Yükleniyor . . .

2018 JÜPİTER YAY BURCUNDA KAPILARI ARALIYOR!

2018 JÜPİTER YAY BURCUNDA KAPILARI ARALIYOR!

Şans gezegenini temsil eden Jüpiter olarak, Yay burcunda hareket edeceğim. Dünyaya ve gündelik akışa önemli temaslarda bulunacağım. Bu süreçte sizler ise yaşadığınız gezenin ne yöne götürdüğünüzü daha ciddiye alarak konuşacaksınız. Belki de uzun yıllar aradan sonra ilk defa insanlık kendi gezegenine iyi davranmak için kolları sıvayacak. Ne yöne gittiğini konusunda bu sefer daha çözüm odaklı olacak ve direkt çözüm üzerine konuşacaksınız. Çünkü diğer gezegen transitlerinden destek alırken Plüton’la yakınlaşıp, Uranüs ile iletişim kurarak gökyüzünün büyük iyicil gezegenlerine öncülük yapacağım.

Dünyaya neler katacak?

Genişleten ve büyüten bir etki yaratan Jüpiter olarak, ruhlarınızı beslerken dünyaya neler mi katacağım? Öncelikle iyilikler katacağım. Ancak iyilik düşünenlere iyilik katacak gökyüzünün genişleten gezgeni olarak, fanatik gurupları da genişletecek, abarttıracak kendi kendilerini köpürtmelerine neden olacağım. Her ne kadar temelde şans gezegeni olarak adlandırılsam da, Jüpiter olarak uç fikirleri de yönetiyorum. Bununla birlikte adım her ne kadar özgürlükle yan yana yazılsa da toplumlara etkimin hiç de öyle olmadığını işte şimdi göreceksiniz.

Nasıl mı?

Keskin bir biçimde kökten dinci gurupların tekrar gündeme geldiğini göreceksiniz.  Irkçılığın alttan alttan beslenip beslenmediğini fark edeceksiniz. Dinin suiistimal edilişine şahitlik edeceksiniz. 3 büyük dinin kutsal alanlarındaki taşkınlıkları ve akıl almaz olayları konuşacağız. Camiler, kiliseler,  sinagoglar konuşulacak.  Bu seyirle birlikte son yıllarda dinlerin üzerinden yürütülenler bir çırpıda görülebilecek.

Jüpiter Türkiye natal haritasında orduyu, askeri desteği hatta bir takım sınır ötesi öne çıkarken, operasyonların bile olabileceği özellikle ocak ve haziran ayında gündeme gelebilir.  Genişlemeyi temsil eden ben Jüpiter, sizlere bir yıl boyunca eşlik edeceğim.  Kişisel gelişime, zihin gücüne, duygu dünyanızı yönetmeye, hayattan daha da keyif almaya iteceğim. Dünyanın arka sokaklarında dönen hesapların bir bir dökülüşüne şahitlik edeceksiniz.  2019 yılı boyunca dünyanın birçok köşesinde,  devamlı birbirlerinin beynini yıkamaya çalışan tarikatlar konuşulacak. 

Jüpiter’in bu karanlık tarafını onun diliyle anlattıktan sonra komik ve bir o kadar da tuhaf tarafını belirtmek isterim. Hemen herkes bir süre şans oyunlarına saracak. Jüpiter’in ekmeğini ise felsefe alt yapılı yazarlar yiyecek. Çünkü inanların iyimser bir boyut aradığını görenler ve kişisel gelişimciler boş durmayacak. Öyle ki yeni bir akım bile başlatacaklar gibi görünüyor.

Jüpiter’in Yay burcundaki seyri

  • Hayatı sorgulama, anlamlandırma noktasında insanların başarı hikayeleri konuşulurken kadınlar da ön plana çıkacak.
  • Ülkelerin dış ilişkileri gündeme gelirken, birçok ülkenin meclis yapısında değişiklikler olabilir.
  • Özellikle uluslararası hukukta kadınların söz hakkı olması ve kadınların ön plana çıkması yeni bir dünya düzenini de gözler önüne serecek.
  • Dünyada bu zamana kadar her yıl yapılan konferansların etkinliklerin, organizasyonların bir kısmının iptal olduğunu dahi duyabiliriz. Eski yapıların yerine yenileri gelirken, mevcut düzenin aynı kalmadığını göreceğiz.
  • Hukuki yaptırımlar da değişikliklere gidilecek.
  • Birleşmiş Milletler, 2019 yılının gündeminden hiç düşmeyecek.
  • Bilimsel araştırmaların yanı sıra, bilim yaptıklarını iddia eden yapılar konuşulacak.
  • Uyku problemleri, cilt hastalıkları ile ilgili çareler artarken, obezite bir hastalık olarak tüm dünyanın başına bela olacak.

