Yükleniyor . . .

2019 AĞUSTOS AYINDA NELER OLUYOR

2019 AĞUSTOS AYINDA NELER OLUYOR

Kara delik misali bizi içine çekip dağıtan temmuzun ardında yaraları sararken aslında ne kadar zarar gördüğümüzü de anlatan   deyim yerindeyse dev ekranlarda olayları daha iyi görebileceğimiz bir ağustos ayı yaşayacağız.

Ülkeler, nükleer silahları ve hava savunma sistemlerini dilinden düşürmeyecek!

Son aylarda ülkemizde en çok konuşulan hava savunma sistemi artık hepimiz ezberledik sanırım. ‘’Kader Yeniden Yazılıyor’’ kitabımın arka bölümünde mutlaka nükleer silah başlıklı bölümü göreceksiniz. Belki yılın başında sizin için hiçbir şey ifade etmiyordu ama gelin görün ki son 3 aydır gündem sadece bizden başlayarak birçok ülkenin de eş zamanlı derdi olan hava savuma sistemi derken, İran’ın ABD’den gördüğü ambargoyu nükleer silahı da hesaba katarsanız dünyanın aslında filmlerdeki gibi sadece silah üzerine dönen tek bir konuya odaklandığını düşünebilirsiniz. Nükleer silahlar artık tüm siyasetçilerin dilinde yer alırken, açık düşmanlıklarını da rahatlıkla dile getirecekler. Bu söylemler her geçen gün şiddetini artırırken, ağustos ayının yükünü ülkeler arası ticaret ve bankacılık sistemleri çekebilir.

2019 ağustos ayında kahramanlar değişiyor.

Âna bir anda ışınlanamadığımıza göre bu anın yuvarlanarak bizi getirdiği süreci düşündüğümüzde ânın haritasına göre süreç, 17 Haziran 2019 Mursi’nin ölümü ile liderlerin süreci başladı. Niye Mursi’yi ele aldın derseniz, geldiği yıl bugünün gündemini belirleyen 2012’de Oğlak burcuna tam anlamı ile yerleşip Mayaların bile diline düşen gökyüzünün mahşerin 4 atlısı diye hep yer verdiğim sürecin aslı gezegeni de diyebilirsiniz! Plüton yeraltı gezegeni sayesinde 2012 yılında ilk kez demokratik yollarla seçilen Mısır’ın ilk Cumhurbaşkanı. 2019 Plutonyen tutulma etkisi ile bir anda gidiyor. Ulusların ve toplumların değişimlerinden bahsettiğimiz zaman, jenerasyonları şekillendiren astrolojik bileşenleri dikkate almak gerekir; Jüpiter ve Satürn döngüleri, Satürn ve ötesi gezegenlerin burç değiştirdikleri zamanlar ve aralarında oluşan açılar dünyevi misyonumuzu ve yazgımızı anlamamıza yardımcı olur.

Jüpiter, Satürn ve Uranüs’ün geçtiğimiz yıl sırayla burç değiştirip tüm gelişmeleri bu yıla bırakması asla tesadüf değil. Asıl amacı bizlere suyun nereden ısındığını göstermek.

Dünya adrenaline alıştı.

Kitleleri sokağa döken, süper güç olarak adlandırılan ülkeleri deyim yerindeyse yerde yere vuran temmuz ayının ardından ağustos ayından daha büyük duygular bekleyerek başlayacağız. Ölüm sessizliğine bürünen ağustos ayının huzursuzluğunu hayra yormak çok kolay olmayacak liderler dünyasında! Biz sıcak günlerle gündelik işlerle uğraşırken her köşenin bir lideri olduğunu, yükü ağır olanların sıkıntılarının da belirsizlikte hangi yola gideceklerini bilememekten kaynakladığını çok rahat hesaplayacağız. Jüpiter, Mars ve Neptün ilişkisi 13 Ağustos’tan sonra bir anda sahne ve ışık diyerek heyecanı artıracak. Seyir bir şeylerin rövanşını yaparken, tarihin tekerrür etmesi için de illa ki hata olması gerektiğini hatırlatacak.  Bu ay özellikle bankacılık sitemlerinin siber saldırıya uğraması gibi konuların bir kez daha tekrar ettiğini göreceğiz. Hatta 2019 yılının ağustos ayında eğer parmak izi güvenlik sistemi kullanılmaya başlanmış ise sorunun da tam bu noktadan geldiğin göreceğiz.

