Yükleniyor . . .

2018 YILIN İLK AY TUTULMASI

2018 YILIN İLK AY TUTULMASI, ASLAN BURCUNDA

Kalıplarından kurtulan Aslanlar gibi hissedeceğiz kendimizi! Tutulma sayesinde tüm konulara yüreğimizle eğilebileceğiz. Bakışlarımız ile derinlik kazanacağız. Hani o gözlerimizi kaçırarak yaptığımız konuşmalar var ya, artık soluklanarak altını çize çize yapabileceğiz. Düşüneceğiz düşündüreceğiz. Ay, son Güneş Tutulmasından bu yana yine aynı burçta kendini gösterecek.  6 ay sonra Güneşin 90 dakika boyunca tutulduğu yerde şimdi Ay Tutulması gerçekleşecek. Bu süreci duyumsamazlıktan gelmeyin, hiç çekinmeyin çünkü aradığını bulamayan herkese bir şeyler vaat ediyor olacak.  

Toylar doygunluğa, doygunluk yaşayanlara haz almanın tadını çıkartacak. 7 yıldan fazla çalışan, emek veren, mücadele eden herkese tatminkâr kazanımları ulaştıracak. 14 yıldır aynı sektörde çalışan, deyim yerindeyse canını dişine takan herkese makam, statü kapılarını açacak.

 Ne zaman gerçekleşiyor?

31 Ocak 2018 Çarşamba günü Türkiye saati ile saat: 15-26 sularında 11 derece Aslan burcunda Dolunay yılın ilk Ay Tutulmasını karşılıyor olacağız.

Neyi temsil ediyor?

Ay kadınları ve geleneksel yapıyı temsil eder. Bu Tutulmada bağımsız ve modern kadın imajına çok vurgu yapacak.  Bu bağlamda kadın hakları, çalışma koşulları, kadına yönelik her türlü şiddeti de konu alacaktır. Anayasal haklar da gündemde yer alabilir. Aynı zamanda teknoloji, siber saldırıları, liderleri, ülkeleri ve yöneticileri de yakından ilgilendirecektir.  Yeniden doğuşu, ölümü, var oluşu, dünya malını ve miras konuları da temsil edecektir.

Anahtar kelimeleri?

Ego, bilinçaltı, anılar, ruh hali, anne olmak, ev, aile bağları, güvenlik ihtiyacı, cesaret, öncü olmak, internet, teknoloji. Yangın, elektrik sistemi…

Kimler eşlik ediyor?

Venüs, Ay Düğümleri ve Juno’nun belirgin bir iz bırakacak olan Tutulmaya eşlik ettiğini söyleyebilirim. Aynı zamanda neyi temsil ediyor? başlığında yer alan 2. ve 8. ev konularını derinlemesine işleyecektir.

Egolara kayyum mu atanıyor?

Egolar tavan evet, ama asıl gerçek olan böbürlenmek değil, gerçeklik olacak. Bu yüzden yeni patronlar, patroniçeler, siyasi parti liderleri, üst mevkide konumlanan isimler bize çalışmanın aslında ileriye dönük bir kazanım olduğunu gösterecek. Bu süreçte temizlik şart! Aslında sistem kendi kendini imha eden ve bir türlü adı sanı konulmayan düzenlere bir el atıyor olacak. 2016 yılından beri akıbeti kayyuma devredilmiş olan şirketlerin durumlarını neticelendirecektir. Hatta iflaslarını türlü nedenlerden dolayı veremeyen bazı şirketlerin geleceğini planlayacaktır. Bu süreçte ise en ağır sınavları teknoloji ve inşaat sektörü verecek.

Ateş burcunda meydana gelen Tutulmanın teknoloji ile ilişkisi Güneşin Kova burcunda hareket ediyor olmasından kaynaklı olacak.  Ego ve teknoloji bir araya gelirken siber saldırılar namına nam katabilir, bilinmeyenler ortaya çıkabilir,  internetten birçok haberin ve dosyanın yayılması söz konusu olabilir. Anlayacağınız Hacker’ların kol gezdiği bu dönemde 2003 yılında Amerika’da yaşanan tarihin en büyük elektrik kesintisine benzer olaylar yaşayabiliriz.

Hangi ülkeler ve liderler öne çıkartıyor?

Obama’ya ne olacak!

Geçmişteki bazı dosyalar gündeme gelirken ABD başkanı Trump’ın ağzına düşen eski başkan Obama bazı açıklamalar yapmak zorunda kalabilir.  

MHP’de neler oluyor!

Kuruluş tarihine göre Güneş burcu Kova olan MHP, parti içinde yapılan değişiklikler ve düzenlemelerle takdire şayan bir şekilde dikkatleri toplayacak.  

Yine mi Barzani!

2016 gölgeli Ay Tutulmasından bu yana Ortadoğu’nun kaderini belirleyen açıklamaları ile dikkat çeken Plüton’u, Aslan olan Barzani, söylemleri ile yine bir ateş ortamının filini çekebilir. Bu açıklamalar Irak’ı da yakından ilgilendirebilir.

Al birini vur ötekine; Putin!