Burçlara Etkileri;

KOÇ: Koç burçları için ilginç bir süreç olacak. Jüpiter 9. evini etkisi altına alacak ve 9. ev aslında zaten Yay burcunun evi. Bu sebeple Jüpiter hareketinin etkilerini Koç burçları oldukça yoğun hissedecekler. Özellikle yeni bir işe başlama, kendini yenileme gibi dönüşüm süreci yaşarken, hayatınızın da anlamını bulacağınız bir süreçle karşı karşıya kalacaksınız. Nerede yanlış yaptım demeye fırsatınız dahi olmadan yanlış kararlarınız bir bir önünüze düşecek. Daha önce sorun yaşadığınız konuları da kolaylıkla halledebileceksiniz. Hayatınızın pek çok alanını etkisi altına alırken önemli ve kararlı adımların atılacağı bu süreçte kendinize rahat bir yaşam yolu çizeceksiniz. Yeteneklerinizi, bilgilerinizi kolaylıkla aktarabileceğiniz anlar yaşarken başarıya da ulaşmak sizin için kolaylaşacak. Yeni bir şeyler öğrenmek, yeni bir hobi edinmek adına sizin için uygun zamanlar. Aynı zamanda uzun süreli ilişki yaşayan Koç burçları evlilik kararı alırken, ilişkisi olmayan Koç burçları ise Jüpiter’in hareketi sürecince gönüllerine göre bir ilişkiye başlayacaklar. Ayrıca ülke veya şehir değişikliği gibi köklü kararlar da alacaklar. Eğer son yılarda bitiremediğiniz bir ilişki varsa veya unutamadığınız biri var ise bir kalemde sildirecek başka biri ile tanışacaksınız. 

BOĞA: Jüpiter, Boğa burçlarının 8. evini etkisi altına alırken, sorunlarınızı çözmeniz için de şanslı bir dönem yaşayacaksınız. Jüpiter’in şans ve bolluk gezegeni olduğunu hatırlarsanız sorunlarınızı çözmemeniz için de aslında hiçbir sebebiniz olmadığını göreceksiniz. Özellikle hayata dair kaygılarınızı azaltırken, hayatınızda engel olarak gördüğünüz konuları da kolaylıkla halledebileceksiniz. Psikolojik anlamda kendinizi daha iyi hissedeceğiniz bu döngüde depresyon gibi ruhsal sorunların da üstesinden gelebileceksiniz. Aynı zamanda Jüpiter, 12. ve 4. evlerinizi de desteklerken bir süredir görüşemediğiniz, ayrı kaldığınız aile bireyleri ve dostlar ile ilgili de gelişmeler yaşayacaksınız. Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle ayrı kaldığınız arkadaşlarınızla, akrabalarınızla iletişim kurabilir, sık sık görüşeceğiniz günler yaşayabilirsiniz. İşiniz sebebi ile sık sık şehir ya da ülke değişikliği yaşayabilir, sosyal hayatınızın yönünü değiştirebilirsiniz.

İKİZLER: İkizler burçlarının 7. evini etkisi altına alan Jüpiter, ilişkileri, ortaklıkları gündeme getirirken hayattaki şansınızı da artıracak. Özellikle uzun süreli ilişkiler ile ilgili olumlu gelişmeler söz konusu olurken, evlilik kararı almak ya da aileleri bir araya getirmek gibi ciddi adımlar atılabilirsiniz. Jüpiter’in karşıt burcunuzda hareket etmesi ile Yay burcuna tanıdığı aynı şansı siz de göreceksiniz. Bu döngüyü iyi değerlendirmenizi tavsiye ederim. Sorunlu bir evliliği ya da iş ortaklığı olan İkizler burçları için sorunları halletmeleri çok daha kolay olurken, eğer sevmediğiniz bir işte çalışıyorsanız istediğiniz gibi bir iş bulmakta aynı kolaylıkta olacak. Kendi işini yapmak isteyen ya da ortaklık kurarak ticarete atılmak isteyen İkizler burçları için olumlu gelişmeler yaşanacak. 3. ve 11. evinizi de etkisi altına alacak olan Jüpiter, analitik zekânız sayesinde ön planda olacağınızı işaret ediyor.

