Yükleniyor . . .

2021 SON DAKİKA!

2021 SON DAKİKA!

2021 Aklımızdaki Soruların Cevaplarını Verebilecek Mi?

2020 yılının gelişi ile birlikte insanoğlunun daha önce hiç tanışmadığı bir virüs ile karşı karşıya geleceğine yönelik işaretler gökyüzünde yer almıştı. Gökyüzünün verdiği işaretlere göre, yılın ilk tutulmasıyla birlikte etkisini göstermeye başlayan virüsün, yılsonunda da etkisini göstermeye devam edeceği ve mutasyon geçireceği de gökyüzünün işaretleri arasında bulunuyordu.

Sosyal mesafe kuralları gereği hayatlarımızı iyice kısıtlamış durumdayız. Peki, şu anda içinde bulunduğumuz durum ne zaman değişecek? Okullar ne zaman yüz yüze eğitime geri dönecek? Bu ve benzeri soruların cevabı için gökyüzü neler söylüyor hep beraber bakalım.

2020 Şifreleri Çözüyor Kitabında Yazmıştım;

Beni yakından takip edenler bilir ki “2020 Şifreleri Çözüyor” adlı kitabımda bu konuları ele almıştım. Benim için o kitabı yazmak çok zordu. Keskin bir kitaptı. Kitapta özellikle Ağustos temasında hastalığının, bir iklim hastalığı olarak tanımlanacağını ifade etmiştim. 2021 yılında Dünya Sağlık Örgütü, bu hastalığı iklim hastalığı olarak belirleyip, grip ve benzeri birçok hastalığı da COVID-19 çatısı altında toplayarak benzeri açıklama yapacak. Bunun yanı sıra virüsün, sadece belli bir yaş kesimini değil, bağışıklık sistemi zayıf olan insanlar için özel çalışılmış, laboratuvar virüsü olduğuna da tanıklık edeceğiz. Birçok siyasetçi ve ülkenin, birbirlerine uluslararası alanda dava açtıklarına da şahit olabiliriz.

Maske Hayatımızda Olmaya Devam Edecek Mi?

Aklımızda kendisine en çok yer bulan sorulardan birisi maskeler. Hayatımıza gireli neredeyse 1 sene oldu değil mi? Ama merak etmeyin. Yakında maskelerden kurtulacağız. Gezegen hareketleri, 2021 yılında 21 Mart ile 21 Mayıs tarihleri arasında dünyanın eş zamanlı olarak aşıya maruz kalacağını, ne kadar sansasyon yaratılsa da maske kullanımına devam edenlerin yavaş yavaş maskeyi bırakacaklarını işaret ediyor. 2021 Mayıs ayına kadar onaylanacak olan bütün aşı çalışmaları (her ne kadar aşı savaşların içerisinde kalacak gibi olsak da), birçok devlet tarafından eş zamanlı olarak kamusal ve kurumsal alanda uygulamaya geçebilir.   

Bu süreçte şöyle bir durum karşımıza çıkabilir:

  • İsteğe bağlı aşılanma sürecinden zorunlu aşılanma sürecine doğru evirilebiliriz.

‘’Maskeyi çıkarırken, aşılama tüm dünyada yaygınlaşmış olacak.’’

Eğitim Nasıl Şekillenecek? Yüz Yüze Eğitim olacak mı?

Sevgili gençler, okullarınızdan uzak kalmış olmanızın serzenişlerini az duymadık. Eğitiminiz üzerindeki kara bulutlar yavaş yavaş dağılacak. 2021 Mart ayından itibaren uzak kaldığınız yüz yüze eğitime geri dönüş için adımlar atılmaya başlanacak. Birçok ülkede eğitime yavaş yavaş, sanki hiçbir şey olmamış gibi geri dönüleceği düşünülecek olsa da 2021 yılının Temmuz, Ağustos aylarından itibaren dijital eğitimin önemi artacak. Ev ile okul arasında bir düzen kurulduğuna tanıklık ediyor olacağız.

Gelişmiş ülkelerde, yurt dışında okuyanlar için de kendi evlerinden, okudukları okulların diplomalarını aldıklarına şahit olacağız. Artık gurbette okumak kavramı da tozlu raflardaki yerini alacak. Herkes kendi ülkesinden farklı ülkelerdeki okulların diplomalarını alma fırsatı bulacak. Dijital eğitim en çok, küçük yaşta adapte edilen çocuklara dayatılacak. Aslına bakacak olursak, yaşadığımız son 1, 1 buçuk yılda dijital eğitimin provasını yaptığımızı daha fazla fark edeceğiz.

