Yükleniyor . . .

2017 YILININ RUHU

2017 YILININ RUHU 

2017 yılı tüm hızıyla devam ederken, gelin, bu yılın ruhunu bir daha hatırlayalım. Dünyada ve Türkiye’de neler olacak, burçları yıl genelinde neler bekliyor, yazımda bulabilirsiniz.

Dünyada ve Türkiye’de 2017

Dünyayı yakından ilgilendiren ve büyük kararları içinde barındıran çok önemli bir yıldayız. Öyle ki bu yıl, hem ülkemizde hem dünyada çok konuşulacak. Gök kubbenin yeni yıl da bizlere çok sözü var. Bu sebeple, “2017 Burç Yorumları Büyük Hesaplaşma Başlıyor adlı kitabımda” 2017 yılında burçları neler beklediğini her ayın özelinde ele alıp, ülke ve dünya gündemine dair yorumlarımı da kaleme aldım. 2017 yılı, dünyada büyük duygular yaşanacağını işaret ederken, insanoğluna uzak birçok kapıyı da aralayabileceğini vurguluyor. Hepimizi baştan aşağı değiştirecek 2017 yılında, belirsizliğe yer yok! Gökyüzündeki iddialı transitler, yeryüzünün her köşesinde hissedilecek. Bilinmeyenleri aralayan yeni yıl dünyada önce ABD’yi ilgilendirecek. Avrupa’da yeni yılın en çok konuşulanları arasına girecek. Ortadoğu’da koltuğundan kalkmak istemeyenler için de radikal bir yıl olacağını işaret ediyor gök kubbe.  

2017 yılının ilk aylarında gelişmiş toplumlarda, büyük kırılmalar yaşanacak. Çok iddialı kararlar alınacak. Amerika’nın dış politikasını değiştirmesi, uluslararası dengeleri yakından ilgilendirirken, Türkiye’ye de bir nebze yarayacak gelişmeler olacak ve bu gelişmeler ülkemizin söz sahibi olmasını sağlayacak. Dünya 2012’den bu yana karmik bir döngüde. Geçtiğimiz 4 yıl boyunca çok ağır ruhsal sınavlar verdik ve dirayetimizi ölçen yıllar, geride kaldı. 2017 yılının neredeyse tamamında, gezegenlerin gökyüzündeki hareketleri yeryüzüne yansıyacak. Şubat ayı, en çok dikkat çekecek aylardan biri olurken, son yıllarda ciddi sorunlar yaşayan ülkeleri mükâfatlandıracak. Nasıl mı? Uzun soluklu ticari anlaşmalarla!

Hızına yetişemediğimiz uluslararası dengeler, 2017 yılının mart ve nisan aylarında daha da hızlanacak. Aynı zamanda politikacıları uzun sürecek anlaşmalar yapamaya itecek. Sorunları hiç bitmeyen toplumlar bu sayede biraz olsun nefes alacak. Gökyüzü, bize bir yerde yaşanan travmanın dünyanın her yerine yansıyabileceğini ve devamının da gelebileceğini gösterdi.  Gelecek zaman dilimindeyse, dünyanın doğusunda kalan ülkeleri konuşacağımızı vurguluyor gökyüzü. Dünyanın birçok ülkesinde ağır travmalar yaşandı. Ancak kayıpları, acıları ve krizleri 2017 yılının ilk 3 ayında çok daha farklı ele alabileceğimizi işaret ediyor gök kubbe. Bu da ülke olarak birçok konuda önümüzü açarken, bazı konularda da mücadele edeceğimizi vurguluyor. 2017 yılının ilk 6 ayında gökyüzünde yıkıcı gücü destekleyen transitler var. Özellikle ağustos ayındaki tutulmalar, Amerika’nın 2. evinde gerçekleşirken, Plüton’uyla ilişki halinde olacak. Bu da ABD’nin toplum bilinci olarak farklı sınavlar vereceğini adeta bizim geçtiğimiz yollardan geçeceğini işaret ediyor.

