Yükleniyor . . .

2018 EKİM AYI YERYÜZÜNE NELER TAŞIYOR?

2018 EKİM AYI YERYÜZÜNE NELER TAŞIYOR?

2018 yılının son 3 ayına giriş yapmış bulunmaktayız. Bu yılın değişimi vurguladığını, hızına yetişemeyeceğimizi birçok kez yazılarımda kaleme almıştım. Ekim ayı da değişim adına ektiğimiz tohumların filizlenme ayı. Kışın erken gelmesi gibi hayatımızda beklemediğimiz olaylar da aynı hızla gelecek. Ne zaman olmuştu ne olmuştu diyemeden, analizini yapamadan kendimizi olayların içinde bulacağız.

Gezegenler tüm ihtişamıyla bizleri kendi düzenine uydurmaya çalışırken kışın ağırlığını da üzerimizde hissedeceğiz. Geride bıraktığımız günlere inat kazanmak için mücadelemizin gücünü artırırken, ummadığımız insanların maskelerini de düşüreceğiz. Cesaret hapı içmişiz misali değişmekten korkmayacak, canımı sıkan insanların bizler de canını sıkacağız.

Sevgiye yeni anlamlar yüklüyoruz.

Aile hayatının, ilişkilerin yıprandığı günlere yenilerini eklerken kendi yolumuzu, yönümüzü de değiştireceğiz. Olur mu olmaz mı diye düşünmeden hareket etmek için ayın şanından olacak. Çok sevdiğimiz için vazgeçemediğimiz kişileri bir çırpıda silecek, arkamıza dahi bakmayacağız. Sevginin anlamının değiştiği bu ay karşılığını alamadığımız sevdalarla bağımızı keseceğiz. Aile birliği bozulmasın, aman huzursuzluk çıkmasın, kesin ben yanlış anlamışımdır söylemlerini bir kenara bırakacağız. Tam aksine, dümdüz düşünüp, imâ edildiğini dahi düşünmeye gerek duymadan yolumuza bakacağız.

Artık üzülmeyecek miyiz?

Tabi ki kırgınlıklar, üzgünlükler olacak. Ancak hayatımızdan da koca bir belirsizlik kalkacak. Dört dörtlük yaşamaya, hislerimize sahip çıkmaya çalışırken yorgunluklar da yaşayacağız. Ekim ayı tüm bu duyguları çok net bir şekilde hissettirecek. Bu ayın payına düşen görev de bu olacak. Meşrulaşmış gerçeklerle yaşamaya alışırken, çevremizdeki kişilerin de gerçek yüzünü göreceğiz.

Herkes mi kötü?

Tam bir muamma olan bu sorunun cevabını bu ay tecrübeleriniz verecek. İkili oynadığını bildiğiniz kişilere gösterdiğiniz tahammül azalırken kendi kendinizi suçlayabilirsiniz. Ancak unutmamanız gerekir ki; belki de o anın şartları öyle davranmanızı gerektiriyordu? Olamaz mı? Düşünmeden hareket etmek çok büyük riskleri barındırırken, içinde bulunduğumuz cendereden çıkamamak mı daha kötü yoksa bilmediğiniz risklerin sorumluluğunu almak mı diye düşüneceğiz.

Geçmişe atıfta bulunacağız.

Deneyimlediğimiz daha önce aynı hatayı tekrarladığımızı düşündüğümüz olaylarla bu ay tekrar karşılaşabiliriz. Farklı kişilerle aynı olayları yaşamak size kendinizde bir sorun olduğunu, değiştirmeniz gereken bir şeyler olduğunu hissettirebilir. İşte bu ay bu hissinizin üzerinde düşünün. Kendinize zaman ayırın. Bu durum bir insanın kendisinde hata bulması demek değildir, aksine kendisini yeniden keşfetmesidir.

Günler ayları kovalıyor, biz ise hâlâ olduğumuz yerde…

Değişmediğini düşünen var mı? Ben aynı kaldım, asla değişmem diyenler size sesleniyorum. Senenin başından bugüne hâlâ aynı kişilerle görüşüyor ya da aynı iş yerinde mi çalışıyorsunuz? Peki ya sevginiz değişmedi mi? Çok seviyorum dediğiniz eşinizden ya da sevgilinizden ayrılmadınız mı? Peki, ben onu asla unutmam dediğiniz aşkınızın yerini yenisi almadı mı? Asla bilmediğiniz hatta dâhil olmadığınız olaylardan istemsizce etkilenmediniz mi? Birilerine yardım etmeye çalışırken yanlış anlaşılmadınız mı ya da başarı merdivenlerini hızla tırmanırken birileri işinize taş koymadı mı?

Tüm soruların kaçına evet ya da hayır dediniz inanın bilmiyorum. Ancak birini dâhi yaşamış olmanız hayat planını etkilemedi mi? Şimdi bir düşünün, yılın başında neredeydiniz, hangi duygular içindeydiniz, ekim ayında ise neredesiniz? Peki ya 2018 yılının sonunda hangi duygulara ev sahipliği yapacaksınız, bir düşünün.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının her hakkı saklıdır.

17.09.2018

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...