planlamaları yerine becerilerine göre geçici işlerde çalışarak eforunu kiralayan kişiler anormal bir artışın artçıları olacaklar. Dönemlik projelerde çalışan, yarı zamanlı çalışma modelini daha ergonomik bulan insanlık, esnek koşullara yönelecek. Üretilen ekonomik çözümler mavi yakalı olarak tanımlanan hizmet sektörünün modifiye edilmiş halini yaşayacak. 

İnsan gücünü kademeli olarak azaltmaya çalışıp, uzun yıllar bünyesinde çalışan işçinin yükünü almak istemeyen fabrikalar, global şirketler, beden gücü devinimi yaratarak az ücretle çok insan çalıştıracak. Sanayi alanında bile freelance çalışan kişilere bu şekilde tanıklık edeceğiz. Aylık maaş sisteminden, saat ücretiyle çalışan bir işçi modeline dönüşmek, kurumsal hayat felsefesini tarihin tozlu sayfalarına gömecek. Ancak sistemin cazip gelen tarafı, bir süre sonra sürdürülebilir tarafımızı da köreltecek. İleriye dönüklüğün çalışma hiyerarşisinde yer almaması verimliliğin azalmasına yol açacak. Bulunduğu işte saat doldurma derdinde olan insanlık, makineleşmeden bir önceki adımı kanlı canlı yaşayacak. Sendikalaşma da bundan nasibini alacak. 

Yeni Bir Çağa Atlıyoruz, Dengenizi Koruyun

Dünyanın büyük bölümüne hizmet edecek, haklarını arayacak sendikalaşma modeli kalıplaşmış yasalardan uzaklaşıp tıpkı çalışma saatleri gibi esnek ve değişken bir yasa usulü kullanacak. Yeni düzenin işçileri şartlar ne olursa olsun haklarını koruduğunu düşündüğü sendikanın yavaş işlemesiyle yüzleşecek. Bu sistemin içinden yıpranmadan faydalanabilenlerin başında dijital sanatçılar gelecek. 

Hepimizin yakından tanıdığı NFT’ciler bağımsız sendikaların çatısı altında kendilerini koruma altında hissedecekler. Dijital dünyada finanstan, sanata, sanattan satışa birçok bölümde karşımıza çıkabilecek yeni sistem modülleri, dünya tarihine ilkleri yaşatacak. 

Ülkemizde ödeme şekilleri değişirken, taksitli ödeme şekilleri artacak. Kiralama sistemi yaygınlaşırken ürün gamı gütmeden ikinci el satışlar infial yaratacak. Son yıllarda popüler olan online satış siteleri ekonomik kriz yaşarken, ülkemizde kuryelerin işsiz kalmalarına şahitlik edeceğiz. Sistem açığını fark edenlerin ise yeni hırsızlık modeli geliştirdiğini fark edeceğiz. Bu Yeniay, yeni metotlar öğretirken asıl kriz yönetmeyi beceremeyenleri hedef alacak. 

Son Söz; Sevgili Twitburc okurları bu yazıyı sevdiklerinize okutmayı unutmayın. 

Astrolog Zeynep Turan


Yazının Her Hakkı Saklıdır.


20.10.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır

 
Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...