Rusya’nın Ay burcunda üzerinde etkili olan Tutulma, Plüton’u Aslan olan Putin’i de yakından ilgilendirecek. Kendi içinde önemli konulara ve kırılmalara neden olurken kısa bir süreliğine de olsa kendi ülke kamuoyuyla fikir ayrışması yaşayabilir.

Papa ne anlatmaya çalışıyor!

Bu tarz manşetleri medyanın ve dünya basının gündeminde görebiliriz. 1936 doğumlu, Ay burcu Kova olan Papa yapacağı açıklamalar ve talihsiz sözleri ile birleştirici değil ayrışmacı tarafını ifşa edebilir.

Dost ülke Azerbaycan!

Bu dönem dikkat çekecek. Ay burcu Kova ve Natal haritasında baskın Kova olan Azerbaycan Tutulma dönemi öne çıkan ülkeler arasında yer alabilir.

Kimler Tutulma etkisinde olacak?

  • 1946-1959 doğumluları yakından ilgilendiriyor. Plüton, Aslan olan bu kişilerin özel hayatlarını, toplumda yer aldıkları konumlarını, başarılarını ve handikaplarını öne çıkartacak.
  • 1989-1998 doğumlu ünlülerin ilişkileri, yaşam stilleri konuşulacak, hızlarına yetişmek pek mümkün olmayacak.
  • Genç nesilde cesareti, adrenalini arttıracak (1989-98). Olgun nesilde ise egoyu ve narsistliği tetikleyecek (1946-59).

İlişkiler hangi âlemde?

Ay tutulması aynı zamanda ikili ilişkilere, özel hayata ve bireysel mücadeleye dayalı konulara işaret edecektir.  Güçlü etkiler bırakmaya hazırlanırken yola kimlerle ve nasıl devam edileceğini gösterecek.  Ay, duyguları ve hisleri referans alır. Bu evrede içgüdüleri kullanmak bir o kadar önemli olacak. İhtiyaç duyduğunuz, eksik kaldığımız yönleri hatırlatacak. Hedeflerimizi belirlerken denge aramaya devam edeceğiz.

Uyumsuz ve boşa zaman harcanan ilişkiler, niyetleri açık olmayan kişiler bu döngüde açık yürekli olmamaya devam ederlerse Tutulma ‘nın etkisi hiç şans vermiyor olacak. Gerginliğe etken olan açı ise Neptün ile Ay’ın kuracağı ilişkiye bağlı olacak; çelişki ve duygu karışıklığı şüphelerin yerli yersiz artmasına neden olabilir. Bitmez, devrilmez, kopmaz dediğiniz ilişkilerin aslında birer saman alevi olduğuna tanıklık edebiliriz.

Duyguların sıfırlanmasına neden olan Ay Tutulması, geçmişte kalan duygusal kalıntıları da temizlemeye başlayacak. Bu yüzden içgüdüsel davranmak ve hislerine göre hareket etmek birçok insanın tercihi olacak. 2017 Ağustos ayında yaşanan Tutulmadan bu yana geçen sürecin sonlanması olarak görebiliriz, bu durumu. Tamamlama dönemi bazı bitişleri ve başlangıçları oluşturacaktır.

Dedikodu alıp başını gidebilir!

Bu döngüde ünlü ya da işi ile ünlenmiş insanların dedikodu, skandal, ihanet, kayıp ve yaşadıkları hayal kırıklıkları ile gündemde olacağını göreceğiz.

İhaneti affetmeyen Ay Tutulması!

Gökyüzünün hareketliliği terör örgütlerini ve liderlerini ön plana alıyor. IŞID ve PKK gibi terör yapılanmaları Türkiye açısından ön planda olabilir.

Türkiye’nin 3. evinin üzerinde meydana gelecek olan Ay Tutulması, kanal ve medya patronlarını, gazete sahiplerini, gazetecileri yakından ilgilendiren baş döndürücü günler yaşanmasına sebep olacak.

Türkiye’nin Natal haritasında ve Neptün’ün de etkili olan Ay Tutulması ülke meclisini, siyasi liderleri, bakanları ilgilendiren olaylar mercek altına alınacak. Özellikle bazı siyasi liderlerin mal varlıkları ve gizli ilişkileri bu dönemde konuşulmaya başlanacak. Kadın siyasetçilerin duruşmalarını da öne çıkartacak.

Türkiye-Rusya arasındaki politik ve ekonomik iş birlikleri, oluşumlar ve  çatışmalar yeniden gündeme gelebilir.

Tutulmanın devamını 15 gün sonra Güneş Tutulması ile karşılayacağız. Kemeleri takın hızlandırılmış tren misali gelişmelere ayak uydurmakta zorlanabiliriz. Haber üstüne haber, olay üstüne olay yaşarken şaşırmaya bile zamanımız olmadan yeni konular gündeme gelecek. Gökyüzü egomuza benzin dökerken 15 Şubatta Kova burcunda meydana gelecek Güneş Tutulmasına kadar çemberin içinde dönüp duracağız. Filmin ikinci yarsını Güneş Tutulması ile birlikte seyredebiliriz.

Zeynep Turan

25-12-2017

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...