Yükleniyor . . .

2022 MERKÜR YAY BURCUNDA

İletişim gezegeni Merkür, 17 Kasım günü öğlen saatlerinde Yay burcuna geçecek. Mars Retrosu eşliğinde Yay burcunda hareket etmeye başlayacak olan iletişim gezegeni, zayıf olduğu bir burçta konumlanırken, birtakım problemleri de beraberinde getirebilir.

Merkür Yay burcunda hareket ettiği süre içerisinde gerek evlilikleri gerek ilişkileri gerekse de ailevi ilişkileri mercek altına alacak.

Merkür Yay Burcunda Hareket Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Aceleci tavırlar Merkür’ün şanından olacak. Çünkü kendisini pek de iyi hissetmediği bir burçta konumlanacak iletişim gezegeni. Düşünmeden dile getirilenler, yanlış anlaşılmalar, art niyetli konuşmalar ateş burcuna teslim olan gökyüzünde sıkça karşımıza gelebilir. Eğer çok önemli bir konu hakkında karar almanız ya da harekete geçmeniz gerekiyorsa bu döngüde acele etmemenizi tavsiye ederim. Çünkü Merkür gökyüzünde yalnız olmayacak. Karşısında bir de Mars Retrosu olacak.

  • İş birliklerine dikkat etmelisiniz.
  • Sorunları konuşmak için aceleci davranmamalısınız.
  • Programınızı belirlemeli ve ona göre hareket etmelisiniz.
  • Ön yargılardan uzak durmalısınız.
  • Kötü düşüncelerden zihninizi uzak tutmalısınız.

FIFA Katar’da Buz Tutacak

Ülkemizin tüm iç ve dış ilişkileri mülteci sorununda olduğu gibi detayları ile incelenecek. Katar ile olan ilişkilerimizde yine Ocak ayında olduğu gibi gündeme gelecek. Ekonomik bağlarımızı ve iş birliklerimizi sorgulamaya başlayabiliriz. Özellikle Afganistan üzerinden olmak üzere Katar’ın uluslararasında almaya çalıştığı pozisyonu bol bol konuşabiliriz. Dünya arenasında kendine yer edinmek için yaptıklarını da yılardır harıl harıl hazırlandığı Dünya Kupası sürecinde görebiliriz. 2022 yılında Katar’ın ev sahipliği yapacağı Dünya Kupası birçok skandalı ile gündeme gelebilir. Organizasyonun Katar’da başladığı sırada çok tuhaf sahnelerde Dünya basınında yer bulabilir. 21 Mayıs 1904 yılında Satürn-Kova, Mars-İkizler döngüsünde kurulan FIFA belki de en garip Dünya Kupası’nı yönetecek.

Dünya Kupasına Gölge Düşebilir

21 Kasım 2022 tarihinde başlayacak olan Dünya Kupası sürecinde; Merkür Yay burcunda hareket ederken aynı zamanda Mars ile de karşıtlık yapacak. Mars, astrolojide savaş gezegenidir ve şu anda İkizler burcunda geri gidiyor. İletişim gezegeni ile Mars‘ın karşıtlık yapması akılları zorlamakla kalmayacak, mücadelenin hiç olmadık alanlarda hiç olmadık kişilerle verileceğini de işaret edecek. Retro turnuvayı her köşesinden karıştırabilir. Mars, İkizler burcunda geri giderken, Satürn Kova burcundaki seyrinden de güç alacak. Gökyüzünün yıkıcı tavrı, FIFA bünyesinde yaşanan rüşvet iddialarına resmiyet kazandırabilir. Gökyüzü, 1904 yılında Satürn-Kova döngüsünde kurulan FIFA’nın içerisindeki yıllanmış yozlaşmaları deşifre edebilir. 2015 yılında, Mars İkizler Retrosu'nda gündeme gelen haberler, FIFA’nın rüşvet verdiği iddialarını kanıtlamıştı. FIFA ve Dünya Kupası’nın başına gelecekleri anlatırken DEAŞ, Dünya Kupa’sına savurduğu tehditlerinin sadece tehditle sınırlı olmadığını ispatlamaya çalışabilir. 3 Ocak 2014’te DEAŞ; Katar’dan kupadan çekilmesini istediğini aksi durumda bu ülkeye Scud füzeleriyle saldırı düzenleyeceğini’’ söylemişti. DEAŞ’ın Venüs Retrolu haritası; Katar sokaklarında karışıklık çıkarmak için birtakım eylemlerde bulunabileceğinin altını çiziyor. Türkiye’nin Katar’da bulunan görevli askerlerinin/polisin durumunu yakından takip edeceğiz. Tüm Dünya’nın gözleri bir anda Katar’ın iç güvenlik meselesine odaklanırken FIFA’nın gündemi turnuva olacak. Gözler ‘’maçların seyircili mi yoksa seyircisiz mi oynanacak?’’ açıklamasına kadar gidebilir. 21 Kasım’da Merkür- Venüs kavuşumu ateş burcunda yaşandığı sırada Güneş’in de ateşe taşınması ‘’gökyüzünün ateşi yeryüzüne indi’’ dedirtecek. Peki gerçekte ateşe düşen ilk kim olacak?

Amacından Sapan Önce Rezil Olur

Sportmen gözükmeye çalışan uluslararası spor kuruluşlarının etik değerleri olmadığını öğrenme fırsatı bulacağız. Geçtiğimiz yıl bir anda kurulması konuşulan ama bastırılan Avrupa Süper Ligi’nin kurulma aşamasının futbolda yaşanan bu karışık döneme denk gelmesi ‘’evrende tesadüf diye bir şey yok’’ dedirtecek. Gözlerin UEFA’ya çevrilmesi ile spor dünyasında global bir krizi konuşuyor olabilirz. 15 Haziran 1954 tarihinde Mars Retro’sunda kurulan Güneş burcu İkizler olan UEFA, yaptırımları ile bomba etkisi yaratacak. FIFA ve UEFA gibi ulus üstü kurumların krizi, futbol kulüplerine dair her ne kadar başta dönülmez kararlar aldıracak olsa da güç birliğinden doğan, daha etik yapıların tohumları atılacak. 2022’nin Kasım ayından itibaren ise ulus üstü spor kurumları pastadan artık pay alamayacağını öğrenecek. 

Gündem Türk Sporu

Merkür Yay burcunda hareket ederken, Türk sporuna dikkat çekecek. Özellikle başarısız giden kulüplerden çıkan sesleri fazlasıyla duyabiliriz iletişim gezegeninin ateş burcundaki serüveninde. Hem voleybol hem basketbol hem de futbolda kulüplerimizin başarısızlıkların arkasına sığınan kişilere kimse daha fazla müsamaha göstermeyecek. Ülkemizde en çok takip edilen spor dallarının başında gelen futbolda ise önemli makamlarda bulunan kişilerin sorumluluk almasının gereklilikleri daha fazla konuşulabilir.

  • Spor basınında eleştiri okları kulüplerin üzerinde olabilit.
  • Dünya Kupası için futbola verilen arada kulüplerin davranışları hepimizi şaşırtabilir.
  • Taraftarlar başarısız gördükleri kulüp başkanlarını protesto edebilir.
  • TFF içerisinde istifalar gündeme gelebilir.

Merkür Yay Seyrinde Konuşulacaklar

  • Mehmet Büyükekşi
  • Ahmet Nur Çebi
  • Dursun Özbek
  • Hamit Altıntop
  • Emre Belözoğlu

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır

15.10.2022 Tarihinde Kaleme Alınmıştır

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...