Yükleniyor . . .

2019 MART AYINDA NELER OLUYOR?

2019 MART AYINDA NELER OLUYOR?

Bu yılın ruh halini ve 2020’nın nasıl geçeceğini merak ediyorsanız, bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Mart 2019 bir başka gökyüzü ile ilkbahara merhaba diyor. Hem de ne gökyüzü!  Yılın ilk Retro’su ile birleşen Yeniay,  Terazi burcunda meydana gelen ve ülkemizi yakından ilgilendiren Dolunay, Uranüs’ün son kez ve kesin kez Boğa burcuna yerleşmesi, gündemi hayli kalabalık yapacak.

Anlat anlat bitmez bir ay!

Diğer aylara göre neden bu kadar kıymetli olduğunu ilk paragrafta anlatmaya çalıştım. Gökyüzü netleşmeye çalışırken artık üstü kapalı konulara tahammülü olmadığını gösterecek. Aktivitesi bol, hareketli günler bizi bekliyor. Bol siyaset, finans, teknoloji, yayıncılık, yasa, ülkelerin sınırları, komşu ülkelerle ilişkileri konuşacağımızı vurguluyor. Bu sefer hudutları aşan boyuttaki ülkeleri konuşurken bulabiliriz kendimizi.

Büyük bir başkaldırı!

ABD ve Meksika ilişkilerine dair gelişmelere bu dönem çokça şahit olabiliriz. ‘Arap Baharı’ minvalinde Meksika sokaklarında sert hareketlenmelere işaret eden bir gökyüzü var.  Bir kum fırtınası gibi bölgenin sınırları ve eyaletler bu nokta da bir nevi sancı çekebilir.  Bilgi kirliliği ve bilginin doğru akmaması gibi konular bazı ülke liderlerinin başını ağrıtabilir. Teyide muhtaç iletişim akışı ABD liderini zor duruma sokabilir. Aynı zamanda teknoloji devleri bu süreçte nasibini alabilir.

1990 yılı Satürn-Oğlak döngüsünde bazı sektörlerde başlayan ve biten noktalar oldu. Örneğin teknolojiyle birlikte medya alanı bu ilerlemeden etkilenenler arasında yer almıştı. Ne olduğunu hatırlatmak isterim; kaset, video gibi alanlar bitmeye yüz tutmuş, televizyon ve internet ulaşımında yeni gelişmelere kucak açmıştı. Türkiye’de ve dünya’da yayıncılık artık farklı bir renk almıştı. Ve şimdi aynı noktaya geri dönecek olursak bizleri yeni oluşumların beklediğini işaret eden bir gökyüzünden bahsetmek doğru olur. Televizyon dünyası ve içindeki tüm oluşumları yakından ilgilendiren gelişmeleri işaret edebilir.

Satürn insanlık tarihine imzasını bırakıyor

Medya ve teknoloji birleşimi; çocukluğumuz, gençliğimiz, olgun yaşımız ve temsil ettikleri dönemlerde ilkleri oluşturmuştu.  Artık birer birer yön değiştiriyor olabilirler. Dergileri, gazeteleri, tv kanalları, haber konsepti, sunucular, yayın politikalarının değişimine etkisi olacağını vurguluyor.  Yerine sosyal medya ve dijital platformlar alabilir. Uluslararası iletişim ağları bazı ülkelerden imtiyazlarını çektiğini duyabiliriz. Mart ayı bir yandan dengelerin değişeceğine vurgu yaparken geriye dönülmez kararları da getirebilir.

Neptün-Satürn 60 ‘lığı asıl önemli olanı fark etmemizi sağlayacak. Sömürgeye maruz kalmış ülkelerde yaşanan dramı ve soykırımı öne çıkartacak. İnsanoğlu nelere sessiz kaldığını bir kez daha görecek. 

Hangi diğer ülkeler dikkat çekiyor?

Satürn bu konuda yine devrede olacak. Kıbrıs, İngiltere ve Rum kesimini yakından ilgilendiren bir sürece ağırlık verebilir. İngiltere’nin sıra dışı kararları ve hamleleri ile bu bağlamda öne çıkabileceğine vurgu yapabilir.

Uranüs!

Uranüs Boğa burcuna yerleşirken küresel değişimi kayıtsız kalmayabilir. Geçmişten ders çıkartmayanlar için önemli süreçleri de başlatabilir. İngiltere ve askeri üstleri, istihbarat sistemleri bu dönem Satürn’den de alacak etkiyle devreye girebilir.  Kıbrıs’ın tarihi geçmişi yeniden gündeme gelebilir.

Uygarlık tarihi ve miras.

Satürn Oğlak-Uranüs Boğa kombinesi bizlere bol toprak kökenli, tarih kokan konuları hatırlatıyor olacak. Geçen yıl UNESCO Kültürel Miras listesine giren Göbeklitepe’yi tam da böyle bir oluşumun sonucu olarak görebiliriz. Birleşmiş Milletler, Unesco gibi kurumların kuruluş tarihlerine göre değerlendirdiğimde; bu alanlarda ilginç bilgiler ve gelişmeler olabileceğini gökyüzü vurguluyor.  İyi niyet temsilcilerinden, geçmişte yöneticilik yapmış kişilere kadar, bu noktadaki gelişmelerden yana nasibini alabilirler.

Dolar, yeniden dillere düşecek!

ABD’de yaşanacak güç savaşları bazı isimleri öne çıkartabilir; FED ve yeni başkanı Joreme Powell bunların arasına alabiliriz. Dünya piyasasında etkili olan banka ve sistemleri bu süreçte tartışabiliriz. Bir yandan ‘ABD neler oluyor’ demekten kendimizi alamayabiliriz. 

Bu döngü tarihe not düşecek gelişmelerin habercisi olabilir.

21 Mart’ta Türkiye’yi de yakından ilgilendirecek öncü burçta bir Dolunay meydana gelecek. Bazı devlet kurumların gidişatını bu süreçte görebiliriz.

Siyasi yapıları, partileri ve ülkemizi bu evrede önemli gelişmeler karşılayabilir. Secim döneminin Merkür Retro’suna denk gelmesi süreci kolaylaştırmak yerine iyiden iyiye karıştırabilir. Ayrıca kitabın Mart bölümünü çalışırken; eğer secim bu döneme gelirse neler olacağına dair görüşler belirtmiştim.  El değiştiren belediyeler, bazı partiler çıkış yaparken bazılarının süreçleri değişebileceğini de gök kubbe ifade ediyor. Hiç ummadığımız kişiler adlarını bu evrede yazdırabilirler. İttifakın aslında hangi durumları yücelttiğini de bu evrede görebiliriz. Şaşırtan gelişmeler yaşayabiliriz.  Neptünyen Merkür Retro’su ay sonuna doğru düz seyrine girerken son 7 yılda şahlanan, popülerliği artan sektörlere ve kişilere de sürprizi olabilir.

Zeynep Turan

11-02-2019

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

 

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...