İlişkiler nasıl olacak?

Yeni yılda özellikle yaz aylarında ilişkilerde önemli hesaplaşmalar yaşanacak. 2017 yılında herkesi ilgilendirecek bir Venüs Retro’su gerçekleşecek. Venüs Retro’sunun, Uranüs ve Jüpiter’le ilişki kurması, ilişkileri toplumsal olarak ilgilendiren olaylar yaşanacağını vurguluyor. Mart – nisan aylarında, ikili ilişkilerle ilgili yaşananlar, ilişkilerde yeni bir gündemi oluşturacak. Toplumda dışlanmayı gerektirecek konuları çok konuşacağız. Geçmişte yaşananlara hiç benzemeyen olaylara tanık olacağız. İlişkilerde özgürlük ve samimiyet aranacak. Özünü kaybetmiş birçok ilişki, nisan ayında son bulacak. Bu son illa mutsuzluk olarak algılanmamalı, ilişkilerle ilgili herkesin kendi rotasını çizdiği bir döngü olacak. 2017 yılı köprü bir yıl olacak ve yıl biterken de ilişkilerin neden başladığını, neden bittiğini anlayacağız. Çünkü cevaplar, 2017 yılının aralık ayında yatıyor. 2017 yılının ilk altı ayında sürpriz aşklara, evliliklere ve ayrılıklara çok şaşıracağız. Mart ve nisan aylarında ise ilişkilerde yaşanacaklar olaylar, Aile Bakanlığı’na dahi yeni kararlar aldırabilir.

Burçlar

  • Koç

2017 yılının, ilişkilerde kazananı sensin sevgili Koç burcu. Eğer kalbini dolduracak kişi aynı zamanda yol arkadaşın olsun istiyorsan, bu yılın gökyüzü olayları seni destekliyor. Mars’ın ruhu, bu yıl kavgacı ve isyankâr olmana neden olabilir. Sözlerin, kişisel tarihini yeniden yazmana neden olacak. Gereksiz gördüğün insanları yeni yılda hayatından çıkaracaksın. Kalbim boş diyorsan, 4 Mart tarihini ajandana not et derim. Aldığın radikal kararlarla tüm bakışları üzerine çekeceksin! Mart ayında burcunda gerçekleşecek Venüs Retrosu, 15 Nisan’a kadar ilişkine dair eksiklikleri sana apaçık gösterecek. Özellikle 22 Eylül – 23 Ekim tarihleri arasında ilişkini şekillendirmek isteyebilirsin.

  • Boğa

Bu yıl senin için kazançlarına akacak. Daha çok kazandığın, gelirlerini arttırdığın bir yıla hazır mısın? Uzun süredir planladığın ama hayata geçiremediğin projelerini 2017 yılında yapacak ve önemli başarılar elde edeceksin. Eğer kalbi boş bir Boğa burcuysan, Ocak ayı sana hazırlan diyor çünkü seyirlik değil ömürlük bir sevdaya kapılarını açacaksın. Ancak gönlüne taht kuracak kişi, başlangıçta seni anlamayabilir. Yanlış anlaşılmalara dikkat! Gökyüzü, birbirinize zaman verin diyor sevgili Boğa burçları. Tahmin etmediğin insanların, tecrübeleri sayesinde, hayata başka bir gözle bakmaya başlayabilirsin. Bugüne kadar aşkta kendini avutmak için verdiğin küçük cevaplar, bu yıl kalbini tatmin etmeyecek.

