Yükleniyor . . .

2022 BOĞA BURCUNDA AY TUTULMASI / DOLUNAY

2022 yılının son tutulması 8 Kasım Salı günü Boğa burcunda meydana gelecek Tam Ay Tutulması olacak. Öğlen saatlerinde meydana gelecek Ay Tutulması, ülkemizden gözlemlenmeyecek. Tutulma, Türkiye’den gözlemlenmeyecek olsa da ülkemizin burcu ile ilişki halinde olacak. Tutulmanın gözlemleneceği ülkelerde birtakım doğa olayları meydana gelebilir. Fakat bu bizim ülkemizi etkilemeyecek.

Tutulma Ülkemizden Gözlemlenmeyecek!

Gökyüzüne göre en büyük doğa olayı Güneş ve Ay tutulmalarıdır. Bu yüzden de doğa olayları ile ilişkilendirilir. Birçok artçı depreme, denizlerdeki fay hatlarının hareketlenmesine veya birbirinden farklı doğa olayını tetikleyebilecek basıncı barındırır tutulmalar. Dolayısıyla tutulmanın gözlemlendiği ülkelerde farklı doğa olayları yaşanabilir. Ama bu tutulma ülkemizden gözlemlenmeyeceği için bir yerlerde biz, kendi iç dünyamızın doğa olaylarını yaşayacağız.

Sabrın Sonu Selamettir

Yılın son çeyreğinde Boğa-Akrep aksında meydana gelen tutulmaların etkisi bizleri duygusallaştırabilir. Kış mevsiminin de adım adım yaklaşıyor olması, iç dünyamıza daha fazla yöneleceğimizin de işaretçisi olacak. Ay, Zodyak’ın ikinci burcunda tutulurken, duygularımız da harekete geçmek isteyecek. Sakin ve gerçeklikten yana olanlar tutulma döngüsünde değişime de kucak açacak. Sabır gösterenlerdenseniz, tutulma döngüsünde meyvelerini toplamak isteyeceksiniz.

Ay Tutulması Kişisel Hayatlarımızda Hangi Konuları Gündeme Taşıyacak? 

  • İlişkilerdeki kıskançlıklar
  • Aile içerisindeki maddi konular
  • İş yerinde yapılan dedikodular
  • Uzun süredir devam eden davalar
  • Ani haberler

‘’Zekâ Avı’’ Sezonu Açıldı!

Türkiye'nin Ay burcu üzerinde aktif olacak Mars Retro'sunu, Retroların en hızlı geri bildirim veren malefik gezegeninin Retro’su olduğunu düşünürsek, büyük günlerden geçeceğimizi hissedeceğiz. Yılın son tutulması, 8 Kasım’da Boğa burcunda gerçekleşirken, 7’den 70’e herkesin dilinde para olacak. Hepimiz birer ekonomi uzmanı olacağız. Üretilen çözümler, çözüm olmaktan öte herkesi düşünmeye itecek. Sabit burçta yaşanacak tutulma, ülkemizin Güneş burcunun karşında etkili olacak. Yani; doların baş döndürücü hali, hepimizi yorabilir. Ekonomi kelimesi sinirleri biraz gerecek. Paradan para kazananlar artarken, faiz oranları tarihi düşüşünü yaşasa da gerekilen faiz artırımları da yapılmaya başlayacak.

  • Yaptırımlar her sektörde olacak. Geçtiğimiz yıl yaşanan “stokçuluk” tekrar gündeme gelecek.
  • Fiyat politikalarındaki tutarsızlık, toplumda karşılık bulmayacak.

Ay Tutulmasında Gündemimizde Neler Olacak?