YENGEÇ: Yengeç burçlarının 6. evini etkisi altına alan Jüpiter hayatınızda sorun olan konuları kolay çözmenize yardımcı olacak. Günlük hayatınızı kolaylaştırırken, kurduğunuz düzende yenilikler yapacak, mevcut düzeninizi iyileştireceksiniz. Sağlığınız ile ilgili gelişmeler gündemde olurken, Jüpiter yaşadığınız sıkıntılara da çözüm bulacak. Beslenme alışkanlığınızı yeniden düzenlerken, bu süreçte zararlı alışkanlıklarınızdan da kurtulmak çok daha kolay olacak. Aynı zamanda 2. ve 10. eviniz de Jüpiter’in etkisi altında olurken statünüze daha da önem vereceksiniz. Maddi gelirleriniz artabilir ya da hukuki davalarınız, miras konuları gündeme gelebilir.

ASLAN: Aslan burçlarının 5. evini etkisi altına alan Jüpiter yaşamı kolaylaştırırken, ikili ilişkilerinin öneminizi de vurgulayacak. Kendinizi iyi ve rahat hissettiğiniz her alanı kapsayacak olan Jüpiter, aile hayatını düzenleme ve çocuk sahibi olmak için uygun bir süreci de işaret ediyor. İlişkisi olmayan Aslan burçları için özellikle şansı ifade eden Jüpiter, karşılarına istedikleri gibi birini çıkarabilir ya da biten ilişkileri tekrar toparlayabilir. 1. ve 9. evinizi de destekleyen Jüpiter eğitimi, seyahatleri kişisel gelişimi de ön plana çıkaracak. Kariyer anlamında zorlayıcı etkiler olurken, mevcut düzeni bozup yeni bir atılım yapmanız gerekebilir.

BAŞAK: Başak burçlarının 4. evini etkisi altına alacak olan Jüpiter aile kavramını daha da ön plana çıkaracak. Şehir değiştirmek, yatırım yapmak, ev satın alma ya da mevcut evi satmak gibi konular gündeme gelebilir. Kişisel konforun ön planda olacağı bu süreçte istediklerinizi elde etmek için daha çok çabalamanız gerekebilir. Aynı zamanda 8. ve 12. evinizi de etkisi altına alacak olan şans gezegeni manevi duygularınızın yükselmesine neden olurken, kariyer anlamında köklü bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte spritüal konulara olan ilginiz artabilir. Kendinize yaptığınız yardımları çevrenizdeki kişilere de yapacak ve aile bilincini daha çok kavrayacaksınız. Her zaman olduğunuzdan çok daha kalabalık günler yaşayacaksınız.

TERAZİ: Terazi burçlarının 3. evi, Jüpiter’in etkisi altında olacak ve iletişim konuları, değişim, çalışma alanı ön planda olacak. Yaratıcılık gerektiren işlere olan eğiliminiz daha da artarken, iletişim kurduğunuz kişilerde de değişimler yaşayabilirsiniz. Özellikle statünüz ile ilgili yönünüzü değiştirecek, sosyal çevrenizden faydalanabileceğiniz ortamlar oluşturacaksınız. Kendinizi daha iyi hissetmek adına vereceğiniz mücadelelerin sonucunu kısa sürede alabilirsiniz. 7. ve 11. evinizi de destekleyecek olan Jüpiter ikili ilişkiler konusunda da şansın sizden yana olduğunu gösterecek. Eğer bir süredir aradığınız aşkı bulamadıysanız önümüzdeki aylarda bulabilir hatta hızlandırılmış bir evlilik kararı dahi alabilirsiniz.

AKREP: Akrep burçlarının 2. evi yani maddi kaynakları, para kazanma şekli Jüpiter’in etkisi altında olacak. Kazançlar, maddi güvenceler bu süreçte çok daha ön plana çıkarken bütçe planlamasını yapmanızda kolaylaşacak. Söz konusu sadece maddi olmamakla beraber, kariyerinizdeki konumunuzu da düzenlemekle kalmayıp sevdiğiniz işte yükselme yaşayacaksınız. Eğer bir süredir iş arayışında olan bir Akrep burcuysanız şans gezegeni Jüpiter’in hareketi ile beklentinizin üzerinde bir işe başlayabilirsiniz. Aile ilişkilerinin de düzenleneceği bu süreçte sorunlu iletişim yaşadığınız kişilerle uzlaşma yolu bulacaksınız. 6. ve 10. evinizi de destekleyen Jüpiter, itibar yönetiminizi kolaylaştırırken size yeni sorumluluklar aldıracak.

