Yükleniyor . . .

2018 ARALIK AYI YERYÜZÜNE NELER TAŞIYOR

2018 ARALIK AYI YERYÜZÜNE NELER TAŞIYOR

2018 yılının son ayını yaşarken, değişimi hissetmeye devam edeceğiz. İçinizden bitmedi mi bu değişim diyebilirsiniz. Ancak 2018 yılı ‘Dünya Değişiyor’ derken eminim siz de bu kadarını beklemiyordunuz. Yıla imzasını atacak olan aralık ayı, akıl süzgecimizi biraz daha daraltacak. Mantıklı davranmak isterken, alelacele aldığımız kararların da tabi ki bir sonucu olacak. Ancak gönlünüzü ferah tutun. Bu yıl hiç olmaz dediklerimizi yaşarken, deneyimlerimize de yenilerini ekledik. Şimdi ise 2019 yılına girmeden bu tecrübelerden yararlanma zamanı.

Kolay bir yıl geçirmedik.

Hem kişisel hayatlarımızın hem de dünya gündeminin hızla değiştiği bir yılın son ayını yaşarken, kazançlarımızı bir bir önümüze koyacağız. Kaybettiklerimizden ise artık bahsetmemeyi tercih edeceğiz. Ancak bahsedeceğimiz konular tabi ki olacak. Hangi duygular bize kaybettirdi, tam olarak nerede hata yaptık, kimleri dost bildik, kimlerin günahına girdik? İşte tüm bu soruların hatta daha fazlasının muhasebesini yapma zamanı geldi çattı.

Hesaplarımız ile baş başayız.

Yalnız mı kalacağız diye kendinize soruyorsanız, fiziksel olarak hayır. Ancak kendi içimizde yıktığımız duvarları, artık bir bir örmeye başlayacağız. Fedakârlık yaptığımız insanlardan vazgeçerken, kazandıklarımıza daha sıkı sahip çıkacağız. Çünkü yılın son ayı hepimizin gönlünde iz bırakmaya çok niyetli ve bizler de karşısında biraz çaresiziz.

 Ara kader kendini göstermeye başlıyor.

2019 yılını kaleme aldığım ‘Kader Yeniden Yazılıyor’ kitabımda sık sık geçmişe atıfta bulunarak, referanslar aldım. İşte bu ay tam olarak ileride hatırlayacağımız ve ders alacağımız olaylar yaşayacak ve 2019 yılında kaderimizin yönünü değiştireceğiz.

Yeni bir yıla yeni umutlarla, beklentilerle girmeye hazırlanıyoruz ancak…

Önce kendimize bu yıla dair kısa notlar almalıyız. Seviyorum deyip terk edilmiş olabilir ya da çok sevdiğinizi de siz terk etmiş olabilirsiniz. Sizce de bu durumda işin özünde bir eşitlenme yok mu? Karmanın nasıl da tıkır tıkır işlediğini belki kendi yaşadığınız olaylardan anlayamayacaksınız ancak çevrenizde ibretle izleyeceğiniz bir hikâye mutlaka yaşanacak.

Eden de bulur, haklı âh da yerini bulur.

Hem gönlünüzün hem de aklınızın pencerelerinden nefes almak için kafanızı şöyle bir dışarı çıkaracaksınız. Bu yıl sorunların sürekli üst üste gelmesi, hiç bitmeyen bir telaş, beraberinde sürekli kaos içinde olan duygular herkesin kalbini yordu. Ders almayı bilen için aralık ayı ders niteliğinde olacak. Ancak yaşadıklarınızdan inatla ders almıyor ve her konuda haklı olduğunuza inanıyorsanız ya da çevrenizde böyle insanlar varsa, bekleyin ve yaşanacakları görün.

Aşk bitmez, şekil değiştirir sizi yine bulur.

Eminim aşk dediğim zaman aklınıza yalnızca bir kişi geldi. Belki hayatınızda olan kişi, belki ayrıldığınız, belki ayrılmak zorunda kaldığınız belki de hiç konuşmaya cesaret edemediğiniz kişi… Şimdi bu düşündüğünüz kişiden uzaklaşmanızı ve kendinize yönelmenizi istiyorum. Aklınıza gelen kişiyi neden seviyorsunuz, sizi ona bağlayan, ondan vazgeçmenize engel olan ne? O mu sizi kendisine aşık etti yoksa siz mi âşık olmayı tercih ettiniz? Aşkınızın haklı sebepleri neler? Var mı bu sorulara cevaplarınız bir düşünün…

Bazen kendimizi kaybolmuş gibi hissediyoruz.

Bu ay tam olarak bize bunu hissettirmek istiyor. Kaybolmuş hatta yer yer de kaybetmiş. Ancak unutmayın ki yeni bir yıla giriyoruz ve 2019 yılının gündemi yaşadığımız yıllardan çok daha farklı olacak. Kaderin cilvesi diyeceğimiz olaylar yaşayacak, sorumluluklarımızın hiç kimseye emanet edilmeyecek kadar önemli olduğunun farkına varacağız.

Hep beraber koca bir yılı arkamızda bırakıyoruz. Canınızı acıtan, sizi üzen her kim varsa 2018 yılının son ayında arkanızda bırakın, kendinizi affedin ve yeni umutlarla yeni yılın karşılayın. Ben asla affetmem diyenler size sesleniyorum, sırtınızdaki yükü kaldırıp atın.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının her türlü hakkı saklıdır.

28.11.2018

Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...