Yükleniyor . . .

2018 YILININ İLK DOLUNAY'I

2018 YENGEÇ BURCUNDA DOLUNAY

Ayağın tozuyla yılın ilk Dolunayı bizlere merhaba diyor. Güneşin toprak burcunda, Ayın su burcundaki seyri iç dünyamızla gerçekler arasında köprü oluşturuyor. Bazı zamanlar kendi doğrularımızla çelişebilir, muhalif olabiliriz. Evrenin dili olduğu günlerden geçerken her yaşadığımızın aslında bir nedeninin olduğunu anlatmaya çalışıyor. Bu Dolunayı özel kılan ve ona eşlik eden Satürn, yıllar sonra karşıt burcunda konumlanıyor. Aynı zamanda Satürn, Oğlak burcunda hareket ederken Ay Düğümleri ile 45’lık yapıyor olacak.

2018 bize büyük kelimeler söyletmiyor aksine büyük olayları çözmemize yardımcı olacak. Bu açıdan Ocak ayını iyi yönetmek çok kıymetli olacak. İnsan duygusunun, bildiklerinin çok üzerinde bir döngüden geçmeye çalıştığımızı anlatmaya çalışıyorum. Konuşmak lafta kalır yaşamak gerekir. Bu yıl bize çok şey öğretecek; bilginin, sorumluluk almanın üstünde bir performans göstermemiz gerekecek. Bu yüzden Ocak ayı yılın ilk Dolunayı ve Tutulmaları ile oldukça kıymetli.

Ne zaman gerçekleşiyor?

Türkiye’de sabah saatlerinde gerçekleşecek olan Dolunay, 2 Ocak 2018 tarihinde semada yükselecek. Sabahın ilk ışıklarında çıplak gözle izlenebilirken iç dünyamıza da ışık tutuyor olacak.

Ne anlatıyor?

Duygular ve hedefler evrim geçirirken Dolunay zihnimizde olayları ne kadar abarttığımızı gösterecek. Konuları uzatmak, çekiştirmek, üstesinden gelebileceğimiz konuları bile nasıl çıkmaza soktuğumuzu vurgulayacak.  Satürn ve Güneş toprak burcunda seyir ederken, aşk ve sevgiyi temsil eden Venüs aynı zamanda toprak burcunda yerini alacak. Bu süreçte omuz omuza duran bu üç özel gezegenin Dolunay’ın karşıt evinde etkili olması, bize neyi anlatmaya çalışıyor?

  • Yazarları ve spritüal uzmanları öncelikle mercek altına alacaktır.
  • Türkiye’nin Yükselen burcunda etkili olan Dolunay; kadınları, çocukları, ruhsal travmaları ve şiddeti konularını gündeme taşıyacak.
  • Deniz ve deniz ulaşımını ilgilendiren konuları ile dikkat çekecektir. 

Kalbimizi sıkıştıran, yüreğimizi yaralayan bazı toplumsal olaylara bu evrede yeniden tanık olabiliriz. Anın yükselenini ateş yönetirken öfkeyi çıkarına göre kullanan insanların olduğunu, uyanık bir şekilde gündelik hayatlarda sergilediklerine tanık olacağız.  Yengeç burcundaki Dolunay iç dünyamızın kendi terapistimiz olduğunu anlatmaya çalışacak, Merkür yerleşimi sayesinde her şeyin konuşularak çözülebileceğini gösterecek. Uzun cümlelere ihtiyacımızın, üstesinden gelinemeyecek hiçbir konunun olmadığını, sahte drama yapanların artık karın doyurmayacağının altını çizecek.

Bu döngüyü avantaja çevirin!

Bildikleriniz tamam yanınıza kar kalsın ama yeni şeyler deneyimlemekten, tecrübe etmekten çekinmeyin. Hatta üzerinize gelen her konunun size avantaj sağlayacağını bir kenara not edin. Her şehrin bin hayra açıldığı bu yılda öğrenmekle birlikte imkânlar, büyük fırsatlara açılan günlere işaret edecek.

Ülkemiz için önemli bir süreç!

Yılın ilk su burcunda meydana gelen Dolunayı, doğduğumuz toprakları yakından ilgilendiriyor; demokrasiyi, siyaseti, uluslararası dış siyasetin ve ticaretin fazlasıyla konuşacağımızı vurguluyor. Yeni bir dönemin başladığını, herkesin değişebileceğini, hatalarla yüzleşmenin yaşanabileceğini göz önündeki insanların açıklamalarıyla birlikte son dakika haberleri ile karşımıza çıkarabilir. Bu Dolunayın heybeti büyük, enerjisi ve frekansı hepimizi farklı âlemlere ve yüzleşmelere götürebilir.

