Yükleniyor . . .

2022 NİSAN AYINDA NELER OLUYOR?

2022 NİSAN AYINDA NELER OLUYOR?

Nisan ayına öyle bir giriş yapacağız ki sonraki ayların hızını arttıracak. Sebebi ise kendinin de hızlı akması. Tersine dönmüş bir kum saati minvalinde dakikaları dahi hesaplayacağımız Nisan ayı, bizlerin birer birey mi yoksa sadece veri mi olduğunu gözler önüne serecek.

Ahlak Müzelerde Sergilenecek Hale Geldi!

Her kurumun, her yapının içindeki iletişim bozukluklarını ekonomik buhrandan geçen dünya ile net bir şekilde göreceğiz. İnsanlığın para için neleri yapabileceğini tanımlamakta zorlanacağız.

İnternette öyle konulara öyle olaylara vakıf olacağız ki öğreneceklerimiz uçuk çıkartacak cinsten olabilir. Savaş görüntüleri bir yanda dursun Rusya’ya ambargo uygulayan şirketler dijital mecralar ile ilgili sıkıntıları karşımıza “yasal düzenleme” olarak çıkaracak. Twitter, Instagram, YouTube ve daha birçok sosyal medya uygulamasındaki kullanıcı şartlarına yeni sözleşmeler eklenmesi, siber hukuku farklı bir çerçeve içinde tanıtacak bizlere. Fakat şöyle bir etiksizliğe de şahit olacağız. Hepimizin verileri ve bilgileri ayağa dökülecek. Hepimizin kullandığı uygulamalar ve abone olduğumuz dijital servisler, satın alma platformları verilerimizi arka planda birbirilerine sattıklarını duyacağız. Kötü yüzünden, kötünün iyisine muhtaç olacağımız günlerden geçiyoruz. Burada da etik hackerlar sahneye çıkacak. Bitmeyen davalar, olay yaratan tweetler ve kaldırılan videolara yenileri eklenirken, bu ayın hızlı başladığını anlayacağız.

Algoritma Dünyasına Hoş Geldiniz!

Bugüne kadar dijital platformlarda kişisel gücünü kitlesel güce dönüştürürken sosyal medya platformlarından destek gören bu kişiler bir günde kitlesel gücünü kaybetme duygusuyla nasıl baş edemiyor, onu göreceğiz. Aklınıza ilk olarak Instagram’ın Rusya’da kapanmasından sonra oradaki Influencerların yaşadıkları gelebilir. Bu dünyada yeni bir sarmal olarak karşımıza çıkacak. Sosyal medya platformları algoritma değiştirirken, kitlesel gücü elinde tutan kişilere de müdahale edecek. Bir yandan da desteklediği hesapları daha da ön plana çıkaracak. Hepimiz birer sayıdan ibaret olduğumuzu bu döngüde hissedeceğiz.

  • Dünyada birçok gazeteci, Influencer ve YouTuber yorulacak. Neden mi? Hesabı askıya alınan, gönderileri kaldırılan, tartışmalara yol açan videolar üreten kişiler sınav verecek.

Dünya Hammadde Kıtlığına Değil, Savaşa Sürükleniyor

Orta Doğu ülkelerinin petrol fiyatları üzerinde yarattığı dalgalanmadan son nasibini alan ülke Rusya’nın ta kendini olurken, bu ülkeye karşı olan ambargolar petrolün yanı sıra devam edebilir. Orta Doğu ve Doğu Avrupa’daki bu bölgelerde de diplomasi krizlerinin yaşanacağına dünya medyasında tanık olacağız;

  • Hazar Denizi, Hürmüz Boğazı, Umman Körfezi, Basra Körfezi, Kuveyt Limanı ve Yemen Denizi gibi bölgelere yatırım yapan, gemileri olan ya da taşımacılık yapan Türk firmalarının da canı sıkılacak. Örneğin Ukrayna Limanlarında yaşananlar gibi.

Arap Prenslerinin petrol dışında yapmak istediği yatırımlar ve projeler, Avrupa’nın önde gelen ülkeleri tarafından gelecek ambargo ile karşı karşıya kalabilir.

Lojistik Gökyüzüne Taşınıyor

Havayolu şirketlerinin başı çektiği, lojistik departmanlarının da devamını getirdiği bu yavaşlama iptal olan seferlere rağmen en çok çalışanların yine havayolu şirketleri olacağından hiç şüpheniz olmasın. Önümüzdeki aylarda uluslararası transit yollarına sıçrayacak savaşın, ülkemizde diplomasiyi yükseltirken, ticarette önümüzü açabilir. Bu da demektir ki ülkemiz, ticari anlamda denizlere kıyısı olan şehirlerimize birçok liman inşası ve ihalesi ardı ardına başlayabilir. Bu ay;

  • Tır satışları ve depoculuk faaliyetleri artacak.
  • Liman inşaatları ve havalimanlarının sayısı artacak.

Online Eğitimlere Veda Mı?

Eğitime format attığımız bir yıl olan 2021’de online eğitimlerin ne kadar artış gösterdiğini bir kez daha deneyimledik. Ancak insanoğlu bu hastalığı artık ardında bırakmışken, eğitim de nasibini alacaktı elbet. Gelişmiş ülkelerde online ve hibrit eğitimler, yarı zamanlı devam edecek. Son yıllarda artan online eğitimler geliştirilmiş altyapı modelleri ile hayatlarımızda rol almaya devam edecekler. Eğitimdeki pazar yarışına yeniden tanıklık edeceğiz. Sertifikalarını yarıştıran kişilerden, kurumlara taşınacağız. Bilginin artık her yerde satılıp sunulduğuna, ulaşılabildiğine tanıklık edeceğiz.

  • Son 2 yıldır Malefik gezegenlerin kavuşumu ile başlayan pandemi bu ay da da iki önemli jenerasyon gezegeninin kavuşumu ile finale bağlanacak.

Bir Yanda Top Tüfek, Bir Yanda Yapay Zekâ

İnsanlığın ayrıştığı bir aydan geçiyoruz. Ayrışmanın ne demek olduğunu toplum olarak deneyimlemiş bir ülke olarak bir yanda savaşmak için sınırlarda toplanan gençlerle, bir yanda da buluşlarla yeni icatlara imza atan gençleri izleyeceğiz. Konvansiyonel savaşa, yeni teknolojilerin ve buluşların dahil edildiğini göreceğiz. Bundan yıllar önce IŞİD’e katılan Fransız ve Amerikalı gençleri gören bizler, Suriye’deki yıkımı günü gününe izleyen yine bizler, şimdi de Avrupa’nın ortasında yaşanan savaşın dalga dalga diğer ülkelere taşmasını izleyen yine bizler olacağız. Ülkemize etkisi bir yandan ekonomik krizler olacak bir yandan da şerden doğan hayır sözünü hatırlatacak. Tarımın önü açılacak.

Nisan Ayının En Mucizevi Günleri

  • 9 Nisan, 11 Nisan, 12 Nisan, 18 Nisan, 27 Nisan  

Nisan Ayının Arada Bırakan Günleri

  • 5 Nisan, 16 Nisan, 24 Nisan, 29 Nisan, 30 Nisan 

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Tüm Hakları Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

01.03.2022

Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...