YAY: Jüpiter burcunuzda hareket ediyor. Hayatınızı etkisi altına alırken, kendinizi şanssız hissettiğiniz konuları öncelikli olarak etkisi altına alacak. 5. ve 9. evlerinizi de tetiklerken kendinizi çok daha iyi ifade etmekle kalmayacak aynı zamanda çevrenizdeki kişileri de doğru yönlendireceksiniz. Hayatınıza dair doğru net kararlar alacağınız bu süreçte özellikle aile hayatı ve kariyer üzerine köklü, olumlu değişimler yaşayabilirsiniz. Yönetici gezegeniniz olduğunu da düşünürseniz sizi harika bir dönem beklediğini çok daha kolay yorumlayabilirsiniz. Hayatınızda zor olarak nitelendirdiğiniz hatta olmasını mümkün olarak görmediğiniz konular çözüme kavuşurken hayatınızın geri kalanının düzenini de kuracaksınız.

OĞLAK: Oğlak burçlarının 12. Evi Jüpiter’in etkisi altında olacak. Şans gezegeni Jüpiter, gizli saklı sırları ortaya çıkaracağını işaret ederken hem Oğlak burçlarının hem de çevresindeki kişilerin davranışlarının altında yatan sebepleri bir bir ortaya dökecek. Eğer iş sebebi ile sürekli seyahat eden ya da akademik kariyeri olan bir Oğlak burcuysanız bu süreçte şans sizden yana olacak ve işleriniz çok daha hızlı ve düzenli ilerleyecek. Sürekli ön planda olan Oğlak burçları ise kariyerlerinde bekleme sürecine girebilirler. Sağlık konularının da ön planda olacağı bu döngüde rahatsızlıklarınıza çözüm bulacak, manevi olarak da kendinizi iyi hissedeceksiniz.

KOVA: Kova burçlarının 11. evini destekleyen Jüpiter, sosyal çevrenizi etkisi altına alırken, yakın dostlarınızdan da destek göreceksiniz. Özellikle statünüz, kariyeriniz ile ilgili çok keyifli günler yaşarken hem siz hem de çevrenizdeki kişileri yükselteceksiniz. 7. ve 3. evinizi de etkisi altına alacak olan bu süreç iletişimi, ortaklıkları gündeme getirecek. Eğer iş anlamında atılım yapmak isteyen bir Kova burcuysanız bu süreç size çok iyi gelecek. Ummadığınız kişilerle tanışabilir, iş birliği yapabilirsiniz. Aynı zamanda yaptığınız işten farklı olarak bir alana da yönelebilirsiniz. İtibarınız, saygınlığınız artacak. Kendi işini yapan Kova burçları için oldukça şanslı bir dönem olacak.

BALIK: 10. evi Jüpiter’in etkisinde olacak olan Balık burçları, kariyer, meslek, itibar anlamında şanslı gelişmeler yaşayacaklar. Maaş zammı, terfi, iş değişikliği ya da iş sahibi olmak gibi konular gündeme gelirken maddi anlamda da aynı orantıda kazanç sağlayacaklar. Eğer kendi işini yapan bir Balık burcuysanız ticaret alanınızı ya da iş alanınızı büyütebilir yeni iş kalemleri ekleyebilirsiniz. 2. ve 6. evlerinizi de Jüpiter etkisi altına alırken kariyer büyümesinin yanı sıra maddi getirilerin de aynı oranda artacağını vurguluyor. Düzen kurmak ya da düzen bozmak konusunda keskin kararlar almanın yanı sıra tereddüt etmeyecek hatta düşünmeden attığınız adımların dahi olumlu sonuçlandığını göreceksiniz. Değişim kaçınılmaz olacak.

NOT: Doğum haritalarında yer altı gezegeni Plüton’un ve disiplin gezegeni Satürn’ün, Jüpiter hareketi esnasında nasıl etkileneceği çok önemlidir. Bu durum her haritada farklılık gösterir. Bu sebeple Jüpiter’in haritanızdaki konumu ve diğer gezegenlerle etkisini öğrenmek, yorumlamak için mutlaka güvendiğiniz bir astroloğun öngörülerinden faydalanmalısınız. İnternet sitelerinde bakıp öğrenmek istediğiniz bilgiler sizi yanlış yönlendirebilir.

Astrolog Zeynep TURAN

27-10-2018

Yazının her hakkı saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...