Yükleniyor . . .

2018 YENİAY BOĞA BURCUNDA

2018 YENİAY BOĞA BURCUNDA

Dingin, huzur arayışındaki mayıs ayının en belirleyici etkisini Boğa burcundaki Yeniay oluşturuyor. Kendimize dönmeye çalışacağımız bugünleri en iyi şekilde değerlendirmek için önemli gelişmeler sağlayacak. Bu vesile ile bireyselliği ve kendi çıkarlarımızı öne çıkartıyor olacağız. Ancak yıkıcı değil yapıcı oluyoruz. Dağıtan değil toparlayıcı rolleri seviyor olacağız.  Sabit burç Boğa burcunda meydana gelen Yeniay’ın yöneticisi Venüs olacak. Venüs’ün bu dönem İkizler burcunda olması pratik ve zeki insanların öne çıkacağını işaret ediyor. Aynı zamanda toprak elementinin baskın olduğu bu Yeniayda mayıs ayını açıkçası rahatlatacak. Ateş burcunun bu sürece kadar yoğun olması adrenalini yüksek etkiler bırakmasına neden olmuştu. Şimdi ise gökyüzü bu tepkilerin yatışacağını vurguluyor. Üstten yapılan konuşmaların dağıldığı, duygu sömürüsünün bittiği, yüze gülüp arkadan konuşmaların azaldığı ve herkesin biraz daha kendine döndüğü bir dönemi yaşayacağız.

Ne zaman meydana geliyor?

15 Mayıs 2018 Türkiye saatiyle 14: 48 sularında Boğa burcunda Yeniay meydana gelecek.

Bireysellik öne çıkıyor!

Yeniay bireysel ve kişisel olayları yönettiği için kolektif bilince kafa yormayacağımızı gösterecek.  Bu noktada toplumda göz önünde olan insanların bu döngüde geri planda kalacağı, insanların kendisine odaklandığı, yatırımların, satış konularının, aile şirketlerinin yöneticilerini yakından ilgilendireceğini vurguluyor.

Toprak burcundaki Yeniay özellikle alışkanlıklar konusunda önem arz edecek. Bırakılması gereken alışkanlıklar için de uygun fırsatlar sunacak. Beslenme, sağlığı bozan bağımlılıklarda güncellemeler yapılmasını sağlayacak. Yaşamlarımızda yeni bir mevsimin dönüşümü ile temizlik yaptırmamıza yardımcı olacak.

13 Mayıs’ta meydana gelen Merkür-Uranüs iletişimi aslında Yeniay’ın genel gidişatına da imzası atacak.  Hukuksal konulardaki beklemeler, yeni stratejiler alınması gerektiğini ifade edecek. Bu sayede yeni kararlar almak zorunda olduğunu düşünen insan sayısı da artacak.

Türkiye’de neler oluyor?

Yeniay’ın toprak elementinde baskın olmasını sağlayan en toparlayıcı gösterge; anın yükseleninin Başak olmasıdır. Güneş ve Jüpiter’in karşı karşıya geleceği günlere az kaldığı bu dönemde Türkiye dünya gündeminde yerini alacak. Özellikle Ortadoğu’daki duruşu ile de dikkat çekecek. Nisan ayında olduğu gibi mayıs ayında da dünya liderlerinin açıklamaları dikkat çekecek.

THY’nın gündemde yer alacağını işaret eden Yeniay, son iki senenin dinamiklerini de değiştirecek. Bu döngüde İstanbul ve farklı bölgelerde yer alan havalimanı oluşumları da konu olabilir. Türkiye ve dünyadaki hava yolu şirketlerinin yapılanmalarını ise sık sık duyabiliriz.

Aynı zamanda Türkiye’nin tarihi mekânları konuşulurken özellikle Ayasofya gündemde yer alacak.  Göbeklitepe gibi tarihin ilk yerleşim alanı ve dini yapılarını temsil eden toplulukların da konuşuluyor olacağını vurguluyor.

Gökyüzü kimleri etkiliyor?

Satürn, Plüton ve Marsın kol kola yürüdüğü bugünlerde 1990-1992 doğumlu olanları etkisi altına alırken depresif etkiler bırakabilir. 1960-61-62 doğumluların ise keskin ve net kararlar almalarına neden olabilir. Aynı zamanda Güneş ve Ay burcu Boğa olanların gündemlerine otururken Akrep burcunda olanların ilişkilerine dair toparlayıcı etkiler bırakacağını işaret ediyor.

Kimler eşlik ediyor? Etkileri neler?

Mars-Uranüs 90’lığı öncü burçlarda keskin adımlar atmamızı da destekleyecek. Yapmam dediğimiz taşınma, şehir değiştirme, sektör değiştirme gibi birtakım konularda ataklar yaptırabilir.

Mars ve Uranüs’ün bu Yeniay sürecinde arka planda figüran gibi olmaları çetrefilli konuları gündeme getireceğini işaret ediyor.  İdealist kişilerin yeni kararlar almasına da vesile olacak. Eğitim, donanım, yaşam biçimi gibi konularda bir süredir atıl kalındığını düşünenler için önemli gelişmelere vesile olacak.

Bir yandan sürdürebilinir olmak, bir işin uçundan tutarken sonuna kadar gitmek gibi konularda cesaret verecek. Bu anlamda güven oluşturan her adıma ve konuya eşlik etmek kolaylaşacak.  Yeni adımlar atmak için teşvik edici olacağını AstroDefterlerinize not etmenizi öneririm.

2018’in en dingin kendinden emin Yeniay’ına hoş geldiniz…

  • Ev dekorasyonundan, mekân değişimine kadar yaşamınızda güzel gelişmeler olacak.
  • Kardeşler ile çalışanlar ya da ortak kullanılan finans konusunda önemli gelişmeler olacak. Ast-üst ilişkisi belirlenecek.
  • Medyayı yakından ilgilendirecek.
  • Turizm dikkat çekecek.
  • Bizler ise paylaşımcı, sahiplenici ve toparlayıcı oluyoruz.

Zeynep Turan

27.04.2018

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

 

Günün Ruh Hali
Ay toprağın değişkeninde. Neden-sonuç ilişkisi kurmak isteyeceğimiz bir gün! Evde hummalı bir temizlik yapmak isteyeceğiz. Saman altından su yürütenler hayal kırıklığına uğrayabilir.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...