Yükleniyor . . .

2022 TERAZİ BURCUNDA MERKÜR RETROSU

2022 TERAZİ BURCUNDA MERKÜR RETROSU

Merkür, 10 Eylül’de Terazi burcunda önce yavaşlayacak, 11 Eylül’de de geri gitmeye başlayacak. Ta ki 5 Ekim’e kadar da geri hareketine devam edecek. Bu tarihler arasında dünya gerçeklerle yüzleşecek. Merkür Retrosu’nda dünyanın ne yöne gittiğini, gerçekleri daha açık konuşacağız. Merkür Retrosu küresel ölçeği mercek altına alırken, silah satışlarındaki artışı, silahlanan ülkeleri, silahlanan sınırları gündeme getirecek.

Sınırlar Silahlanıyor

Plüton’un ilk derecelerinde cumhuriyetini ilan eden Kıbrıs daha çok konuşulacak. Kim tarafından diyecek olursanız; Mars’ın ilk derecelerinde Sovyetler birliğinden bağımsızlığını kazanan Azerbaycan olacak. Taraflar arasında yeni bir sayfa açılacak. Türkiye bu sayede Doğu Akdeniz’de güçlenecek. Dış politikada barış diplomasisi sergileyen ülkemiz, ABD tarafından savrulmak istenecek. En önemli kozlarımızdan biri ise kardeş ülkemiz Azerbaycan ile Yavru Vatan Kıbrıs ilişkileri olacak. Dünya’da konvansiyonel savaş çıkmayacağını söyleyenlerin tam aksine harıl harıl silahlanan, strateji tasarlayan ülkeler arasında yer alacağız. Bu süreçte konuşlandırdığımız askerlerin sayısı denizlerde artış gösterebilir. Yeni üsler kuran bu sefer Türkiye olacak. Sürpriz deniz üslerimizin planlanması iç politikada her ne kadar dikkat çekmese de gelecekte en önemli stratejik alanımız olacak.

  • Dış politikada atılan adımlar yalnızca Kıbrıs ve Azerbaycan ile sınırlı kalmayacak. Türkiye, Pakistan ile de ilişkilerinde iyileştirme yoluna gidecek. Pakistan’ın, Azerbaycan ve Kıbrıs’ı tanıma yoluna gitmesi bunda en önemli etken olacak.

Denizlerdeki Komşular Kıbrıs’ta Rakibimiz Olacak

Geçtiğimiz yıldan bu yana aramızda soğuk savaşın devam ettiği Yunanistan ile Merkür Retrosu boyunca farklı noktadan ele alacağız. Bu sefer Ege Deniz’inde değil, Akdeniz’de karşı karşıya geleceğiz. Kıbrıs topraklarında etkisini artırmak isteyen Yunanistan, adada yaşayan Rumlar üzerinden bölge halkını etkisi altına almaya çalışacak. Yunanistan’ın bu adımlarına karşı ülkemiz Kıbrıs’taki üs sayısını artırarak karşılık verecek.

  • Kıbrıs’ın Türkiye için Akdeniz’de bir can damarı olduğunu bu bölgede daha aktif politikalar üzerinden okuyacağız.
  • İki ülke arasında geçtiğimiz yıl sorun olan Maraş bölgesinde inşaat projelerinin devam ettiğini de yine takip edeceğiz.

Gündemimiz Yavru Vatan

2022 Merkür Retrosu bir yandan gökyüzünde salınırken, diğer yandan Jüpiter, Satürn 45’liği gökyüzünde yerini almış olacak. İlk oturumunu 23 Ekim 1707 yılında Terazi stelyumunda yapan İngiltere parlamentosunda, Kıbrıs’ın statüsü ve adada bulunan Türk- Yunan varlığı hakkında farklılık gösteren konuşmalar yaşanabilir. İngiltere parlamentosunda tarihi günlere tanıklık edeceğiz.  ‘’Meğer; Merkür Terazi Retrosu nelere gebeymiş?’’ derken, Ay düğümlerinin de desteğini göz ardı edemeyiz. İngiltere ada için Türklerin öne sürdüğü şartı farklı değerlendirmeye başlayacak fakat bir süre için adadaki varlığını BM üzerinden sürdürmek kararında olduğunu da belli edecek. Kıbrıs Türk yönetiminin uluslararası alanda bilinirliğinin artması BM tarafından göz önünde bulundurulan önemli bir husus olacak. İngiltere, Türk ve Rum kesimi arasında arabuluculuk rolü üstelenirken neyi amaçladığı şekil kazanmaya başlayabilir. İngiltere’nin amacının ne olduğunu anlamamız ise zaman alacak. Bu amacın anlaşılmaya başlandığı süreçte İngiltere’nin ABD’den uzaklaşması, eski dostlarıyla eskisi gibi dost olmadığını görmemizi sağlayacak. Tabi Türk kesimini ‘’tanıma’’ konuşmalarının olgunlaşması, adanın üzerindeki rehaveti de kaldırmaya yetecek. İngiltere- Kıbrıs Türk Yönetimi arası uçuşların artması adanın turizm ve ticaret faaliyetlerini artıracak. Bölgede artan Ticaret Türkiye’nin de işine yarayabilir. Ekonomi konusunda birtakım sorunlar yaşayan ülkemiz kazançlarını kontrol altında tutmak isteyecek. Türkiye kazançlarını artırmak için elinde bulundurduğu bütün kozlarını kullanacak.

