Yükleniyor . . .

2018 KOVA BURCUNDA MARS GERİLEMESİ

2018 KOVA BURCUNDA MARS GERİLEMESİ

Mars, namı değer mücadeleci ve savaşçı gezegendir. Açıkçası Zodyak’ın en asi ve sıra dışı işlerini görev edinen bir ruha sahiptir.  Doğuşu, var oluşu, köklenmeyi ve büyümeyi temsil eder. Hızı ve faaliyet alanlarını tartışmaya alırsak Retro halinin onunla pek bütünleşmediğini de anlamış oluruz. Mars’ın genel havasında neşe, enerji, hareketlilik yer alır. Doğal olarak geri hareketi esnasında bu özelliklerini kaybeder. Canlılığı tükenir ve bir şeyi başlatmak, öncü olmakta zorlanır. Retro esnasında; bir işe ya da önemli bir konuya adım atmak için asla doğru zamanları temsil etmez. Örneğin; yeni bir projeye, büyük bir aşka, gönül macerasına, bir tartışmaya, bir dava konusuna akılcı ve mantıklı bir yaklaşımda bulunulması neredeyse imkânsızlaşır. Mücadele ve savaşı temsil etmesi ise; uluslararası arena gibi konularda gittikçe zorlanacağını işaret eder. Yani anlayacağınız bünyesine, ruhuna Retro hiç uyum sağlamaz.

Bu esnada kişisel dünyamız!

Âşık olmaktan, kavgaya tutuşmaktan, düşmanlık beslemekten, dava açmaktan, işten ayrılmaktan, patrona laf yetiştirmekten, aileye kafa tutmaktan, romantik davranmaktan, rakip edinmekten kaçınmaktan ve bunlarla birlikte borçlanmamak gerektiğinin altını çizecektir. Özellikle Satürn ve Plüton’un da geri gittiği bu döngüde, Kirli Dolunay ile birlikte Mars’ın da gökyüzünde Retro zincirine bir yenisini katması, pek hayra alamet olmayabilir. Özellikle kişisel hayatlarda fevri davranışlardan kaçınmak gerektiğine de epey vurgu yapacaktır.

Ani kazalar, teknoloji ile uyumsuzluk, işlerimizin bu bağlamda teknolojinin oyununa gelmesi, kullandığımız bilgisayardan, yazıcıya, jeneratöre kadar bizi yarı yolda bırakabileceğini de işaret ediyor. Sağlık olarak bahsettiğim gibi kazalara, seyahatteki aksiliklere, bulaşıcı bir takım rahatsızlıklara karşı dikkatli olmak gerektiğinin altını çizecektir. 

 

Asi, ruhu özgür, başına buyruk Mars, kendi gibi radikal, devrimci, sıra dışı bir burçla buluşuyor. Ama Kova burcunu yöneten gezegen Uranüs bu döngüde çok sağlamcı yaklaşım gösteriyor. Bu yüzden Mars, Kova birleşimi birbirine uyum sağlamak yerine bir de geri giderek ters düşebilir. Maddi, manevi kayıplara uğramamak için başına buyruk, kural dışı davranmanın kimseye faydası olmayacağı gibi büyük kayıplara da yol açacağını gösterebilir.

Dünya arenası!

Kim düşmanlık yaparsa düşman kazanır, sözünden yola çıkarak uluslararası konularda ilk çıkışı kim yaparsa kaybedenin de o olacağını işaret edebilir.  2012’den bu yana ahkâm kesenler bu döngüde kendi başlarını yiyebilir, köşeye sıkışabilir. Olmaz dediğimiz olayları olduran ve yenidünya düzeniyle bizi tanıştırmaya çalışan Kirli Dolunay ile başlayıp, Temmuz’daki Ay Tutulması ile devam edecek bir süreç yaşayacağız.  Dış politikada dengeler ayın ilk günlerinde hız kazanırken, iç ilişkilerimizde gerginliğin boyutunu anlamakta güçlük çekeceğiz.

Sağlık sektörünün ara yüzleri değişirken, sanayileşmiş sektöre ağır yaptırımlar getirilecek. Özellikle Mars Retro’su ile birlikte Asya ve Hindistan’daki salgınlar dikkat çekebilir. Haziran ayının bu son haftasında meydana gelen Mars gerilemesi Bakanlık bazında önemli gelişmeleri işaret edebilir. Sağlık çalışanı, sistemi, yönetim şekli yeni bir güncellenme ile karşı karşıya kalabilir.