  • İkizler

Değişim seninle başlayacak! 2017 yılında yaşamında gerçekleşecek değişimlere sen bile şaşıracaksın sevgili İkizler burcu. Uzun süredir hayatınla ilgili yapmak istediğin dönüşümü sonunda gerçekleştiriyorsun. Yönetici gezegenin Merkür’ün ocak ayında geriliyor olması seni birçok konuda kararsızlığa itebilir. Yılın ikinci yarısında yaşamın, tarzı ve duruşunla herkese ilham kaynağı olacaksın. Kıskanan gözler hep peşinde olacak. Seni taklit ederek bir yere gelmeye çalışan kişilerin sonu ise hüsran olacak. Üstün başarılar sağlayabileceğin bir yıl seni bekliyor. Özellikle 19 Nisan - 20 Mayıs tarihleri arasında kariyerinde kırılmalar ve dönüşümler söz konusu olacak.

  • Yengeç

2017 yılının en güçlü burcusun! Bu yıl hiçbir şey seni yıkamayacak sevgili Yengeç burcu. Ailende ve işinde toparlayan olacaksın. Yaşamını düzenledikçe huzur bulduğunu göreceksin. Ocak ayındaki Dolunay’la birlikte sert ve kararlı tavrından herkes haberdar olacak. Evlilik, aklımın ucundan dahi geçmiyor diyorsan, hazırlıklı ol! Haziran ayının sonuna doğru evlilik kararı alabilir, aniden düğün hazırlıkları yaparken bulabilirsin kendini. Aşk hayatındaki hız, işlerini aksatabilir. Çalışma hayatını düzenlemen için Jüpiter, ekim ayında sana şans getirecek. Bu yıl aşkta şansın oldukça açık olacak. Kalbini yerinden oynatacak hayalini kurduğun kişiyle yolların her an kesişebilir, algıların açık olsun.

  • Aslan

Yaşamının belki de en uyumlu yılındasın! Herkesin sorununa çözüm bulacak, yaptığın işlerle, hallettiğin problemler ve çözdüğün krizlerle göz dolduracaksın. Gizli bir aşığın var ve şubat ayında kendini sana açıkça gösterecek sevgili Aslan burcu. Görkemli görünüşün sayesinde yıl boyunca, dikkatler üzerinde olacak. Yılın ilk aylarında iş yerindeki rakiplerin arkandan iş çevirmeye kalkabilir. Ama sen, iyi niyetin sayesinde her şeyin üstesinden gelebileceksin. Bu yıl,  ilişkilerinde en cesur adımları attırmaya hazırlanıyor sevgili Aslan burcu, gökyüzünün bu etkisine karşı koymak ise senin ruhunda yok, aşkın rüzgârına kapılıp gideceksin.

  • Başak

Yılın en güvenilen insanı sensin! Bu yıl yaptığın çalışmalar çok dikkat çekecek ve takdir edileceksin. İş yaşamında verdiğin güven, ilişkilerine de olumlu yansıyacak. Mart ayında aklı senin gibi çalışan oldukça çekici biriyle karşılaşacaksın. Mart ayında yaşanacak Venüs gerilemesi mantığını biraz zorlayabilir. O nedenle paldır küldür bir ilişkiye girmek yerine, flört aşamasının tadını çıkarmak isteyebilirsin. Bu yıl, detaycı yanın sayesinde ilişkilerde bir aydınlanma dönemi yaşayacaksın. Daha çok kendi isteklerine odaklanıp, önceliklerini belirleyeceksin diyor gök kubbe sevgili Başak burcu.   

  • Terazi

Bu yılın en şanslı burcu sensin! Hayatının her alanında kazançlı çıkacağın bir yıldasın. Aşka dair tüm bildiklerini unutup, yeniden yazacağın bir döngüye giriyorsun. Eğer ilişkilerimde birçok hata yaptım diyorsan, hepsini yeni yılda telafi edeceksin. Adeta kendini yeniden doğmuş gibi hissedeceksin, sürprizlere hazırlıklı ol. Yalnız bir Terazi burcuysan, ağustos ayında beklenmedik olaylar yaşayabilirsin. 26 Ağustos’ta gerçekleşecek Güneş – Merkür kavuşumunda, gireceğin her ortamda ışıltınla büyüleyecek ve çok konuşulacaksın. İş hayatında da beklenmedik fırsatlar çıkabilir. Ancak risk almak seni korkutmasın.