İletişim Gezegeni Geri Gidiyor, Biz Dünyaya Açılıyoruz!

Merkür Retrosu Terazi burcunda başlayıp, ardından Başak burcunda devam edecek. Merkür Başak burcunda geri gittiği sürece daha dramatik konuları konuşacağımızı işaret edecek. Başak burcu Esad, Türkiye’nin önde gelen isimleri ile yan yana görüntülenecek. Retro sürecinde konuşacaklarımız yalnızca siyaset ile sınırlı kalmayacak elbette. Doğa olaylarını da retro süresince konuşabiliriz.

  • Kızılay
  • Yeşilay
  • AKUT
  • Suriye/ ESAD
  • Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi
  • DSÖ

Savaşın Tohumları Mı Ekiliyor?

Dünya’daki silahlanma yarışı artan terör olaylarına ve güvenlik zafiyetlerine bağlı olarak artabilir. Silah azaltma ve nükleer silah üzerinde kontrol sağlamak için yapılan antlaşmaların geçerliliği sorgulanmaya başlanacak. Yaşanan küresel gerilimin nabzı Ülkemiz ve onun coğrafyası çerçevesinde ölçülecek. ‘’Savaş hazırlığı’’ kamuoyunda yaygın görülen bir hissiyat olacak. ‘’Ne biz TSK’yi bu kadar çok konuşacağız?’’ derseniz; Eylül ayı boyunca Merkür’ün Terazi burcundaki geri hareketi, Ordumuzun haritasında yer alan Mars, Terazi Retro’su ile aktif bir iletişim kuracak. Haber akışlarında gördüğümüz tedirgin edici haberlerin etkisinin toplum psikoloji üzerindeki etkileri gözle görünür derecede artacak. Ülkemiz içerde ve dışarda farklı güç odakları ile mücadele etmek durumunda kalabilir.

Çocuklar, Göremeyeceğimiz Bir Zamana Gönderdiğimiz, Canlı Mesajlardır

Merkür, Terazi burcunda geri gitmeye doymayacak. Merkür geri hareketi sırasında burç değiştirirken, Güneş de burç değiştirecek. Merkür, belki de en büyük tehlike çanlarını burada, 22 Eylül’de çalacak. Merkür’ün 23 Eylül’de Başak burcunda geri hareketine devam etmesi, olayların daha dramatik hale bürünmesine yol açarken, gündemimize daha çocuklarımızla ilgili konuları gündeme getirecek.

  • Okullar ve eğitim sistemi,
  • Çocukların kişisel verileri,
  • Okullarda toplanan paralar,
  • Okulların temizliği,
  • Çocukların kişisel alanlarının ihlal edilmesi
  • Azınlık okullarının gündeme gelmesi

Kendimize Bile Şaşıracağız!

Öncü grubun en düzen kuran burcunda Merkür’ün geri gitmesi yapılan tüm planların aksi yöne gideceğini vurguluyor. Yolculuklar, büyük toplantılar, organizasyonlar, başvurular, ortaklıklar ve sosyalleşmek için uygun bir dönem olmadığını gösterecek. Ulaşım sorunlarından, telaşlı ve stresli hissetmeye kadar ekstra yoruculuk oluşturacağını ifade edecek. Trafikte korna çalmayan kalmayacak. Dünya, bu Retro ile aslında yeni normale de adapte olmaya başladığını gösterebilir. Bunların başında her evde, her köşede online olan dünyaya set çekecek bir Merkür Retrosu ile karşı karşıyayız. Kısacası önümüzdeki günlerde “online” olmak zorlaşacak.

  • Programda aksamalar
  • İlişkilerde tahammülsüzlük
  • Sorumluluklarda bocalama

Retro Neleri Öneriyor?

  • Yarım kalan işlere yoğunluk vermeyi.
  • Yazılı sunumlar, projeler, tez çalışmaları ile uğraşmamayı.
  • Gereksiz eşyalardan kurtulmayı
  • Evrakları düzenlemeyi
  • Zihni aktif tutacak hobiler edinebilmeyi
  • Geçmiş ve şu anın koşulları analiz yapabilmeyi

Merkür Retrosunun burcunuza olan etkisini 21 gün boyunca takip etmek için düzenli olarak haftalık burç yorumlarınızı takip etmeyi unutmayın.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

07.08.2022

 

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...