  • Partilerin seçim çalışmaları
  • Siyasi partilerdeki istifalar ve parti değişikliği yapan isimler
  • Seçim anketleri ve sokak röportajları
  • Ünlü isimlerin sosyal medya üzerinden yapacağı iddialı açıklamalar
  • Geçmiş dönemlere ait tarihi kitaplar. Başta Osmanlı dönemine ait kitaplar olmak üzere…
  • Vegan yiyecekler
  • İnsan sağlığına zarar veren diyetler

Her İstikrar İstikrarsız Bir Döngüden Geçmeye Gebedir

2022’nin Kasım ayı ülkemizin ekonomik anlamda yönelimini belirleyecek önemli bir olay ile başlayacak. ‘’Hangi olay? ‘’ derseniz 8 Kasım 2022 tarihinde ABD’de yapılacak ara seçimler. 8 Kasım 2022 tarihinde Kuzey ve Güney Amerika’dan gözlemlenecek ‘’tam tutulma’’ gerçekleşecek. Boğa burcunda Ay tutulması, Ay burcu Boğa olan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Biden’a tesir edecek. Güneş, Biden’ın haritasındaki Güneş’ini, Ay ise Biden’ın haritasındaki Ay’ını gölgelerken ABD başkanı için sağlık başlı başına bir sorun olacak. Biden’ın yaşadığı sağlık sorunları girdiği seçimdeki başarısını da olumsuz etkileyebilir. Birçok ABD vatandaşının fikri Biden’ın aleyhine dönebilir. ABD seçimleri dolayısıyla piyasalarda belli oranda bir belirsizlik yaşanabilir. Tutulma; sözde müttefikimizin liderlerini ve partilerini hedef alırken bizimde ülkemizin Güneş burcunda aktif olarak ekonomimizi etkileyecek. ABD seçimleri ve tutulma üst üste geldiğinde Türkiye ekonomide önemli adımlar atmak durumunda kalacak.

Parçalar Bütünü Tamamlar

3 Mart 1924 yılında kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Mars’ı Yaydır. Anın haritasında, tam karşıt burcunda Mars geri giderken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesi tartışma konusu olabilir. Türkiye’de bu kurumunun yönettiği inşaatlar, toplumsal kampanyalar, sosyal sorumluluk projeleri mercek altına alınabilir. Diyanet ve siyaset daha çok yan yana yazılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın iletişim dilini değiştirdiğini de göreceğiz.

Misafir Misafiri İstemez Ev Sahibi İkisini De

Türkiye’de şekil değiştiren başkanlıklar, bakanlıklar olduğu kadar yeni kurulan bakanlık veya inceleme komisyonları oluştuğunu da görebiliriz. Ülkemizin yaklaşık 11 senedir kronik problemi haline gelen göçmen sorununu çözümlemek için ortaya atılacak çözümler yeni kurum ve kuruluşların ortaya çıkmasına neden olabilir. Problemi tek elden yürütmek isteyen siyasiler ‘’Göçmen Bakanlığı’’ konusunu gündeme getirebilir. Hatta oluşması için planlamalara girişilebilir. Devletimizde ‘’geçici koruma altına alınanlar’’ statüsüyle bulunan tüm mültecilerin yaşadıkları yerleri, eğitim durumlarını, gelirlerini hangi belediyelerden yardım aldıklarını belgeleri ile daha net göreceğiz. Bu konuda görevlendirilecek bürokratların ve siyasilerin deneyimli kişiler olması muhtemel. Göreve getirilen kişiler ülkemizden gidecekleri ve kalacakları açık seçik ortaya koyacak.

Savaş Denizlere İniyor

Rusya – Ukrayna savaşına yeni perdenin açılacağına tutulma döngüsünde şahitlik edebiliriz. Ukrayna’ya hava saldırısında bulunan Rusya’nın oluşturduğu tahribatı hep birlikte daha net bir şekilde okuyacağız. Enerji alanlarındaki çöküşler sonrasında Ukrayna’nın karanlıkta kaldığını da göreceğiz. Diğer bir yandan Karadeniz’e kıyısı olan bölgeleri ele geçiren Rusya, burada hakimiyetini tam anlamıyla sağlamak adına yeni operasyonlar gerçekleştirebilir.

