Yükleniyor . . .

2019 KARARLARI

2019 KARARLARI

Her yıl yaptığımız yeni yıl manifestosuna hazır mısınız? Biliyorsunuz ki her yılın bitişinde yeni yıla dair yeni kararlar kaleme alıyorum. Umutlu olmak var evet ama bir de kararlı olmak var. Sırdan geçmeyeceğini düşündüğüm hatta Kader Yeniden Yazılıyor kitabımda kaleme aldığım 2019 yılını hep beraber karşılamaya ne dersiniz? Her yılın bir önceki yıldan daha zor geçtiğini düşünüyor ve yeni yılın her zaman farklı olmasını umuyoruz. Farklı da oluyor. Ancak bu farkın iyi ya da kötü olduğunu bizler belirliyoruz. Yaşadığımız olaylara göre şekillendiriyor, yeri geliyor hükmü biz veriyoruz. Şimdi önümüzde koskocaman 365 gün var. Tüm bu günleri yenilenmeden yaşamak olmaz değil mi? Her yılın ayrı bir enerjisi varken 2019 yılı adeta tarihe not düşülecek olaylar yaşamamıza neden olacak. Hem kişisel hayatımızda hem de dünyada hızla geçecek olan bu yıl hepimize yeni kararlar aldıracak. Ancak yeni kararlar aldırmadan önce de yenilenin diyecek. Eski benliğinizi bir kenara bırakın, hayatınızın miladını oluşturun mesajını da verecek. Kimin kiminle ne yaptığından, kimin hakkımızda ne konuştuğundan çok kendimiz ön planda olacağız. Hayattan beklentilerimiz nelerdir, yeni başlayan bu yılı nasıl değerlendirmeliyiz, yaşamımızı bir adım daha ileri nasıl taşıyabiliriz gibi kişisel sorunlarımızla ilgileneceğiz. Ancak tüm bunlardan önce zihnimizi temize çekecek, iç hesaplaşmalarımızı bir kenara bırakacağız. Nasıl olacak bu derseniz;

  • Yeniden başlamaktan korkmamalıyız. Belki bize kim olduğumuz söylenmedi ancak bizler seçimlerimizle hem kim olduğumuzu hem de yolumuzu belirleyebiliriz.
  • Kendinizi affetmeye ne dersiniz? Geçmişi azat etmek, yeniliklere yer açmak demektir.
  • Hayatımızın bugüne kadar hüzünlü sayfalarını bir kenara bırakmalı, şu andan itibaren yeni bir başlangıç yapabilirisin.
  • Öfkeyi, nefreti kontrol altına almak hiç de zor değil. Böylece kor yangılardan zihnimizi kurtarmak için uğraşırken, kalbimizin tuttuğu yaraları kaşımaktan kurtulacağız.
  • Yeni yılın ilk günlerinde 2019’dan beklentilerimizi kaleme almalıyız. Kaç tanesine ne kadar yakınız, hedeflerimize ulaşmamız için neler yapmamız gerekli, hayatı tüm gerçekliğiyle ele almalıyız.
  • Kalbimizi ve mantığımızı karşımıza alarak bize neyin iyi geldiğini sorgulamalıyız. Bu noktada ortak bir karar almak çok önemlidir. Duyguların baskınlığı kimi zaman mantığımızı zorlasa da asla tek taraflı hareket etmemeliyiz.
  • Sevgiyi tanımlara sığdırmayın. O her yerde kendini bulur, yerleşir, geldiği yere umut getirir. Sevgi, şu bu değildir. Sevgi, siz onu nereye koyduysanız O’dur.
  • Kabul edin… Hatalarınızı, farklılıklarınızı, olacakları, olmayacakları. Yine de umudu, yüreğinizden eksik etmeyin.
  • Kendimize olan inancımızı asla kaybetmeyeceğimize dair kendimize söz vermeliyiz. Hayatta aksilikler, olumsuzluklar mutlaka olacaktır. Önemli olan üstesinden nasıl geldiğimizdir. Biz kendimize inanırsak evren de bize inanır.
  • En menfaatsiz niyet başkası için istediğin iyiliktir.  Birisi için sağlık ve mutluluk istediğinizde emin olun sizin içinde aynısı gerçekleşecektir. Evrenden başkası için ne istiyorsanız, hayat size de aynısını getirecektir.
  • Öfkemizi, kızgınlığımızı paylaştığımız kadar mutluluğumuzu, sevinçlerimizi de paylaşmalıyız. Kendimize dert ortağı yaptığımız kişileri mutluluğumuza da ortak etmeliyiz.
  • Bol bol dua etmeli ve şükretmeliyiz. Başkasından iyi durumdayız diye değil, olduğumuz duruma hamd olsun demeyi bilmeli, fazlasını da dualarımıza katmalıyız.
  • Zor olanı çözmekten kaçmamalı, kolay olana daha çok kıymet vermemeliyiz. Neyin ne olacağını bize yalnızca zaman gösterir.
  • Kendimize karşı nankör davranmamalıyız. Hata yapabilir, hayat yolunda düşebiliriz. Kusursuz insan olmadığını kabul etmeli, kusursuz olmak yerine hatalarımızla kendimizi sevmeliyiz.
  • Empati kurmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Hayat hepimize zor şartlar sunarken, bir başkasının bizden daha zor durumda olabileceğini de düşünmeliyiz.
  • İyilik yapmaktan çekinmemeliyiz. Ne kadar iyilik yaparsak kendimizi o kadar iyi hisseder, kalbimizi ferah tutarız.

Astrolog Zeynep Turan

11.12.2018

Yazının her türlü hakkı saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...