Yükleniyor . . .

11 NİSAN TERAZİ BURCUNDA DOLUNAY

Son yedi yılın en parlak Dolunayı!

Büyük bir servet üzerine oturmuş edasıyla Terazi burcunda meydana gelen Dolunay, yeryüzüne çok şey vaat ediyor. Erişilmesi zor kaynakları, yatırımları hatta fırsatları ardı ardına sıralarken, bir yandan bu alanları da sınayacağını vurguluyor.

Dengeleri değiştirmeye hazırlanan Dolunay, servet avcılarını açığa çıkartırken, bir yandan da önemli aile şirketlerinin de perde arkasındaki gerçekleri kamuoyuna sunabilir. Nisan ayı başarıya ve mutluluğa giden yolda bazı tuzakların olduğunu söylüyor. Bunlardan kaçınmak ve korunmak için de Dolunay’ın gündeme katacağı gerçekleri değerlendirmek gerektiğini işaret ediyor. Güç kullanma ve kutuplaşma 11 Nisan Dolunay’ının teması haline gelirken, uyumsuzluğa neden olan faktörleri de ortadan kaldıracağını vurguluyor. Jüpiter’in Terazi burcunda geri hareket etmesi, zor olanı başarmak için bile engeller oluşturmuştu. Dolunay ile birlikte karşılaştığımız bazı gerçekler, doğru yolda olup olmadığımızı gösterecek.

Ne zaman gerçekleşiyor?

11 Nisan 2017 Salı günü, sabah saat 09: 08’de 21 derece ile Terazi burcunda Dolunay meydana geliyor.

Etki alanları neler?

Hukuk, adalet, davalar, mahkeme, meclis, milletvekili, anayasa, uluslararası ilişkiler, din, diplomatik ve kültürel düzeyde çalışmalar, sanat, sanat camiası, aile şirketleri, estetik operasyon, doktorlar, hâkimler, magazin siteleri ve programları, evlilikler, ilişkiler, moda, kozmetik ürünler, pahalı markalar, lüks tüketim.

Gökyüzü, Retro’lar eşliğinde çok sesli koro gibi…

Türkiye’yi yakından ilgilendiren bu Dolunay aynı zamanda büyük kare açıya eşlik ediyor. Hızlı hareket eden bütün göstergelerin Retro halinde olması, gökyüzünün çok farklı bir atmosferde olduğunu gösteriyor. Merkür’ün Boğa burcunda, Venüs’ün Balık burcunda, Satürn’ün Yay burcunda, Jüpiter’inde Terazi burcunda geri gitmesi birçok alana aynı anda temas edebileceğini gösteriyor. Bu açıdan büyük kare açı merhametin de mabedi olabilir. Gökyüzünde Güneş, Uranüs kavuşumu gerçekleşirken Dolunay’ın kimlerin, nasıl ve neye göre mücadele ettiğini gösterebilir. Bu süreç insanların kendi çıkarları için ne kadar ileri gidebileceğini, duyguların neler için körelebileceğini de ayrıca göreceğiz. Birileri de adeta üç maymunu oynayacak. Birileri sevinç çığlığı atarken, birileri imdat çığlığı atabilir. Kesin olan şu ki; bu sesler evrende kaybolmayacak 21. Yüzyılda, ergenlik döngüsünde bize insanlığın hangi boyutta olacağını gösterecek.

Çok şey görüyor, çok şeye hayret ediyoruz!

Hakların ve adaletin peşinden giderken merhamet içsel olarak tartılıyor. Ego ve narsisizmin tüm dünyada bir virüs gibi yayıldığına da tanık olabiliriz. Liderlik koltuklarında oturan insanların ise âlim mi yoksa zalim mi oldukları akılları karıştırabilir.

Nisan ayının ve Dolunay'ın gölge bir teması daha var: Dinler!

