Yükleniyor . . .

2022 OĞLAK BURCUNDA YENİAY

23 Aralık 2022 tarihinde, öğle saatlerinde yılın son Yeniay’ı Oğlak burcunda gerçekleşecek. Ay her ne kadar Oğlak burcunda kendini yorgun ve savunmatik hissetse de iki retrolu   gezegenlerin arasında hepimizi analitik, pratik ve hızlı hareket etmeye itecek. Hızlı düşünen, hızlı harekete geçenler küçük engellerle karşılaşsa da iş işte öğrenilir mantığını güdenlerin sayısı artacak. Oğlak burcunda Yeniay, hepimize farklı hayatlar yaşasak da aynı distopyanın içine sıkıştığımızı fark etmemize öncülük edecek. Bu da eleştirilerin daha yüksek sesle konuşulacağı anlamına gelirken, sosyal medya mecralarında örgütlenip birbirilerinin sorunlarını sırtladığı hatta çözdüğü bir dünyaya evrildiğimizi fark edeceğiz.

Oğlak Yeniay’ının Burçlara Etkileri!

Koç: Dış görünüşünüzde önemli değişiklikler yapacaksınız.

Boğa: Maddi hayatınızda aldığınız cesur kararlar size zarar ettiremeyecek.

İkizler: Son 2 aydır aldığınız içsel yaraların üstesinden geleceksiniz.

Yengeç: İlişkinizdeki bazı sırlara vakıf olacaksınız. Ani konuşmalar sonrasında düşünceleriniz netleşecek.

Aslan: Sineye çektiğiniz hatalar yeniden aklınıza gelecek. “Bir hata bir kere yapılır!” günlerinden geçiyorsunuz.

Başak: 2022 yılındaki hikâyenizi yapıcı ve kazançlı şekilde bitireceksiniz.

Terazi: Hayatınızı baştan aşağıya yeniden tasarlayacaksınız.

Akrep: Kariyerinizde yaşayacağınız yükseliş yüzünüzü güldürecek.

Yay: Olaylara farklı bir pencereden yaklaşmanız zihin açacak boyutta olacak.

Oğlak: Eski defterlerin bir anda açılması gerginliğinizi artırabilir. Sarf edeceğiniz sözler sonrasında büyük pişmanlıklara neden olabilir, dikkat!

Kova: Duygu, fikir, yaşama biçimi olarak kendinize yakın bulacağınız kişiyle yeni bir birlikteliğe merhaba diyeceksiniz.

Balık: Şüpheci ve sorgulayan tavrınız karşısında keskin tepkiler alabilirsiniz.

Ekonominin Global Bir Derde Dönüşmesi, Küresel Köy Kavramını Ortaya Çıkarmaya Devam Edecek

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin bir gün aynı dertlerden yakınacağını birileri söyleseydi inanması güç olurdu belki ama dünyanın şu anda ekonomik bir buhrandan geçtiğini ve toplumların sırtına ağır yükler yüklemeye başladığını birçok ülkenin hayat pahalılığından ve   hangi para birimi olursa olsun eski refah düzeyinden çok uzaklaştıklarını dile getirecek. Tüm ülkelerin derdi aynı olurken uluslararası sempozyumlarda buluşturulamayacak uzmanların eşliğinde büyük dijital mitingler düzenlenecek. Ay ve Güneş’in, Oğlak burcunun ilk derelerinde el ele tutuşması, insanlarında dil din gözetmeksizin birbirlerine belli platformlardan ulaşıp olayların derinlerini sesli analiz edebilecekler. Bir çığ gibi büyüyen savaşmak istemiyoruz sesleri dünyada eş zamanlı birçok dilde yankılanacak. Tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi önemli bir eşiği atlamaya çalışan insanlığın bu sefer çareler ürettiğini göreceğiz.

Arz ve Talep Yeni Üretim ve Tüketim Şekilleri ile Bizleri Tanıştıracak

Dünyanın genelinde üretim artışı kısıtlanacak. Her ne kadar doğal kaynakların azalmasını, tarım bandının daralmasını konuşuyor olsak da yenilikçi projelerin birer birer artması yeni bir tüketim zincirini oluştursa da 18 Ocak 2023 tarihine kadar sürecek Mars’ın hava burcundaki sert halleri silahlanan ve paktlar oluşturan dünyaya görünmez yaptırımlarla insanların dertlerine dert eklemek için yapılmış gizli bir hesap gibi algılanacak. Üretim ve imalat konusundaki iş gücü açığının farklı üretim bantlarına kayması sektörlerinde dengelerini bozacak. Yeniay Oğlak burcunda bir derece ile gerçekleşirken Jüpiter de Koç burcuna yeniden geçmeye çalışıyor olacak. Bu da şans hiç olmadık yerden yüzümüze güldü sözünü söyletecek. Bu açı öyle bir iddia ortaya atacak ki Türkiye’de 7’den 70’e hepimizi ilgilendiren türde olacak. Gündemin ana konularını değiştirirken skandalların arkasında üretilen çözümler her şerde bir hayır vardır sözünü de hatırlatacak. Aslında bir bakıma buraya ne yazarsam yazayım, 81 ilimizi 2 dakikada her bireyin duyacağı şekilde gündemi yorumlamak yine yaşarken hepimize düşecek.