Evimize, ailemize, düzenimize odaklanmak isteyeceğiz. 7’den 70’şe dişil bir etkisi olan yılın ilk Dolunayı kadının her alandaki rolüne hitap edecek; emekçi, siyasetçi, çalışan, anne,  genç kadınlar yaşamın her rengini, açısını çeken taraflarını yılın ilk ayıyla birlikte topluma yansıtacak.

Toplumda yaşanan bazı olaylar çocuk ve kadın haklarıyla ilgili yasaların yeniden gündeme geleceğini de işaret ediyor. Kulak arkası edilmesi mümkün olmayan konular yeni yaptırımlarla birlikte gündemde sıcak yerini alacak.

Konuşulacaklar listesi; gündemine büyük lafları almıyor Dolunay ama hangi konular üzerine eğilmek ve çözüme gitmek gerektiğini işaret edecek.  Listesinde ise;

  • Kadınlar
  • Çocuklar
  • Haklar ve Hukuk Sistemi
  • Eğitim Sistemi
  • Türkiye
  • Ortadoğu
  • Avrupa
  • Ve Kuzey Kore
  • Dinler
  • Tarihi mekânlar olacak.

Disiplin gezegeni Satürn’ün toprak burcundaki ilk hareketi, son 90 gündür konuşulan konuların, 2018 yılının başında bir karara bağlanmasını sağlayacak.  Tabi bununla da sınırlı kalmayacak.  Öncü burçta hareket eden öğreten gezegen Satürn; Türkiye’nin dünyadaki konjonktürünün tartışmaya açık bir hâle geleceğinin ve daha önce yaşadığı sorunların bir benzerini yaşayacağının da vurgusunu yapıyor.

Artık hiçbir konu askıda kalmıyor!

Abartı, insan kollamak, boş konuşmak, göz önündeki insanların gerçeklikleri, yayından kaldırılan diziler ve programlar da ayrıca toplumsal gündemin içinde takip edeceğimiz başlıklar arasında yerini alacak. Uranüs’ün uzun bir aradan sonra ateş burcu Koç’ta düz seyrine girmesi aslında gündemin yeteri kadar sıcak olmasına yol açıyor. Toprak ve su elementinin yoğun olduğu bu gökyüzü olayında hava elementinin yokluğu elle tutulur konuların zaman aşımına uğramayacağını işaret ediyor. 

Dolunayın burçlara etkisi;

Koç; olgunlaşma dönemi başlıyor. Acele karar vermek yerine planlı davranıyorsun.

Boğa; inadından kurtuluyorsun. İtibarın için söz dinlemeyi öğreniyor ve verdiğin sözleri yerine getiriyorsun.

İkizler; denge ve huzur arıyorsun. Maddi konular gündeminde yer alırken çıkarını ön planda olacak. 

Yengeç; abartıya hayır! Yüreğinin sesini dinlerken geçmişe perde çekiyorsun. 

Aslan; korkularının üstüne gidiyorsun. Seni yoran, sıkan, sıkıştıran ne kadar konu varsa yüzleşiyorsun.

Başak; maddi yatırımların var. Emeklerin boşa gitmiyor, büyük toplantılar, topluluklara hazırlıklı ol.

Terazi; itibarını yönetiyorsun. Seni üzen insanlardan uzaklaşıyorsun.

Akrep; şans! Aşkta ve kariyerde önemli atılımların için su burcundaki Dolunay çok kıymetli olacak.

Yay; sabrın, öfkene hâkim olacak. Aile konuları, miras, hukuksal konular için güzel haberler geliyor.

Oğlak; ikili ilişkilerde netsin. Seni anlamayan, anlamak istemeyen, manipüle eden ikili ilişkilere son bir şans verme zamanı…

Kova; değişmek istiyorsun. İşte, okulda, eğitim hayatında bazı değişiklikler yapmak için cesaretin olacak.

Balık; huzur ve denge… “Neye ihtiyacın var?” deseler bugünlerde huzur dersin, eminim. Kendini iyi hissettiğin alanlara yöneliyorsun.

Zeynep Turan

13-12-2017

Yazının tüm hakkı saklıdır.

 

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...