Tutulma Döngüsünde Ülkemizde Hangi Yapılar Konuşulacak

  • Milli Eğitim Bakanlığı
  • Sahil Güvenlik

Tutulmada Hangi Yapıları Konuşacağız?

  • İHM
  • Birleşmiş Milletler  
  • NATO
  • Şangay İş birliği Örgütü

Boğa Burcunda Ay Tutulması Burçlara Etkisi

Koç: Tabiatınız dışında davranıp, sosyal medya üzerinden tanıştığınız farklı insanlarla bir araya geleceksiniz. Tutulmanın etkisiyle bugüne kadar aklınızdan dahi geçmeyen lüks harcamalara bir anda dönebilirsiniz.

Boğa: Tutulma burcunuzda gerçekleşecek. İlişkinizle ilgili uygulamak istediğiniz çözüm yolları, ilk adımı atma konusunda cesaret verecek.  Bu ay sözleriniz kâğıt keskinliğinde olacak.

İkizler: Tutulma döngüsünde en büyük amaçlarınızdan birisi de geçmişten gelen korkularınızı çözmek olacak. Daha önce şans verdiğiniz kişilere bir kez daha şans verme taraftarı olmayacaksınız.

Yengeç: Yeni gelişmelere açık olmak birtakım sürprizleri de beraberinde getirecek. Konfor alanınızdan çıkmak için birçok sebebiniz olacak. Spontane gelişen organizasyonlarındansa belli bir tertip içinde hareket edeceksiniz.

Aslan: Aslan’ın burcunun son derecelerinde dünyaya geldiyseniz, tutulma döngüsünde uzun zamandır size ilgisini belli eden kişiye karşı adım atacaksınız. Yenilikçi tavırlarınıza herkes olumlu yaklaşmayabilir.

Başak: Girişimcilik ruhu yüksek olan bir Başak burcuysanız, sosyal medya üzerinden farklı projeler geliştirmek isteyeceksiniz. “Öfkeyle kalkan, zararla oturur.” Sözünün anlamını çok daha iyi anlayacaksınız. 

Terazi: Miras, alacak verecek konularında hakkınızı almaktan vazgeçmeyeceğinizi gözler önüne sereceksiniz.  Ummadığınız kişilerin nifak tohumları ekmeleri, dedikodu yapmaları duygusal patlamalar yaşamanıza neden olabilir.

Akrep: Aşka kapılarını kapatmış bir Akrep burcuysanız, sizi heyecanlandıracak, kalbinize dokunacak, duygularınıza hitap edecek biriyle tanışabilirsiniz.  Uzun zamandır sürüncemede olan konular hukuki boyuta taşınabilir.

Yay: Yıllardır aynı iş yerinde çalışanlardansanız, iş yönetiminde tecrübenin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne sereceksiniz. Gözlem gücünüz sayesinde insanları daha derinden analiz edebilirsiniz.

Oğlak: Yıllardır kendi işini kurmak isteyen bir Oğlak burcuysanız, dünyadaki gelişmeler karşısında aceleci davranmak istemeyeceksiniz. Kronik rahatsızlıklarınız söz konusuysa, kontrollerinizi aksatmamanız gerektiğini daha iyi anlayacaksınız.

Kova: İş arayışı içindeyseniz, yakın çevrenizden birileri iş görüşmesi için sizi belirli kurumlara yönlendirebilir. Uzun zamandır süren bir kamu davanız varsa, bu döngüde sonuca varan gelişmeler yaşanacak.

Balık: Yeni başlayan bir ilişkiniz varsa, sevgilinizle aranızda kıskançlık krizleri yaşanabilir. Yakın çevrenizde ciddi finansal krizler yaşayanların, düzlüğe çıkmaya başlamaları sevindirecek.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

20.10.2022 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...