Yükleniyor . . .

2018 YENİAY BALIK BURCUNDA!

2018 YENİAY BALIK BURCUNDA!

2018 Mart ayı kendinden çok söz ettiriyor. Yaşamlarımıza yol rehberi olurken, hayallerimizi şekillendirmek için vesileler yaratıyor. Mevsim bahar ayına dönerken; dönüşümün ve değişimin etkisini,  gündelik yaşamlarda fazlası ile gösteriyor olacak. Gökyüzü, desteğini Güneş’ten alırken, bir yandan da Ay ile omuz omuza hareket ederek Yeniay'ı meydana getiriyor. Bilinçaltını yöneten 8. ev konularını temsil etmesi, aynı zamanda Akrep döngüsünden feyz alacağını işaret ediyor.

Gökyüzünün su ve ateş burçlarına teslim olması, içimizdeki sıkışmaların nedenlerine elçilik edeceğini vurguluyor. Çatışma ve kriz konularında yaramıza tuz basacağı gibi toparlanmak ve hızla iyileşmek için de yolumuzu açacaktır. Yeniay'ın 28 günlük döngüsünde, çiçek açar gibi azimle, sakince ilerlemek, yaratıcı yollar denemek, eski alışkanlıkları ve davranışları gözlemlemek önemli olacak. Yeni başlangıçlar ve yeni projeler için de mükemmel dönemler olduğunun altını çiziyor.

Bahar ayına çok az kala Ay'ın ve Güneş’in son derecelerinde meydana gelen Yeniay'ın, bizlere önemli mesajlar bırakacağının altını çiziyor. Balık burcundaki Yeniay'ın mesajları arasında; mevsime uyanmak, ruhani farkındalık, geçmişte bıraktıklarımızı hatırlama, yanlışlarımızı bulma ve dengeleme, kaybettiğimizi kabul etme, planlarımızı harekete geçirme ve son olarak da zihnimizde labirent oluşturan her konu ile yüzleşmeyi işaret edecektir.

Ne zaman gerçekleşiyor?

Yeniay, su burcu Balık'ta 26 derece ile semada yükseliyor.  Yeniay bu esnada Türkiye'den gözle görülmeyecektir. Anın yükseleni ise Aslan burcu olacak.

Anahtar kelimeler?

Bilinçaltı, dürtüler, hırslar. Gizli ilimler, din, ruhanilik, mistik konular, gizemli konular. Bilim insanları, üniversite, profesörler, doktorlar, sağlık çalışanları, kimyagerler, biyoloji. Sanayi, ilaç sektörü. Doğa, su, kaynaklar, sel, nehirler, barajlar. Virüs ve salgın hastalıklar.

Hangi gezegenler eşlik ediyor?

Neptünyen etkisi olan Yeniay'ın, Chrion ile iş birliği olacak. Yaralarımızı örtmeye odaklı Chrion'un Balık burcunun son derecelerinde hareket emesi, 2018 'in farklı bir yıl olacağını işaret ediyor. 2017'den kalan hesaplaşmaların tamamlanacağının altını çiziyor. Kışın son demi olan Yeniay'ın, aslında bir de yalancı baharı olacağını vurguluyor. Nelere tanıklık edebileceğinizi kimse tahmin bile edemeyecek.

Merkür ve Venüs kol kola girmiş ateş burcu Koç'ta hareket ediyor olacak. Bu durum; duygular ile egonun karşı kaşıya kalacağını işaret ediyor. Narsistler ile humanistlerin hesaplaşmalarında nelerin olabileceğini hayal edin!  Tıpkı bir yöne gitmeye kalkarken; boğazın akıntısına kapılırcasına,  bazı insanların egolarının kurbanı olabileceğinin altını çiziyor. 

Yeniay gerçekleşirken; Jüpiter'in su burcu Akrep’teki geri hareketini devam ettirmesi, Ay ile 120'lik yapması enteresan dengelerin olabileceğini gösteriyor. Dünyayı etkisi altında alacak Yeniay'ın spesifik birkaç mesajı olacak:

  • Duygusallıkla gerçeklik karşı karşıya kalıyor.
  • Birey ile toplumun mücadelesini vurguluyor.
  • Birileri linç edilirken, birilerine sahip çıkılacağını gösteriyor.
  • Olayların üzerine körü körüne gidileceğinin altını çiziyor.

Yeniay etkileri alışılagelmişin çok dışında bir ruha sahip olacak. Anlatmak istediği ile vermek istediği mesajın bambaşka olacağını vurguluyor. Duygusal etkileri harmanlarken "ben" olma dürtüsünü ortaya çıkaracak. Bu yüzden savunmalar artacak, konuşmalar yüksek perdeden olacak. Dinlemek yerine söz sahibi olmak önemli olacak.

Toplumsal Alanda!

Kötülük renk değiştiriyor.