Mars’ın geri hareketi ile aynı döngüyü paylaşan Kirli Dolunay para konusunu ciddiye almamız gerektiğini de işaret ediyor. Aile şirketleri, büyük sermaye sahipleri, ortaklı şirketleri, global markaları ve kurumları da alışılmışın dışında yapılanmalar bekleyebilir. Geçmişe dönük hesaplaşmalar kişisel hayatlarımıza kadar uzanabilir.

Siyaset arenası!

Toprak ve hava ağırlıklı gökyüzü 21 Hazirandan itibaren gündemine yukarıdaki konuları alırken bazı siyasi oluşumları, partileri ve siyasetçileri, parti liderlerini de unutmayacaktır. Bu süreçte birçok partinin iç yapılanması değişikliğe giderken, özellikle AKP, MHP ve CHP’yi çok yakından ilgilendiren günler yaşanacak. 2001 kuruluşlu Uranüs’ü Kova olan AKP’nin Natal haritasında etkili olacak olan Mars Retro’su, partinin kuruluşundan itibaren yer almış isimleri tekrar gündeme getirecek. Yalnızca siyasi olarak konuşulmayacak olan bu isimlerin özel hayatları ve sağlıkları ile ilgili haberler duyacağız.

Yükselen burcu Yengeç olan Türkiye’nin, karşıt burcunda Kirli Dolunay’ın etkileri devam ederken,  26 Haziran’da ısınan havaya Mars gerilemesi eşlik ediyor. Ancak ülke gündemi 27 Temmuz’da Kova burcunda gerçekleşecek olan Ay Tutulması ile biraz nefes alacak.  27 Ağustos döneminden sonra hesaplaşmaların yarım kaldığı tüm konularda, daha stratejik davranılacak.

Mars’ın geri hareketi iki burçta etkili olurken dünyanın şöyle bir tozunu alacak.  Kova’da başlayan Oğlak’ta son bulacak tutulmaya katılacak Mars Retro’su benim diyeni düşündürecek. Eğer siz de kişisel hayatınızda Mars’ın rüzgârından dağılmak, yaz güneşinde kışı yaşamak istemiyorsanız büyük harcamalarınızı durdurun.  Retro’nun rüzgârıyla Mars, küresel sorunun ne denli büyük olduğunu görmemizi sağlayacak. Öyle ki İngiltere, Brexit yani  Avrupa Birliğinden çıkışının alt metinlerini duyururken; Almanya’nın ve Fransa’nın natal hartalarında da büyük olaylar olacağını belirtiyor.  Yazdığım ülkelerin sokakları da para piyasaları da karışırken; bu durum doların baş döndürücü gücünü kaybettiğini ilk defa göreceğiz anlamına da geliyor.  Kısacası Brexit,  sen nelere kadirsin demek Mars’ın şanından olacak gibi görünüyor.

Peki, kendi ülkemize dönecek olursak, Mars hangi sektörleri gerçekle yüzleştirecek derseniz; inşaat ve tekstil sektöründeki büyük çalkantılara tanıklık edeceğiz. Temmuz ayının ilk günlerinde ülkemizin maden ocakları da gündeme aniden oturabilir.  Bitti mi bitmez! Adı Mars nihayetinde. Derdi suyun altına çökmüş tortuları yüzeye çıkarmak.  Mars’ın Retro halinin birçok gökyüzü olayına dâhil olması kambersiz düğün olmaz dedirtecek. Bu durum;  cinsel tercileri farklı olan fakat evlilikle kamufle edenleri bir anda seyredeceğimiz anlamına geliyor. Ey dijital dünya sen nelere kadirsin diyecek ve kişilerin yatak odalarını bile seyreder olacağız.  Kaldı ki gizli diye bir şey olmadığını,  herkesin birbirini ifşa etmek için bahane aradığını bir kez daha fark edeceğiz. Dinlemek yok konuşmak var, ön yargıya devam,  diyen marsın tuzağına düşenlerin aslında içindeki niyetini ortaya çıkarttıracak denebilir.

Dünya nereye gidiyorsun, vazgeçme bizden diyeceğiz.