Türkiye Futbol Liglerinde Durum Ne Olacak?

Sevgili okurlarım, Türk futbol liglerini de merak etmiyor değilsiniz. Türkiye’de futbolun durumuna bakacak olursak, Türk futbolunun 2018 yılından bu yana zor günlerden geçtiğini hemen hemen her kitabımda anlatmıştım. Özellikle Türkiye Futbol Federasyonu, enteresan skandallara imza atacak ve alt liglerde mücadele eden birçok takımın, karışıklara maruz kalması ön plana çıkacak. Gök kubbe, son 3 yılda Türk futbolunda özellikle hangi takıma jestler yapıldığının, paralar verildiğinin ve çeşitli imkânlar sağlandığının da su yüzüne çıkacağını işaret ediyor.

Alt yapıda, olacak gelişmelerden etkilenmeyecek değil. 2021 yılında sürpriz bir şekilde, sadece futbolcu transferleri, bir takım yasal düzenlemeler ve skandallara şahit olmayacağız. Türk futbol liginde, 2021 yılında, alt yapılarda çok ciddi düzenlemelere gidilecek. Ama futbol ile ilgili en önemli ne olacak diye soracak olursanız; size 2021’de Var Olmayı başaramayan kulüp başkanları olacak yanıtını veriyor gökyüzü.

Sektörler Nasıl Şekillenecek?

Covıd-19’un dünyadaki tüm sektörleri sıkıştırdığına hep birlikte şahit olduk. 2021 yılı, dünyada yeni trendin ilaç sektörü olacağını gözler önüne serecek. Özellikle birçok gelişmekte olan ülkede, ciddi yatırım fonları aracılığıyla laboratuvarlar açılırken (bu durum bizim ülkemiz için de geçerli olacak), ilaç, solüsyon kullanımı ve aşı yaptırmak dünyada daha fazla yaygınlaşacak.

Satürn - Kova döngüsü ile birlikte teknolojinin, bilimin çığır açtığını fark ederken bazı sektörlerinde kayboluşuna tanıklık ediyor olacağız. Bunların en başında televizyon ve medya sektörü gelecek. Televizyon ve medyanın yanı sıra, alışveriş merkezleri de bu durumdan nasibini alacak. Etkisini kaybedecek olan bu yerleri tekrardan canlandırmak, eski günlerine döndürmek deyim yerindeyse adeta imkânsız olacak. Çünkü insanlık artık elindeki telefonun içine girip yaşamanın, paylaşmanın ve hatta çalışabilmenin mümkün olduğunu fark etti. 2021 yılında bu durum tam gaz hayatımızı şekillendirmeye devam edecek. En başta da bankalar etkilenecek. Bankacılık sistemleri iyice küçülürken çok daha farklı dijital hukuk sistemleri gelişiyor olacak.

Tatil Planları Yapmak Mümkün Olacak Mı?

Evde kalmaktan çok sıkıldınız, farkındayım. Bir an önce tatile gitmek istiyorsunuz değil mi? Tüm dünya gibi bizler de evimizde geçirdiğimiz bir yılın ardından eşzamanlı bir şekilde sokaklara, meydanlara döküleceğiz. 2021 yılının Mart ayından itibaren sadece biz değil, dünyanın birçok ülkesi sokağa dökülecek ve büyük göç başlayacak. Dünyadaki insanların yarısı, yani 2 milyar insanın yer, ülke, şehir ve yaşam şeklini değiştirdiğine tanıklık ediyor olacağız. Ve buda demek oluyor ki dünyadaki gelişmeler sadece bilim, teknoloji, eğitim ve turizm alanında olmayacak. Lojistik alanındaki gelişmeler de büyük bir çığır açacak. Hiç ummadığımız ülkelerde, çok farklı yaşam şekilleri ortaya çıkacak.

Beklediğiniz haber geliyor. Ülkemiz eve girmeyecek. Önce Covıd-19 virüsünden kurtulmanın sevinciyle sokaklara döküleceğiz. Sonrasında üzerinizdeki baskıyı atmanın sevinci ve siyaset ve futbol dünyasında gerçekleşecek değişimler ile birlikte her şekilde kendimizi sokaklarda ifade etmeye çalışacağız.

Yurt dışı seyahatlerinde rahatlama ne zaman olacak?

