Yükleniyor . . .

2018 EKİM AYINDA NELER OLUYOR?

2018 EKİM AYINDA NELER OLUYOR?

Dünya değişiyor her köşede farklı bir plan işliyor.

Para  el değiştirirken dünyanın göz bebeği ülkeler kendi tuzaklarına düşecekler. Bundan iki yıl önce Türkiye’ye gitmeyin ya da dikkatli olun terör duyurularını bu sefer Avrupa ve ABD için duyacağız.  Bu yorumun pek kafanıza yatmayacağını tahmin ediyorum. Sadece size şu kadarını söyleyebilirim ki gelişmiş ülkelerin gizli istihbarat servislerinin içinde büyük ayrışmalar yaşanacak. Depremlerin sistemlerde olduğunu göstermek isteyen Venüsyen günler, önce ülkelerin temellerindeki çürük işleyişi gösterecek. 

Nereye doğru gidiyoruz?

Yenidünya düzeni kurulurken, korkuyu pazarlayan sistemlerde parçalanmalar başlayacak. Geleceğini merak eden insanlık ülkelerinin geleceğini daha çok merak eder hale gelecek. Ülkelerinin ne olacağı, dünyanın ne yöne gittiği konusu herkesin ortak kaygı hissedeceği bir aydan geçeceğimizi vurguluyor. Hatta dünyayı çekiştiren liderlerin bile aklını karıştıracak uzay bilimleri gündemi doldurmaya başlarken, bizim için yine espri konusu olacak.

Çözümsüz hiçbir konu yoktur!

Güneş ve Ay, yıldız takımlarının seyrinde dönerken hiçbir zaman aynı ruh halinde olmaz.  Ortada kalmış ya da bilinmezlikte tarihe karışmış konuları çözmek isteyecek. Örnek verecek olursak Güneş’in öncü burçtaki seyri, Uranüs’ten aldığı destekle Gaffar Okan gibi açıklanamayan cinayetleri gün yüzüne çıkaracak. Bir sözün, her harfin bile bu gezegende bir akışa hizmet ettiğini görebileceğiz. Gezegenlerin dilinde Satürn, Oğlak burcunda her konuyu sivriltir ve yüzleştirir. 2020 yılına kadar, dosyaları bir türlü kapanmamış, açıklanamayan tüm cinayetlerin bir bir ortaya çıkabileceğini vurguluyor.  Medya sektörü bu açıdan dikkat çekici gelişmelerin altını çiziyor.

Türkiye ve Dünya ki gelişmeler…

16 Ekim’de Merkür’ün, geri giden Venüs’le yapacağı kavuşum Akrep burcunda yaşanacak ve Türkiye’nin Güneş burcunu yakından ilgilendirecek. Türkiye’ye uzun yıllarını vermiş siyasetçilerin yanı sıra toplumun büyük kesimi tarafından sevilen sanatçıların sağlık durumlarını hatta kayıplarını da konuşacağız. Jüpiter’in Akrep burcundaki seyri devam ederken Türkiye’ye hukuksal sorunları yüzünden gelmeyenleri de bu süreçte basından bol bol okuyacağız. Ekimi ekim yapan transit ise Güneş, Uranüs karşıtlığı olacak.  Bu da en çok eğitim sistemini konuşmamıza neden olacak ve bu ayın gündeminde devrim niteliğinde olaylar yer alacak.

Sebepler bir sonuca hizmet eder.

Dişil bir gezegen dişil bir burçta geri gitmeye başlarken Türkiye’nin 5. evinde etkili olacak. Aynı zamanda uluslararası arenada ün yapmış üst düzey yöneticileri, CEO’ları ve elçilikleri çok yakından ilgilendirecek. Tabi ki spekülasyonlar sadece siyasi arenada olmayacak.

Venüs Retro’su 41 günde etkilerini adeta 41 kişi de test edecek. Özellikle alışkanlıkları, bağımlılıkları olan kişileri çok yakından ilgilendirirken dünyaca bilinen sinema yıldızlarını, ünlü sporcuları, turizm ile ün yapmış ülkeleri farklı konularla gündeme taşıyacak.

Aynı zamanda tıp alanında da etkili olacak olan bu gökyüzü hareketi hamilelik, doğum ile ilgili gelişmelerin olacağını da işaret ediyor. Eğitim sitemi, eğitimciler gözlem altında olurken, Venüs Retro’su daha çok kadınlarla ve çocuklarla bağlantılı olacak.

İslam dininin en çok konuşulacağı ay olarak tarihte yerini alacak.  Aklınıza hemen kötü senaryolar getirmenizi istemem, Müslüman ülkelerin çıkışlarından tutunda Avrupa’da ve ABD’de yaşayan Müslümanların sorunları dikkat çekecek. Öyle ki Avrupa’da ve ABD’de yaşayan Türklerin bu aydan itibaren ülke değiştirmeyi düşüneceğini söyleyebilirim.

Diğer adıyla Zühre olan Venüs, sabit niteliğe sahip su burcunda gerilerken, ülkemizin Güneş’i ile de iletişim kuracak. Bu da ülkemizde kadınların ve kadın başkanların daha çok ele alınacağını, kadınların toplumda daha aktif olduğunu işaret ediyor.

Gezegenler kadınlar ve çocuklar için dönüyor.

Uluslararası kozmetik firmalarını, tekstili ve çocuk firmalarını yakından ilgilendiren günler yaşayacağız. Gökyüzü, tüm dünyada büyük bir pazar oranına sahip markaların ve çocuk gıdalarının skandallara bu tarihte karışabileceğini işaret ediyor.  Aklınıza kadına ve çocuğa dair her türlü konunun Ekim ayında gelebileceğini düşünürsek çocukların güvenliği de bu dönemde konuşulacak. Özellikle geçtiğimiz Ekim ayında onaylanan evlilik normlarıyla ile ilgili yasa tekrar gündeme gelecek.

11 Ekim’den itibaren iletişim gezegeni Merkür’ün, Uranüs’e meydan okuyacak olması devlet konservatuarlarının, gösteri, sanat merkezlerinin özelleşebileceğinin de altını çiziyor. Bazı sanatçıların spekülasyon açıklamaları ile de basında yer alacak.

2018 yılının en önemli aylarından biri olan bu ay, Güneş’in 23 Ekim’den itibaren Akrep burcuna geçişi ile yer kürenin frekansı yine artacak. Yardım kuruluşlarını, vakıfları ve dernekleri yakından ilgilendirecek. Tabi isim olarak gidecek olursak hava burcu döngüsünde kurulmuş ülkemizin en eski sivil toplum kurumunu gündeme getirecek. 

Yanı sıra 1948 kuruluşlu Boğa burcu İsrail devletinin 1949 doğumlu Terazi burcu lideri Binyamin Netanyahu’ yu mercek altına alacak. Özellikle İsrail’in Orta Doğu’daki Türkiye’nin nazarında sorun teşkil edecek. Bu da en çok ülkemizde yaşayan Musevileri tedirgin ederken, Türkiye İsrail arası ticaret yapanları belirsizlik kaosuna sürükleyecek. Dinleri ön plana çıkaran, tarikatların dünyada ve ülkemizde ne denli büyük bir yelpazenin içinde olduğunu da göreceğiz.

Zeynep Turan

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...