Yükleniyor . . .

2023 AĞUSTOS AYINDA NELER OLUYOR?

2023 yılında Ağustos ayında neler olmayacak… İki retroya ev sahipliği yapan Ağustos ayında Mars da Terazi burcuna geçiş yapacak.Gökyüzü hem toprak hem de ateş burcunda çok nadir yaşanan ardışık retrolara ev sahipliği yaparken, bizler de Ağustos ayının dünyadaki yansımasını okuyacağız. Bu yansımalar, dengeleri değiştiren türden olacak. Bunların başında ise Rusya – Ukrayna krizinin tam içine çekilme gerçeği ile yüzleşeceğiz. Her ne kadar İsveç’in NATO üyeliğine onay vermiş gibi görünsek de farklı cephelerde yürüttüğümüz pazarlıkta elini yükseltene göre hareket ettiğimizi Ağustos ayında fark edeceğiz. Putin’in, görünmeyen pazarlıkta Türkiye’yi hedef alan tavrını konuşacağız.

Diplomasi Pazarlığı Düelloya Dönüşecek!

Türkiye ile Rusya arasında soğuk rüzgârlar eserken, Batı’nın ülkemize mesafesini de eş zamanlı hissedeceğiz. Dış politikada sürprizler yaparak rotamızı güncelleyeceğiz. Çok konuşulacak karelere ev sahipliği yapacağız. Bunların başında Türkiye, Çin stratejik iş birliği konuşulacak. 2023 Ağustos ayında iki ülke ilişkileri daha fazla gündeme gelecek.

  • Putin’in Türkiye’ye karşı uygulayacağı mesafe, Esad üzerinden olacak. Ülkemizin sürpriz kartı ise havacılık...
  • 28 Ekim 2023 tarihine kadar kapanan hava sahalarına da rastlayabiliriz. 

İstikbal Sınırlarda!

Orta Doğu ekonomisinde politik atak gerçekleşecek. Uluslararası karayollarında birleşmeler, rota değişikliklerine kadar yansıyacak. Sınırdaş ülkelerin birbirine geçiş hakkı tanındığına şahitlik edeceğiz. Bunların başında ise Türkiy- Ermenistan sınırının yoğun bir ticarete açılacak olması gelebilir. Aynı zamanda İran-Pakistan sınırındaki ticari yolları da aktif hale gelecek. Dünyada ticari karayolları yeni rotalar geliştirirken, gelir eşitsizliğinde her geçen gün açılan makasın önüne geçilemeyecek.

  • Türkiye’deki dijital platformların yayın kararlarını ve projelerini durdurması,
  • Telekomünikasyon şirketlerinde küçülmeler,
  • Gıda ticareti üzerindeki stratejik savaşların önü katkı maddeleri ile açılacak.
  • Tükiye, tahıl koridoru konusunda denge politikasını kuramayacak.
  • Gıda enflasyonu dünyanın yeni bir pandemisini başlatacak.

“Gelecek Nesillere Yok Edilmiş Bir Tarih Bırakacaklar”

9 Eylül 1923 tarihinde kurulan haritasında Başak stelyumu olan CHP, ardışık retrolu günlerden geçerken, parti içindeki ayrışmalar ve taraflar çok net bir şekilde ortaya çıkabilir. Yok sayılarak yapılan siyasetin toplumda hiçbir karşılığı olmadığı ortaya çıkacak. Söylemlerin ve icraatların en çok ayrıştığı günleri yaşayacaklar. Partiden istifa edip kendi yolunu çizmek isteyenler 15 Eylül tarihine kadar Türk siyasetine yön verecek.

Konuşulacaklar Listesi

  • Kemal Kılıçdaroğlu
  • Faik Öztrak
  • Ekrem İmamoğlu
  • Özgür Özel
  • Engin Altay
  • Engin Özkoç

Düşmanının Parasından Değil Cesaretinden Kork!

Yeni dünya düzeninde ülkelerin arka sokakları değil, internetin kanalizasyonları konuşulacak. Siber alemin görünmeyen bu dehlizlerinde sadece farelerin gezmediğini 2023’ün dünyasında daha net göreceğiz. Tek bir mouse hareketiyle dünyanın bir diğer ucundaki kriminal kişiliklere ulaşabileceğimiz bu alemde, geleneksel hukukun işlemediğini belgesellerde izleyeceğiz. Trader (yatırım danışmanı) diye adlandırılan bu kişilerin dünyada yaygınlaşması şirketlerin açık savaşmak yerine arkadan iş çevirdiklerini ortaya çıkaracak. Finans piyasalarını manipüle eden, parayla tutulmuş ekonomi suikastçıları dijital alemin kaygan zemininde parmak izi bırakmadan büyük tahribatlara yol açacak. Rekabetin rengi “kimin klavyesi daha kuvvetli” sorusunu doğuracak.

