Yükleniyor . . .

2022 EYLÜL AYINDA NELER OLUYOR?

2022 EYLÜL AYINDA NELER OLUYOR?

Bu yılın Eylül ayı hareketli bir gündemi bünyesinde barındırıyor. Mavi kürenin bir yanı yeni projeleri konuşup, yapay zekanın derinliklerine inerken diğer yanı ise konvansiyonel savaşın incelikleriyle ilgileniyor olacak. Gün geçtikçe gelişen dünyadan bahsediyoruz fakat kriz durumlarında ne kadar geleneksel yöntemlere başvurulabileceğini unutuyoruz. Şaşırmaların azaldığı 2022’nin Eylül’ü bizlere küresel bir bakış açısı kazandıracak. Her şeyin mutlaka ve mutlaka bir sebebi olduğunu daha iyi idrak edeceğiz. Kanıksama dünyasında yeni bölüm…

Coğrafya Kader Midir?

Eylül ayının ilk dakikalarında Ay, Akrep burcunda hareket ederken ülkemizin Güneş burcu ile, Güneş ise Ay düğümleriyle kavuşuyor olacak. Güneş’in toprak burcunda hareket etmesi, yaşamın en kıymetli alanını hatırlatacak. Ülke haritalarında Ay düğümleri ülkenin kaderinin ne yönden gelip ne yöne gideceğinin altını çizer.  “Coğrafya kaderdir” sözü Ay düğümleri Başak, Balık aksı üzerinde kurulan cumhuriyetimizi çokça yansıtan bir söz olmaya devam edecek. 21. yüzyılda ülkemizin ne kadar yüce gönüllü ve efsunlu olduğunu yine fark edeceğiz.

  • Gökyüzü kendi göbeğimizi kendi ellerimizle keseceğimizi işaret ediyor.
  • Duygularımızla değil çıkarlarımızı düşünen söylemler yükselecek.
  • Orta Doğu’da üstlendiğimiz misyon etkisini artıracak. Türkiye, Suriye, Irak ve İran ilişkilerinde yeni bir döneme adım atacak.
  • Ülkelerin heyetleri diplomasi adına ülkemizi ziyaret etmeye devam edecek.

Türkiye Bulanık Sularda Yüzmeyecek

Eylül ayında Merkür Terazi burcunda geri giderken, AB-Türkiye’yi büyük bir göçmen kampı yapmak istese de Türkiye’nin alacağı önlemler tüm bu düşünceleri boşa çıkartacak. Türkiye, Avrupa Birliği’nin taahhüt ettiği para desteğini alamadığı gerekçesi ile uluslararası hukuka başvurabilir. ‘’Biz kime ne konuda el açtık da neye imza attık?’’ sorusunu sorarak bizim başımıza ‘’ne geldi’’ diyeceğiz. Kişilerin çıkarları; koca milletlerin kaderini tayin edecek noktaya gelene kadar, toplumların neyle uyutulduğu sorusu, sorular arasından en popüleri olabilir. 

Her Yerde Biz Olmanın Yorgunluğunu Hissedeceğiz

Eylül ayında denizlerimize ve komşularımıza kafa yoracağız. 28 Şubat 1988 tarihinde Jüpiter- Koç’un son derecelerinde, Oğlak stelyumunda kurulmuş Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun Türkiye ile kurduğu siyasi iletişim, ABD ve Yunanistan tarafından oldukça tehlikeli bulunabilir. Türkiye’nin vaktiyle Almanların güttüğü Lebensraum (yaşam alanı) politikası gütmeye çalıştığını söyleseler de Türkiye’nin hakkını istediğini hepimiz bileceğiz. Türkiye aba altından sopa göstermek yerine açık açık isteklerini sıralayacak.

  • Komşumuz Yunanistan ile aramızdaki Ege adaları, deniz yetki sınırları ve kıta sahanlığı problemleri gibi birçok konu, aynı bize doğru ‘’itilen mülteciler’’ krizi gibi devam edecek. Yunanistan’ın Suriyeli mülteciler konusunda başı epeyce ağrıyabilir.
  • Yunanistan 2022 yılında nüfusunu korumaya yönelik hareket etmek zorunda kalacak.
  • Yunanistan ile Batı Trakya konusunda karşı karşıya geleceksek bunun temelleri Eylül ayında atılabilir.  
  • Yunanistan’ın bu bölgede izlediği politikalar, yaptıkları medyamızda geniş yer bulacak.

Tavır Büyük Fark Yaratan Küçük Bir Şeydir

10 Eylül’de Balık burucunda Dolunay gerçekleşirken, diğer yanda Merkür’de yavaşlıyor olacak. 29 Ekim 1923’de Cumhuriyet ilan edildiğinde Merkür, Terazi burcundaydı. 10 Eylül 2022 tarihinde de Merkür Terazi burcunda, fakat geri gitmeye başlayacak. Ülkemizi yakından ilgilendiren gökyüzündeki gezegen konumları ile birlikte, iletişimimiz daha da sert olacak.

  • İletişimdeki bu sertlik; askeri hamlelerden, politik dilden, dış ilişkilerdeki meydan okumalardan anlaşılacak.
  • 21 günlük sürecin bize; daha zinde ve harekete geçmeye hazır bir yapı vermesi, ruhsal olarak kenetlenmemizi sağlayabilir.
  • Toplum olarak aynı dili konuşmaya başlayacağız ve ayrışmaların belini bir nebze bu döngüde kıracağız.
  • Retro; insanlarımızı dinamik olacağı bir sürece doğru götürebilir.
  • 2022 yılında ülkemizin tasarruf edebileceği hiçbir konuda taviz vermemesi, eski çatlak sesleri yükseltse de karşılarında eski politikalardan uzaklaşmış Türkiye’yi bulacaklar.
  • Elimizi güçlendirme istediğimiz geçtiğimiz yıldan bu yana artan silahlanma seviyemizin daha üst noktalara ulaşmasına neden olabilir.

Neptün Stratejileri Önümüze Döküyor

16 Eylül’de yaşamı temsil eden Güneş, Neptün’e meydan okurken bizler Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin hangi boyuta tırmandığını göreceğiz. Neptün ağır hareket eden bir gezegendir. Etkileri ise kısa süreli değil, uzun sürer. Neptün de planların yapıldığı süreci işaret edecek… Yunanistan ile silahlandırma konusunda yeni gerginliklere şahit olabiliriz. Ama bu olaylar bir günde ortaya çıkmayacak. 6 ay sonra Güneş, Neptün ile yeniden kavuşurken, tüm stratejik planlar masaya yatırılacak.

Hangi Kurumlar Gündeme Gelecek?

  • ASELSAN
  • TUSAŞ
  • TSK

Eylül Ayında Neleri Konuşacağız?

  • Vatandaşlık için vergilendirme
  • Ülkelerine dönenlerin sayısı
  • Sınır illerimizdeki yaşamlar
  • Askerlik

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

05.08.2022

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...