Ülkemiz adına yüzyıllara dayanacak bir risk kapısı aralanıyor.

Yedi köşesi ayrı olan topraklarımızda artık siyah altın yani petrol konuşulmaya başlanırken, uluslararası konjonktürde başka bir makama ulaşacağız.  Gelecek 100 yılımızı dahi konuşup planlarken bulabiliriz kendimizi. Geçtiğimiz yıllarda birkaç kere süper mavi Ay’a şahitlik etmiştik. Bu süper aylar başka kıtaların elinden tutmuştu. Şimdi işler değişiyor.  1 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Yeniay derin sessizliği barındırırken, 30 Ağustos’ta   gerçekleşecek Yeniay’ın süper gücü Türkiye’nin Ay düğümlerinde aktif olacak.  Tüm bu süreçte yolumuzu birleştiren unsurlarda aynı dili konuşmayı başarabileceğiz. Derin değişimin artık başlamış olduğunu fark edeceğiz. 80 milyon isterse kaderin ne kadar hızlı yol değiştirdiğini de yine bu ayın içinde göreceğiz.

Bu ay eden bulacak, dert çeken nefes alacak.

1 Ağustos’ta Aslan burcunda Yeniay gerçekleşirken, 1935-1942 yılları arasında doğan kişiler veya kurulan şirketler (Uranüs-Boğa) 1956-1970 yılları arasında doğan Neptün’ü Akrep olanlarla yer değiştiriyor.  Kısacası burada devlerin bazıları sahneden iniyor, hiç aklımıza gelmeyecek isimler ise yerine geçiyor. Değişen liderler, giden müsteşarlar, hastalanan bakanlar derken dünyada sessizce kader farklı yılları ön plana çıkarıyor. 1956 – 1970 yılları arasında doğanlar için yeni bir süreç başlarken, ilgilendiğiniz alanlarda öne çıkmış kişilerin yılını biliyorsanız kimlerin gideceğini siz de bulabilirsiniz. Tabi istisnai yılları zaten kişiler üzerinden belirtiyorum. Yılın en sıcak ayında jenerasyonların taç değiştirme merasimi tusinami etkisi de yaratabilir.

Jenerasyon gezegeninin estirdiği bu rüzgâr Türkiye’nin birçok büyük firmasında farklı bir bakış açısına geçileceğinin de işareti. Tüm bu değişimleri eylül ayında fark edeceğiz. Rüzgârı büyük olan, getirisinin toplumlara farklı yansıyacağı, 2019 yılında Güneş’in en tepe noktada süzüldüğü ağustos ayında dünyayı yakından ilgilendiren günler yaşanacak.

1960’lı yıllarda Uranüs ve Plüton, toprak burcunda birbirlerine çok yakın hareket etmişlerdi. Ve yine tıpkı bugün olduğu gibi Satürn kendi burcundaydı. Şimdi ise tüm dünya 1960’lı yılların bir üst seviyesinden geçiyor. O tarihlerde halkların genel alışkanlıkları değişmiş, global anlamda bir devrim yaşanmıştı. İnsanlar savaşa karşı ortak bir dil felsefesi geliştirmişlerdi. Dünyaya hükmetmeye çalışan sistemlerin 2019 yılında var gücüyle savaşı pazarlarken, toplumların da bilinci değişecek.

Yanan adam!

