Yükleniyor . . .

2019 OCAK AYINDA NELER OLUYOR?

2019 OCAK AYINDA NELER OLUYOR?

Ocak ayına öncü ve muhafazakâr bir gökyüzü hâkim. Bir yandan Tutulma döngüsünü temsil ediyor. Gökyüzü yılın bu ilk ayında şiirsel ve yapıcı etkilerden çok da bahsetmiyor. Aksine 2019’un şeklini ve sert hatlarını bize yansıtıyor. Bir işi başlatmak veya büyütmek arasındaki ayrımlara vurgu yapacak. Kandırılma, kanma, aldatılma, risk kaynakları ve bireysel tutumlar bu süreçte kendini gösterecek. Kime güvenmek gerektiğini, kariyer alanında nasıl bir yol izlemenin akılcı olacağını bizlere göstermeye çalışacak. Bu ay’ın mesajları 2019’un ruhunu temsil ediyor.  Genel duruşunu ve yapısını belirliyor. Bu yüzden Ocak ayını tarif etmek hem güç olacak hem de dolu dolu…

Yılın İlk Güneş Tutulması

Güneş’in toprak hâkimiyetinde yer aldığı bu günlerde, Ay Oğlak burcunda meydana gelen Güneş Tutulmasına eşlik ediyor.  21. yüzyılın rengini gösterecek bir döngüye vurgu yapacak. Türkiye’den çıplak gözle gözlemlenmeyecek. Satürn ve Neptün’ün aktif olduğu tutulma bu evrede ilişkiler, anlaşma, ortaklaşma evimizde etkili olurken olasılıkları ortaya koyacak. Dolaylı yollarla iletişimde olduğumuz bazı ülkeleri ve liderlerini bu esnada yakından takip etmemiz gerekebilir.

ABD gerçekliğine vurgu yapacak Güneş Tutulması, ilk başta toplumsal konuları gündeme taşıyabilir. Ardından ABD başkanı 1946 doğumlu Donald Trump’ı. Bu evrede çocuklar ve tarikat bağlantıları, ünlü isimlerle ilişkileri dünya kamuoyunda sarsılan etkiler bırakabilir.

2019 yılının en keskin dönemi Ocak ayı olacak.

Ay’ın, Güneş’in, Satürn’ün, Plüton’un Oğlak burcunda saf tutmaları ve Neptün’ün 14 derece ile tutulmanın arkasında yönetmenlik yapması tarihte yeri olan kutsal topraklara sahip bölgeler bu dönemde dikkat çekici gelişmelere gebe olacak. Ortadoğu bölgesinden; İsrail, Filistin ve 1979’da rejim değiştiren İran bağlamında önemli gelişmeler var.  Yılın sonunda kazananın belli olduğu bir süreci yaşatacak bir de Tutulma döngüsü var.  Geçmiş hesapları ısıtıp ısıtıp yeniden hareketlendiren yapılar ise umduklarını bulamayabilirler.

Ocak ayının diğer önemli döngüsü Ay Tutulması olacak.

Güneş sabitlenirken bir ay boyunca toplumsal konuları gündeme getirecek. Kitleler bir nevi asi bir ruh gibi sokaklarda, fabrikalarda haklarını savunanlarla dolu olabilir. Ekonomik tırmanış hızla atağa kalırken kriz aile bütçesinden üniversitelere ve akademik yorumlara uzanabilir. 21 Ocak’ta Ay Tutulması ateş elementinde ruh bulacak. Aslan burcunda Ay Tutulması gerçekleşirken yine ABD’nin oyunlarını, ülkemiz üzerine yazılmaya çalışılan usulsüz kaderi ortaya çıkartabilir.

Bu evrede Türkiye’de önemli yapıları da yakından ilgilendiren bir süreç başlayacak. Dönüşümler uzun yapılı, kemikleşmiş bürokratik işletmeleri yeniden bazı oluşumlara zorlayabilir. Bankalar yine bu kalem içinde dikkat çeken yapılar içinde olacak. Özellikle devlet bankaları ve geçmişte bireylerin davalık olduğu döngüye ters bir açılım oluşturuyor. Halkbank gibi örneğin özelleştirme sürecine gidebileceğine vurgu yapıyor.

Başka bir konu ise; inşaat ve medya sektörü için devam edebilir. Bir türlü nefes alamayan son birkaç yıldır değişimin en köklü süreçlerini yaşayan bu iki yapı, yeniden gümbür gümbür etkilerle gündemde yerini alacak.

2001 yılına atıfta bulanan Ay Düğümleri!

19 yıl aradan sonra gökyüzü bize neleri hatırlatmak istiyor derseniz, hemen hafızanızı canlandıralım. 11 Eylül saldırısında El Kaide gibi örgüt ve yapıların yeniden alevleneceği bir döngüyü işaret ediyor gökyüzü. Çünkü Ay düğümleri aynı aksta 2019’un ocak ayındaki Tutulmalara eş değer olacak. Bir yandan yıla girerken sırları deşifre eden gökyüzü var, bir yandan bu tarz örgütlerin oluşturulma sebebinin gösterecek gerçekler var.  Dertlerinin sadece para ve kaynak geliştirme olmadığı göreceğiz.  Açıkçası ilk haftadan itibaren dış siyasette önemli gelişmeleri körükleyecek bu süreç. Ancak şiddet ve toplumsal duyarlılığı sınayan olayların da zeminini hazırlayabilir.

Ocak ayında, Kova çağında olduğumuzu hatırlatacak iki tutulma gizli!

Koç burcundan gitmeye hazırlanan Uranüs’e Mars yaklaşıyor. Bu durum da bir yandan kapıları kapalı, sırları yeteri kadar ifşa olmamış, az bilinen ve bilinmeyenin ötesinde kalan tarikatları gündeme getiriyor. Hollywood yıldızlarından, siyasetçilere kadar birçok insanın tüm yıl boyunca sansasyonel haberlerine tanıklık edebiliriz. Ocak ayı açıkçası şimdiden bu hikâyelerin taslak metinini ortaya sunacak.  Uranüs bu, âlimde yapar rezil de… Uranüs asıl şubat ayında Mars ile kavuşum yaparak kol kola girecek.  Ocak ayı tüm yıla dalga dalga yayılacak konu başlıklarını hatta kaderin ne yöne döndüğünü hepimize gösterecek.

Neler öne çıkıyor!

  • Amerika Birleşik Devletleri
  • Filistin
  • İsrail
  • İran
  • Türkiye
  • CHP
  • Halkbank
  • THY

Anahtar kelimeler

Adalet, itibar, örgütler, sınırlar, liderler, yöneticiler, ceo’lar, elçilikler, çocuk, aile, kadın, tarikatlar, din, mezhep, üniversiteler, eğlence dünyası, şöhretler, meclis, siyasi partiler, muhalefet, iktidar, medya, inşaat, bankalar ve para.

 

Zeynep Turan

27-12-2018

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay toprağın değişkeninde. Neden-sonuç ilişkisi kurmak isteyeceğimiz bir gün! Evde hummalı bir temizlik yapmak isteyeceğiz. Saman altından su yürütenler hayal kırıklığına uğrayabilir.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...