  • Akrep

Yeni yılın en rahat eden burcu olacaksın. İş ve özel hayatında ipler senin elinde olacak ve hayatındaki herkese liderlik edeceksin. Ocak ayında yaşanacak Dolunay ile birlikte, keskin kararlar alıp, uygulamaya geçeceksin. Önemli kararların arifesinde, özellikle iş hayatında gözlerden uzak olmak istemeyeceksin sevgili Akrep burcu. Aşk gezegeni Venüs’ün mart ayındaki geri hareketi sevdiğin kişi hakkında peşin hükümlü olmana sebep olabilir. Ona biraz zaman vermen gerekecek. 2017 yılı, senin için yenilenmek demek aynı zamanda, ruhuna detoks yapamaya hazır mısın?

  • Yay

Yaşamını yeniden yaratacaksın! Bu yıl, dağınıklığa hiç tahammülün olmayacak sevgili Yay burcu. Yeni yıla hayallerini gerçekleştirebileceğin bir etkiyle gireceksin. Ocak ayında Merkür gerilemesi burcunda gerçekleşecek. Bu etki, hedeflerini gerçekleştirmen konusunda işlerini biraz zorlaştırabilir, umudunu kaybetme! Aşkta da işte de dikkatli olursan, büyük krizler yaşamayacaksın. Aile bağların bu yıl tahmininden daha çok güçlenecek. Bu da seni hayata karşı her zamankinden daha güçlü kılacak.

  • Oğlak

2017 yılının en popüleri sensin! Çevrende, çalıştığın sektörde ve ailende en popüler insan sen solacaksın. Yeni yıl adeta senin yıldızını parlatmaya geliyor. Şubat ayında şans gezegeni Jüpiter geri hareketine başlıyor. Yaşamında köklü değişiklikler yaparken, maddi anlamda kendini daha güvende hissetmek için yeni yatırımlar yapacaksın. İşle ilgili ilişkilerinde oldukça destekleyici olacak senin için. Sahiplendiğin duyguları gözden geçirirken, gönül yaralarının sebebini hiç tahmin etmediğin kişiden kaynaklandığını öğreneceksin.

  • Kova

Yeni yılının teması hız! 2017 yılı senin için olabildiğince hızlı akacak sevgili Kova burcu. Hatta bu yıl ne zaman başladı, ne zaman bitti anlayamadım, ne kadar çok şey yaşadım diyebilirsin. Ocak ayında meydana gelen Merkür gerilemesi, risk alacaksın diyor. Gök kubbe, kariyerinde ya da eğitim hayatında ivme kazanacağın gelişmeler yaşayacaksın diyor. Mart ayında yaşanacak aşk gezegeni Venüs’ün geri hareketi iş hayatında yaratıcı etkiler kazanmanı sağlayacak. Eğlenceli olmayan kişilerle bu yıl iletişim kurmak için kendini zorlamayacaksın. Mizah anlayışını anlayan ve uyum sağlayan kişilere ise kapın sonuna kadar açık olacak.

  • Balık

Yeni yılın en çok radikal karar alan burcu sensin! Hayatının her alanında tamam mı, devam mı noktasına geleceksin. Özellikle yolunda gitmeyen bir ilişkin varsa ya kuralları sen koyacaksın ya da noktayı. Şubat ayında sosyal ortamlarda yanlış anlaşılabileceğin durumlar söz konusu olabilir. Aşkta duygularını belli etmek senin için zor olabilir ancak bu yıl, ilişkilerle ilgili beklentilerini açıkça dile getireceksin. Kalbi boş bir Balık burcuysan, hiç beklemediğin birine âşık olabilirsin bu yıl! Bu kadar farklılığa rağmen, nasıl bu kadar sevebiliyorum, dedirtecek bir aşk yaşaman an meselesi olacak. 

Astrolog Zeynep Turan

Yazının her hakkı saklıdır.

17.04.2017

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...