Sanatın nelere alet edildiğini de ağustos ayında Nevada’nın çöllerinden öğreneceğiz. 11 Ocak 1948 ‘de dünyaya gelmiş, geçen yıl Satürn-Oğlak dönencesinde hayata gözlerini yuman, Oğlak burcu Larry Harvey, ilk kez 1986 yılında yaz gündönümünü kutlamak için San Francisco’da Burning Man’ı başlatmıştı. Yanan adam anlamını taşıyan bu festival, 1990 yılından sonra ne tesadüftür ki ağustos ayında gerçekleşmeye başladı. Kurucusunun doğum ve ölüm tarihine kadar her şey Satürn-Oğlak dönencesinde gerçekleşiyor. Bundan sadece 4 yıl önce 37 bin dolar cirosu olan bu festivalin bir ritüel olduğunu 2019 yılında öğreneceğiz.  Güneş burcu Oğlak olan biri tarafından kurulup çöle taşınan bu organizasyonun skandalları tüm dünyanın dikkatini çekecek. Dünyanın birçok yerinden insanı misafir eden, farklı görüntülere sahne olan ve temsili insan yakarak biten bu festival üzerinden yürütülen tarikatları, illüminati benzeri oluşumları konuşacağımızı işaret ediyor Satürn ve Plüton’un Oğlak burcundaki kavuşması! Biraz daha detaya inmek gerekirse geçen yıl temasını “Da Vinci’nin Atölyesi’’ olarak değiştiren festival, bu yıl ki temasında birtakım kesime gelecekte dünyanın aslında nasıl bir yer olacağını da deneyimletecek.

Devran bu sefer diz çöktürenler için dönüyor.  

Satürn ve Ay düğümleri 180’liği bu sefer toplumlarına tarih boyunca dayatma uygulayan asiller locasında oturanlara sataşacak. Hâl böyle olunca insanlara ağır psikolojik dayatmalar getiren hükümetlerin halkıyla arası açılacak. Yıllardır krallıkla yönetilmiş, devletin tüm karanlık işlerini görmezden gelip sineye çeken toplumlar yaşadıkları deformasyona isyan etmelerine küçük bir kıvılcım yetecek. Tıpkı saatin içinde kurulan yay gibi zembereğin kendilerine döndüğünü görecekler. Gökyüzü, Büyük Britanya Krallığı’nı yani İngiltere’yi hedefine alırken, en büyük derdinin de ondan ayrılmak isteyenlerin olmayacağını işaret ediyor. İngiltere’nin dış istihbarat birimi olan Mi6, sanki 110 yıl önce değil de dün kurulmuş gibi bir anda ortaya çıkacak. Bunu dile getirecek olan ise Rusya’nın lideri Terazi burcu, Jüpiter’i Uranüs’le kavuşan ve önümüzdeki 7 yıl boyunca da bol bol konuşulacak Vladimir Putin olacak.

Göz görmeyince gönül katlanıyor, ancak görene kadar.

Hızlandırılmış bir film gibi dönen dünya, daha da hızlı dönmesi için uğraşan güç dengeleri ve bitmeyen bir telaş! Her ânı kaydedilen hatta izlenen 8 milyar insan artık bireysel kaderini kendisi çizmek isteyecek. Reformcu, öz güveni yüksek olan ülkelerin bile freni patlamış bir kamyon gibi hareket etmesi bir de üstüne çıkarı olanı da görmezden geliyor olması 2019 yılında tarihe kara leke olarak düşecek sarsıcı olayları da tetikleyecek. Çünkü Jüpiter ne zaman yücelim noktasında olsa bir yerlerde işler iyi gidiyor gibi görünürken bir yerlerde tarihi bile utandıracak olaylar yaşanıyor. Aklınıza bu noktada mülteci kampları, tarafsız bölgeler ve sömürü altında olan ülkeler gelsin.  Yaşanacak tüm bu olaylar bıçak sırtında yaşanan, bitmeyen travmaların dünyada farklı bir akımın da başlamasına neden olacak. 2019 yılı herkesin yazgısına yeni notlar düşerken her darlığın bir ferahlığı da olduğunu göreceğiz. Bu zamana kadar kendi toplumuna ihanet edenlerin artık kaybettiğini, şeffaf olmayanı, bilgiyi ve samimiyeti kollarının altına sıkıştırmayanı, özellikle 1935-1949 yılları arasında kurulan her türlü yapıyı büyük sınavlar verirken göreceğiz.

Devler, anlaşarak kaderlerini değiştirebilecekler mi?

1949 kuruluşlu, natal haritasına göre Plüton’u Aslan burcu olan Çin Halk Cumhuriyeti, Uygur Türkleriyle olan sorunlarını adil bir şeklide çözecek mi diye dünyanın konusu hâline gelirken, 1-15 Ağustos tarihleri arsındaki Dolunay ve Yeniay, Kova-Aslan aksında gerçekleşecek.  Ay ve Güneş sırayla hizalanırken sevaplarla günahlar bir bir dökülecek. 2 milyara yakın halkı olan Çin, Uygur Türklerinin bulunduğu topraklardaki madenleri işlemeye başladıklarını açıklarken kimler dile gelecek kimler orada olanları görüntüleyip ortaya dökecek derseniz, sevap toplamaktan çok daha farklı çıkarları olan ABD, Çin-Uygur Türkleri sorununu dev ekranlarda servis edecek.

