Yükleniyor . . .

2022 KASIM AYINDA NELER OLUYOR?

Kasım ayı hızlı bir gündeme ev sahipliği yapıyor. Mars Retrosu eşliğinde başlayacak olan bu ay, gündemin hızı bir an olsun düşmeyecek. Ayın ortasından itibaren ateş burcunun ruhuna bürünecek olan gök kubbe, rüzgârın yönünü tamamen değiştirecek.

‘’Her Yasal Hak Helal Değildir.’’

Özel sektörde gerçekleştirilen vergi indirimleri bu ay içerisinde gündeme gelebilir. Böylece eski defterler de tekrar açılabilir. Öyle ki son yıllarda vergi affından yararlanan şirketler teker teker yoğun denetimlere girmek durumunda da kalabilir. Özellikle elektrik ve su şirketlerinde yapılan haksız kazanç ve fahiş fiyatlandırmanın peşine düşülecek. Bu tarz şirketlerin uzun vadede el değiştirdiğine ise 1 buçuk yıl içerisinde tanıklık edebiliriz. Örneğin; 28 Mayıs 2013 yılında Boğa, Akrep aksında iken özelleştirilmesi tamamlanan BEDAŞ gündeme gelirken, devletin denetlemelerinden geçecek başka kurumları da duyabiliriz. 2022 Mars Retro’su, Mars Retro’sunda doğan iki eski ekonomi bakanını gündeme getirecek. 21 Şubat 1978 Mars Yengeç Retro’sundayken doğan ve 2020 Mars Retro’sunda istifa eden eski ekonomi bakanı ile 4 Nisan 1967 doğumlu şimdilerde parti başkanı olan eski bakana gözler çevrilebilir. Mars’ın hava burcunda geri gitmesi konuşmaların bir anda hararetli boyuta çıkacağını, yükselen tansiyonlara birçok bakanın katılabileceğini de işaret ediyor.

Yuvarlanan Taş Yosun Tutmaz

Merkür ve Venüs’ün Akrep burcunda konumlanması sert ifadeleri de beraberinde getirecek. El ele tutuşan siyasetçilerin bir anda karşı karşıya kaldıklarını da görebiliriz. Türkiye’de hükümeti kuran koalisyonun zaman zaman fikir ayrılıkları yaşadığını meclis kürsülerinden dinlediğimizde anlayabiliriz. Hukuka ve ekonomiye dair farklı yaklaşımlar sergilediklerini de görebiliriz. Partiler arası geçişler ve istifa eden milletvekilleri sıklıkla haber akışımızı doldurabilir. AKP’den istifa eden milletvekillerinin hangi parti tabanına yerleşecekleri bu döngüde karşımıza çıkacak.  

  • Türkiye’de kurulan yeni partiler siyasi gündemde bolca kalacak.
  • Çok sesliliğin içinde kaybolan partiler de olabilir.

12 Aralık 2019 yılında İkizler Dolunay’ında kurulan Gelecek Partisi’nin geleceğini Mars Retro’su belirleyecek. Parti başkanı Ahmet Davutoğlu’nun geçmişteki sözleri yeniden gündeme gelebilir. Mars, İkizler burcunda geri giderken Türkiye’nin Ay burcuyla olan ilişkisi ülkemizde hangi partilerin desteklenip hangilerinin desteklemediğini ortaya çıkaracak. 20 Temmuz 2001 yılında Mars Yay burcunda yavaşlarken kurulan Saadet Partisi her ne kadar yılın başından bu yana oyunu arttırarak gelmiş olsa da kendi gibi Retrolu bir gökyüzü ile baş edemeyebilir. 77 günlük döngüden sırtına yük alarak çıkması muhtemel…DEVA partisinin ayağına taş değmeyecek sanmayın; halk tarafından keskin eleştirilerin odağı olabilir.

Parayla Spor Olmaz

Yılın başında Kanal İstanbul ile ismi anılan 3 Haziran 1980 doğumlu Temim bin Hamed es-Sani; yüksek meblağlar ödeyerek ülkesinde olmasının önünü açtığı Dünya Kupası gibi organizasyonları kullanarak, uluslararası diplomatik ilişkilerini arttırmaya çalışabilir. Mars’ın hava burcunda tüm hızıyla geri gitmesiyle birlikte; kapalı kapılar ardında el sıkışanlar ve söylenenler gün ışığında yankı bulacak. Siyasete soyunmuş kişilerin hata ve söylemlerinin halkın karşısında büyük etkiler yaratmayacağını işaret ediyor. Bu haberler uluslararası kurumların içerisinde domino etkisi yaratırken, yeni oluşumların sancıları olarak da nitelendirilecek. İtibardan tasarruf olmaz diyen Katar şeyhinin hamlelerinin Afganistan’a kadar uzandığını duyabiliriz. Katar’ın Afganistan’da varlığını güçlendiremeye çalıştığını da göreceğiz. Savaş gezegeni Mars’ın 77 gün boyunca devam edecek retro halinde, geride kalan konuların bir anda ön plana çıktığını da göreceğiz. Kabil Havalimanı’nda Türkiye ile Katar’ın ortak bir misyon üstlenmek istemesi zaman zaman bölgede yaşanan gerginlikten dolayı sekteye uğrayabilir. Dünya, savaşın bloklarını oluşturmak için var gücüyle hummalı bir uğraşa girerken, ülkemiz birçok masada yerini korumak için farklı çıkışlara da ev sahipliği yapacak. Türkiye, dış ilişkilerini büyük oranda "kazan-kazan" çerçevesinde geliştirecek.

Kasım Ayında Hangi Liderler Konuşulacak?

  • Şi Cinping
  • Kiriakos Miçotakis
  • Giorgia Meloni
  • İlham Aliyev
  • Rishi Sunak
  • Donald Trump

Kasım ayında gökyüzünün tansiyonu yükseldikçe ve tutulmanın da agresyonuyla kimse geri adım atmayacak. Yükselen tansiyonlarla birlikte vites yükselten silahlanmanın daha tuhaf rakamlara vardığı da konuşulanlar arasında yer alacak.

Elon Musk

Twitter kuşuna özgürlük vaat eden Yengeç burcu olan ama haritası İkizler burcunda konumlanan Elon Musk, Mars İkizler Retrosu’yla, İkizler burcu Donald Trump’ı özgür bırakırken, savaşın cephelerinde canlı yayınlayan bir alana da çevirecek. 1971 doğumlu Elon Musk ile birlikte Twitter’ın savaşa yön veren bir dijital medya olmaya soyunduğunu ise önümüzdeki 6 ay içinde göreceğiz.

Türkiye, Kasım ayında yalnızca Rusya, Ukrayna ve İran gibi ülkelerden göç almakla kalmayacak. Avrupa ülkelerinden maddi olarak durumu iyi olan ve sezonluk olarak ülkemize gelenlere de ev sahipliği yapacak.

  • İstanbul’daki şehir otellerinin farklı çalışma sistemlerine geçtiklerini de duyabiliriz.

Yılın son aylarında dünyanın hızının 2 katına çıkması hepimize yine neler oluyor dedirtecek. 

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

20.10.2022 Tarihinde Kaleme Alınmıştır

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...