Yakın dönem siyasi tarihte dünya gündeminde yerini alan devrik liderlerin ardında kalan yaşamları, aile dramları, Ortadoğu’da bitmeyen sürecin denge unsurları bu Dolunay’ın yansıttıkları arasında yerini alabilir. Türkiye, kendi yolunu çizerken geleceğiyle ilgili alacağı kararları uygulamaya geçirirken, Avrupa ülkelerinin ve AB’nin kendi içinde muhalefete düşeceklerini işaret ediyor. AB’nin, Vatikan’dan gelen uyarıları çok da kullanamadığını gösterebilir.

Yaşam alanlarımıza nüfus eden gökyüzü!

Sabah saatlerinde meydana gelen, son yılların en parlak Dolunay’ı, yaşam alanlarımıza da müdahale ediyor. İlişki, finansal konular, gündelik hayattaki alışkanlıklar, geçmişe dair havada kalan meseleler yeniden gündeme getirilebilir. Ancak bu sefer hiçbir şeyi geçiştirmeye niyeti yok. Terazi gibi öncü bir burcun harmanında, denge oluşturmak vardır. Bu süreçte gerekli düzenlemeleri yaparken, bazı hayatları ve yaşam tarzlarını da altüst edebilir. Böylelikle uzun zamandır atıl kaldığımız konularda ileriye dönük adımlar atabiliriz. Eğer işimizden ya da çalıştığımız sektörden mutlu değilsek başka alanları denememizi sağlayabilir. Mesleklerimizi, eğitimimizi, yaşam alanlarımızı sorgulamaya başlayabiliriz. Uzun yıllar aynı işte ya da meslekte çalışanları bile sorgulatabilecek, yapılarını tartıştıracak bir süreci başlatabilir. Aynı durum Türkiye’nin göz önünde olan aile şirketlerinin üst mevkideki yönetim kadrosu için de geçerli olabilir. Uzun zamandır işsiz olan öncü burçlar bu dönemde göz önünde işler yapabilirler. Ancak maaş ya da şartlar istedikleri gibi tatmin edici olmayabilir. Önünüze gelen işleri küçümsemezseniz, yaz biterken kazananın siz olduğunu da gök kubbe gösterecektir.

Kararsızlık değil, net olmak kazandırıyor!

Kasım ayından beri hayatlarında süratle değişim yaşayan öncü ve sabit burçlar bu süreci nasıl işlediklerini görebilecekler. Ev değiştirmek kadar basit bir değişimden bahsetmiyorum elbette. Koşullar, evlilikler, uzun soluklu ilişkilerde önemli değişimler söz konusu olacak. Göz önünde ilişkiler, medyatik isimler, ne söylediği can kulağı ile dinlenen isimler de bu süreçte nasibine düşen gerçeklerle kendilerine yön verebilirler. Kendi ihtiyaçları yanında karşısındaki kişinin de beklentilerini dengeleyebilenler, yeni ilişkilerin kapılarını aralayabilirler. Bu dönemde başlayan ilişkilerin uzun soluklu ve kalıcı olduğunu işaret ediyor gökyüzü. Özellikle öncü burçlar için yeni heyecanlar başlayabilir. Bebek isteyenler için de Jüpiter, Dolunay etkisiyle müjdeler dağıtabilir.

Ne söylediğimiz değil nasıl göründüğümüz önemli!

Sürecin kumandası ve yönetici gezegeni Venüs, 15 Nisan’dan itibaren geri hareketine son veriyor. Düz seyrine giren Venüs, Koç burcuna yeniden giriş yaparken, iddialı yaklaşımlarda ön planda olacak. Yaz mevsiminin gelişinden midir,  yoksa bahar havasının esintisinden mi, bilinmez estetik operasyonlar, kozmetik ürünlerde artış, pahalı alışverişler ve marka düşkünlüğü artış gösterecek. Bir görünen bir de görünmeyen yüzü olan Dolunay, bu sefer bir nefes sıhhat dağıtmaya aday olabilir. Yarış, rekabet, moda, kimyasal ürünler, doğal ürünler derken, bilinen birçok markanın bazı gerçekleri ortaya çıkabilir. Sağlık ve sağlık sektörü de yeniliklere imza atarken, devlet nezdinde güvenirlilik konu olabilir. Kişisel olarak da bu tarz konulara her şeye rağmen para harcamadan edemeyeceğimiz bir dönemi işaret ediyor.