Yaygınlaşan Her Şey İmkansızı Yok Eder 

İnternet aleminin karanlık yüzü olan Darkweb’e ulaşmak artık bir ütopya olmayacak. Kod yazmak alanında henüz yeni olan birçok genç, siber dünyanın sisli koridorlarında meraklı bir ruh haliyle dolanmak istiyor. Her soruya bir cevabı olan Google, konu Darkweb’in akıbeti olduğunda nasıl da 3 maymunu oynadığını tüm dünyaya net bir biçimde gösterecek. Suçun ne seviyelere geldiğini, kimlerin ne amaçla suç işlediğini anlamak için balistik uzmanı olmak gerekmeyecek. Siber bültenler, forum siteleri, canlı yayınlar, sesli odalar her biri alanında uzman kişilerin cirit attığı alanlar haline dönüşecek. Deniz aşırı ülkelerin finans planlamalarını yapan traderların bile tek bir işverene bağlı kalarak, freelance çalışma hakları olmasına rağmen bundan yararlanmak istemediklerine tanıklık edeceğiz. Yalnızca bir projede elde edilen kazançların korkunç seviyelere ulaşması, trader ların artık şirketlerin aranan gizli bir uzvu olduğu ortaya çıkacak. Her yanımızı saran Blok zinciri, bu düzenin içindeki kural koyucuların imparatorluğuna çağrıda bulunacak. Kağıt banknotların birer darphane fazlalığı olduğu yeni düzende, sanal kartlar birbiri ile yarışacak. Sanal kartın karşında duracak en önemli rakibi kripto paralar olmasına karşın, soğuk cüzdan hırsızlığı daha mümkün hale gelecek.

İnsanlar Tüketimlerini Yaşamlarına Yayarlar

15 Eylül 1821’de neredeyse tüm jenerasyon gezegenleri geçişte iken kurulan El Salvador, dünyanın en tuhaf ülkesi olarak tarihte yerini almıştır. 21. Yüzyıl, onların bambaşka bir konuda fark edilmesini sağlayacak. Kripto para sistemini, 7 Eylül 2021’de tanıyan ve ilk ülke olma unvanını El Salvador’un elinden kimse alamayacak. Tanıyan son ülke olmadığını da birçok ülkenin kripto parayı tanıma yoluna girmesiyle öğreneceğiz. 50 yıl boyunca vatandaşlarımızın gidemediği konum olarak bilinen bu Güney Amerika ülkesinin kripto piyasasında yaşadığı sorunları göz önünde bulundurarak hareket edeceğiz. Kripto dünyasında kazanan kişiler artacak, ancak pazarda büyük hacmi olan kişilerin koltuklarını da sallanacak. 10 Eylül 1977 doğumlu Chanpeng Zhao (CZ) kurmuş olduğu kripto para borsası Binance’in finans ağını milyar dolar bandına çıkarmış olsa da üzerindeki iddiaları doğduğu topraklar sınırında aklayamayacak. 2017’de ortaya çıkışıyla işlem hacmi açısından en yüksek noktaya ulaşan Binance, 2023 yılında kaybedenler listesine girecek. Kripto borsalarıysa köşe kapmaca oynayan traderlara ev sahipliği yapacak.

Şeytanın Yeryüzündeki Suları

Hindistan’da kutsal mabetlerin inancının kırıldığı ve lanetlendiklerini anlatan yeni bir efsane dünyada yayılabilir. Hindular, Ganj Nehri’ni Tanrıça Ganga'nın kişileştirilmiş formu olarak kabul ederler ve bu nedenle nehre taparlar. Hinduizm inancında kutsal kabul edilen Ganj Nehri'nin ne olursa olsun kirlenemeyeceği inancı da korunmaktadır. Ancak son yılların verilerine göre Ganj Nehri’nin, yeryüzündeki en kirli su kütlelerinden birisi olduğu da ortaya çıktı. Hindistan hükümeti 25 yıldır çeşitli arıtma projelerini yürütmesine rağmen hükümetin yaptığı yolsuzluklar nedeniyle ülkenin ortak değerinin gözler önünde bataklığa çekildiği gerçeği ile yüz yüze kalacaklar. Pandemiden sonra binlerce ölünün nehre bırakıldığı yetmezmiş gibi toplumun yaşadığı travmalar, Ganj’ı dünyanın en kirli 5 nehrinden biri haline getirmiştir. Ülke endüstrisini içerisinde bulunduran ve geniş bir alanı kapsayan Ganj Nehri’nin sonunu endüstriyel atıklar getirecek. 7 farklı şehirden geçen nehirden yayılacak salgın belki de son yılların en büyük salgını olabilir. Dünyanın en kalabalık 3. Havzasına sahip Ganj Nehri’nin yeni düzenlemelerle canlandırılmasına yönelik kurulacak santraller ve arıtma tesisleri, ihale kaosunu doğuracak. Ölüm saçan nehir, makus talihini hemen geride bırakamayacak. Hinduların yüzyıllardır gelen inançları da kırılacak.

Ağustos Ayının Son Dakika Başlıkları

  • Sulardan bulaşacak virüsler
  • Barajlar
  • Yeni Bakanlıklar
  • Kent anayasası
  • Nüfus müdürlükleri

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

20.07.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...