Ülkemizin natal haritasına göre Çin Halk Cumhuriyeti, Türkiye’nin geleceğinde yer alacak. Eğer Çin ile ticari ilişkileri olan biriyseniz; uzun vadede büyük planlar için acele etmemenizi tavsiye ederim. Sebebine gelecek olursam inanmakta güçlük çekebilirsiniz ancak 15 Haziran 1953 doğumlu, natal haritasına göre Jüpiter’i İkizler olan Şi Cinping 2019 yılının Jüpiter konumuna göre başkanlıktan bir şekilde indirilebilir.

Ne garip değil mi; tarihi ülke ülke, başkan başkan araştırırken bir şeklide darbelere, devrimlere, rejim değişikliklerine, devrik liderlere ve özgürlüğünü ilan edecek ülkelere hep vurgu yaptı.  Eğer bir gün III. Dünya Savaşı çıkacak olursa tarih, 2019 ve 2020 yılında yaşananlar zeminini oluşturdu diyecek gibi görünüyor.

Yeryüzü kabuk değiştiriyor.

Teknoloji ile sınavımız bu ay da devam ederken iklim de iyiden iyiye sorunlarını ortaya koyacak. Gezegenlere baktığımızda, teknolojinin bir taraftan uç noktalara gelmesi iklimin derdine derman olmayacak gibi görünüyor. Toprak burcunda gerçekleşecek süper Ay ile birlikte kimya sanayisindeki devrimlerin de üst üt üste yaşanacağını ekliyor. Toprağın verimsizliğini konuşmamız da aynı zamana denk gelecek. Geçtiğimiz yıl yaşanan su felaketlerinin benzerine yine şahit olurken, bu durum tarımı yakından ilgilendirecek. Gökyüzü 21. yüzyılda kısa vadede mahsul uzun vadede ise kıtlık olabileceğinin altını çiziyor. Önümüzdeki 29 yıla yayılacak ve tüm dünyanın sorunu haline gelecek olan kıtlık sorununu Satürn’ün bir sonraki döngüsünde üretim azlığı ya da ithalat, ihracat sorunu gibi somut dertlerle yorumlamayacağız. Tabiri caiz ise dünyanın tanrısı olmaya çalışan insan, yaşadığı gezegeni ihmal etmenin bedelini ağır öderken önümüzdeki 30 yıl içinde doğanın hesaplarını da göreceğiz. Aralıksız yaşanan değişimlere geçtiğimiz yıllarda tepki vermeye başlayan doğa bu aydan itibaren ön görülemez değişimlerle tepkisini daha da sert gösterebilir.

Ağustos ayının astro gündeminde iklim sorunlarının yanına aynı zamanda siyasi sorunları da ekleyeceğiz. 15 Ağustos’ta gerçekleşecek Dolunay, 14 Ağustos 2001 yılında kurulan AKP’nin kendi tarihine büyük notlar düşeceğini işaret ediyor.  2019 yılının şubat ve temmuz aylarında yaşanan kırılmalara nispet yaparcasına büyük bir dönüşüme girecek olan 18 yıllık döngüsünü tamamlayan AKP’de kendi karmasından geçerken hem kişilerin hem de konumların değişeceğini, birçok kişinin inisiyatifinin elinde alınacağını göreceğiz. 1969 yılında kurulan MHP ise 50. yaş gününe vurgu yaparcasına istifaları, ayrışmaları ile gündemi hiç olmadığı kadar dolduran başlıklar arasında gelecek.

2019 ağustos ayında dünya gündeminden Türkiye gündemine doğru kısa bir turun ardından kişisel hayatlarımızda ruhsal olarak çok daha dinç hissedeceğimizi bu ayı iyi değerlendirmeniz gerektiğini bir kez daha tavsiye ederim.  Kim bilir birileri için kriz olan sizin için fırsat olur.

Astrolog Zeynep Turan

22.07.2019

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...