Merkür’ün Retro yaptığını unutmayalım!

Boğa burcunda geri hareketine devam eden Merkür, ilişkilerin maddi ve manevi değerlerini ölçmeye hazırlanıyor. Bazen şanslı bazen de çok şansız olduğumuzu düşünmemize neden olacak. Proje evlilikleri, iş ortaklıkları, ailevi konularda ayrışmalar, hem para kaynaklarını hem de duygusal kaynakları merkezine alacak. Yukarıda bahsettiğim gibi; medyatik boşanmaları sık sık duyabileceğimiz gibi bu tarz evlilik ya da ilişki haberleri de gündeme gelebilir. Bundan sonrakini hesap eden insan profilleri karşımıza çıkabilir. Problemleri görmezden gelmeye çalışanları ise sonradan acı sürprizler bekleyebilir. Miras, nafaka, kredi gibi ilişkilerde dürüstlük ve güven olgularını geliştirmenin tam zamanı… Eğer bu tarz konuları hafife almak huyunuz değilse, ne ala! O zaman nisan ayının 26 ‘sına kadar bu süreci rahat geçirirsiniz.

İç dünyamızda serveti ne yönde kullandığımızı anlayabiliriz.

Dolunay, yaşamlara şekil vermeye hazırlanıyor dedik. Peki, ruhsal açıdan ne durumdayız? Onur, servet, kazanç, sevgi gibi ihtiyaçlarımızı güven altına almak isteyebiliriz. Maneviyatın da bu süreçte güçleneceğini gösteren gezegenler potansiyel enerjiyi tutkulara, sanatsal işlere ve yaratıcılığın en üst seviyesine taşıyabileceğimizi gösteriyor. Bu süreçte bilim insanlarının, yazarların, ressamların, heykeltıraşların ve müzisyenlerin ortak platformda toplandıklarını hem bireysel hem de toplumsal yapılanmaya emekleriyle renk kattıklarına tanık olabiliriz. Yine bu dönem sosyalleşmek, büyük organizasyonlar, yardım çalışmaları gibi konularda kültürel deneyimler kazanabiliriz.

Zenginlik ve başarı engin bir vadi gibi önümüzde…

Güneş ve Uranüs karşısına Plüton’u alırken, Jüpiter Retro’su mutlu olunan anlara ya da durumlara biraz da olsa engel koyacak. Bu nedenle hedefler, gerçekçi ve güven verici olmak zorunda... Jüpiter Retro’su sadece madden değil manevi büyümenin de önemli olabileceğini işaret ediyor. Dolunay, birçok ilişkiye ışık olmaya çalışan bir motivasyonu barındırırken, son 20 gündür yaşadıklarına inanamayan Terazi burçları bazı olayların nedenlerini görebilirler. Bu döngüde iş, seyahat, ilişki, hukuk, estetik, yatırımlar konusunda hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsak, süreci hırsla değil gerçekçi değerlendirin mesajı da veriyor gökyüzü.  Diğer türlü eylül ayında gözümüzü boyayan her şeyin aslında birer sanal gerçeklik olduğunu ve bir balon gibi havaya uçtuğunu gösterecektir. Seçim bizim! Çok sıradan olacak ama ne ekersek onu biçeceğiz.

Burçlara etkisi;

Koç: Dünyadaki en önemli servetin ailesi ve düzeni olduğunu anlayan Koç burçları bu süreçte duygularına hâkim olmakta zorluk yaşayabilirler. Ancak yeni bir iş teklifi ve maddi gelirin artması gibi konular, gündemlerine keyif katabilir.

Boğa: Bu dönemde toprak alım, yatırım, gayrimenkul gibi konular gündeme gelebilir. Kalabalık ailelerin daha çok konuşulacağını, çok kardeşi olan insanların ya da çevrenizde tanıdığınız kişilerin yaşamlarının öne çıkacağını gözlemleyeceksiniz.