Sırlı Dereceler, Ekonomiye Hız Kazandıracak

Plüton’un sırlı 27 derecede konumlanması ülkemizin yalnızca sınır ötesi harekatlarını değil aynı zamanda kapalı olan sınırlarımızı ve sınır kapılarımızı gündeme getirecek. Pasif ticaret yapan sınır kapılarımızda ise örneğin Batum sınır kapımız gibi istihdamlar yaratılması Karadeniz’e yönelen hızın artışına katkıda bulunacak. Genç kesimin daha pragmatik düşünerek farklı iş kollarına olan yönelimlerini göreceğiz. Bununla beraber sosyal sorumluluk projeleri de artış gösterecek. Dünyaya karşı kendini sorumlu hisseden bir neslin yükselişine tanıklık edeceğiz.

  • İnternet sitelerinin satış çılgınlığı rekorlar kıracak. Aynı zamanda yeni sosyal medya mecralarını da göreceğiz.
  • Vintage, postmodern başlıkları altında ikinci el satış yapan kişilerin sayısında da artış gözlemleyeceğiz.
  • Satış konusunda piyasanın bile kafasını karıştıran eylemler, pazarın dengesini değiştirecek. Özellikle de gayrimenkul sektöründeki dalgalanmalar bunun en büyük örneği olacak. 5 tane ev sahibi olan bir kişinin bu evlerin hepsini farklı fiyatlardan alıcısına teslim etmesi bunun en büyük örneklerinden birisi olduğunu kavrayacağız.
  • Dünya genelinde bir emlak devrimi göreceğimizi işaret eden Yeniay, toprak devri, arsa imarı ve tapu işlerimdeki yeni yaptırımları da vurguluyor.

Bölgesel Rekabet Farklı Bir Boyuta Tırmanacak

Hem Avrupa hem Amerika hem de Afrika’nın birçok bölgesi zamanında yaşanan ve dünyayı değiştiren Sanayi Devrimi gibi, hummalı bir devinim içerisine girecekler. Kurulan yeni iş merkezleri, fabrikalar ve bunun benzeri birçok yapı insan gücünü doğru yönlendirmek adına etap etap açılacak. Uluslararası ekonomi rakamları ülkelerin girmiş olduğu bu cenderede bir yandan kar edip bir yandan da yara aldığını tüm sayısal istatistikler ile gözler önüne serecek. Yaralarını sarmanın bir seviye öteye giden mavi dünyamız, kaynaklarını çoğaltmak ve değerlendirmek için yeni bir mücadele için kolları sıvayacak.

  • İş gücü arayışı, göçmen çalışma politikalarında güncellemeler getirecek.
  • Pasaport alma, çalışma izni ve vatandaşlık konuları ile ilgili her gün yeni bir yasa tasarısı ile tanışacağız.
  • Kurumsal iş kollarının yanı sıra hizmet sektöründeki marka birleşmeleri sendika kavramının güçlü bir şekilde konuşulmasına ön ayak olacak.
  • Ülke liderleri, CEO’lar, milletvekilleri ve yatırımcılar bu döngüde göz önünde olan kişiler olacak.
  • Geleneksel finans piyasalarından farklı bir noktada duran kripto alanında da yeni projeleriyle pazara girmeye çalışan, genç nüfusa iş ümidi olma amacı güden şirketlerle karşılaşacağız.

Doğu İllerimize Ticaret Yağacak

Yeniay’ın, ülkemizin öncü burcunda hareket eden gezegenleriyle iletişim kurması, ülkemizin para kazanmak için dış politikada daha interaktif olmasını da sağlayacak. Tuhaf günlerden geçen komşularımız, kendi mal ve can güvenlikleri için ikinci adres olarak ülkemizdeki yatırımlarının dışında ticaret hacmini de artıracak. Türkiye’nin son yıllarda küresel pazardan pay almaya çalışması ve diplomatik görüşmelerini artırması, Asya’dan gelen yatırımcıların sayısını da artıracak. Ülkemizin stratejik konumu ve verimli arazileri ile iş birliği kurmaya yatkın olması ekonominin getirdiği olumsuz şartları hafifletebilir. Ülkemize giren yeni yatırımcıların kazandırdığı döviz ile Doğu Anadolu’da devam eden GAP gibi projeler hız kazanabilir. Türkiye’nin Doğu illerinin kalkınma hızının artığına şahit olacağız. Diyarbakır, Mardin gibi şehirlerin çehresi, 2023 Aralık ayına kadar büyük ölçüde değişecek. Buna en büyük ikinci etken ise oyununun çoğunu doğudan alan yeni bir partinin meclise girmesi olabilir. Yeni partinin başına gelecek isim hepimizin yakından bildiği bir isim olacak.

Değiştiren Kova Çağı’nın Ta Kendisi

Ülkemizin kullandığı yöntemler değişme zamanı dedirten Yeniay sayesinde toplum olarak çok şey öğreneceğiz. Gündelik hayatta da öğrenmek zorunda kaldığımızı da fark edeceğiz. Artık her konuda farklı bir bakış açısına sahip olan konuşmaların ekseninde dönmeyeceğiz. İklimsel olarak yaşanacak Yüzyılın soğukları eşliğinde giriş yapacağımız 2023 yılının gelip çattığını fark etsek de Cumhuriyetin 100’üncü yılına iç politikanın sıcaklığı ile başlayacağız. ‘’Sancıları’’ büyük ‘’tecrübesi’’ çok bir yılı uğurluyoruz. Gezegenler çift retro ile 2022 yılının Aralık ayını kapatırken, 2023 yılının yapı taşlarını oluşturan adımlar attığımızı fark edeceğiz.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Türlü Hakkı Saklıdır.

01.12.2022 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

 
Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...