Su burcundaki Yeniay'ın etkisiyle,  kötülüğün renk değiştirebileceğini göreceğiz. Dünyanın bir yerlerinde insanlığın yoksunluğunu görmeye devam ederken; bir yandan hala bir yerlerde iyilik var olsun diye mücadele edildiğinin altını çizecektir. Birbirlerine sahip çıkan insanların olabileceğini, kendini kurban psikolojinde hissedenler için de ayrıca sorunları görme adına yardımcı olacağına işaret ediyor.

Bu vesile ile somut olarak; yaşamınızda nelerin size engel teşkil ettiğini, hangi konularda kendinizi geri tuttuğunuzu da gösterecektir. Bir nevi kendi kabuğunuzdan çıkmanız ve farkındalığınızın artması için manevi desteği olacaktır. Zihninizde uyanışa neden olacak bu muazzam Yeniay’ın bireysel yaşamlara birebir etkisi olacak.

İlişkilerde!

Akıllı, cesur, yüzleşmeden korkmayan, bilinmeyenleri ortaya çıkaran etkilere sahip olacağını işaret ediyor. Kişisel dünyamızda ise;  savunmaya yatkın tarafımıza, ilişkilerdeki eksikliklerimize, ertelediğimiz her konuya, beklettiğimiz her konuşmaya, içimizde kalan hayallerimize, şefkat ya da tavır göstermeye çalıştığımız konulara da şekil verecektir. Adeta tüm ilişkilerde tusinami etkisi yaratacaktır.

Anın yükseleni Aslan burcunda yer alıyor; ateş ve su elementinin yoğun olduğu bu döngüde heybetli konuşmalar, yükselmeler, narsist tavırlar, hatta hakarete varacak konuşmaların önüne geçemeyen bir süreç oluşabilir. Hiç olmadık insanların sivri konuşmalarına ve potlarına tanıklık edebiliriz. Siyasetçilerden ve toplumda saygınlığı olan isimlerden bile bu tarz çıkışlar görebiliriz. 

Türkiye'de neler oluyor?

Mart ayından nasibini alan ülkelerden birisi de Türkiye. Natal haritasını yakından ilgilendiren Yeniay ise Ay düğümleri ile bağlantıda olacak. 2 Mart’ta meydana gelen Başak Dolunay'ı esnasında,  derinden incindiğimiz, bizleri üzen konular gündeme geldi. Bu konuların farklı boyutlarda yeniden gündemde olacağına tanıklık edeceğiz. Ancak bu sefer sistemle ilgili büyük kararlar alınacağını da vurguluyor.

Kimler, hangi konular ön planda?

Eski Cumhurbaşkanlarına, borsa ve para piyasasına, Bitcoin versiyonlu etkilere vurgu yapacaktır. 2017 yılında Venüs yavaşlamaya geçerken başkanlık sistemi, bu Yeniay ile birlikte gündeme gelecektir.

Bilim insanları ve Türkiye'ye mal olmuş profesörler Yeniay döngüsünde açıklamalarıyla ve çıkışlarıyla gündeme gelebileceklerini ve oldukça dikkat çekebileceklerini vurguluyor.

Chrion ile yakın temasta olan Yeniay, bu süreçte çocuk ve gençleri merkezine alacak. Özellikle sosyal yaşam koşulları, eğitimleri, özlük hakları gibi konularda gelişmeler olabilir. Yurtlar, eğitim birimleri, eğitim sistemi sosyal medyada çokça konuşulacak ve sıcak gündemin malzemesi haline geleceğini işaret ediyor.

Ayrıca:

1960-1967 doğumlu olanlar; haritalarında Başak etkisi yoğun olanlar, eğer kurumsal yerde çalışıyorsanız kadersel gelişmeler sizi bekliyor olacak.

1960-1969 doğumlu olanlar; 2 yıldır yaşadığınız bazı kırılmaların ardından Chrion'un devrede olması şifacı yanını etkin kılacaktır. Özellikle son yıllarda yaşadığınız konularda şifasını hissedebileceksiniz.

Sağlığa dikkat!

17 Mart’ta meydana gelen Yeniay'ın etkisinde,  ateş ve su etkisi yoğun demiştim. Bu durum aynı zamanda sağlık konusuna dikkat çekiyor olacak. Su, hafızayı tutacak ve obezite, ödem, salgın hastalıklar, tansiyon, şeker gibi konuların getireceği rahatsızlıklar gündelik yaşamlarda çokça yer alabilir.

Bu açıdan; beslenmenize, su tüketimine, uyku düzenine, alışkanlıklara ve bağımlı olduğunuz konularda dikkat etmek gerekecek. Aynı zamanda virüs, salgın rahatsızlıklar ve doğal kaynaklardan dolayı oluşan zehirlenmeler, toplumsal konuların gündeminde yer alabilir.