Tabi ki Mars güçse,  tutulmalar marjinalliği temsil ediyorsa, son yılarda gündemden düşmeyen konuları da sokağa dökecek. Bu ne anlama mı geliyor? Hemen başlıkları sıralayayım; eğitimde açıklar, çocuk istismarı, yurtlar, ilgili kurumlar ve evlatlık edinme, sosyal güvenlik, sosyal hizmetler gibi meselelerde büyük skandallar, gerçekler ile yüzleşmelere neden olabilir. Baştan aşağı yıkılan bir yapılanmanın yolunu açacak olan Mars gerilemesi radikal değişikliklere, yasalara vesile olabilir.

Sizler ise;

Evinizin, ofisinizin, arabanızın, taşınmaz mallarınızın sigortasına dikkat edin. Yoksa da yaptırın.

Ufak tefek tartışmaların bir kıvılcımdan yangına dönüşebileceğini unutmayın.

Aşk ve macera uğruna ödenebilecek bedellerin ağır olacağını aklınızdan çıkartmayın.

Boşanma kararını, ayrılıkları, nispet yapmaları bu dönemin konusu yapmayın.

Spor ve yolda çıkabilecek kazalara karşı temkinli olun.

Bu iki aylık süreci strateji olarak değerlendirmek, kendinizi geliştirmek faydanıza olacaktır. Birikim yapmak, maddi anlamda tedbir olmak, seçeceğiniz meslekten, eğitime kadar karar mekanizmasını sakince, bekleyerek ve gözlemleyerek işletmek hayrınıza olacaktır.

Sakinlik ve mütevazılık kazanacak, unutmayın!

Burçlara Etkisi;

Koç: İki ruhlu etkiye sahip Mars Retro’su sosyal ilişkilerini hedefine alacak. Şüphe duyduğun kararlarınla ilgili gelişmeler yaşayabilirsin. 

Boğa: Sosyal statün ile ilgili gelişmeler yaşanırken özellikle nüfusu yüksek kişilerle bağlantılar kuracaksın.

İkizler: İkili ilişkilerde iletişimin yükselirken uzun zamandır görüşmediğin, kırgın olduğun arkadaşınla arandaki eski defterler bir bir açılacak.

Yengeç:  Çevrende yaşanacak gelişmelerle düzenini bozmak zorunda kalacaksın. Duygularının yüksek olacağı bu süreçte özellikle kardeşlerinle ters düşeceksin.

Aslan: Bu süreçte aile ilişkilerin ön planda olurken, anne veya eş ailesi ile ilgili sorunlar ortaya çıkabilir.

Başak: Mücadele etmenin ve daha çok çalışmanın önemini kavrayacaksın. İş ortamında hata arayan, kendini ön planda tutan arkadaşlarına tepkilerin sert olacak.

Terazi:  Aşka dair beklentilerin artarken, değer verdiğin kişinin her hareketinin altında başka bir şey arayacaksın. Bu aşamada harcamalarında da aşırıya kaçabilirsin.

Akrep: Yaşam alanındaki her konunun rutin ilerlemesi canını sıkacak. Bununla birlikte ailede içerisindeki ani borç ve ödemelerin sorumluluklarını üstlenmek zorunda kalacaksın.

Yay: Sosyal ortamını genişletmek adına tanışacağın kişiler önyargılarının kırılmasını sağlayacak. Sevgilinle arandaki sorunları çözme konusunda gösterdiğin sabırsızlık, yanlış adımlar atmanla sonuçlanabilir.  

Oğlak:  Hem kariyerine hem de sosyal ilişkilerine daha titiz yaklaşacağın bu dönemde, sevgini suiistimal eden arkadaşınla tüm sorunları açıkça konuşmak isteyeceksin.  

Kova: Yaşam alanını değiştirmek isteyeceğin bu süreçte, taşınma, ülke değişikliği, aile ile tekrar beraber yaşama gibi değişimler yaşayabilirsin.

Balık: Bu döngüde ikili ilişkilerin daha da önem kazanırken, boşanma, evlilik gibi hayati kararlar almak zorunda kalabilirsin.

Satürn Retro'su: http://www.twitburc.com.tr/yazi/2018-saturn-retrosu.html

Pluton Retor'suhttp://www.twitburc.com.tr/yazi/2018-pluton-retrosu.html

Neptün Retro'su: http://www.twitburc.com.tr/yazi/2018-balik-burcunda-neptun-retrosu.html

 

 

Zeynep Turan

5-06-2018

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

 

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...