İkizler: Anne aileniz ilgili çok enteresan günlerin ve kararların alınacağı bir dönem başlayabilir. Aynı zamanda ailedeki gençlerin eğitim ve gelecekleri bugünlerde ön planda olacak. 2014 yılının son aylarında yapılan evliliklerin, çok daha farklı kalıplara bürüneceğini, tecrübelerin masaya yatırılacağını fısıldayan bir Dolunay’ı karşılıyorsunuz.

Yengeç: Eğer inancınızla ya da farklı kültürlerle ilgili sorguladığınız konular varsa, kafanızda bir şablon oluşması ve sonuca ulaşmanız Dolunay ile mümkün… Yaptığınız araştırmaların meyvelerini topladığınız bir sürece dâhil olabilirsiniz. Akademik çalışmalar için elverişli bir dönemdesiniz.

Aslan: İletişim kurmak, özellikle de yakın çevrenizle orta yolu bulmakta zorlanabilirsiniz. Birbirimizi yanlış anlamamıza sebep olacak Dolunay etkisi karşılaştığınız konuları abartabileceğinizi işaret ediyor. Problemlere çözüm bulmak isterken, hiç olmadığınız kadar derine inebilirsiniz.

Başak: Evine, arabasına, işine âşık bir Başak burcuysanız, bu süreçte maddiyatın ötesinde önemli şeyler olduğunu fark edebilirsiniz. Zamanınızı daha çok araştırarak ve kendinizi geliştirerek geçirmek isteyebilirsiniz. Tahlil, borsa gibi riskli konulara ilginiz artabilir, aman dikkat!

Terazi: Dolunay sizin burcunuzda gerçekleşirken, yaşamdaki var olma olgunuzla yüzleşiyorsunuz. Sorumluluklarınıza sahip çıkmak bu dönem sizi zorlamıyor. Bireyselliğiniz ve egonuz adeta şekilleniyor. Fiziksel görünüşüyle barışık olan Terazi burçları sosyal hayata hızlı bir dönüş yapacaklar.

Akrep: Aynaya baktığınızda “Bu ben miyim?” sorusunu bu sıralar sık sık sorabilirsiniz. Sağlık ve ruhsal dinginlik bu dönem ön planda olacak.  Arzular, istekler, maceraya atılma hissi ise geçmişe yolculuk yapmanıza neden olabilir. Nostalji sizin için her zamankinden daha çok şey ifade edebilir.

Yay: “Utangaç bir insan değilim, ilk hareketi hep ben yaparım” diyen Yay burçları bu süreci hem kariyer hem de sosyal hayat açıdan verimli geçirecekler. Sosyal hayatın tatlı yüzü çok para harcamanıza neden olabilir. Bu konuda kendinize sözler vermelisiniz.

Oğlak: Dolunay, Yönetim becerisi, yatırımları değerlendirme, öğrenme gibi konuları gündeminize getirecek. Bu süreçte kendi işinin sahibi olanlar yeni müşteriler kazanabilirler. Çocuklarını ve onların geleceğini önemseyen Oğlaklar, ise yıllardır alışık oldukları düzenlerini değiştirebilirler.

Kova: Törenler, organizasyonlar, sosyal etiklikler bu dönem sizden sorulur! Toplumu yakından ilgilendiren konularla da ilgilenmek isteyeceksiniz. Evlilik hazırlığı içinde olan Kova burçları için ise aile ve farklı kültürel olgular içinde bocalamak söz konusu olabilir. Gelenekleri kendi içinizde sorgulamak isteyebilirsiniz.

Balık: Prim almak, maaşınıza zam gelmesi, borçlarınızı temizlemek ya da borç verdiğiniz insandan paranızı geri almanız gibi konular gündeminizde olacak. Uzun zamandır sürüncemede kalan miras konuları tekrar hararetli bir şekilde konuşulup, karara bağlanabilir. Akrabalar ve ortaklıklar ise bu Dolunay’ ana gündeminiz olabilir.

Zeynep Turan

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

05 04 2017

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...