Akıllarda kalacak Mart Yeniay'ı!

Mart ayının eli biraz maşalı!  Retroların eşlik ettiği bu ay içinde iki Dolunay ve bir Yeniay olması enteresan gökyüzü olaylarını temsil edecek. Ay'ın birden fazla faza girmesi ise aslında birden çok rengi barındırdığını gösteriyor. Özellikle bazı hızlı gezegenler burç değiştirme hazırlığı içinde olacak. Tüm bunlar kendinden söz ettirirken sıradan konulardan bahsetmeyeceğimizi gösteriyor. Mart ayında uyanış ile farkındalık bir arada olacak. Geçmişe dönmek, iç hesaplaşma yapmak ve planları fazlasıyla önemsemek kişileri benmerkezci yapacaktır.

Mars, Chrion, Güneş ve Ay, ateş ve su elementlerine güle güle demeden önce yaşamlarda büyük fırtınalar estirecek. Son hamlesini yaparken özenli ve özel değişimlere vesile olacaktır. Sadece yaşamlarda değil siyasi otoritede, toplumsal konularda ve doğanın dengesinde büyük başlıklar ile kendinden bahsettirecek bir Yeniay ile yan yana olacağımızın altını çiziyor.

Doğa değil insanların acımasız olduğunu bir kez daha göreceğiz. Bu süreçte; su kaynakları, fırtına, tusinami etkileri, nehir ve barajlar gibi konular sık sık gündeme gelebilir. Sağlık ön plana çıkarken bir yandan da bu alanda çalışan sivil toplum örgütleri, sağlık bakanlığı, ilaç firmaları, eczaneler gündemde yerini alabilir. Ayrıca sanayileşme adına da hareketli bir ay olacağını gösteriyor.

Burçlara etkisi:

Koç: İçine kapanık bir Koç izlenimi yaratabilirsin. Ancak içten içe planlarını devreye sokmak için önemli günlerde olduğunu fark edeceksin. Sağlığına ve iç huzuruna herkesten daha çok önem verebilirsin.

Boğa: Ailen, uzak akrabaların ve eğitim hayatın ön planda olacak. Özellikle yeni ilişkiye başlayan çiftler arasında farklı şehirler ya da ülkedeki yaşam tercihi problem haline gelebilir.

İkizler: İletişimde önemli günler seni bekliyor. Özellikle baba ailesiyle ilgili gelişmeler olacak. İşsiz olan İkizler burçları ise beklentilerine cevap verecek görüşmeler yapabilir. Yurtdışı ile alakalı bir konu gündeme gelecek.

Yengeç: Seni mutsuz ve huzursuz eden insanlardan uzaklaşıyorsun. İlişkinde ve kariyerinde kafanı karıştıran insanlardan ve kişilerden uzak durmalısın. Yüzüne gülen ama arkadan konuşan insanlara şahit olacaksın.

Aslan: ilişkilerinde tahammülsüz yanın ortaya çıkabilir. Ego savaşlarına girmemeni tavsiye ederim. Yeteneğini devreye sokman için güzel zamanlar, bilgine.

Başak: Eski mail adreslerini ya da sosyal medya hesaplarını kontrol etmelisin, sana ulaşamayan insanlar var… Kendi düzenini kurmak için elindeki tüm imkânları seferber edeceksin.

Terazi: Şikâyetlerini dile getirirken tepkilerini ölçülü tutmaya özen göstermelisin.  Kazançlarının ön planda olduğu bir süreçte iş yerinden beklentilerin artabilir.

Akrep: İlişkinle ilgili yapmak istediğin konuşmaların varsa, erteleme. Bağımlılıkların (sigara vb) konusunda ipin ucunu kaçırabilirsin. Dikkat et! Kıskançlıkların artıyor.

Yay: İnternetten alışveriş yapmaya bir süreliğine ara vermen gerekebilir. Yapacağın seyahatlerin için önden hazırlık yapman iyi olur. Aile içinde kalması gereken bir sırrın başkaları tarafından duyuluyor.

Oğlak: İlişkilerinde yaşadığın problemlerde, tahammülsüz davranabilirsin. Ailenden maddi anlamda destek geliyor. Uzun bir süredir satılmayan bir mülk karlı bir şekilde elden çıkabilir.

Kova: Hiç ummadığın haberler karşısında soğukkanlılığını korumaya çalışıyorsun. İnsanların hayatındaki olumsuzluklara karşı oldukça hassassın. Ek işlerden kaynaklı maddi gelirin artıyor.

Balık: Ev, araba gibi yatırımlar için acele etmediğine sevindiğin günlerdesin. Kendine dair özenin artarken diyete ve spora başlayabilirsin. Farklı giyim tarzı ve duruşunla dikkat çekmeyi başarıyorsun.

 

Zeynep Turan

3-3-2018

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...