2021 Mart ayı itibariyle gökyüzündeki gezegenler, Kova burcunda toplanıyor. Gezegen hareketleri, seyahat engelini ortadan kaldıracak. Hatta şunu söyleyebiliriz, deniz yolculuğu, hava yolculuğu geçmişe oranla daha fazla kullanılır hale gelecek. Bu seyahatlerde pasaport ve vize konularından çok aşı kartları daha çok dikkat edilen konuların başında yer alacak.

Evden Çalışmaya Ne Kadar Devam Edeceğiz?

Dünya artık evden çalışmaya alışıyor. Evden çalışma, yeni dünya düzeninde global şirketlerin alıştığı bir düzen haline geldi. Şirketler alıştığı için çalışanların manevi yükünü ofiste hissetmek yerine, evden çalışanlara psikolojik baskı uygulamaya devam edecek. Global firmalarda evden çalışma devam ederken, 20 yıldır plazalara girmeye çalışan kurum ve kuruluşlar, ofis – ev ortamlarını dizayn edecek. Büyük hastane şehirleri kurulacak.

Eğlence Sektörü Eski Günlere Dönecek Mi?

Gökyüzü, 2021 Mart ayı itibariyle eğlence sektörüne de düzenlemeler geleceğine işaret ediyor. Gelecek düzenlemelerde içki ve müzik saatine yönelik değişimler de kendisine yer bulacak. 2021 Mart ayı sonrasında, eski günlere dönüşe yönelik işaretler gök kubbede var. Özellikle İstanbul’daki, Su ada ve Reina gibi eski, tarihi gece kulüplerini düşünecek olursak, 2021 Mart ve Eylül ayları arasında bu lokasyonların yeniden konuşulduğuna şahitlik edeceğiz. En önemlisi ise İstanbul, eski ve ışıltılı günlerine geri dönerken, uyumayacak.

Koronavirüs Dünya Siyasetini Nasıl Etkileyecek?

Covıd-19 siyasette en çok siyasi liderlere zarar verdi. Dolayısıyla da 2021 yılında birçok siyasi lideri koltuğundan edecek. Bunun dışında zaten 2020 yılının son günlerinde, değişen liderlere tanık olmuştuk. ABD Başkanı Donald Trump, seçimlerde Joe Biden’a koltuğunu kaybetmişti. 2021 yılında da benzer tablolar ile karşılaşacağız. Çünkü toplumlar, pandemide yaşanan zor geçen günleri, psikolojik koşulları ve maddi manevi yıpranmışlığı liderlere fatura edecek. Gökyüzü, birçok ülkede erken seçim olacağını işaret ediyor. Gökyüzü bununla da kalmıyor, Çin Halk Cumhuriyeti’nde Şi Çinping yönetiminin değişeceğine de vurgu yapıyor.

2021 Yılı Bize Neler Gösterecek?

Son olarak şunu söyleyelim; 2021 yılında her şey A’dan Z’ye değişecek. İçerisinde bulunduğumuz zamanın hızına yetişmeye çalışacağız fakat yetişemeyeceğiz. Aylar gün gibi geçerken, günler de saat gibi geçecek. Aynı anda birden fazla iş yapanlara tanıklık edeceğiz. Sosyal medyada rezil olmak, konuşulmak, ünlü olmak, özel hayatın deşifre edilmesi gibi olaylar, günlük bir olaymış gibi algılanır hale gelecek. Birbirlerini hiç tanımayan, yan yana bile gelmeyen insanlar birbirleri hakkında fikirler yürütecek ve sanki birbirlerini yıllardır tanıyormuş gibi savunur hale gelecek.

İnsanların birbirlerine yaptığı iyiliklere şahit olurken, tüm dünyada iyilik ayaklanmalarına dahil olacağız. Diğer taraftan dijital diktatörlük hayatımıza iyice girecek. Sağlık ve eğitim turizminin hayatımıza yerleşmesi 2021 yılı sayesinde olacak. Ülkemizde ise tarım yeniden ayaklanacak. Dünyadaki itibarımız Akdeniz’de ki değişen dengeler sonrasında ortaya çıkacak.

NOT: Bu konuları daha detaylı bir şekilde ‘’2021 Var Olmak’’ kitabımda siz değerli okurlarım için kaleme aldım. Yeni kitabımın içerisindeki bilgilerin hayatınızı değiştirmesi ve başucu kitabınız olması dileklerimle.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Bütün Hakları Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

15.12.2020

 
 
Günün Ruh Hali
Ay, öğleden sonra burç değiştiriyor. “Yanlış üslup, doğru lafın celladıdır” sözü hayatlarımızda yer edinecek. Dedikodular, bilinmeyen sırları ortaya çıkartacak.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...